חיבור מחשב נייד לטלוויזיה CRT - באמצעות VGA\HDMI
שבת שלום.
לאחרונה רכשתי מחשב נייד של דל, דגם Studio 1557 - מחשב חזק ואיכותי , ממליץ בחום.
יש ברשותי טלויזיה 29 אינץ' של גראנדיג, CRT.
לטלויזיה יש מקום לחבר 3 מכשירים במקביל, חיבור אחד של SCART, ושני חיבורים של צהוב-לבן-אדום (וידאו ו2 חיבורי סאונד סטריאו, שחכתי איך קוראים לחיבור)
עד לפני רכישת הלפטופ, הייתי משתמש ביציאת הTVOUT מכרטיס המסך (מחשב נייח עם כרטיס מסך של ATI) שמתחבר למסך בחיבור הצהוב של הוידאו,
במחשב הנייד שרכשתי ישנן 2 יציאות - HDMI, ו VGA.
קראתי וחיפשתי באינטרנט ממירים, אך לא מצאתי תוצאה חד משמעית שאומרת לי שאם ארכוש ממיר (המחירים שראיתי נעים בין 100 ל200 ש"ח) אז הדבר יעבוד בטוח.
האם יש לי אפשרות בכלל לבצע יציאה מהנייד לטלויזיה ע"מ לראות סרטים (נפילת איכות לא כל כך מעניינת אותי, כמובן כאשר לא מדובר במשהו דרסטי שממש מפריע).
תודה רבה ושבת שלום.
לאחרונה רכשתי מחשב נייד של דל, דגם Studio 1557 - מחשב חזק ואיכותי , ממליץ בחום.
יש ברשותי טלויזיה 29 אינץ' של גראנדיג, CRT.
לטלויזיה יש מקום לחבר 3 מכשירים במקביל, חיבור אחד של SCART, ושני חיבורים של צהוב-לבן-אדום (וידאו ו2 חיבורי סאונד סטריאו, שחכתי איך קוראים לחיבור)
עד לפני רכישת הלפטופ, הייתי משתמש ביציאת הTVOUT מכרטיס המסך (מחשב נייח עם כרטיס מסך של ATI) שמתחבר למסך בחיבור הצהוב של הוידאו,
במחשב הנייד שרכשתי ישנן 2 יציאות - HDMI, ו VGA.
קראתי וחיפשתי באינטרנט ממירים, אך לא מצאתי תוצאה חד משמעית שאומרת לי שאם ארכוש ממיר (המחירים שראיתי נעים בין 100 ל200 ש"ח) אז הדבר יעבוד בטוח.
האם יש לי אפשרות בכלל לבצע יציאה מהנייד לטלויזיה ע"מ לראות סרטים (נפילת איכות לא כל כך מעניינת אותי, כמובן כאשר לא מדובר במשהו דרסטי שממש מפריע).
תודה רבה ושבת שלום.
תודה
תודה על ההיענות המהירה,
לפי מה שאתם אומרים, הדרך היחידה בה אני יכול לחבר את הנייד לטלויזיה זה עם ממיר VGA?
מה עם יציאת HDMI מהמחשב שבצד השני בעזרת מתאמים יהיה כבל S-VIDEO?
אשמח להסבר קצת יותר מפורט על האפשרויות שעומדות בפניי...
לפי מה שאתם אומרים, הדרך היחידה בה אני יכול לחבר את הנייד לטלויזיה זה עם ממיר VGA?
מה עם יציאת HDMI מהמחשב שבצד השני בעזרת מתאמים יהיה כבל S-VIDEO?
אשמח להסבר קצת יותר מפורט על האפשרויות שעומדות בפניי...
זה לא עניין של מתאמים. גם אם תצליח למצוא "מתאמים" ולחבר, עדיין לא תראה כלום. אות HDMI/VGA לא יכול להתחבר לקומפוזיט/S-VIDEO בלי המרה. וכן, אני יודע שעוד הודעה אקבל ממך איזה לינק בסגנון הזה http://www.mp3car.com/vbulletin/general ... -help.html שכח מזה. לא עובד.
נערך לאחרונה על ידי ZiggyMan ב 04/06/2010 19:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
באיביי זה אפילו יותר זול, 16 דולר כולל משלוח:ZiggyMan כתב:תלוי איפה קונים http://www.focalprice.com/CN092S/FY1301 ... ilver.html
אתר אמין, ומשלוח חינם....
http://cgi.ebay.com/VGA-PC-VIDEO-S-VIDE ... 3a59555046
גם מ-HDMI צריך המרה אקטיבית ומדובר בציוד הרבה יותר יקר מהממיר VGA שהזכרנו כאן.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
הבנתי
אז בעצם יש לי 2 אופציות אם אני רוצה לחבר את הנייד לטלויזיה :
או לרכוש טלויזיה, כאמור LCD עם חיבור HDMI, מה שיעלה לי 2000 ש"ח ומעלה.... ואני מעדיף שלא כי אני מרוצה ממה שיש לי כרגע וזה לא מצדיק קנייה,
או כאמור לרכוש את המתאם שהזכרתם כאן, שזה מה שנראה לי שאני יעשה,
חוץ מהמתאם עצמו, תקנו אותי אם אני טועה, אני צריך גם את הכבלים הבאים:
כבל VGA זכר-זכר (לחבר בין המחשב, בו נמצא חיבור נקבה, ובין המתאם שגם בו נמצא חיבור נקבה)
כבל S-VIDEO זכר-זכר (לחבר בין המתאם, בו יש חיבור נקבה, ובין הטלויזיה, בה יש חיבור נקבה)
?
או לרכוש טלויזיה, כאמור LCD עם חיבור HDMI, מה שיעלה לי 2000 ש"ח ומעלה.... ואני מעדיף שלא כי אני מרוצה ממה שיש לי כרגע וזה לא מצדיק קנייה,
או כאמור לרכוש את המתאם שהזכרתם כאן, שזה מה שנראה לי שאני יעשה,
חוץ מהמתאם עצמו, תקנו אותי אם אני טועה, אני צריך גם את הכבלים הבאים:
כבל VGA זכר-זכר (לחבר בין המחשב, בו נמצא חיבור נקבה, ובין המתאם שגם בו נמצא חיבור נקבה)
כבל S-VIDEO זכר-זכר (לחבר בין המתאם, בו יש חיבור נקבה, ובין הטלויזיה, בה יש חיבור נקבה)
?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
כן. וגם כבל אודיו - לא לשכוח.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
שאלה אחרונה, לפני שאני מפרסם פה תודה ענקית לאנשים שעזרו חח!
אני עוד מעט מבצע את הרכישה, למזלי כבר רכשתי בעבר מוצרים באיביי , יש לי פייפאל, וההליך ילך חלק,
איני מעוניין לחבר אודיו, הנייד מחובר למגבר , כך שאין צורך להעביר סאונד לטלויזיה,
כך שמספיק לי כפי ששאלתי - כבל וידאו צהוב, וכבל VGA, זה כל העסק,
האם צריך להגדיר משהו במחשב - כלומר מגדירים כפי שגדירים TVOUT רגיל, או שיש משהו שונה בגלל העובדה שעובדים עם ממיר?
אני עוד מעט מבצע את הרכישה, למזלי כבר רכשתי בעבר מוצרים באיביי , יש לי פייפאל, וההליך ילך חלק,
איני מעוניין לחבר אודיו, הנייד מחובר למגבר , כך שאין צורך להעביר סאונד לטלויזיה,
כך שמספיק לי כפי ששאלתי - כבל וידאו צהוב, וכבל VGA, זה כל העסק,
האם צריך להגדיר משהו במחשב - כלומר מגדירים כפי שגדירים TVOUT רגיל, או שיש משהו שונה בגלל העובדה שעובדים עם ממיר?