משמיש את הטורנס שלי

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
10538Overture פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שרשור שני שלי פה, על דבר אחר :)
יש לי בבית פטיפון מדגם THORENS 165, שבזמנו היה של אבא או של אמא.
לפני שנה-שנתיים השתמשנו בו קצת והוא עבד בסדר, אחרי שעברנו דירה כנראה שהמחט או הראש נהרס.
סך הכל מצבו בסדר, ואני רוצה להשמיש אותו ולחבר למערכת שיש לי בבית (זה מסודר כבר).
רציתי לקבל קצת מידע ממכם:
א. איך הפטיפון הזה נחשב אז והיום? שוויו?
ב. הבאתי תמונת תקריב של הראש, באמת שאין לי מושג אם משהו דפוק שם, מה אני צריך לעשות ומה אני צריך להחליף - אשמח אם תעזרו לי.
בשבוע הבא אני מתכנן ליסוע לתל אביב, אני אקנה אני מה שאני צריך.

התמונות:
תמונה

תמונה

תודה רבה לעוזרים. :D

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

אני לא מכיר "אישית" את הדגם הזה, אבל הוא אחד הוריאנטים של סידרת ה-160/145 וכו' כך שבאופן בסיסי הוא אמור להיות טוב.
לגבי הראש, זה Shure M44E שהוא בסה"כ ראש לא רע בכלל ומתאים לפטיפון הזה, וכרגע כמובן חסרה בו מחט. אתה יכול להשיג מחטים חלופיות לדגם הזה די בקלות, לדעתי יעלה כ- 90 שקל. מחט מקורית של Shure אולי תצליח למצוא ב"אדר", ואם כן היא בטח תעלה כ-150 שקל. מקורית עדיפה כמובן אבל גם תחליפית יכולה לעשות את העבודה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

beller
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519
שם מלא: beller
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #3 

10538Overture

לי אישית אין את הדגם הזה, אבל אני מכיר אותו כי חבר משתמש באחד כזה ובמגבר וינטאג' לשמוע מוסיקה קלאסית. הוא טוב, אפילו טוב מאוד, רק צריך לכוון את משקל המחט כמו שצריך וקצת לנקות אותו (בתקריב רואים על הראש המון אבק).
אני שמח שאתה מגלה את עולם הויניל ואם אתה חובב ELO, בטח תהנה לשמוע את התקליטים שלהם בגרסאות הויניל (אתה יכול לנסות בתל אביב ב"חור בשחור").
ככלל, הפטיפונים האלה די חזקים והם מסוגלים לעבוד שנים ללא תקלות. ה-160 הוא דגם די נפוץ ותמיד רציתי לקנות אחד כזה לעצמי, אם כי כילד חובב מוסיקה, שרפתי לעצמי את האצבעות בבניית קיטים. היום אני עדיין שורף לעצמי את האצבעות כשאני מלחים - זאת אמנות שעוד לא התשלטתי עליה.
מה זה ברקע? רמקולים של ALTEC?

חכה חכה, עוד תחזור לפורום לשאול על PREAMPS שפופרתיים, על ההבדלים בין ראשים ועל הדפסות מיוחדות של ELO...

ברכות

דני
דני בלר

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”