מחדל של הערוץ הראשון יחבל בשידורי המונדיאל

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
ShayGTi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1491
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #1 

http://www.mouse.co.il/CM.articles_item ... 0359,.aspx

אני לא כל כך הבנתי איפה יהיו שוליים...
אם התמונה מצולמת ב16:9, זאת אומרת שבעלי מסך רחב LCD/פלאזמה יהנו מתמונה מלאה
לעומת זאת בשידור הרגיל לבעלי טלויזיות CRT 4:3, הם יראו פסים שחורים למעלה ולמטה?

אם כן זה לא מחדל לחלוטין, כך זה צריך להיות.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #2 

לא ממש מחדל של רשות השידור אלא החלטה שגויה (לטעמי) וחוסר ידע בסיסי של כתב בנושא הידיעה שלו.
להבנתי - המשחקים מצולמים ב16:9 ובשידור הרגיל בערוץ 11 השוליים בצדדים יחתכו כך שהתמונה שתוצג תהיה ביחס 4:3, משום מה הכתב כנראה הבין שהם ישדרו בLetter Box ואז השוליים העליונים והתחתונים יושחרו כדי שהתמונה תוצג במלואה. דווקא במקרה הזה היה מדובר בהחלטה נכונה יותר שהיתה נותנת מענה כמעט לכולם כך שבכל המקרה הכתב טועה.

amir073
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #3 

מחדל של עיתון שנותן לכתב שלא מבין כלום לכתוב בתחום שהוא לא מבין בו.

mokagi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

בהמשך הוא כן כותב שמי שצופה בטלוויזיית CRT לא יראה חמישית מהתמונה, מה שנכון.

אני שמח שרשות השידור החליטה את ההחלטה הנכונה - לחתוך את השוליים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78870
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #5 

לדעתי הכתב צודק 100% ודווקא אתם הטועים.

מכיוון שהצילום המקורי הוא 16:9, ההחלטה הנכונה היתה להוסיף פסים לשידור ולא לשדר את זה חתוך. בערוץ 5 כבר ראינו מספר מקרים שבהם שידרו את השידור חתוך ולפעמים פשוט לא היה ניתן לראות את הכדור.

במקרים כאלה רצוי להעביר את השידור כמו שהוא, עם הפסים השחורים (אפשר להשתמש בהם גם בשביל להציג את הסטטיסטיקה, TICKERS וכו' - ולא הפיתרון שבו בחרו.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #6 

הוא צודק בכך שהשידור יהיה חתוך בצדדים, כדי לשדר את המשחק ב-4:3, כך גם עושים את זה בערוץ הספורט היום.
אבל לא יהיה שום חלק מושחר במסך (יש טעות בכותרת המשנה שאומרת שחמישית מהמסך יושחר).

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #7 

סתם בשביל לסבר את האוזן,
המשמעות המילונית של המילה "מחדל" היא הזנחה, אי עשיה או חוסר מעש..
בכל מקרה, ברשות השידור עושים משהו עם התמונה ולכן זה לא יכול להיות מחדל .. זה בהחלט יכול להיות טיפשות אבל על זה עוד אפשר להתווכח.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #8 

בתיאוריה, שני הפתרונות טובים לדעתי.
הבעיה עם גזירה של תמונת 4:3 מתמונה של 16:9 תוך ויתור על השוליים נובעת בעיקר בגלל הצלמים עצמם.
כמו שעפר כתב קודם, אם הצלם לא דואג למרכז את האקשן והכדור למרכז התמונה ב 16:9 אז זה פשוט ייחתך ב 4:3
והצופה יכול להפסיד פרטים חשובים שמתרחשים בצדדים (דוגמא מהתחום - הרמת קרנות, הוצאות חוץ ואפילו שחקן שמשחק בקצה המגרש..)
אם הצוות המפיק ישים על זה דגש וינחה את הצלמים למקד את התמונה למרכז התמונה אז לא צריכה להיות בעיה לאף אחד.
הפתרון השני של לשדר את התמונה ב LETTER BOX עם שוליים שחורים פשוט ממגרת כל בעיה שיכולה להיות עם איבוד פרטים,
אך הצופה הרגיל, זה בעל מסך ה 4:3, לא יהנה מתמונה גדולה ולא יינצל את מלוא המסך.
יכול ממש לעצבן עם המסך שיש הוא גם ככה קטן..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #9 

למה לא משדרים 16:9 כמו בכל המדינות?

ShayGTi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1491
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #10 

משדרים ידידי, זה בדיוק העניין..
השידור 16:9, ומאחר שלכווץ 16:9 ל4:3 זה לא פרקטי, חותכים את השוליים.
לדעתי זה יותר מקובל על הישראלים שעוד לא התקדמו למסכי LCD רחבים.
הישראלי הממוצע יתעצבן יותר אם יראו לו משחק בLETTERBOX עם שוליים למעלה ולמטה.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

אם חותכים את השוליים זה 4:3 , לא 16:9

אם ישדרו 16:9 מי שיש לו טלוויזיה ישן יראה תמונה 4:3 , בדיוק כמו שמשדרים כרגע.
אז מה הסיפור לשדר 16:9

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #12 

oferlaor כתב:לדעתי הכתב צודק 100% ודווקא אתם הטועים.

מכיוון שהצילום המקורי הוא 16:9, ההחלטה הנכונה היתה להוסיף פסים לשידור ולא לשדר את זה חתוך. בערוץ 5 כבר ראינו מספר מקרים שבהם שידרו את השידור חתוך ולפעמים פשוט לא היה ניתן לראות את הכדור.

במקרים כאלה רצוי להעביר את השידור כמו שהוא, עם הפסים השחורים (אפשר להשתמש בהם גם בשביל להציג את הסטטיסטיקה, TICKERS וכו' - ולא הפיתרון שבו בחרו.
...
אני אחזור על דברים שנכתבו בשרשור מקביל על אותו נושא.
עופר, דווקא אתה טועה הפעם.
לא מדובר בסרט קולנוע. מדובר במונדיאל שמשודר לכל העולם, איפה שרוב המסכים עדיין 3:4.
ניתנה הנחייה לצלמים לקחת זאת בחשבון.
הכדור לא אמור להיות בחלק הנחתך.

למעשה, מה שיראו במסך 3:4 לאחר החיתוך, זה בדיוק מה שהיו רואים לו היה מדובר במונדיאל 2006.
מי שיראה במסך רחב בלי החיתוך, יקבל בונוס שלראות עוד קצת מהמגקש בצדדים.
משה

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

צריך לשדר 16:9

כמו יורוספורט

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #14 

לא הבנתי איך הדיון הזה הגיע לפורום הזה. כאילו לכולנו פה יש טלויזית CRT. הרי למעל מ 90 % מחברי הפורום יש מקרן, LCD, פלזמה. יכול להיות שאפילו 100 % אבל אני נזהר. :-)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #15 

kingikra כתב:לא הבנתי איך הדיון הזה הגיע לפורום הזה. כאילו לכולנו פה יש טלויזית CRT. הרי למעל מ 90 % מחברי הפורום יש מקרן, LCD, פלזמה. יכול להיות שאפילו 100 % אבל אני נזהר. :-)
...
אתה רציני? :lol:
דיונים על 3:4 ו 16:9 ועל שידורים בכלל זה תמיד מעניין אנשים פה. לא קשור אם זה נוגע להם אישית.
משה

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

kingikra כתב:לא הבנתי איך הדיון הזה הגיע לפורום הזה. כאילו לכולנו פה יש טלויזית CRT. הרי למעל מ 90 % מחברי הפורום יש מקרן, LCD, פלזמה. יכול להיות שאפילו 100 % אבל אני נזהר. :-)
...
זו בדיוק הבעיה. יהיה שידור 4:3

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #17 

קודם כל, הטענות כנגד הערוץ הראשון קצת מצחיקות אותי במקרה הזה, כי כבר שנים משדרים בדיוק באותה השיטה גם בערוץ הספורט.
לא ראיתי כ"כ הרבה מתלהמים בנושא (יש מי שתמיד ניסה לשנות את זה באתר, אבל אלו בודדים), לא ראיתי שום כתב יוצא כנגד זה, אבל עכשיו זה מונדיאל, זה פופוליסטי, אז יאללה חגיגה.

דבר שני, moco, כבר ניהלנו את הדיון הזה בעבר (באותו הקשר של ערוץ הספורט), הטענה שלמרבית האנשים יש טלויזיות 4:3 (שד"א, אני לא בטוח שהיא נכונה), לא צריכה להוות שיקול מכריע פה, זה כמו שבימי השחור לבן לא היו משדרים בצבע כי לרוב האנשים יש טלויזיה שחור לבן.
הטכנולוגיה צועדת קדימה, וגם אנחנו צריכים לצעוד קדימה, וקדימה זה אומר שידורי HD במסך רחב (בלא מעט מקומות זה כבר סטנדרט), אז פה אין HD, כי הרשות לא מסוגלת לשדר ב-HD, אבל אין שום בעיה כן לתת מסך רחב.
כחובב ספורט אני אישית מעדיף לראות את כל התמונה על פני שטח קטן יותר מאשר תמונה ממוקדת על כל המסך, וכמה שהבימאי והצלמים ינסו למקד את הצילום, זה לא יהיה זה.

מה שעוד מעניין הוא איך יבואניות הטלויזיות לא לוחצות במקרה זה, הרי אז היה בא לידי ביטוי היתרון המהותי של מסך רחב, זה בטח לא היה עושה רע למכירות.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #18 

אבי,
קודם כל אין לי מושג לגבי סטטיסטיקות מכשירי הטלויזיה בארץ. העיניין של רוב ל3:4 זה בהקשר של העולם כולו (צופי המונדיאל על כדור הארץ) וזו רק הסיבה לאיך יצלמו אותו באיצטדיונים.

לעצם העיניין יש פה שאלה איזה ערך גובר, ערך הצעידה קדימה בטכנולוגיה או הערך לא לפגוע בחווית הצפייה גם למי שאין מסך רחב (ויש קורלציה גבוהה בין האחרונים לשכבות חלשות בחברה). לדעתי הערך השני גובר עם ידיים קשורות.
חשוב להדגיש שמדובר במונדיאל, שזה אירוע עם רייטינג גדול בקרב כולם.
זה מבורך שהפעם, בניגוד למונדיאל הקודם, זה ישודר בערוץ ציבורי בחינם וזה מבורך בדיוק בגלל אותו סוג של שיקול.

ההשוואה לשידורי צבע לא תופסת, כי שידורי צבע לא פגעו בצפייה במכשיר שלא תומך בצבע. שידור 16:9 פשוט יקטין את הדמויות ואצל הרבה האנשים המסכים לא גדולים כל כך ובהחלט תהיה פגיעה בתמונה.
כחובב ספורט אני אישית מעדיף לראות את כל התמונה על פני שטח קטן יותר מאשר תמונה ממוקדת על כל המסך, וכמה שהבימאי והצלמים ינסו למקד את הצילום, זה לא יהיה זה.
...
לגבי הטענה הראשונה, כאמור, זה תלוי בגודל המסך שלך.
הטענה השנייה שלך לא מחזיקה מים. זה יהיה בדיוק מה שהיה בשידורי כדורגל 3:4 כמו שהיה בעבר. למה שזה יהיה אחרת? תמיד הצלמים התמקדו איפה שצריך וחוץ מטעויות נדירות, זה תמיד מצליח.
גם אם יהיה נתון שכל העולם צופה 9:16 הם עדיין יצלמו באותו אופן כי אין ממש סיבה אחרת (הדוגמאות הנדירות איפה שכדאי אולי לצלם אחרת זה אותם מקרים שבהן הכדור נע כל כך מהר שממילא צלם אנושי לא יוכל להשתמש בשיקולים מתוחכמים).
מה שתמונה 16:9 נותנת בכדורגל, בהשוואה ל3:4, זה פשוט מבט על עוד חלקי מגרש מהצדדים.
משה

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

על איזה פגיעה בצפייה אתה מדבר? אם יהיה שידור 16:9 תקין ולא מכווץ כמו באירוויזיון,

מי שיש לו LCD יהנה משידור רחב

מי שיש לו CRT יצפה בתמונה חתוכה 4:3 כמו עכשיו (או שיבחר בממיר פסים שחורים למעלה ולמטה אם הוא רוצה שידור רחב מוקטן)

אז איפה בדיוק הפגיעה? גם באירופה יש אנשים עם CRT וכל השידורים רחבים. כי אין שום פגיעה בצפייה

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #20 

אני לא הצלחתי להבין, ערוץ 1 יגזור את התמונה ?
או שהוא יתקע פסים שחורים למעלה ולמטה ?
או שהוא יעביר את השידור כמו באירוויזיון האחרון ככה שכולם נראים ארוכים ודקים?

רק שלא יגזור.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”