רכיביים פסיביים
אין אותם עצל אומגה אודיו? פעם שעלתי אותם, והם החזירו תשובה חיובית...
יכול להיות שהרכיבים שלהם לא ברמה של מונדורף וכו, אך... שווה לבדוק, ושווה לקנות אותם לצרכי בדיקות של תכנוני קרוסוברים, וכשמגיעים למצב שקרוס עם רכיבים זולים עושה את העבודה כמו שצריך, אפשר להזמין מחו"ל רק את הערכים הדרושים מרכיבים טובים.
עדיף מלהזמין כל פעם מחדש את קרוס שלם - כל פעם 100-200 דולר - טיפה יקר... ומעצבן לחקות למשלוח.
אפשרות שנייה - להזמין מEBAY כמות גדולה של קבלים קטנים, ולחבר אותם במקביל לקבלת ערך מתאים. למשל הזמנתי 200 קבלים של 2.2U ב25$, והם פוליפרופילן, איכות די טובה, ברמה של WIMA.
200 קבלים = 440UF. מספיק לכל רמקול
עוד אפשרות - לקנות בנוסף לכמות גדולה של קבלים קטנים גם כמה גדולים, של 50UF - ולהכין "דקדה", שתשלב את קטנים וגדולים.
נכון, והצליל יפגע, אך אין מה לעשות
אפשרות אחרת לגמרי - קרוס אקטיבי, לפחות בין מיד לבין וופר - חוסך רכיבים גדולים, מפריד עוצמות גבוהות מהמגבר של מיד-טויטרים, ובכלל זה דבר די טוב.
אפשר גם להכין מגבר קלאס A למיד וטוויטרים, וAB לוופר - ולקבל איכות של A בעוצמה של AB
בנוסף, במגברים של קלאס A יש קבל במוצא, שהוא אלקטרוליטי וגדול, כדי לא להרוס את תדרים הנמוכים. אפשר לשים במקומו קבל פוליפרופילן גדול, וכך לשפר את הסאונד לרמה עוד יותר גבוהה מסתם קלאס A, הרי אין צורך בתדרים נמוכים למידריינג' וטויטר.
יכול להיות שהרכיבים שלהם לא ברמה של מונדורף וכו, אך... שווה לבדוק, ושווה לקנות אותם לצרכי בדיקות של תכנוני קרוסוברים, וכשמגיעים למצב שקרוס עם רכיבים זולים עושה את העבודה כמו שצריך, אפשר להזמין מחו"ל רק את הערכים הדרושים מרכיבים טובים.
עדיף מלהזמין כל פעם מחדש את קרוס שלם - כל פעם 100-200 דולר - טיפה יקר... ומעצבן לחקות למשלוח.
אפשרות שנייה - להזמין מEBAY כמות גדולה של קבלים קטנים, ולחבר אותם במקביל לקבלת ערך מתאים. למשל הזמנתי 200 קבלים של 2.2U ב25$, והם פוליפרופילן, איכות די טובה, ברמה של WIMA.
200 קבלים = 440UF. מספיק לכל רמקול
עוד אפשרות - לקנות בנוסף לכמות גדולה של קבלים קטנים גם כמה גדולים, של 50UF - ולהכין "דקדה", שתשלב את קטנים וגדולים.
נכון, והצליל יפגע, אך אין מה לעשות
אפשרות אחרת לגמרי - קרוס אקטיבי, לפחות בין מיד לבין וופר - חוסך רכיבים גדולים, מפריד עוצמות גבוהות מהמגבר של מיד-טויטרים, ובכלל זה דבר די טוב.
אפשר גם להכין מגבר קלאס A למיד וטוויטרים, וAB לוופר - ולקבל איכות של A בעוצמה של AB
בנוסף, במגברים של קלאס A יש קבל במוצא, שהוא אלקטרוליטי וגדול, כדי לא להרוס את תדרים הנמוכים. אפשר לשים במקומו קבל פוליפרופילן גדול, וכך לשפר את הסאונד לרמה עוד יותר גבוהה מסתם קלאס A, הרי אין צורך בתדרים נמוכים למידריינג' וטויטר.
העלויות שלהם די בשמיים. הציעו לי תיבות שיש להם אותם מוכנות - כ15-20 ליטר ל2WAY במחיר של 700-800ש"ח. כולל גימור, גריל ומגעים...
בשביל תיבות יש את יד 2 וריהוט אודיו של מותגי מדבקה.
ממליץ בחום על רמקולים של WESTRA, אשר עשו חיקוי לCREMONA למינהם עם צדדים של רמקול עקומים. גם חזק בגלל העיקום של משתח, גם יחסית הרבה ברייסינג כדי להחזיק את הצדדים ביחד - והכל במחיר מצחיק של 300-400ש"ח לזוג תיבות של 40-50 ליטר.
300 ליטר?! זה משהוא מפלצתי, עדיף להזמין אצל איזה נגר חתיכות MDF לפי מידות, לחתוך את החורים לדרייברים עם מסור וזהו (זה סאבוופר?)
כנראה הבחור לא יענה לנו, אז אפשר להמשיך לדון על נושה החם בארץ החמה שלנו
בשביל תיבות יש את יד 2 וריהוט אודיו של מותגי מדבקה.
ממליץ בחום על רמקולים של WESTRA, אשר עשו חיקוי לCREMONA למינהם עם צדדים של רמקול עקומים. גם חזק בגלל העיקום של משתח, גם יחסית הרבה ברייסינג כדי להחזיק את הצדדים ביחד - והכל במחיר מצחיק של 300-400ש"ח לזוג תיבות של 40-50 ליטר.
300 ליטר?! זה משהוא מפלצתי, עדיף להזמין אצל איזה נגר חתיכות MDF לפי מידות, לחתוך את החורים לדרייברים עם מסור וזהו (זה סאבוופר?)
כנראה הבחור לא יענה לנו, אז אפשר להמשיך לדון על נושה החם בארץ החמה שלנו
נערך לאחרונה על ידי s3t ב 06/06/2010 18:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
בזמנו ההתלבטות שלי הייתה דומה, שאלתי באומגה אודיו אם ניתן לבנות קרוס, התשובה הייתה חיובית אבל
מבחינת מחיר לא היה מדובר בחיסכון גדול (אולי 150 ש"ח + ההרכבה ).
ועוד נאמר לי ש"אני לא אצפה לערכים זהים אבל ממילא זה לא קריטי".
אחרי שהבנתי שגם לא אחסוך יותר מדי,
גם רמת הרכיבים שיורכבו מעלים סימני שאלה,
והכי חשוב אני אהיה רחוק שנות אור מהתכנון המקורי,
הזמנתי הרכיבים מPARTSEXPRESS ותוך 3 ימים כבר השליח מסר לי את החבילה.
מבחינת מחיר לא היה מדובר בחיסכון גדול (אולי 150 ש"ח + ההרכבה ).
ועוד נאמר לי ש"אני לא אצפה לערכים זהים אבל ממילא זה לא קריטי".
אחרי שהבנתי שגם לא אחסוך יותר מדי,
גם רמת הרכיבים שיורכבו מעלים סימני שאלה,
והכי חשוב אני אהיה רחוק שנות אור מהתכנון המקורי,
הזמנתי הרכיבים מPARTSEXPRESS ותוך 3 ימים כבר השליח מסר לי את החבילה.
אהה!
טוב, הגישה ה"חופשית" שלהם לגבי הרמקולים ואקוסטיקה די מטרידה, אז באמת מפחיד להסתמך עליהם
לא פעם ראשונה הם קוראים לדרייברים שהם משתמשים ברמקולים שלהם בשם VIFA, למרות שהם נראים 100% כמו silver flute. זה עוד דבר שמטריד אותי
ומונעה ממני לקנות אצלהם.
למרות שהMDT33 שלהם מפציץ כמו שצריך. אך חייב לקבל countersink, אחרת לא נשמע טוב.
טוב, הגישה ה"חופשית" שלהם לגבי הרמקולים ואקוסטיקה די מטרידה, אז באמת מפחיד להסתמך עליהם
לא פעם ראשונה הם קוראים לדרייברים שהם משתמשים ברמקולים שלהם בשם VIFA, למרות שהם נראים 100% כמו silver flute. זה עוד דבר שמטריד אותי
למרות שהMDT33 שלהם מפציץ כמו שצריך. אך חייב לקבל countersink, אחרת לא נשמע טוב.
- 0z23
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 525
- נתן תודות: 66 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
תודה s3t וגם לguyll אשמח גם אם אומגה אודיו יגיבו כי הרי הם רוצים לתת שרותי אודיו לכל diy כן התימחור שלהם
ולי בכלל ענו
שלח לנו תוכנית ונראה נראה וכו...
st3 כן duplex או בעברית פשוטה פולריינג' דומה לסאב אבל לא ראה תוכנית באינטרנט של billfort ל15"
אשמח לתיבות ריקות
נגר ותיבות בעלות מינמלית
אולי באם יבינו אותם מנהלי אומגה אודיו מקווה שהם לא יוצאי" עירק" שיש להם שוק בdiy יפרצו את את הדרך מבחינה שיווקית
גם לייבא רכיבים וגם תמיכה ירויחו מזה ותיהיה פריצת דרך בתחום ולא רק איך משלמים שכ"ד באיזור התעשיה חולון
בברכה אשמח לעזור להם

st3 כן duplex או בעברית פשוטה פולריינג' דומה לסאב אבל לא ראה תוכנית באינטרנט של billfort ל15"
אשמח לתיבות ריקות
אולי באם יבינו אותם מנהלי אומגה אודיו מקווה שהם לא יוצאי" עירק" שיש להם שוק בdiy יפרצו את את הדרך מבחינה שיווקית
גם לייבא רכיבים וגם תמיכה ירויחו מזה ותיהיה פריצת דרך בתחום ולא רק איך משלמים שכ"ד באיזור התעשיה חולון
בברכה אשמח לעזור להם
אני חושש שאתה "מעט" מגזים לגבי התכנית הכלכלית:0z23 כתב:תודה s3t וגם לguyll אשמח גם אם אומגה אודיו יגיבו כי הרי הם רוצים לתת שרותי אודיו לכל diy כן התימחור שלהםולי בכלל ענו
אשמח לתיבות ריקותנגר ותיבות בעלות מינמלית
בברכה אשמח לעזור להם
...
1) תחשוב איזה מלאי צריך להחזיק (כמה סוגי סלילים ,קבלים, נגדים וכו...)
2) מה הרווח הגולמי?
3) כמה לקוחות DIY פוטנציאלים יש?
לדעתי הפסד כסף אחרת כבר מזמן מישהו היה "מרים את הכפפה" בנושא.
- 0z23
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 525
- נתן תודות: 66 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
guyll נכון בכוונה היתה ההגזמה ותודה אני מכיר את הנושא למעלה מ30 שנים גם אז היתה בעיה הם היו נדמה לי בחיתולים עם מורל ... לידם עפי זיכרוני
היו האחים עיני אולי זה אותו סטריאו עיני שקיבל צלשים לאחרונה-אם תירצה בדוק
ידידי זה העניין בתורת השיווק אתה בתחום תפתח נישה אזי תיהיה ריוחי ... וזו נישה לא תחרות כי אין בארץ חברות בתחום
ולגבי מה שרשמתי גם אז היתה בעיה כן בxover לגבי רכיבים היו כאלה שעשו יבוא לטריאמפלפיקציה של חברת kef מקווה שאתה מכיר ואזי אותם רכיבים סלילים קבלים התאימו להספק גבוה שאותו נעלם שלנו התיחס בפתיחת השירשור
נעזוב נוסטלגיה מי יודע באמת ויש אנשים גם באתר שיכולים לתכנן ולהעזר בתוכניות לעשות xover פסיבי 6db לאוקטב 12db לאוקטב
או 24db לאוקטב וכו' והספק מתאים... אכן יש תוכניות מחשב בתחום
וגם בנושא ראשים לפטיפונים זה נושא אחר
המשך יבוא

היו האחים עיני אולי זה אותו סטריאו עיני שקיבל צלשים לאחרונה-אם תירצה בדוק
ידידי זה העניין בתורת השיווק אתה בתחום תפתח נישה אזי תיהיה ריוחי ... וזו נישה לא תחרות כי אין בארץ חברות בתחום
ולגבי מה שרשמתי גם אז היתה בעיה כן בxover לגבי רכיבים היו כאלה שעשו יבוא לטריאמפלפיקציה של חברת kef מקווה שאתה מכיר ואזי אותם רכיבים סלילים קבלים התאימו להספק גבוה שאותו נעלם שלנו התיחס בפתיחת השירשור
נעזוב נוסטלגיה מי יודע באמת ויש אנשים גם באתר שיכולים לתכנן ולהעזר בתוכניות לעשות xover פסיבי 6db לאוקטב 12db לאוקטב
או 24db לאוקטב וכו' והספק מתאים... אכן יש תוכניות מחשב בתחום
וגם בנושא ראשים לפטיפונים זה נושא אחר
המשך יבוא