בעיות קליטה בהרצליה
-
SparrowGene
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 18
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום רב,
ברשותי ממיר קונקה כבר בערך 10 חודשים.
עם האנטנה המצורפת - אין כמובן קליטה בכלל.
התקנתי אנטנה חיצונית, אשר שיפרה פלאים את הקליטה.
הבעיה היא שבשעות הערב, בדרך כלל בין 19:00 ל-22:00, מתחילים שיבושים קשים על המסך, שמתחיליים בפיקסלים כל כמה שניות עד לאובדן אות מוחלט.
בשלב זה של השיבושים, מד ה-QUALITY מתחיל לקפוץ בין 60 אחוז ל-90 אחוז, עד שהוא יורד פתאום לאפס, ואז כמובן אין אות.
דבר מוזר נוסף הוא העובדה שבזמן שידור ללא הפרעות (שעות הבוקר, שעות לילה מאוחרות), אין קורלציה בין ה-quality לבין ה-intensity. בעוד שיש לי 90% QUALITY, כמעט תמיד ה-INTENSITY הרבה יותר נמוך (65-70).
איך אפשר לשפר את זה?
תודה
ברשותי ממיר קונקה כבר בערך 10 חודשים.
עם האנטנה המצורפת - אין כמובן קליטה בכלל.
התקנתי אנטנה חיצונית, אשר שיפרה פלאים את הקליטה.
הבעיה היא שבשעות הערב, בדרך כלל בין 19:00 ל-22:00, מתחילים שיבושים קשים על המסך, שמתחיליים בפיקסלים כל כמה שניות עד לאובדן אות מוחלט.
בשלב זה של השיבושים, מד ה-QUALITY מתחיל לקפוץ בין 60 אחוז ל-90 אחוז, עד שהוא יורד פתאום לאפס, ואז כמובן אין אות.
דבר מוזר נוסף הוא העובדה שבזמן שידור ללא הפרעות (שעות הבוקר, שעות לילה מאוחרות), אין קורלציה בין ה-quality לבין ה-intensity. בעוד שיש לי 90% QUALITY, כמעט תמיד ה-INTENSITY הרבה יותר נמוך (65-70).
איך אפשר לשפר את זה?
תודה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
על איזה תדר אתה עובד? 514 או 538?
אתה פשוט נמצא באמצע ויכול להיות שאחד יעבוד אצלך יותר טוב מהשני
אתה פשוט נמצא באמצע ויכול להיות שאחד יעבוד אצלך יותר טוב מהשני
-
SparrowGene
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 18
- קיבל תודות: 0
שוחחתי עם עידן+, אין להם פתרון בשבילי.
אמרו שאולי שדה התעופה פה עושה הפרעות בשעות האלו, למרות שאין טיסות בכלל בשעות הערב.
אני מצטער בכלל שקניתי את הממיר הדיגיטלי הזה. אי אפשר לראות טלויזיה בשעות הערב.
ניסיתי בשני תדרים, כל פעם עם כיוון האנטנה למשדר הספציפי, בכולם אותה התופעה.
אמרו שאולי שדה התעופה פה עושה הפרעות בשעות האלו, למרות שאין טיסות בכלל בשעות הערב.
אני מצטער בכלל שקניתי את הממיר הדיגיטלי הזה. אי אפשר לראות טלויזיה בשעות הערב.
ניסיתי בשני תדרים, כל פעם עם כיוון האנטנה למשדר הספציפי, בכולם אותה התופעה.
- yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
- קיבל תודות: 6 פעמים
לי יש את אותה הבעיה בדיוק בת"א (אזור רמת החייל).
יש לי איזו תאוריה... מאחר שמדובר בשעות שבהם רוב השכנים בבית ואז משתמשים יותר ב Wi-Fi, בסלולר ובמכשירי חשמל (מה שיוצר הפרעות RF). הצפייה ברוב היום בסדר פרט לשעות אלו... מה שגרם לי לחשוב שאפשר לשפר את זה עם אנטנה.
אני כרגע מחפש אנטנה וראיתי שיש כאלו מודרניות (שלוקחות גם בחשבון הפרעות GSM ומבצעות FILTER).
אולי יעזור.
יש לי איזו תאוריה... מאחר שמדובר בשעות שבהם רוב השכנים בבית ואז משתמשים יותר ב Wi-Fi, בסלולר ובמכשירי חשמל (מה שיוצר הפרעות RF). הצפייה ברוב היום בסדר פרט לשעות אלו... מה שגרם לי לחשוב שאפשר לשפר את זה עם אנטנה.
אני כרגע מחפש אנטנה וראיתי שיש כאלו מודרניות (שלוקחות גם בחשבון הפרעות GSM ומבצעות FILTER).
אולי יעזור.
- yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
- קיבל תודות: 6 פעמים
ברור שהתדרים שונים, 514MHZ לעומת > 1800MHZ, אני לא מומחה RF אבל יכול להיות שיש אונות צד והתאבכויות שונות? או שאולי זה גם קשור ל EMI RFI? הפרעות חשמליות?Nissim כתב:yuvalb,
תיאוריה מעניינת אך לא מציאותית. התדרים שונים, אין מיסוך אחד של השני....
יש לך הסבר אחר לעובדה שזה קורה דווקא בשעות העומס (כלומר שאנשים בבית מדברים בסלולר ואו משתמשים במכשירי חשמל/אינטרנט)?
מדוע אם כך יש אנטנות פנימיות עם GSM filter (אם אין לזה השפעה)?