איכות צפייה נמוכה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
tomeryos פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי,

אני עוד בשלבים הראשונים של חיבור המחשב ואני נתקל בבעיות שאולי תוכלו לעזור לי בהן,

1. אני אתאר לכם שתי צורות חיבור, נא אמרו לי מה דעתכם לגבי הבדלי האיכויות:
א. צפייה בטלויזיה מחוברת לממיר בחיבור composite בערוץ SD
ב. צפייה בטלויזיה מחוברת למחשב בחיבור HDMI ל-HDMI כאשר המחשב מחובר לממיר באמצעות composite
אני שם לב להבדל ניכר באיכות בין שני המצבים. כאשר הצפייה בטלויזיה דרך המחשב הרבה פחות טובה.
אני משתמש ב-7MC ומכיוון שכשאני לוחץ על Live TV אני רואה את זה בתצורת 4:3 (כאשר הטלויזיה היא 16:9) אני לוחץ בשלט על i ואז עובר ל-zoom ואז בוחר באופציה הרביעית (dynamic zoom) משהו כזה (היחיד מבין הזומים שנורמלי).
אם זה לא מספיק מפורט, נא כוונו אותי מה מעניין אתכם לדעת

2. בטלויזיה LG, המצב של Just Scan הוא בעצם NR נכון? אני לא חושב שרואים ככה יותר טוב תצוגה מהמחשב, וזה מקטין מעט את גודל התצוגה (ולא מציג על כל הטלויזיה). האם יש איזהשהן הגדרות שאני צריך להגדיר למחשב?
בין השאר : האם יש להגדיר refresh rate שונה?
כרגע הוא מוגדר על 60 או 59 הרץ
באיזה מצב עדיף לבחור?

3. איך רואים עם כתוביות? יש לי את חבילת המקודדים של shark007 והגדרתי אותו בהתאם למה שרשום במדריך שבפורום זה. האם ניתן לראות באמצעות 7MC סרטים עם כתוביות? (אני רוצה לשים קובץ SRT בתיקיה עם אותו שם ושהוא ישתמש בו)

4. באחד המדריכים מתייחסים ל-overscan/underscan בהקשר של "קטעים חתוכים". יכול להיות שיש לי בעיה עם זה ואני לא יודע עליה?

תודה רבה !

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

1. תעבור כבר ל-S-Video! :)
בכל מקרה תקבל איכות טובה בחיבור ישיר ב-HDMI. אצלי זה מחובר בו זמנית S-Video למחשב ו-HDMI לרסיבר/טלוויזיה, ובצפייה ספונטנית אני בד"כ משתמש בחיבור הישיר.
2. Just Scan זהו אכן המצב המומלץ. לגבי גבולות התמונה, יש בשרשור המדריכים את הטיפ של "למה התמונה לא על כל המסך?". פעל לפיו.
קצב רענון - בד"כ מומלץ 60 הרץ.
3. יש כמה דרכים לעשות את זה עם Shark007, אפשר עם ה-FFDShow, ואפשר עם VobSub. אני מעדיף את השיטה הראשונה. כשאתה מצליח לנגן את התכנים עם FFDShow (אני ממליץ על ה-FFDShow DXVA), פשוט תאפשר את פילטר הכתוביות שלו.
4. ראה 2.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

tomeryos פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

פשוט אני רואה שכרגע COMPOSITE לטלויזיה הרבה יותר איכותי מ-COMPOSITE לכרטיס מסך אז זה מדאיג אותי שהמצב יהיה דומה כשנעבור לשילוב כמו שלך של HDMI+SVIDEO.

תודה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

ב-S-Video תקבל שיפור משמעותי לעומת Composite, אבל עדיין בחיבור ישיר ב-HDMI תראה הכי טוב.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”