שאטר איילנד - ספויילרים

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
DorM פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #1 

לא יודע אם הבנתי או לא תסרט.
הוא היה מלא במתח הרבה זמן לא הייתי במתח בכזה סרט, רק מה שהרס שאתמול לפנות בוקר נרדמתי בסוף הסרט שכולי הייתי במתח ורק עכשיו ראיתי תעשר דקות האחרונות.

עכשיו אני רוצה שתסבירו לי אם הבנתי או לא ומה הלך בסרט.

הוא בא עם עוד מרשל לחקור העלמות של משוגעת (בסוף היא לא משוגעת והיא הייתה שם רופאה פעם) והכל היה המצאה של המוח שלו?

הוא חיפש תבנאדם ששרף את אשתו ובסוף זה היה הוא?

כל הסרט מראים לנו כאילו הוא מרשל שחוקר מקרה ובסוף מראים שהוא בכלל משוגע שהכל היה פרי דמיונו?

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

מה שהיה בסוף זה המצב האמיתי - הוא בעצם הגיע לבית המשוגעים הנ"ל בתור משוגע ולא בתור חוקר. כל מה שהוא עבר באי מבחינתו היה בדוי בראשו על מנת שהוא לא יצטרך להתמודד עם העובדה שאשתו רצחה את הילדים שלהם והוא רצח אותה.

מה שמנהל בית המשוגעים ניסה לעשות היה לתת לו חופש באי כדי שישלים את ה"משימה" שלו ויראה כמה לא הגיוני התסריט שהוא דמיין ואז יגרום לו להתפכח ולהבין את העולם האמיתי.
כמובן שמה שגאוני בסרט היה להראות שעד כמה מופרך שהעולם שהוא המציא יכול להיות, לנו כצופים בתוך הראש שלו, זה נראה טבעי והגיוני לגמרי..

בכל מקרה בסוף הוא מבין שהוא המציא את הכל והוא בעצם הזה את הכל בשביל להדחיק את הטראומה.

שים לב שגם בסוף הסרט, שהמרשל השני (שבעצם היה הרופא שלו) בודק האם הוא חזר לשפיות או שצריך להסיר לו את האונה במח, הוא משחק כאילו הוא שוב משוגע, אבל בעצם הוא הבין הכל והוא הולך מרצון לטיפול, כי הוא מעדיף "למות כגיבור ולא לחיות כמפלצת" כהגדרתו - להרדים את החלק במח שגרם לו לרצוח את אשתו, ולא לחיות בידיעה שעשה את זה.

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #3 

בגדול הבנת.

החוקר (קפריו), פירומן. עבר טראומה קשה כשאישתו הטביעה את שלושת ילדיהם.

באיבוד סף השפיות, הצית את ביתו כשאישתו בבית והרג גם אותה.

הוא מאושפז בשאטר איילנד.

כדי לפצות על הכאב הגדול, הוא מפתח עבר אלטרנטיבי, בו אישתו נשרפה בביתה על ידי שוער הבניין.

במקביל, המטפל בשאטר (קינגסלי), מאמין כי אם יגרום לו טראומה נגדית מספיק גדולה, יצליח קפריו להזכר בעברו ולהבין את שעשה. כך יוכל למנוע החוקר מהובלתו של קפריו לכריתת האונה במוחו, כמוצא האחרון.

כדי לממש זאת, יוצר המטפל סיפור, עם ניצבים רבים, (The Biggest Roleplay Ever כהגדרתו), בו מובל קפריו עד לנקודה בו הוא מעורער מספיק כדי להתעמת עם האמת.

כשהוא מקבל את העבר שלו ואכן נזכר בהתרחשויות, הוא בוחר להעמיד פנים כאילו הוא נצמד שוב לעבר האלטרנטיבי שלו (בו הוא חוקר FBI) ולהוביל את עצמו במו ידיו אל עבר הניתוח שיהפוך אותו למת מהלך, מאשר להמשיך ולחיות עם הכאב של עברו.

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

tomer_h כתב:מה שהיה בסוף זה המצב האמיתי - הוא בעצם הגיע לבית המשוגעים הנ"ל בתור משוגע ולא בתור חוקר. כל מה שהוא עבר באי מבחינתו היה בדוי בראשו על מנת שהוא לא יצטרך להתמודד עם העובדה שאשתו רצחה את הילדים שלהם והוא רצח אותה.

מה שמנהל בית המשוגעים ניסה לעשות היה לתת לו חופש באי כדי שישלים את ה"משימה" שלו ויראה כמה לא הגיוני התסריט שהוא דמיין ואז יגרום לו להתפכח ולהבין את העולם האמיתי.
כמובן שמה שגאוני בסרט היה להראות שעד כמה מופרך שהעולם שהוא המציא יכול להיות, לנו כצופים בתוך הראש שלו, זה נראה טבעי והגיוני לגמרי..

בכל מקרה בסוף הוא מבין שהוא המציא את הכל והוא בעצם הזה את הכל בשביל להדחיק את הטראומה.

שים לב שגם בסוף הסרט, שהמרשל השני (שבעצם היה הרופא שלו) בודק האם הוא חזר לשפיות או שצריך להסיר לו את האונה במח, הוא משחק כאילו הוא שוב משוגע, אבל בעצם הוא הבין הכל והוא הולך מרצון לטיפול, כי הוא מעדיף "למות כגיבור ולא לחיות כמפלצת" כהגדרתו - להרדים את החלק במח שגרם לו לרצוח את אשתו, ולא לחיות בידיעה שעשה את זה.
...
:D (Y)

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #5 

erezsolan כתב:
tomer_h כתב:מה שהיה בסוף זה המצב האמיתי - הוא בעצם הגיע לבית המשוגעים הנ"ל בתור משוגע ולא בתור חוקר. כל מה שהוא עבר באי מבחינתו היה בדוי בראשו על מנת שהוא לא יצטרך להתמודד עם העובדה שאשתו רצחה את הילדים שלהם והוא רצח אותה.

...
:D (Y)
...
כנ"ל :-)

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #6 

לא ראיתי באף מקום אזכור לזה שהוא פירומן. הוא ירה באשתו אבל לא שרף אותה ואת הבית (אם אני זוכר נכון).
לדעתי בסוף הסרט העניין לא חד משמעי. למרות שהוא אומר את המשפט שהוא מעדיף למות גיבור ולא מפלצת, אי אפשר לדעת אם הוא באמת מקבל את המציאות או שהוא בעצם עשה "ריסטרט" למוח וממשיך באותו קו של הכחשה והוא באמת לא מבין מה הולכים לעשות לו.
דיברו באשכול אחר על הווליום הגבוה בהתחלת הסרט. לדעתי זה חלק מהרמזים על המשך העלילה. בגלל שהכול במוח של החוקר (קפריו), הכל שם מוחצן וקיצוני.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #7 

אם אני זוכר נכון הוא לא היה פירומן. אשתו הייתה משוגעת והוא העלים עין כל הזמן כי הוא אהב אותה. אז אשתו הטביעה את הילדים והוא לא יכל להתמודד עם זה והרג אותה. הדמות של דיקפריו לא הצליחה להתמודד עם המוות של הילדים והעובדה שרצח את אשתו אז הוא התחיל לייצר לעצמו עולם בדוי בו הוא חוקר שמחפש את הפירומן ששרף את הבית בו אשתו נמצאת ולפי האשליה הזאת כך היא מתה. בסוף הסרט הוא יודע מה הוא עשה ולא רוצה להתמודד עם זה אז הוא הולך לטיפול. הוא שואל את הפסיכיאטר שלו ("צ'אק") מעניין מה יותר גרוע, למות כאיש טוב או לחיות כמפלצת. הוא יודע שכל מה שיקרה זה רע, זה לא סוף טוב. הוא מעדיף "למות" כאיש טוב במקום לחיות כמפלצת.
ועוד נקודה מעניינת היא שהוא מודע לטיפול ומתחיל להעצים את אופן השימוש בו. מייצרים רוחות רפאים כדי שאי אפשר יהיה לענות אותם במלחמה מול הקוריאנים. זה די משעשע לחשוב על זה שכנראה באמת חשבו כך פעם, ושמאז נולדו תאוריות הרבה יותר מגוחכות על מה שהממשל האמריקני עושה ואנשים עדיין קונים את זה. לנו כצופים מאוד קל לקבל תסריט מוזר ובלתי מתקבל על הדעת, רק כי אנחנו רוצים להאמין בו. אותו הדבר קורה לדמות של דיקפריו ולכל- כך הרבה אנשים אחרים שמאמינים לתאוריות קונספירציות כאלה ואחרות.

DorM פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

עכשיו שאני יודע ובטוח בעלילה זה סרט גאוני!
בחיים לא ראיתי כזה סרט!
הסאונד חזק וטוב.

אני הכי מרוצה שהצלחתי להזרים תסרט באופן חלק.

גירסת mkv 1080P ששוקלת 11G דרך חיבור חוטי לPS3

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #9 

אני ממליץ שעכשיו תראה סופר צללים\GHOST WRITER
גם יצא השנה ובעיני הרבה יותר טוב משאטר איילנד.

DorM פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

תודה רבה על ההמלצה שבוע הבא שאני אחזור מהבסיס אני אראה.
נערך לאחרונה על ידי DorM ב 06/06/2010 16:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

לגבי היותו פירומן, אני יודע שראו שהוא יורה באישתו, אבל נתנו רמזים לכך במהלך כל הסרט,
כולל החלק שהוא מאיר את דרכו בכמות בלתי נדלית של גפרורים, עד שהאחרון שנשאר לו הוא בדיוק
כאשר הוא שומע את ה"אמת" מהאסיר שכלוא באגף ב'.

DorM פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

האסיר הזה הוא ג׳ורג׳ נויס, כלוא במחלקה ג׳.
חלק מהסיפור שהוא המציא יש שם סיפור על ג׳ורג׳, הוא סיפר אותו למרשל צ׳אק, מקווה שאני זוכר טוב ולא ממציא גם חחח

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #13 

...
(Y)

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #14 

לכל הספויילרנים (המצאה שלי המילה הזאת :-)). הנה אתר שאני תמיד ממליץ:
www.moviepooper.com