רסיבר לא מזהה דולבי דיגיטל מהמחשב ושאלות על ה-EMU1212
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
מדובר בהופעה שאני יודע שהוקלטה ב-DD והרסיבר זיהה בעבר כשהופעלה מה-DVD.
התקנתי היום את ה-EMU1212 והתחברתי דרך כבל אופטי. הגדרתי את הרסיבר על הכניסה האופטית. הוא מעביר סאונד, אבל אין חיוו של דולבי דיגיטל, אלא של PCM.
שאלה נוספת, עם איזה כבל אני אמור להתחבר בין הרסיבר לבין ה-EMU? ה-RCA הסטנדרטיים היו קטנים מדי. לא יכול להתחבר אנלוגית..
אני שומע את קבצי ה-MP3 באותה איכות שאני שומע את קבצי ה-FLAC. מה הולך פה? מה אני מפספס?
בעיה נוספת הינה שהסאב מוציא עוד פעם צליל קבוע, שפעם שעברה אובחן כגראונד לופ. לא נוספו שום חיבורים לרסיבר, הכבל הדיגיטלי שהיה מחובר ל-DVD עבר ישירות למחשב. מחובר גם עם הוט, קיים כבר איזולטור.
קטע הזוי נוסף, ברגע שהחלון של המדיה פלייר או של הווינאמפ פעילים, הצליל מופסק. מרגע שאני ממזער, הוא חוזר. למען האמת, הסאב פשוט לא מוציא צליל כרגע ברמת המוזיקה.
הדגם המדויק של הכרטיס הוא EMU1212M PCIE
רבותיי, הצילו!
התקנתי היום את ה-EMU1212 והתחברתי דרך כבל אופטי. הגדרתי את הרסיבר על הכניסה האופטית. הוא מעביר סאונד, אבל אין חיוו של דולבי דיגיטל, אלא של PCM.
שאלה נוספת, עם איזה כבל אני אמור להתחבר בין הרסיבר לבין ה-EMU? ה-RCA הסטנדרטיים היו קטנים מדי. לא יכול להתחבר אנלוגית..
אני שומע את קבצי ה-MP3 באותה איכות שאני שומע את קבצי ה-FLAC. מה הולך פה? מה אני מפספס?
בעיה נוספת הינה שהסאב מוציא עוד פעם צליל קבוע, שפעם שעברה אובחן כגראונד לופ. לא נוספו שום חיבורים לרסיבר, הכבל הדיגיטלי שהיה מחובר ל-DVD עבר ישירות למחשב. מחובר גם עם הוט, קיים כבר איזולטור.
קטע הזוי נוסף, ברגע שהחלון של המדיה פלייר או של הווינאמפ פעילים, הצליל מופסק. מרגע שאני ממזער, הוא חוזר. למען האמת, הסאב פשוט לא מוציא צליל כרגע ברמת המוזיקה.
הדגם המדויק של הכרטיס הוא EMU1212M PCIE
רבותיי, הצילו!
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

מישהו?
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

עזרה בהגדרת חיבור דיגיטלי בין אונקיו 308 לכרטיס קול EMU1212
חיברתי היום את כרטיס הקול, לכניסה האופטית. הסאונד עובר, אבל הסאב לא שמיש ולא הייתה שום עליה באיכות הצליל. אי אפשר להבחין בהבדל בין ה-MP3 לקבצי ה-FLAC. כל הדרייברים הותקנו. מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה אני צריך לעשות על מנת שהרסיבר גם ידע לזהות את הפורמטים של הסראונד? כשניסיתי להפעיל קטע שהוקלט בדולבי דיגיטל וזוהה על ידי ה-DVD, הרסיבר נשאר על PCM. אשמח לעזרה בהגדרות, לא הצלחתי למצוא לינק שיעזור לי להתאפס עליהן כמו שצריך. מדובר בווינדוס XP. שלושים ושתיים ביט.
תודה לעוזרים.
תודה לעוזרים.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
ran_carney,
לא מקובל לפתוח שני שרשורים עבור אותה השאלה בשני פורומים שונים.
הפורום המתאים הוא HTPC ולכן איחדתי את השרשור לכאן.
בנוסף, קצת סבלנות - שאלת היום בצהריים, הקפצת אחרי 5 שעות ואתה כבר מפרסם את השאלה מחדש?
תמתין קצת שיראו את השרשור - אם לא תקבל תשובה אחרי 24 שעות אתה יכול לתהות מה קורה...
תודה,
אורי
לא מקובל לפתוח שני שרשורים עבור אותה השאלה בשני פורומים שונים.
הפורום המתאים הוא HTPC ולכן איחדתי את השרשור לכאן.
בנוסף, קצת סבלנות - שאלת היום בצהריים, הקפצת אחרי 5 שעות ואתה כבר מפרסם את השאלה מחדש?
תמתין קצת שיראו את השרשור - אם לא תקבל תשובה אחרי 24 שעות אתה יכול לתהות מה קורה...
תודה,
אורי
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

קיבלתי, מתנצל. קצת על קוצים מרוב ציפייה לכרטיס, עד שסופסוף הסתדר הכל כבר רוצה ליהנות ממנו 
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
בראש פורום HTPC נמצא שרשור המדריכים, שם יש לינק למדריך לחיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי. נסה לפעול לפיו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

עברתי עליו, התקנתי את הקודקים המומלצים. היה קישור לכתבה איך להגדיר את המחשב ברמת החיבורים הדיגיטליים והזיהוי של הפורמטים - אממה - נוגע לווינדוס ויסטה ומשפט קטן שאומר שהוא מניח שכולם כבר יודעים איך לעשות את ההגדרות הללו ב-XP. אני לא
לכן אני גם מבקש את העזרה..
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

מה?! מאוד מאוד מאוד מאוד תאכזב אותי עכשיו! מה זאת אומרת? למה? מה הוא כן מעביר? מדובר על דגם ה-PCIE, אם זה משנה משהו..ישן מדי כביכול?
בכל אופן אשמח לעזרה בהגדרה של הכרטיס, משום שכאמור - כרגע אני ללא זיהוי של הסאב וללא יכולת להבדיל אפילו בין ה-MP3 לפלאק..
בכל אופן אשמח לעזרה בהגדרה של הכרטיס, משום שכאמור - כרגע אני ללא זיהוי של הסאב וללא יכולת להבדיל אפילו בין ה-MP3 לפלאק..
שמע, לי היה את ה1212 בגרסה הישנה יותר עם הPCI, וגם את ה1820 ואני גם חקרתי רבות למה כיבימאט אני מקבל רק סטראו, עד ששלחתי מייל ליצרן... התשובה הייתה פשוטה.
אני מציע כל עוד לא אבדה תקוותך, שלח מייל ליצרן ושאל את השאלה המתבקשת.
בהצלחה.
אני מציע כל עוד לא אבדה תקוותך, שלח מייל ליצרן ושאל את השאלה המתבקשת.
בהצלחה.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

תהיה בריא, הצלחת בעצמך כבר להוריד לי הרבה מאוד מהאוויר..מקווה שאולי יפתיע אותי באיזו תשובה חיובית, כי השקעתי הרבה כסף בשדרוג המחשב כדי שיתמוך בכרטיס..
על הדרך, אולי אתה כבר יודע להסביר לי איך לבצע את ההגדרות של הכרטיס? מחובר אופטית, אבל משום מה אני שומע את האמפי3 באותה איכות כמו שאני שומע את הפלאקים..קרה גם לך? מעבר לזה, אני בלי סאב כרגע..די מבאס אותי כל העניין. במיוחד כשאוכל לצפות מחר סופסוף ב-HD, אבל הסאב לא יהיה זמין..ואם תדע להגיד לי את גודל המתאמים שאני צריך על מנת להתחבר אנלוגית לכרטיס, גם כן - יהיה נפלא
על הדרך, אולי אתה כבר יודע להסביר לי איך לבצע את ההגדרות של הכרטיס? מחובר אופטית, אבל משום מה אני שומע את האמפי3 באותה איכות כמו שאני שומע את הפלאקים..קרה גם לך? מעבר לזה, אני בלי סאב כרגע..די מבאס אותי כל העניין. במיוחד כשאוכל לצפות מחר סופסוף ב-HD, אבל הסאב לא יהיה זמין..ואם תדע להגיד לי את גודל המתאמים שאני צריך על מנת להתחבר אנלוגית לכרטיס, גם כן - יהיה נפלא
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אכן, ככל הנראה שטירליץ צודק. על פי הנתונים של הכרטיס:
http://www.emu.com/products/product.asp ... ifications
לא מוזכר בשום מקום שיש בו תמיכה ב-5.1 או DD/DTS.
איזה לוח אם יש לך במחשב?
http://www.emu.com/products/product.asp ... ifications
לא מוזכר בשום מקום שיש בו תמיכה ב-5.1 או DD/DTS.
איזה לוח אם יש לך במחשב?
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

פנטיום 4, 3.06 ג'יגהרץ. 512 מגה זיכרון פנימי.
אם זה המצב, יכול להיות שאשקול למכור את הכרטיס לצערי..חבל, חדש לחלוטין. לא חשבתי אפילו לרגע לבדוק את העניין, חשבתי שזה ברור מאליו שיתמוך בפורמטים הללו. בכל מקרה, שלחתי מייל ל-EMU.
לגבי השאלה השניה, מישהו יכול לענות לי רגע בבקשה? כל הקטע של איכות שמיעה שמקבילה בין ה-MP3 והפלאק וההגדרות וכד'?
אם זה המצב, יכול להיות שאשקול למכור את הכרטיס לצערי..חבל, חדש לחלוטין. לא חשבתי אפילו לרגע לבדוק את העניין, חשבתי שזה ברור מאליו שיתמוך בפורמטים הללו. בכל מקרה, שלחתי מייל ל-EMU.
לגבי השאלה השניה, מישהו יכול לענות לי רגע בבקשה? כל הקטע של איכות שמיעה שמקבילה בין ה-MP3 והפלאק וההגדרות וכד'?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

במקרה ערכתי לפני כמה שבועות מבחן שמיעה לי ולאשתי, בו השווינו כמה קטעי מוסיקה שהמרתי גם ל-MP3 של 192kbps (שימו לב, לא 240, לא 320, אלא 192) וגם ל-FLAC.
על מערכת הכוללת רסיבר ימאהה חדיש דגם 765, זוג רמקולים רצפתיים חדשים של CANTON מסוג GLE490, וחיבור HDMI מהמחשב לרסיבר, הקשבנו לכמה קטעים שוב ושוב, ולא הבחנו בשום הבדל בין קבצי ה-MP3 וה-FLAC.
על מערכת הכוללת רסיבר ימאהה חדיש דגם 765, זוג רמקולים רצפתיים חדשים של CANTON מסוג GLE490, וחיבור HDMI מהמחשב לרסיבר, הקשבנו לכמה קטעים שוב ושוב, ולא הבחנו בשום הבדל בין קבצי ה-MP3 וה-FLAC.
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

שקלתי את האפשרות הזו, ולכן הלכתי צעד אחד קדימה - המרתי סאונד מיוטיוב, לקובץ ששוקל פחות ממגה - ברובם לא מבחינים בהבדל. יותר מזה, אגב - שמעתי שיר מסוים באמפי3 דרך חיבור אופטי בDVD מדבקה, והשירים נשמעו נורא. אותם שירים נשמעים בסדר גמור עכשיו. עם אותו DVD מדבקה שמעתי את ההופעה שבגללה עלה כל הפוסט, והסאונד היו הרבה יותר "מלא" ונעים. מעבר לזה, אני לא מצליח לקבל אות מהסאב. יש לי בסרגל המשימות סמלון של sound effect והטסטים שלו לא נשמעים ברמקולים.
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

טוב, ממה שהצלחתי לברר באמת מדובר בכרטיס סטריאו. מבאס לחלוטין. הכרטיס פורסם למכירה בלוחות, למי שמעוניין.