NAD 705 או ROTEL RX-850?
קניתי את הרוטל ואני לא יודע איך 'לאכול' את הסאונד שלו. לפני כן היה לי את האונקיו 9211
זה מוזר. יש לו יותר פירוט וחום בצליל אבל כשהמחוגה עוברת את 11 הסאונד מתפזר בצורה שלא קרתה ב9211 גם בעוצמות גבוהות יותר.
המיד משתולל קצת יותר מדי, הטרבל מתחיל לצרום וכך גם הבאס.
שינויים במחוגה קצת מקטינים את התופעה אבל לא יותר.
יש מה לעשות מבחינתי?
יכול להיות שאני צריך להתרגל לסאונד של המגבר?
זה מוזר. יש לו יותר פירוט וחום בצליל אבל כשהמחוגה עוברת את 11 הסאונד מתפזר בצורה שלא קרתה ב9211 גם בעוצמות גבוהות יותר.
יש מה לעשות מבחינתי?
יכול להיות שאני צריך להתרגל לסאונד של המגבר?
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
נראה לי שהרוטל הנ"ל חשף בפנייך תחום תדר שלא היית מודע לקיומו. התופעה שאתה מתאר אופיינית לחדרים קטנים שאינם מטופלים אקוסטית וסובלים מהדהוד משמעותי. נסה להתהלך בחדר ולמחוא כפיים בחוזקה. מה אתה שומע? פרט לכך שים תמונה של החדר משתי זוויות (ולא עם הסלולרי...) כך שיהיה ניתן להתייחס למה קורה שם. עוד פרט קטן - עם איזה מקור אתה עובד?
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
בתור מי שיש לו גם רוטל וגם NAD (יש לי רוטל RB-1080), ו NAD MONITOR 2100,Elior_Z כתב:קניתי את הרוטל ואני לא יודע איך 'לאכול' את הסאונד שלו. לפני כן היה לי את האונקיו 9211
יש מה לעשות מבחינתי?
יכול להיות שאני צריך להתרגל לסאונד של המגבר?...
ל NAD צליל חם מאוד ופחות צורם, הרוטל יותר פתוח, ולדעתי פחות חם, צליל "מודרני" יותר ופחות עגול.
אני אישית מעדיף את הצליל של הרוטל, אבל זה עניין של טעם.
אני עובד עם מחשב. מנגן מFOOBAR רק קבצים בFLAC. המקור הוא DAC Gamma-1 של AMB מיציאת USB.
שומע בעיקר זפלין, קלאסית, פלויד, ג'אז.
אני לא בדיוק יודע מה לחפש במחיאת כף אבל באיזור הארון המחיאה הייתה שטוחה ולא היה נפח לצליל. צמוד לחלון שליד המחשב התוצאה הייתה הפוכה לגמריי. הרגשתי את הסאונד מלא יותר ומהדהד מהזכוכית. באיזור המחשב ניתן לומר שהתקבל סאונד 'ממוצע' בין 2 המחיאות הקודמות.
כיוון שאין לי שום סוג של מצלמה בזמן הקרוב ציירתי סקיצה די מדוייקת של החדר
[img2=550x484]http://img411.imageshack.us/img411/4797/17641979.png[/img2]
Uploaded with ImageShack.us
שומע בעיקר זפלין, קלאסית, פלויד, ג'אז.
אני לא בדיוק יודע מה לחפש במחיאת כף אבל באיזור הארון המחיאה הייתה שטוחה ולא היה נפח לצליל. צמוד לחלון שליד המחשב התוצאה הייתה הפוכה לגמריי. הרגשתי את הסאונד מלא יותר ומהדהד מהזכוכית. באיזור המחשב ניתן לומר שהתקבל סאונד 'ממוצע' בין 2 המחיאות הקודמות.
כיוון שאין לי שום סוג של מצלמה בזמן הקרוב ציירתי סקיצה די מדוייקת של החדר
[img2=550x484]http://img411.imageshack.us/img411/4797/17641979.png[/img2]
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
אם כל הכבוד שיש לי לסדרת RX של רוטל{ולי יש בבית את ה875 המפלצתי שלהם}אני לא חושב ששידרגת את המערכת....Elior_Z כתב:קניתי את הרוטל ואני לא יודע איך 'לאכול' את הסאונד שלו. לפני כן היה לי את האונקיו 9211
יש מה לעשות מבחינתי?
יכול להיות שאני צריך להתרגל לסאונד של המגבר?...
יצא לי לשמוע את האונקיו ומדובר באחלה מגבר{לדעתי עדיף בכמה רמות על ה850}
אני חייב לומר שבכל מקרה אני לא מאוכזב.
חלק ממה שלא אמרתי הוא שאם אחרי 11 במחוגה הסאונד מתחיל להתפזר ב11 (עוצמה מכובדת בהחלט) הסאונד נשמע ללא ספק יותר לטעמי. יותר פירוט, יותר עומק, יותר במה.
בכל מה לא נשכח שבוודאי ישנם הרבה פרמטקים שונים בין המקרים (רמקולים, חדר, מיקום, העדפה אישית וסגנונות מוסיקה לפחות).
חלק ממה שלא אמרתי הוא שאם אחרי 11 במחוגה הסאונד מתחיל להתפזר ב11 (עוצמה מכובדת בהחלט) הסאונד נשמע ללא ספק יותר לטעמי. יותר פירוט, יותר עומק, יותר במה.
בכל מה לא נשכח שבוודאי ישנם הרבה פרמטקים שונים בין המקרים (רמקולים, חדר, מיקום, העדפה אישית וסגנונות מוסיקה לפחות).
לשמחתי הרבה הצלחתי לשים את ידיי על מצלמה והנה התמונות: