שידורי המונדיאל בערוץ 11 (הרגיל) יהיו חתוכים?
-
ds123
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2049
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78944
- שם מלא: עפר לאור
הם סותרים את עצמם. מצד אחד מדברים על כך שחמישית המסך מושחר (מכיוון שהצילום המקורי של זה הוא ב-16:9, כך זה אמור להיות!), ובשאר מדברים על כך שיחתכו את הפינות (רע מאוד!!).
להערכתי הם יעשו את אותה טעות שעשו באירויזיון - הם בטח ימתחו את התמונה באופן אנמורפי כך שכולם יסבלו.
להערכתי הם יעשו את אותה טעות שעשו באירויזיון - הם בטח ימתחו את התמונה באופן אנמורפי כך שכולם יסבלו.
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
רק בגלל שיס\הוט משדרים בHD הם יעשו רע לצופים שלא מחוברים לHD? לא טוב...
- orennahum
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 111
אז ? יש להם פתרון טוב יותר ?
ישנן שתי אפשרויות:
1. התמונה תשודר בפורמט 16:9, כך שיהיו שוליים שחורים מעל ומתחת לתמונה
2. התמונה תחתך בצדדים, כך שבמסך הטלויזיה תופיע תמונה מרובעת רגילה
הערוץ הראשון בחר באופציה השניה. נכון שבאופציה הזו חלק מהתמונה הולך לאיבוד, אבל החברה שמצלמת את המחשקים מודעת לזה. הרי לא כל העולם עבר לשידור בפורמט רחב. במצב כזה מקפידים שנושא הצילום (העיקר) יופיע במרכז התמונה, כך שחיתוך הצדדים לא מפריע להבין מה קורה. שיטה זו גם נפוצה בשידורי סרטי קולנוע בטלויזיה (אולי קצת פחות עם תחילת השידורים בפורמט רחב).
אורן
1. התמונה תשודר בפורמט 16:9, כך שיהיו שוליים שחורים מעל ומתחת לתמונה
2. התמונה תחתך בצדדים, כך שבמסך הטלויזיה תופיע תמונה מרובעת רגילה
הערוץ הראשון בחר באופציה השניה. נכון שבאופציה הזו חלק מהתמונה הולך לאיבוד, אבל החברה שמצלמת את המחשקים מודעת לזה. הרי לא כל העולם עבר לשידור בפורמט רחב. במצב כזה מקפידים שנושא הצילום (העיקר) יופיע במרכז התמונה, כך שחיתוך הצדדים לא מפריע להבין מה קורה. שיטה זו גם נפוצה בשידורי סרטי קולנוע בטלויזיה (אולי קצת פחות עם תחילת השידורים בפורמט רחב).
אורן
- UserName
-
- חבר ותיק

יותר נכון חשוב בשיטה השנייה שלא יחתך גם בר התוצאות, דבר שקורה לצערינו.
והשיטה הראשונה יותר טובה בגלל שהוא מאפשר לפחות צפייה ב-16:9 וכך לא מפספסים את כל התמונה.
והשיטה הראשונה יותר טובה בגלל שהוא מאפשר לפחות צפייה ב-16:9 וכך לא מפספסים את כל התמונה.
- dvb-acavish
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
אבל למה לא להעביר את התמונה המלאה במלואה ! 
- dodi88
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3803
אני ממש מקווה שלא !! עדיף לצפות עם זוג פסים שחוריםoferlaor כתב:להערכתי הם יעשו את אותה טעות שעשו באירויזיון - הם בטח ימתחו את התמונה באופן אנמורפי כך שכולם יסבלו....
- drorar
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 652
מישהו יודע משהו על איכות השידור האינטרנטי?
אני כרגע בלי כבלים ומחפש את הדרך הטובה ביותר לצפות- בין אם בערוץ 1 או באינטרנט.
אני כרגע בלי כבלים ומחפש את הדרך הטובה ביותר לצפות- בין אם בערוץ 1 או באינטרנט.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
אני בעד שישדרו את זה כמו באירוויזיון - אנמורפי 4:3, שבצפייה עם מסך 16:9 זה ייראה בפרופורציות הנכונות.
הכי טוב זה כמובן לבקש מהוט ויס שפשוט יסמנו את השידור כשידור 16:9 אנלוגי, ואז הממיר יעשה את עיבוד התמונה הנדרש.
הכי טוב זה כמובן לבקש מהוט ויס שפשוט יסמנו את השידור כשידור 16:9 אנלוגי, ואז הממיר יעשה את עיבוד התמונה הנדרש.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- UserName
-
- חבר ותיק

pixies זה תלוי עם ערוץ 1 ישלח סינגל לממירים של YES\HOT.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לדעתי זוהי דרישה קצת מוגזמת מהערוץ הראשון, אבל עם ממש קצת מאמץ יס והוט יכולים לשתול את זה בעצמם.
ואז הממיר יוכל לעשות חיתוך, פסים שחורים או מה שהמנוי יבחר.
ואז הממיר יוכל לעשות חיתוך, פסים שחורים או מה שהמנוי יבחר.
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8140
כי השידור של ערוץ ראשון הוא 4:3 ואם הם ישדרו אותו כפיש שהם מקבלים אותו (9:16 ), מרכזיית רשות השידור תקרוס כי חצי מדינה תתקשר לשאול למה יש להם קווים שחורים בטלביזיה.dvb-acavish כתב:אבל למה לא להעביר את התמונה המלאה במלואה !...
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- shahar07
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 606
אני לא מבין איך הם אומרים שגם למי שיש ממיר HD וגם למי שאין אבל יש טלויזיה lcd
יוכל להנות מהשידורים ב hd
יוכל להנות מהשידורים ב hd
- jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
אני לא מבין מה הבעיה עם זה שיחתכו את השוליים מצילום ה 16:9 וישדרו את מרכז התמונה (בגודל 4:3) לערוץ 11 הרגיל.
כל עוד הצלם ממקד את התרחשות הסצינה באזור הזה
זה לא אמור להפריע וככה כולם נהנים מתמונה ללא מתיחה מכל סוג שהיא.
לגבי הפתרון שהוצע כאן - לשדר את השידורים גם בערוץ הרגיל כשידור רחב 16:9 :
בתיאוריה זו ההצעה הכי טובה. ככה משדרים גם נניח בערוצי הסרטים והסדרות של YES (לדוגמא).
כך המנוי בוחר איך הוא רוצה לטפל בתמונה בהתאם למסך שיש לו.
למתוח לכל המסך או להשאיר את היחס המקורי, מה שמלווה גם בשוליים שחורים.
בפועל זה פשוט לא ייקרה.
אין לי מושג למה או מה המגבלות הטכניות אבל כנראה שזה מאד קשה לביצוע.
(וכן, יש כאן ציניות. כי כנראה זה לא כזה קשה אלא פשוט לא מעניין יותר מידי אנשים מהצד הטכני של הערוצים)
שלא תטעו. גם ערוצים שמתיימרים להיות מודרניים יותר מהערוץ הראשון (קרי ערוץ 2 ו- 10) פשוט בורים לגמרי בכל הנושא הזה.
תנו לי סיבה הגיונית אחת מדוע להמשיך לצלם תכנים בצילום רחב 16:9
כאשר ידוע להם מראש שהם לא יכולים להעביר את זה הלאה לצופה בבית.
איכות התמונה שמתקבלת כתוצאה משידור תוכן שאמור להיות משודר כ 16:9 במקור
אך משודר בתוך תיבה של 4:3 היא פשוט מגוחכת.
הסבר קליל -
התוכן צולם במקור בפורמט רחב של 16:9.
הערוץ המשדר "לא יכול" (שוב, כנראה לא טורח לגבי זה יותר מידי) לשדר את זה לצופה כרחב לכן דוחף את הרחב
לתוך מסגרת שחורה בפורמט 4:3 ומעביר את זה לצופה.
הצופים בעלי מסך רחב, במקום לקבל תמונה רחבה כמו כוונת הבמאי/מפיק, מקבלים משהו מגוחך -
תמונה רחבה שדחוסה בתוך מסגרת שחורה של 4:3 ואז שוב נמעכת עקב מתיחה של המסך שלהם למסך מלא.
הדבר הזה כל כך נפוץ בכל כך הרבה תכנים ושידורים שזה פשוט מרתיח ומעצבן.
איך זה לא מעניין אף אחד שם ?? איך כל כך הרבה במאים מתעקשים להמשיך לצלם ברחב כאשר הם יודעים מראש
שאי אפשר להעביר את זה ככה הלאה לצופה בבית ?
לא עדיף להם להעביר את התכן הלאה כ 4:3 רגיל ? ככה, מי שיש לו מסך 4:3 מקבל תמונה מושלמת
ומי שיש לו מסך רחב ייקבל תמונה מתוחה מעט כמו שבכל מקרה רובנו רגילים לקבל.
אבל לפחות לא נקבל מצב שאף אחד לא נהנה מתמונה מושלמת.
מקווה אבל באמת מקווה שמישהו כבר ייקבל את המידע הזה ויעשה עם זה משהו.
זו פשוט תופעה מגוחכת ולא מקצועית בעליל.
אולי מישהו כאן מהאתר (בדרגים הגבוהים יותר) יוכל לזרוק להם שם מילה בהזדמנות.
זהו, שחררתי קצת (די הרבה) קיטור..
*מצטער עם זה קצת גלש מהנושא המרכזי של הדיון , למרות שיש קשר..
כל עוד הצלם ממקד את התרחשות הסצינה באזור הזה
זה לא אמור להפריע וככה כולם נהנים מתמונה ללא מתיחה מכל סוג שהיא.
לגבי הפתרון שהוצע כאן - לשדר את השידורים גם בערוץ הרגיל כשידור רחב 16:9 :
בתיאוריה זו ההצעה הכי טובה. ככה משדרים גם נניח בערוצי הסרטים והסדרות של YES (לדוגמא).
כך המנוי בוחר איך הוא רוצה לטפל בתמונה בהתאם למסך שיש לו.
למתוח לכל המסך או להשאיר את היחס המקורי, מה שמלווה גם בשוליים שחורים.
בפועל זה פשוט לא ייקרה.
אין לי מושג למה או מה המגבלות הטכניות אבל כנראה שזה מאד קשה לביצוע.
(וכן, יש כאן ציניות. כי כנראה זה לא כזה קשה אלא פשוט לא מעניין יותר מידי אנשים מהצד הטכני של הערוצים)
שלא תטעו. גם ערוצים שמתיימרים להיות מודרניים יותר מהערוץ הראשון (קרי ערוץ 2 ו- 10) פשוט בורים לגמרי בכל הנושא הזה.
תנו לי סיבה הגיונית אחת מדוע להמשיך לצלם תכנים בצילום רחב 16:9
כאשר ידוע להם מראש שהם לא יכולים להעביר את זה הלאה לצופה בבית.
איכות התמונה שמתקבלת כתוצאה משידור תוכן שאמור להיות משודר כ 16:9 במקור
אך משודר בתוך תיבה של 4:3 היא פשוט מגוחכת.
הסבר קליל -
התוכן צולם במקור בפורמט רחב של 16:9.
הערוץ המשדר "לא יכול" (שוב, כנראה לא טורח לגבי זה יותר מידי) לשדר את זה לצופה כרחב לכן דוחף את הרחב
לתוך מסגרת שחורה בפורמט 4:3 ומעביר את זה לצופה.
הצופים בעלי מסך רחב, במקום לקבל תמונה רחבה כמו כוונת הבמאי/מפיק, מקבלים משהו מגוחך -
תמונה רחבה שדחוסה בתוך מסגרת שחורה של 4:3 ואז שוב נמעכת עקב מתיחה של המסך שלהם למסך מלא.
הדבר הזה כל כך נפוץ בכל כך הרבה תכנים ושידורים שזה פשוט מרתיח ומעצבן.
איך זה לא מעניין אף אחד שם ?? איך כל כך הרבה במאים מתעקשים להמשיך לצלם ברחב כאשר הם יודעים מראש
שאי אפשר להעביר את זה ככה הלאה לצופה בבית ?
לא עדיף להם להעביר את התכן הלאה כ 4:3 רגיל ? ככה, מי שיש לו מסך 4:3 מקבל תמונה מושלמת
ומי שיש לו מסך רחב ייקבל תמונה מתוחה מעט כמו שבכל מקרה רובנו רגילים לקבל.
אבל לפחות לא נקבל מצב שאף אחד לא נהנה מתמונה מושלמת.
מקווה אבל באמת מקווה שמישהו כבר ייקבל את המידע הזה ויעשה עם זה משהו.
זו פשוט תופעה מגוחכת ולא מקצועית בעליל.
אולי מישהו כאן מהאתר (בדרגים הגבוהים יותר) יוכל לזרוק להם שם מילה בהזדמנות.
זהו, שחררתי קצת (די הרבה) קיטור..
*מצטער עם זה קצת גלש מהנושא המרכזי של הדיון , למרות שיש קשר..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
אני בעד שיס - יעבירו את שידור הHD לערוץ 11 שלהם ב16:9 בפורמט הרחב - במקביל לשידורי הזוועה של ערוץ 1 עצמו.
- UserName
-
- חבר ותיק

התגובה של מי שמעלי מצויינת, אם יס\הוט יוכלו לשים שידור של 16:9 בשידורח המונדיאל של ערוץ 1 זה יהיה פשרה לא רעה למי שמחובר לטלוויזיה הרב-ערוצית, למי שיש DTT יצטרך לסבול מSACN&PAN (או איך שלא קוראים לזה) מ-16:9 ל-4:3.
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
השיטה הראשונה יותר טובה עבור סרטים שצולמו/בוימו עבור מסך רחב, אבל פה מדובר בכדורגל שהצלמים שלו לא אמורים למרכז את המצלמות אחרת בגלל שהם מצלמים 9:16.UserName כתב:יותר נכון חשוב בשיטה השנייה שלא יחתך גם בר התוצאות, דבר שקורה לצערינו.
והשיטה הראשונה יותר טובה בגלל שהוא מאפשר לפחות צפייה ב-16:9 וכך לא מפספסים את כל התמונה....
למעשה, מה שיראו במסך 3:4 כאשר יש חיתוך של הצדדים זה בדיוק מה שהיו רואים לו זה היה המונדיאל של 2006 .
כפי שכבר ציינו, רוב העולם עוד לא עבר ל9:16, וצילומי המונדיאל מיועדים לכל העולם, לא רק לאירופה.
משה
- oreach
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 581
ההחלטה של ערוץ 1 צריכה להיות פשוטה מאוד: כיוון שמדובר על שידור ציבורי, הערוץ מחוייב גם למי שיראה את המונדיאל באופן אנלוגי עם הטלוויזיה שלו משנות ה-80.
במקרה כזה שהטלוויזיה היא 4:3 ללא שום יכולת לבצע שינויים ומתיחות, הדרך היחידה להעביר את השידור ללא עיוותים ביחס התמונה, היא אחת משתיים: או להעביר תמונה מלאה עם שוליים שחורים למעלה ולמטה (Letterbox), או לבצע חיתוך של השוליים.
בשיטה הראשונה 25% משטח המסך לא מנוצלים, ובנוסף התמונה מוקטנת ב-25% מה שמקשה מאוד על הצפייה בייחוד למי שהטלוויזיה שלך לא הכי גדולה.
בשיטה השניה אמנם מאבדים 25% מהתמונה, אבל לפחות המסך מנוצל במלואו וגודל התמונה מספק, מה גם, כפי שכבר צויין, השידור מצולם מראש מתוך התחשבות ביחס 4:3, כך שמירב ההתרחשות תועבר כנדרש.
זה בוודאי לא יכול להיות שידור אנאמורפי (16:9 שמשודר בשטח של 4:3), למרות שבעלי מסכי 16:9 רק ירוויחו מכך (ע"י מתיחה רגילה, ולא זאת החכמה, של התמונה חזרה ל-16:9). זה מה שעשו בשידור האירוויזיון - פשוט ביצעו downscale לערוץ ה-HD, ובאופן מאוד לא מקצועי גרמו לכל בעלי הטלוויזיות הישנות שאין ברשותם ממיר, לצפות בתמונה מעוותת (כל האנשים נראו "רזים").
במקרה כזה שהטלוויזיה היא 4:3 ללא שום יכולת לבצע שינויים ומתיחות, הדרך היחידה להעביר את השידור ללא עיוותים ביחס התמונה, היא אחת משתיים: או להעביר תמונה מלאה עם שוליים שחורים למעלה ולמטה (Letterbox), או לבצע חיתוך של השוליים.
בשיטה הראשונה 25% משטח המסך לא מנוצלים, ובנוסף התמונה מוקטנת ב-25% מה שמקשה מאוד על הצפייה בייחוד למי שהטלוויזיה שלך לא הכי גדולה.
בשיטה השניה אמנם מאבדים 25% מהתמונה, אבל לפחות המסך מנוצל במלואו וגודל התמונה מספק, מה גם, כפי שכבר צויין, השידור מצולם מראש מתוך התחשבות ביחס 4:3, כך שמירב ההתרחשות תועבר כנדרש.
זה בוודאי לא יכול להיות שידור אנאמורפי (16:9 שמשודר בשטח של 4:3), למרות שבעלי מסכי 16:9 רק ירוויחו מכך (ע"י מתיחה רגילה, ולא זאת החכמה, של התמונה חזרה ל-16:9). זה מה שעשו בשידור האירוויזיון - פשוט ביצעו downscale לערוץ ה-HD, ובאופן מאוד לא מקצועי גרמו לכל בעלי הטלוויזיות הישנות שאין ברשותם ממיר, לצפות בתמונה מעוותת (כל האנשים נראו "רזים").
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אני דווקא בעד שידור אנמורפי. הגיע הזמן להתקדם.