חיבור מקור לרסיבר...איזה חיבור הוא הטוב ביותר?
-
242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 701
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 21 פעמים
נניח שיש לי רסיבר עם כל הכניסות האפשריות ומקור עם כל היציאות האפשריות...
איזה שיטת חיבור תעביר את האות בצורה הכי טובה ומדויקת מאותו מקור לרסיבר?אני מתכוון לאיזה כבלים. דיגיטאלי, אנלוגי, וכו'...
כמו כן,אשמח להסבר קצר(ומקיף,אם זה אפשרי) על ההבדל בין דיגיטאלי לאנלוגי ובמה תלוים ההבדלים..בכבל, בחומר הכבל,בחיבורים, ביציאה עצמה...
איזה שיטת חיבור תעביר את האות בצורה הכי טובה ומדויקת מאותו מקור לרסיבר?אני מתכוון לאיזה כבלים. דיגיטאלי, אנלוגי, וכו'...
כמו כן,אשמח להסבר קצר(ומקיף,אם זה אפשרי) על ההבדל בין דיגיטאלי לאנלוגי ובמה תלוים ההבדלים..בכבל, בחומר הכבל,בחיבורים, ביציאה עצמה...
קודם כל, אין דבר כזה "כבל דיגיטלי" "כבל אנלוגי". כבל, הוא רק כבל. חוט. הוא יכול להעביר מידע דיגיטלי או אנלוגי.
בעיקרון העדיפות היא לחיבור דיגיטלי, בו איכות הכבל והחיבור לא ישפיעו על איכות המידע, והמידע יפוענח ברסיבר כמו שהוא יוצא מהמקור. בדיגיטלי, העדיפות היא לחיבור אופטי החסין יותר לרעשים.
אות אנלוגי הוא אות שמעביר (עקרונית) מספר אינסופי של רמות מתח המייצגות תדר סאונד, או אות תמונה אנלוגי. כל הפרעה לאות כזה תשפיע על הצד הסופי של האות. אות סאונד דיגיטלי הוא יצוג מספרי של אות אנלוגי. ממיר מאנלוגי לדיגיטלי מייצג את רמות המתח של האות האנלוגי במספרים. המספרים האלו מועברים כביטים - שתי רמות מתח בלבד - בין המקור למפענח. המפענח לרוב יעשה את הפעולה ההפוכה, ויוציא אות אנלוגי, כי האוזן שומעת בסופו של דבר, רק אנלוגי.
זה על קצה המזלג. נא לא להעיר לי על אי דיוקים, זה הסבר על רגל אחת.
בעיקרון העדיפות היא לחיבור דיגיטלי, בו איכות הכבל והחיבור לא ישפיעו על איכות המידע, והמידע יפוענח ברסיבר כמו שהוא יוצא מהמקור. בדיגיטלי, העדיפות היא לחיבור אופטי החסין יותר לרעשים.
אות אנלוגי הוא אות שמעביר (עקרונית) מספר אינסופי של רמות מתח המייצגות תדר סאונד, או אות תמונה אנלוגי. כל הפרעה לאות כזה תשפיע על הצד הסופי של האות. אות סאונד דיגיטלי הוא יצוג מספרי של אות אנלוגי. ממיר מאנלוגי לדיגיטלי מייצג את רמות המתח של האות האנלוגי במספרים. המספרים האלו מועברים כביטים - שתי רמות מתח בלבד - בין המקור למפענח. המפענח לרוב יעשה את הפעולה ההפוכה, ויוציא אות אנלוגי, כי האוזן שומעת בסופו של דבר, רק אנלוגי.
זה על קצה המזלג. נא לא להעיר לי על אי דיוקים, זה הסבר על רגל אחת.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
סביר להניח שאתה לא מעודכן לגבי סוגי חיבורים, שיטות שידור וכל ההסטוריה שבדרך.
ממליץ לך לעבור על מאמרים בפורום בכדי להבין מה המשמעות של כל כבל, יציאה, כניסה וכו'...
לפי זה תדע מה החיבור הכי טוב בכל המערכת שלך.
בכל מקרה אתה יכול לפרט קצת יותר לגבי הציוד שיש לך אולי אנו נוכל לכוון אותך כמה שיותר קרוב לתשובה הנכונה.
ממליץ לך לעבור על מאמרים בפורום בכדי להבין מה המשמעות של כל כבל, יציאה, כניסה וכו'...
לפי זה תדע מה החיבור הכי טוב בכל המערכת שלך.
בכל מקרה אתה יכול לפרט קצת יותר לגבי הציוד שיש לך אולי אנו נוכל לכוון אותך כמה שיותר קרוב לתשובה הנכונה.
-
242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה רבה...
אני חשבתי שחומר הכבל משנה את יכולתו להעביר אות בצורה מדויקת יותר או פחות...
לגבי "אופטי"..הכוונה הייתה לסיב אופטי?
אם כן,הוא יכול להעביר 5 ערוצים?אם אקנה כבל כזה באורך 10 מטרים זה עלול להוריד את איכות העברת האות?
אני חשבתי שחומר הכבל משנה את יכולתו להעביר אות בצורה מדויקת יותר או פחות...
לגבי "אופטי"..הכוונה הייתה לסיב אופטי?
אם כן,הוא יכול להעביר 5 ערוצים?אם אקנה כבל כזה באורך 10 מטרים זה עלול להוריד את איכות העברת האות?
כל כבל SPDIF, לא משנה אם זה אופטי או קואקסלי, יעביר לך 7.1. אין הבדלים בינהם בתוצאה הסופית, כל עוד הרסיבר הוא המפענח.
אופטי של 10 מטר יעלה לך בערך 300 ש"ח. עדיף קואקסלי בנוי מכבל RG59 עם קצוות RCA שיעלה בערך 50 ש"ח.
ולא, אין גריעה באיכות בכבלים "דיגיטליים".
אופטי של 10 מטר יעלה לך בערך 300 ש"ח. עדיף קואקסלי בנוי מכבל RG59 עם קצוות RCA שיעלה בערך 50 ש"ח.
ולא, אין גריעה באיכות בכבלים "דיגיטליים".
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
-
242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

לפי מה שאני מבין,יציאת 3.5 זה אות מפוענח/מוגבר. ויציאה דיגיטלית היא אות שטרם פוענח..זה נכון?
וכן,אין לי הרבה ידע בתחום החיבורים למיניהם.חוץ מההבדל הויזואלי והשמות אני לא בדיוק יודע מה ההבדלים בהעברת האות וכו'
כרגע אני מחובר לרסיבר jvc rx 5025 (אם אני לא טועה) ע"י ג'ק 3.5 ליציאה מהמחשב ומתחבר לרסיבר ע"י rca אדום ולבן
התכנון הוא לבנות מחשב בקרוב ולהשתמש ב spdif
שיש לו בלוח או לקנות כרטיס קול מתקדם יותר...
כנראה באמת שאכין מ rg59
כי יש לי 50 מטר פלוס מהכבל הזה(אם מישהו צריך,דברו איתי)
שאלתי על אופטי כי זיגימן אמר שיש עדיפות לחיבור אופטי...מה ההבדל בחיבור עצמו?
וכן,אין לי הרבה ידע בתחום החיבורים למיניהם.חוץ מההבדל הויזואלי והשמות אני לא בדיוק יודע מה ההבדלים בהעברת האות וכו'
כרגע אני מחובר לרסיבר jvc rx 5025 (אם אני לא טועה) ע"י ג'ק 3.5 ליציאה מהמחשב ומתחבר לרסיבר ע"י rca אדום ולבן
התכנון הוא לבנות מחשב בקרוב ולהשתמש ב spdif
שיש לו בלוח או לקנות כרטיס קול מתקדם יותר...
כנראה באמת שאכין מ rg59
כי יש לי 50 מטר פלוס מהכבל הזה(אם מישהו צריך,דברו איתי)
שאלתי על אופטי כי זיגימן אמר שיש עדיפות לחיבור אופטי...מה ההבדל בחיבור עצמו?
יש עדיפות לאופטי רק מבחינת עמידות לRF וEMF.
מבחינת חוזק לקיפול ועמידות מכנית אופטי מפסיד בכל דבר.
באיזה חיבור 3.5 מדובר? אם זה לפטופ, אז לרוב כרטיסי הקול שלהם היציאה הירוקה היא גם SPDIF וגם אנלוגית, זה רק עניין של הגדרות. אם זה מחשב נייח, אז בכל אמא יש כיום יציאת SPDIF.
מבחינת חוזק לקיפול ועמידות מכנית אופטי מפסיד בכל דבר.
באיזה חיבור 3.5 מדובר? אם זה לפטופ, אז לרוב כרטיסי הקול שלהם היציאה הירוקה היא גם SPDIF וגם אנלוגית, זה רק עניין של הגדרות. אם זה מחשב נייח, אז בכל אמא יש כיום יציאת SPDIF.
-
242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

חיבור 3.5 רגיל..יש לי במחשב SPDIF..אבל בינתיים אני מחובר ככה..זה כבל שמצד אחד זה ג'ק 3.5 ובצד השני יש חיבורי RCA..
וכן,מן הסתם שהוא יהיה יותר עמיד..בגלל המבנה הפנימי שלו.
וגם ניסיתי לחבר לDVD את הכבל הצהוב שבכבל האדום,לבן,צהוב (של אודיו וידאו) ליציאת COAXIAL ולרסיבר חיברתי לDIGITAL ולחצתי על DIGITAL ברסיבר,שיעביר את ההגברה מאנלוגי לדיגיטאלי..ולא שמעתי כלום..
זה לא עבד כי הכבל עצמו צריך להיות כמו הכבל RG59?..
וכן,מן הסתם שהוא יהיה יותר עמיד..בגלל המבנה הפנימי שלו.
וגם ניסיתי לחבר לDVD את הכבל הצהוב שבכבל האדום,לבן,צהוב (של אודיו וידאו) ליציאת COAXIAL ולרסיבר חיברתי לDIGITAL ולחצתי על DIGITAL ברסיבר,שיעביר את ההגברה מאנלוגי לדיגיטאלי..ולא שמעתי כלום..
זה לא עבד כי הכבל עצמו צריך להיות כמו הכבל RG59?..
אני לא ממש מצאתי מידע על הרסיבר שלך - זה ענתיקה ממש או שזה רסיבר מהדיוטיפרי?
אם זה רסיבר מודרני יחסית - אז חייבת להיות לו כניסה אופטי+קואקסלית. אם לא , נשאר רק חיבור אנלוגי עם RCA אדום לבן.
יש מאמר מעולה על חיבור מחשב לרסיבר http://www.hometheater.co.il/p-1.article01366
כבל צהוב הוא מתאים לחיבור קואקסלי בין הDVD לרסיבר, אבל כדי שישמעו רצוי גם להגדיר בDVD שלך את הBITSTREAM בתור SPDIF RAW או משהו דומה.את הרסיבר יש לשים על AUTO בסאונד.
אני באמת לא מכיר את הרסיבר שלך ולא את הDVD, אבל זה קוים כללים הנכונים לכל מכשיר.
אם זה רסיבר מודרני יחסית - אז חייבת להיות לו כניסה אופטי+קואקסלית. אם לא , נשאר רק חיבור אנלוגי עם RCA אדום לבן.
יש מאמר מעולה על חיבור מחשב לרסיבר http://www.hometheater.co.il/p-1.article01366
כבל צהוב הוא מתאים לחיבור קואקסלי בין הDVD לרסיבר, אבל כדי שישמעו רצוי גם להגדיר בDVD שלך את הBITSTREAM בתור SPDIF RAW או משהו דומה.את הרסיבר יש לשים על AUTO בסאונד.
אני באמת לא מכיר את הרסיבר שלך ולא את הDVD, אבל זה קוים כללים הנכונים לכל מכשיר.
-
242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

אחלה..זה רסיבר יחסית צעיר..אני מאמין גג חמש שנים ככה..לא וינטאג' או משהו..
הדגם הוא RX-5052..יש לו גם אופטי גם קואקסיאלי..(אחד כתוב OPTIC-ויש את הכניסה המוזרה עם הפלסטיק..והשני כתוב DIGITAL ויש חיבור RCA)
אנסה לכוון גם בDVD..
הדגם הוא RX-5052..יש לו גם אופטי גם קואקסיאלי..(אחד כתוב OPTIC-ויש את הכניסה המוזרה עם הפלסטיק..והשני כתוב DIGITAL ויש חיבור RCA)
אנסה לכוון גם בDVD..