ירידה באיכות שידורי SD לאחר שדרוג לממיר HD
שלום , ביום שישי קיבלתי מהוט ממיר HD , יש לי טלוויזיה PANSONIC PV-80 50 ,לדעתי אני רואה פחות טוב בחיבור HDMI דרך הממיר מאשר קודם ,מדובר על שידורי SD ואני מחובר להוט , קודם הייתי מחובר דרך SVIDEO וראו טוב.
מה אני מפספס כאן? אולי יש כיול מומלץ אחר, אחרת ממש מאכזב...
מה אני מפספס כאן? אולי יש כיול מומלץ אחר, אחרת ממש מאכזב...
- tonylechuga
- חבר פעיל

- תגובות: 54
- שם מלא: tonylechuga
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 0
אותו כנל לגבי יס HD. ראה שירשור שלי :
"שידורי SD ביס טוטאל רואים זוועה בLCD החדשה שלי"
"שידורי SD ביס טוטאל רואים זוועה בLCD החדשה שלי"
arik35 כתב:שלום , ביום שישי קיבלתי מהוט ממיר HD , יש לי טלוויזיה PANSONIC PV-80 50 ,לדעתי אני רואה פחות טוב בחיבור HDMI דרך הממיר מאשר קודם ,מדובר על שידורי SD ואני מחובר להוט , קודם הייתי מחובר דרך SVIDEO וראו טוב.
מה אני מפספס כאן? אולי יש כיול מומלץ אחר, אחרת ממש מאכזב......
ראשית ,אכן יש שינוי בין חיבור SCRAT או RCA ל HDMI מאותו ממיר !!!,לדעתי לטובה .
לדעתי רואים מצוין ,אני מחובר בהוט HD ממיר שעון ירוק ב HDMI .
לדעתי עבור פלאזמה עדיף להגדיר את ממיר על 720P ,התמונה יותר רכה ,אצלך בפלאזמה תגדיר 16:9.
לצערי הכיול בפנסוניק נורא מינימלי ,אם יש גמא אז בינוני או גבוה ,בנוסף תוריד את הצבע פחות מ 50% .
הייarik35 כתב:אף אחד לא נתקל בתופעה? אף אחד לא החליף ממיר לממיר HD ?...
ממה שקראתי בפורום - האיכות SD של ממירי HD ביציאת HDMI היא פחות טובה
ממיר YES MAX \HOT Magic עם יציאת SCART בחיבור למסך עם כניסת SCART בפורמט RGB .
עכשיו ממה שהבנתי המצב האופטימלי בממירי HD להגדרת UPSCALE הוא AUTO
כלומר שהממיר בעצם לא יעשה UPSCALE ויעביר את האות ווידאו בדיוק ברזולוציה המקורית
והמסך עצמו יעשה את המתיחה.
חלק מעדיפים את המתיחה של הממיר וחלק מעדיפים את המתיחה של המסך .
עד כמה שידוע לי גם לממיר HD יש אפשרות לצאת עם SVIDEO , לא ?
ואם הממיר מוציא בוזמנית גם SVIDEO וגם HDMI את תחבר במקביל את 2 הכניסות .
ותוכל לעשות השוואה בין HDMI ל SVIDEO ואם אתה רואה טוב יותר עם SVIDEO - אז לא תהיה
לך ברירה אלא לצפות ב SD מSVIDEO ובHD מ HDMI - אולי לא הכי נוח בעולם אבל לא נורא .
וגם אם לא כמה שזה חבל ומבאס - תחשוב על זה כירידה לצורך עליה .
תנחם את עצמך באיכות התמונה הטובה בHD - אני אישית לא צופה בSD בכלל
יש לי צלחת פרטית לערוצי HD - ואת הSD היחיד שאני צופה בו זה תוכן SD שאני מוריד מהמחשב
או מנגן ישירות מ HULU .
היי VIPER , תודה על התשובה , אני מניח שזה מה שאעשה, אחבר את הממיר בסקארט לSVIDEO כמו שהיה קודם, ואנווט בין היציאות בהתאם לסוג השידור , אגב מישהו פה המליץ לי להגדיר את היציאה ל720P ולא AUTO למרות שניסיתי ואני לא רואה הרבה הבדל..
זה ידוע שלא ניתן להבחין ממרחק מסויים (יחסית קטן) בין 720P ל 1080i .
ההצעה היא לגיטימית כי היא מעין פשרה קצת מתיחה מהממיר ובהנחה שהמסך שלך הוא HD-READY
אין הרבה או כלל מתיחה מהמסך במיקרה זה - אבל אני מניח שהמתיחה של ממיר היא לא ברמה של מעבד הווידאו שנימצא ברוב בטלוויזיות האכותיות מה שגם עד ליפני שהיה לך ממיר HD היתה לך רק מתיחה של המסך - ויכול להיות שאתה לא רגיל לאפקט התמונה החדשה - זה הכל ענין של הרגל .
אני מאמין שעם הזמן אתה פחות ופחות תשחק בין היציאות - תתפשר על האיכות SD הנמוכה ותצפה יותר
בערוצי ה HD , זאת גם דרך לעשות גמילה הדרגתית ולהקל את המעבר .
ההצעה היא לגיטימית כי היא מעין פשרה קצת מתיחה מהממיר ובהנחה שהמסך שלך הוא HD-READY
אין הרבה או כלל מתיחה מהמסך במיקרה זה - אבל אני מניח שהמתיחה של ממיר היא לא ברמה של מעבד הווידאו שנימצא ברוב בטלוויזיות האכותיות מה שגם עד ליפני שהיה לך ממיר HD היתה לך רק מתיחה של המסך - ויכול להיות שאתה לא רגיל לאפקט התמונה החדשה - זה הכל ענין של הרגל .
אני מאמין שעם הזמן אתה פחות ופחות תשחק בין היציאות - תתפשר על האיכות SD הנמוכה ותצפה יותר
בערוצי ה HD , זאת גם דרך לעשות גמילה הדרגתית ולהקל את המעבר .
אני גם ממש סובל מהמעבר לממיר HD.
ערוץ 10 שתמיד ראיתי מעולה פתאום נראה זוועה. שלא נדבר על ערוץ 1.
ניסיתי לחבר SCART.
אני לא רואה הבדל. בטח שאני לא רואה כמו שראיתי בעבר עם ממיר רגיל. לדעתי הממירים האלה פשוט לא מספיק טובים .
אני מאוד מאוכזב.
את הממיר הגדרתי כ AUTO. אח"כ שיניתי ל 720P ורואים יותר טוב. אבל היותר טוב הזה הוא ממש גרוע לעומת איך שראיתי קודם.
אני טוען שזו קנוניה כדי שנחשוב שה HD בארץ באיכות מדהימה
ערוץ 10 שתמיד ראיתי מעולה פתאום נראה זוועה. שלא נדבר על ערוץ 1.
ניסיתי לחבר SCART.
אני לא רואה הבדל. בטח שאני לא רואה כמו שראיתי בעבר עם ממיר רגיל. לדעתי הממירים האלה פשוט לא מספיק טובים .
אני מאוד מאוכזב.
את הממיר הגדרתי כ AUTO. אח"כ שיניתי ל 720P ורואים יותר טוב. אבל היותר טוב הזה הוא ממש גרוע לעומת איך שראיתי קודם.
אני טוען שזו קנוניה כדי שנחשוב שה HD בארץ באיכות מדהימה
- tonylechuga
- חבר פעיל

אני מחובר ב-יס HD ומרגיש ירידה דרסטית באיכות השידור בSD. ממש אשליות מוכרים לך בחברות הכבלים.
עם ממיר רגיל ראיתי הרבה יותר טוב. לגבי הכבלים- חיברתי גם HDMI וגם את הSVIDEO ולא ראיתי שינוי בכלל אותו כנל לגבי הכיול בממיר. טכנאי אחד של יס אמר לי לשים על AUTO טכנאי אחר שלהם אמר לי לשים על 720P ובחנות שקניתי את הטלוויזה אמרו לי לשים על 1080i - אשמח עם מישהו יוכל לעשות סדר כאן ..
עם ממיר רגיל ראיתי הרבה יותר טוב. לגבי הכבלים- חיברתי גם HDMI וגם את הSVIDEO ולא ראיתי שינוי בכלל אותו כנל לגבי הכיול בממיר. טכנאי אחד של יס אמר לי לשים על AUTO טכנאי אחר שלהם אמר לי לשים על 720P ובחנות שקניתי את הטלוויזה אמרו לי לשים על 1080i - אשמח עם מישהו יוכל לעשות סדר כאן ..
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
לי מחובר מקסHD, אכן יש ירידה דרסטית באיכות, אבל התמונה איכשהו רכה וסבילה מספיק בשביל לצפות בה בחדשות (ערוץ 2,10), לא יודע מה המצב בHOT, בכל אופן כיול יעזור מאד וכמובן שתלוי במסך עצמו, אם הוא העביר את הSD באופן מצוין לפני המעבר אז הוא יעביר את הSD באותו אופן רק באיכות ירודה.
- tonylechuga
- חבר פעיל

UserName, אתה מחובר עם היס HD לטלוויזיה רק עם הכבל HDMI ? או יחד עם הSVIDEO ?
ועל איזה רזולציה אתה בממיר?
ועל איזה רזולציה אתה בממיר?
לדעתי איכות ה-SD תלויה גם באיכות המסך ובמעבד התמונה שלו.
אני מחובר ל-HOT HD גם בכבל HDMI וגם ב-COMPONENT, ואיכות ה-SD טובה מאד.
ממש קשה להבחין בהבדל בין שני החיבורים, ובכל מקרה רואים יותר טוב מאשר עם ממיר רגיל של הוט.
חוץ מזה, אני מניח שאיכות SD נמוכה נובעת גם ממסך גדול מידי למרחק צפיה קטן מידי...
יש למסך גדול יתרונות ברורים, אבל הגודל הוא רק חסרון בשידורי SD...
קראתי כאן המון המלצות על מסכים ענקיים למרחקי צפיה קטנים, ותמיד תהיתי האם אף אחד כבר לא רואה SD או שכולם נהנהים לראות פיקסלים מרוחים על מסך 100" ממרחק 2 מטר...
אני מחובר ל-HOT HD גם בכבל HDMI וגם ב-COMPONENT, ואיכות ה-SD טובה מאד.
ממש קשה להבחין בהבדל בין שני החיבורים, ובכל מקרה רואים יותר טוב מאשר עם ממיר רגיל של הוט.
חוץ מזה, אני מניח שאיכות SD נמוכה נובעת גם ממסך גדול מידי למרחק צפיה קטן מידי...
יש למסך גדול יתרונות ברורים, אבל הגודל הוא רק חסרון בשידורי SD...
קראתי כאן המון המלצות על מסכים ענקיים למרחקי צפיה קטנים, ותמיד תהיתי האם אף אחד כבר לא רואה SD או שכולם נהנהים לראות פיקסלים מרוחים על מסך 100" ממרחק 2 מטר...