בעיות באיכות - מבחר שאלות

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
tomeryos פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי חבר'ה,

1. קניתי מ-KSP מפצל מ-scart ל-svideo, והשתמשתי בכבל svideo to svideo כדי לחבר את היציאה של הממיר hot HD לכניסת svideo בכרטיס טלויזיה.
אני מפעיל טלויזיה דרך המחשב ואני רואה כמעט בלי צבע (כמעט לגמרי שחור לבן אבל מדי פעם זה כן מראה צבע) ובנוסף-מעין עיוותים כאלה, או בקיצור - תמונה על הפנים. המחשב מחובר לטלויזיה ב-HDMI.
הוכחתי על ידי בדיקה שלא מדובר בכבל פגום או בממיר פגום (החלפתי לממיר רגיל לא HD) וניסיתי גם במדיה פורטל וגם ב-7MC
האם אני מחמיץ הגדרה במקום כלשהו?

2. צפיתי עכשיו בסרט 1080P דרך מדיה פורטל בפעם הראשונה וראו סבבה רוב הזמן. אבל במצב שבו המצלמה "משייטת" ועוברת לאט לאט ממקום אחד לשני רואים מעין עצירות רגעיות כאלה. מבחינת תמונה רואים פיצוץ אבל לפעמים (לא תמיד) כשיש מעבר עם המצלמה - רואים את העצירות.
זה היה כשצפיתי דרך מדיה פורטל, כאשר התקנתי רק 007shark לפני והגדרתי לפי המדריך כך שיהיו כתוביות (כלומר ראיתי עם כתוביות). מה לעשות?

תודה מראש

Dimka
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 303
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

יש לך קצת בלבול בהודעה שלך...

1. לא ממש ברור לי למה השתמשת בחיבור SCART, נסה לחבר ישירות את כבל ה-SVIDEO.
תשתמש בכבל הכי קצר שאפשר, יותר ממטר יהיו לך הפרעות.
2. בקשר לצבע, יכול להיות שאתה צריך לשנות את שיטת הקליטה מ-NTSC ל-PAL.
3. בקשר לתזוזת מצלמה והעצירות, מה שאתה מתאר זה בעיה בקודק או מחשב חלש מדי (או עמוס... כלומר משהו עובד ברקע), מה המפרט?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #3 

1. דימקה, לממירים של הוט אין יציאה של S-Video בחיבור נפרד, אלא רק דרך SCART.
2. נכון, תבדוק שאתה על PAL ולא NTSC.
3. אני ממליץ לנסות בהגדרות המדיה פורטל את הקודק של MPC HC (צריך לבחור ב-Use MPC HC Codec בלשונית ה-H.264 בהגדרות ה-Shark007 כדי שהוא יופיע כאופצייה). עוד אפשרות זה לנסות לעבור לקצב רענון של 24Hz (בהנחה שהמסך שלך תומך בזה). זה מאוד משפר את תופעת ה-Judder שדיברת עליה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

tomeryos פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

תודה על התגובות,

1. איפה אני משנה את שיטת הקליטה מ-NTSC ל-PAL?
2. זה חושב שכבר עכשיו זה מסומן על MPC HC, אני אבדוק ובמידה ויש צורך לתקן אעשה זאת.
איפה עליי להגדיר את קצב רענון 24 הרץ? (והאם אני מפסיד משהו אחר כתוצאה מהשינוי שציינת?)
במידה ומדובר במפרט חלש מדי - אין טעם להתעסק עם זה מכיוון שהמחשב כבר נקנה, ובכל זאת - מבוסס ציפס'ט 785G כלומר HD4200 ומעבד Athlon X2 250. שני גיגה זיכרון.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”