עצות לגבי בחירת מסך LCD (גודל 46 ומעלה) ולגבי AMBILIGHT
שבוע טוב,
אני בתהליכים מתקדמים של קניית מסך טלויזיה חדש, ורציתי לשאול בעצתכם.
המסך ישמש לצפייה בטלויזיה (כמעט לחלוטין תכני HD דרך Yes HD) ולמחשב (סדרות 720p וסרטי 1080p וגלישה/עבודה במחשב). אני מעריך שהחלוקה היא 70% מחשב, 30% טלויזיה. המרחק מהמסך הוא 3-3.5 מטר.
כיום יש לי LG L2BR 37 אינץ' HD ready, והסיבות העיקריות להחלפת המסך הן הרצון במסך גדול יותר, וכן בתמונה איכותית יותר. התמונה ב LG טובה, אבל ראיתי אצל אחרים (למשל בפיליפס סדרה 7400) תמונה שהותירה אותי נדהם לעתים, ומשתאה על הבדל האיכות.
לאחר בדיקה בחנויות, צפייה במסכים והשוואות בעזרת הרשת, צמצמתי את האפשרויות לארבע:
Sony KDL-52EX700 – מסך Edge LED, 52 אינץ'
Samsung UN-55B7000 – מסך Edge LED, 55 אינץ'
Philips 47PFL8404 – מסך Edge LED, 47 אינץ' עם אמבילייט (2 פסים)
Philips 46PFL9704 - מסך LED מלא (local dimming) עם 200 הרץ. יותר קטן (46 אינץ') ומאוד יקר (16,000 ש"ח), אבל נראה פשוט מדהים בחנות; איכות תמונה מצויינת, ואמבילייט מתקדם.
לפני שאני מגבש החלטה סופית, רציתי לשאול בעצתכם:
1. כל דעה ספציפית לגבי אחד מהמסכים ("קטן מדי", "שירות מזעזע של היבואן", "איכות מדהימה", וכו') תתקבל בברכה (קראתי את הביקורות שמצאתי כאן, וכן דירוג של כולם באתרים כגון www.alatest.com).
2. האם האמבילייט של פיליפס (שנראה מרהיב) באמת שימושי, או שזה גימיק שמחזיק מעמד כמה שבועות/חודשים ואחרי זה רוב הזמן לא משתמשים בזה(או שמשתמשים בזה, אבל זה לא מוסיף הרבה)? אשמח לשמוע ממישהו שיש לו אמבילייט יותר משנה.
3. האם הגדלים הקטנים יותר יספיקו לי? כיוון שהמחשב יהיה ברזולוציה של 1920x1080, אני חושש שבזמן עבודה (גלישה, תכנות, וכו') האייקונים יהיו פשוט קטנים מדי ממרחק של 3.5 מטר.
4. בנוגע לסמסונג, ראיתי המלצות על תת-דגמים שונים של B7000 (במקום ה UN היה UA או LA). מה ההבדל ביניהם?
אשמח לכל עצה שתוכלו לתת.
תודה מראש,
דני
אני בתהליכים מתקדמים של קניית מסך טלויזיה חדש, ורציתי לשאול בעצתכם.
המסך ישמש לצפייה בטלויזיה (כמעט לחלוטין תכני HD דרך Yes HD) ולמחשב (סדרות 720p וסרטי 1080p וגלישה/עבודה במחשב). אני מעריך שהחלוקה היא 70% מחשב, 30% טלויזיה. המרחק מהמסך הוא 3-3.5 מטר.
כיום יש לי LG L2BR 37 אינץ' HD ready, והסיבות העיקריות להחלפת המסך הן הרצון במסך גדול יותר, וכן בתמונה איכותית יותר. התמונה ב LG טובה, אבל ראיתי אצל אחרים (למשל בפיליפס סדרה 7400) תמונה שהותירה אותי נדהם לעתים, ומשתאה על הבדל האיכות.
לאחר בדיקה בחנויות, צפייה במסכים והשוואות בעזרת הרשת, צמצמתי את האפשרויות לארבע:
Sony KDL-52EX700 – מסך Edge LED, 52 אינץ'
Samsung UN-55B7000 – מסך Edge LED, 55 אינץ'
Philips 47PFL8404 – מסך Edge LED, 47 אינץ' עם אמבילייט (2 פסים)
Philips 46PFL9704 - מסך LED מלא (local dimming) עם 200 הרץ. יותר קטן (46 אינץ') ומאוד יקר (16,000 ש"ח), אבל נראה פשוט מדהים בחנות; איכות תמונה מצויינת, ואמבילייט מתקדם.
לפני שאני מגבש החלטה סופית, רציתי לשאול בעצתכם:
1. כל דעה ספציפית לגבי אחד מהמסכים ("קטן מדי", "שירות מזעזע של היבואן", "איכות מדהימה", וכו') תתקבל בברכה (קראתי את הביקורות שמצאתי כאן, וכן דירוג של כולם באתרים כגון www.alatest.com).
2. האם האמבילייט של פיליפס (שנראה מרהיב) באמת שימושי, או שזה גימיק שמחזיק מעמד כמה שבועות/חודשים ואחרי זה רוב הזמן לא משתמשים בזה(או שמשתמשים בזה, אבל זה לא מוסיף הרבה)? אשמח לשמוע ממישהו שיש לו אמבילייט יותר משנה.
3. האם הגדלים הקטנים יותר יספיקו לי? כיוון שהמחשב יהיה ברזולוציה של 1920x1080, אני חושש שבזמן עבודה (גלישה, תכנות, וכו') האייקונים יהיו פשוט קטנים מדי ממרחק של 3.5 מטר.
4. בנוגע לסמסונג, ראיתי המלצות על תת-דגמים שונים של B7000 (במקום ה UN היה UA או LA). מה ההבדל ביניהם?
אשמח לכל עצה שתוכלו לתת.
תודה מראש,
דני
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
מתוך ה70% שימוש מחשב, כמה אחוזים הם סרטים
וכמה גלישה/עבודה?
אם השימוש לגלישה ולעבודה הוא קטן/זניח, הייתי ממליץ ללכת לכוון של פלזמה ולא לד. השחורים של מסכי הלד בהם אני צפיתי, טובים משל LCD רגיל אך לא מתקרבים לביצועים של פלזמה בחדר חשוך.
דגמים אפשריים לדוגמא : פנסוניק V10 וסמסונג 850.
אם השימוש לגלישה ולעבודה הוא קטן/זניח, הייתי ממליץ ללכת לכוון של פלזמה ולא לד. השחורים של מסכי הלד בהם אני צפיתי, טובים משל LCD רגיל אך לא מתקרבים לביצועים של פלזמה בחדר חשוך.
דגמים אפשריים לדוגמא : פנסוניק V10 וסמסונג 850.
Re: מתוך ה70% שימוש מחשב, כמה אחוזים הם סרטים
הגלישה והעבודה הן לא בכמות זניחה, זהו המחשב ביחיד בבית. ממה שקראתי על מסכי פלזמה אני לא בטוח שהם יתאימו לעבודה עם מחשב. החדר אינו חשוך כל הזמן (אולם ניתן כמובן להחשיכו אם צריך).opv כתב:וכמה גלישה/עבודה?
דגמים אפשריים לדוגמא : פנסוניק V10 וסמסונג 850....
תוציא את Philips 47PFL8404 מהמשוואה...
ה3 האחרים עולים עליו בכמה מונים...פשוט שלישייה פנומנלית
Sony KDL-52EX700
Samsung UN-55B7000
Philips 46PFL9704
מה שלא תבחר זה יהיה מצויין.
ה3 האחרים עולים עליו בכמה מונים...פשוט שלישייה פנומנלית
Sony KDL-52EX700
Samsung UN-55B7000
Philips 46PFL9704
מה שלא תבחר זה יהיה מצויין.
נערך לאחרונה על ידי dodi88 ב 06/06/2010 15:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
לגבי החושך, עזוב שטויות
גם מסכי LCD גם מסכי LED וגם מסכי פלזמה נראים פחות טוב בחדר מואר ותנאי תאורה קשים. בפלזמה התמונה תשתפר פלאים בחדר חשוך, בLCD היא תשאר גרועה, רק שזה יבלוט יותר.
השאלה היחידה היא האם בשימוש שלך במחשב, יש סכנת צריבה בגלל הצגה ממושכת של תמונות סטטיות, כמו רקע של דסקטופ.
אני רק אוסיף ואומר שאני לא מצאתי שום סטאפ נוח עבורי לעבוד או לגלוש מול מסך גדול, השולחן אף פעם לא בגוה מתאים למקלדת ועכבר וכ'. אז זה נשמע כמו גימיק נחמד, אבל לא בטוח שזה כ"כ נוח בסופו של דבר.
תמיד תוכל להוסיף מסך שני קטן יותר וזול בעמדה שמתאימה יותר לעבודה.
השאלה היחידה היא האם בשימוש שלך במחשב, יש סכנת צריבה בגלל הצגה ממושכת של תמונות סטטיות, כמו רקע של דסקטופ.
אני רק אוסיף ואומר שאני לא מצאתי שום סטאפ נוח עבורי לעבוד או לגלוש מול מסך גדול, השולחן אף פעם לא בגוה מתאים למקלדת ועכבר וכ'. אז זה נשמע כמו גימיק נחמד, אבל לא בטוח שזה כ"כ נוח בסופו של דבר.
תמיד תוכל להוסיף מסך שני קטן יותר וזול בעמדה שמתאימה יותר לעבודה.
Re: לגבי החושך, עזוב שטויות
לצערי יש סכנת צריבה. אולי לא יותר מדי, אבל העובדה שמסך התפריט של ה MediaPortal מציג הרבה זמן, וכן המסך הסטטי (ברובו) של הדפדפן מוצג הרבה זמן, גורמת לי לחשוש.opv כתב:גם מסכי LCD גם מסכי LED וגם מסכי פלזמה נראים פחות טוב בחדר מואר ותנאי תאורה קשים. בפלזמה התמונה תשתפר פלאים בחדר חשוך, בLCD היא תשאר גרועה, רק שזה יבלוט יותר.
תמיד תוכל להוסיף מסך שני קטן יותר וזול בעמדה שמתאימה יותר לעבודה....
בקשר לנוחות הסטאפ, אני מסכים שזה אף לא היה נוח לי כמו במחשב מול שולחן, אבל אני כבר שלוש שנים עובד באופן הזה (אין לי מחשב אחר בבית), ומסתדר היטב יחסית. העכבר (Microsoft ARC) והמקלדת (Microsoft Multimedia Elite BT) נחים על שולחן ליד הכורסה, וכל פעם שצריך אני שולח את היד ומשתמש בהם (המקלדת נחה על הברכיים והעכבר על מסעד הכורסה). הרבה פעמים אפשר להשתמש רק בעכבר (למשל לפתוח דפדפן, לבחור אתר מה links bar ומשם לגלוש בתוך האתר).
אני מסכים שזה לא אותו הדבר, אבל עם הזמן מתרגלים.
תנסה לפנות לחבר האתר (mamo ) יש לו את המסך המדהים הזה ,אני מניח שהוא יוכל לעזור
.
http://www.hometheater.co.il/p-1.article01705
http://www.hometheater.co.il/p-1.article01705
- m3csl
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 901
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
האמבילייט ממש שימושי ומוסיף לחווית הצפיה.
הוא מקנה תחושה כאילו המסך גדול יותר וממש "מוציא" את התמונה מחוץ לגבולות המסך.
עד היום אני נהנה לכבות ולהדליק אותו רק בשביל לבדוק אם ההבדק אכן מורגש ... ונדהם כל פעם מחדש.
בהתחלה גם פיקפקתי בו וזה נראה לי עעוד גימיק שיווקי ... עם תחילת השימוש במסך (9664 במקרה שלי) התבדו השערותיי ... זה ממש תענוג.
יש דגמחים חדשים שהאמבילייט כבר ב3 איזורים .. לא רק בצדדים (ימין ושמאל) אלא גם בפס העליון של המסך.
הוא מקנה תחושה כאילו המסך גדול יותר וממש "מוציא" את התמונה מחוץ לגבולות המסך.
עד היום אני נהנה לכבות ולהדליק אותו רק בשביל לבדוק אם ההבדק אכן מורגש ... ונדהם כל פעם מחדש.
בהתחלה גם פיקפקתי בו וזה נראה לי עעוד גימיק שיווקי ... עם תחילת השימוש במסך (9664 במקרה שלי) התבדו השערותיי ... זה ממש תענוג.
יש דגמחים חדשים שהאמבילייט כבר ב3 איזורים .. לא רק בצדדים (ימין ושמאל) אלא גם בפס העליון של המסך.
It's Five O'Clock Somewhere