מה כל כך חדש בנושא ה 3D

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
asafalfa פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 409
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #1 

לפני כמה ימים מצאתי במחסן מחשב ישן בן 10 שנים , ויחד איתו היה משקפיים שעובדים אחד לאחד עם הטכנולוגיה העדכנית שיש לנו היום בטלויזיות 3D "לפחות ככה זה נראה", אז אני שואל מה שונה בדיוק ....

אני יכו לומר לכם שרואים בזה ברמה גבוה כל משחק מחשב בצורה של 3D , הסיבה שהוצאתי אותו מהמחסן הוא שהייתי חייב לשכנע את עצמי שזה פשוט עובד באותה צורה ואכן כך הדבר.

אז מה חדש :מבולבל:

פה יש הסבר על הכרטיס הזה שעשה את אותו הדבר כבר לפני 10 שנים:
http://www.dansdata.com/v7700d.htm

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #2 

צודק, הטכנולוגיה לשידור תמונה תלת מימדית בעזרת משקפיים אקטיביות אינה חדשה, בייחוד כשמדובר על גרפיקת מחשב. מן הסתם יש שיפורים במימושים שלה. עיקר החידוש, לפי מיטב הבנתי, הוא בטכנולוגיות צילום חדשות, שמאפשרות צילומי וידאו תלת מימדיים ראליסטיים במיוחד (ראה אווטר), יחסית למה שהיה קיים עד אז.

דרך אגב, גם לי היה את כרטיס המסך הזה, כפי שציינתי בעבר, ומלבד חווית המשחק המיוחדת והמעניינת שסיפק, זכינו גם לריצודים מורגשים, וכאבי ראש לפרקים :)

yshalfin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 206
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

שששש, שלא ישמעו אתכם....

פרטים בשרשור הזה
http://www.hometheater.co.il/vt114766.4 ... 7%91-3D-gt

oshri8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 794
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #4 

אני אגיד לך מה החידוש.
במסכי CRT זאת לא היתה בעיה אבל ברגע שעברו ל LCD עם זמן תגובה מזעזע זה ירד מהפרק עד עכשיו.
עכשיו סוףסוף הצליחו לעשןץ מסך LCD עם קצב רענון מספיק טוב בשביל 3D ,זה הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78875
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #5 

לא השתנה הרבה, השתפר בעיקר כל הנושא של עיבוד תמונה, תוכן מקור שמאפשר 3D והמשקפיים (שמונעות CROSS TALK). המהפכה היתה בקלות יכולה לקרות קודם לכן, אבל הדגש היה על להביא את המסכים לרמה כזו שתאפשר איכות תמונה טובה בתלת מימד וזה רק כיום זמין.

asafalfa פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 409
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #6 

yshalfin כתב:שששש, שלא ישמעו אתכם....

פרטים בשרשור הזה
...
יש לי הרגשה שכלל לא קראת את מה שנכתב כאן , אנחנו דיברנו על 3D עם משקפיים אקטיביות כמו באווטר.
------
לענייננו לדעתי עשו מזה הרבה מעבר למה שזה(בדבר הטכנולוגיה), אני יכול לומר לכם שבכרטיס הזה שהיה לי היה לי אפשרות להדליק את ה 3D בכל משחק אפשרי שהייתי מעוניין ומה שהיה קורה בפועל זה הפעלה של אלגוריתם שהיה שובר ומכפיל את התמונה ויוצר את השליה.
מה שכן מעולם לא חשבתי לבדוק האם היה קיים באותו הזמן גם איזה תוכנה שיודעת לפעיל את הטכנולוגיה הזו בסרטים שרצים על גבי המחשב.(ואז מספיק חיבור מחשב טלוויזיה ואופ יש לנו טלוויזיה 3D.)
גבי זמן תגובה נראה לי שזה נחלת העבר , מה שבטוח הצליחו להכניס את למסכים בבית ולפוצץ את זה בתג מחיר יפה על משהו שהיה קיים כבר שנים.(כמובן אחרי שעשו כמה שיפורים קטנים).
ועל זאת אני אומר =)" איזה יופי שיש עסקים ".

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #7 

asafalfa כתב:
yshalfin כתב:שששש, שלא ישמעו אתכם....

פרטים בשרשור הזה
...
יש לי הרגשה שכלל לא קראת את מה שנכתב כאן , אנחנו דיברנו על 3D עם משקפיים אקטיביות כמו באווטר.
------
לענייננו לדעתי עשו מזה הרבה מעבר למה שזה(בדבר הטכנולוגיה), אני יכול לומר לכם שבכרטיס הזה שהיה לי היה לי אפשרות להדליק את ה 3D בכל משחק אפשרי שהייתי מעוניין ומה שהיה קורה בפועל זה הפעלה של אלגוריתם שהיה שובר ומכפיל את התמונה ויוצר את השליה.
מה שכן מעולם לא חשבתי לבדוק האם היה קיים באותו הזמן גם איזה תוכנה שיודעת לפעיל את הטכנולוגיה הזו בסרטים שרצים על גבי המחשב.(ואז מספיק חיבור מחשב טלוויזיה ואופ יש לנו טלוויזיה 3D.)
גבי זמן תגובה נראה לי שזה נחלת העבר , מה שבטוח הצליחו להכניס את למסכים בבית ולפוצץ את זה בתג מחיר יפה על משהו שהיה קיים כבר שנים.(כמובן אחרי שעשו כמה שיפורים קטנים).
ועל זאת אני אומר =)" איזה יופי שיש עסקים ".
...
באווטר בקולנוע אין שימוש במשקפיים אקטיביות, שם משתמשים בקיטוב או בפילטרים מדויקים של ספקטרום הצבע.
המשקפיים האקטיביים מיועדים לשוק הביתי.

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #8 

asafalfa כתב: מה שכן מעולם לא חשבתי לבדוק האם היה קיים באותו הזמן גם איזה תוכנה שיודעת לפעיל את הטכנולוגיה הזו בסרטים שרצים על גבי המחשב.(ואז מספיק חיבור מחשב טלוויזיה ואופ יש לנו טלוויזיה 3D.)
...
התכונה הזאת הייתה רלוונטית אך ורק לגרפיקת מחשב שיוצרה בזמן אמת, כיוון שהכרטיס עשה שימוש בנתוני התלת מימד ובמקום לייצר נקודת צפיה בודדת, ייצר בו זמנית שתי נקודות מבט - אחת לכל עין. הדבר נעשה ברמת הדרייבר, ולכן היכולת הייתה זמינה כמעט עבוד כל משחק תלת מימד "אמיתי", אבל לא עבור משחקים וסרטים דו-מימדיים.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”