ייעוץ בבחירת מערכת קולנוע לסלון
-
erezha
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 243
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
שלום לקראת סיום השיפוץ בביתי אני מתחיל לחפש אחר מערכת קולנוע ביתי לסלון. מחפש ייעוץ והכוונה.
אז ככה אני רוצה לכתוב כמה שפחות על מנת שלכם יהיה פשוט להבין אותי ולא מעייף ואנסה לקצר.
גודל הסלון: קטן כ10 מ"ר (3.10*3.25).
חלוקת תכני השמע:
80% קולנוע ביתי סרטי HD
20% מוזיקה והופעות חיות
המערכת תהיה מבוססת על רמקולים מדפיים + סנטר + זוג אחורים + סאב כאשר לאחר שהכל יבחר אני אשדך את הרסיבר המתאים.
כרגע אני מעוניין להתמקד בזוג הקדמיים והסנטר.
שמעתי מספר סטים. מאוד אהבתי את הפולק אודיו סדרה monitor40 עם הסנטר cs1.
בסדר גודל של המחיר שלהם כחדשים יש לי אפשרות לקנות יד שנייה סט יותר מתקדם ככה הבנתי. מדפיים פולק אודיו דגם RTI6 עם סנטר CSI3.
האם מישהו מכיר אותם?? מה דעתכם עליהם בקולנוע ביתי/סטריאו לפי השימושים שלי?
אשמח לעזרה והמלצות.
תודה.
ארז
אז ככה אני רוצה לכתוב כמה שפחות על מנת שלכם יהיה פשוט להבין אותי ולא מעייף ואנסה לקצר.
גודל הסלון: קטן כ10 מ"ר (3.10*3.25).
חלוקת תכני השמע:
80% קולנוע ביתי סרטי HD
20% מוזיקה והופעות חיות
המערכת תהיה מבוססת על רמקולים מדפיים + סנטר + זוג אחורים + סאב כאשר לאחר שהכל יבחר אני אשדך את הרסיבר המתאים.
כרגע אני מעוניין להתמקד בזוג הקדמיים והסנטר.
שמעתי מספר סטים. מאוד אהבתי את הפולק אודיו סדרה monitor40 עם הסנטר cs1.
בסדר גודל של המחיר שלהם כחדשים יש לי אפשרות לקנות יד שנייה סט יותר מתקדם ככה הבנתי. מדפיים פולק אודיו דגם RTI6 עם סנטר CSI3.
האם מישהו מכיר אותם?? מה דעתכם עליהם בקולנוע ביתי/סטריאו לפי השימושים שלי?
אשמח לעזרה והמלצות.
תודה.
ארז
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
א. תקציב יעזור.
ב. אני משתמש בCSI3 ובRTI6 כאחוריים. ואני דיי מרוצה מהם. מצד שני - אם העיקר זה סרטים - לדעתי עדיף אחוריים ביפולאריים/קואדפולריים (בהתאם לתקציב כן)
ב. אני משתמש בCSI3 ובRTI6 כאחוריים. ואני דיי מרוצה מהם. מצד שני - אם העיקר זה סרטים - לדעתי עדיף אחוריים ביפולאריים/קואדפולריים (בהתאם לתקציב כן)
-
erezha
-
- חבר פעיל מאוד

איתי,
תודה!
ולשאלותיך אז ככה:
א. התקציב עבור הרמקולים בלבד הוא באיזור 6K-8K (ללא הרסיבר..)
ב. כן העיקר הוא סרטים. עדיין לא הכוונתי למה אתה מתכוון במה שכתבת.. אתה אומר שעדיף שהRTI6 עדיף שישמשו כאחוריים ולא קדמיים??? לגביי ביפולאריים/קואדפולאריים זה נשמע קצת כמו סינית.. שמעתי את המושגים אבל אף פעם לא הבנתי במה מדובר אז אם מישהו יכול להסביר לי באופן יותר ברור זה יהיה מצויין.
תודה!
ולשאלותיך אז ככה:
א. התקציב עבור הרמקולים בלבד הוא באיזור 6K-8K (ללא הרסיבר..)
ב. כן העיקר הוא סרטים. עדיין לא הכוונתי למה אתה מתכוון במה שכתבת.. אתה אומר שעדיף שהRTI6 עדיף שישמשו כאחוריים ולא קדמיים??? לגביי ביפולאריים/קואדפולאריים זה נשמע קצת כמו סינית.. שמעתי את המושגים אבל אף פעם לא הבנתי במה מדובר אז אם מישהו יכול להסביר לי באופן יותר ברור זה יהיה מצויין.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

אם יש לך תקציב כזה - ממליץ שבתור התחלה תלך לחנויות מתמחות ותראה מה יש להם להציע.
תחליט על תקציב כולל רסיבר - ככה תקבל הנחה טובה יותר.
לגבי האחוריים - זה מה שהRTI6 משמשים אצלי.
רמקול בי/קואד (בי=2 קואד =4) למעשה הוא רמקול ששולח את הצליל ליותר מכיוון אחד. בי שולח לשניים וקואד - הבנת.
היתרון הוא בפיזור הקול. הרי לרוב באחוריים - אתה רוצה לא לדעת מאיפה מגיע הקול - ולכן עדיפים רמקולים כאלה - במיוחד למי שהרמקולים יחסית קרובים אליו.
חפש את הכתבה על הAXIOM QS8 שעפר רשם בשביל להבין יותר. (ואולי עדיף שלא
)
תחליט על תקציב כולל רסיבר - ככה תקבל הנחה טובה יותר.
לגבי האחוריים - זה מה שהRTI6 משמשים אצלי.
רמקול בי/קואד (בי=2 קואד =4) למעשה הוא רמקול ששולח את הצליל ליותר מכיוון אחד. בי שולח לשניים וקואד - הבנת.
היתרון הוא בפיזור הקול. הרי לרוב באחוריים - אתה רוצה לא לדעת מאיפה מגיע הקול - ולכן עדיפים רמקולים כאלה - במיוחד למי שהרמקולים יחסית קרובים אליו.
חפש את הכתבה על הAXIOM QS8 שעפר רשם בשביל להבין יותר. (ואולי עדיף שלא
-
erezha
-
- חבר פעיל מאוד

איתי לקחתי את ההמלצה לבי/קואד עבור האחוריים.. כרגע עדיין רוצה להתמקד בקדמיים והסנטר ונגיע גם לאחוריים בשלב הבא.
כאמור הייתי במספר חנויות. וכמו שאמרתי השמיעו לי מספר סטים.
אהבתי בעיקר את הצליל של הpolk audio דגם monitor 40 עם הסנטר cs1.
ככה שזה נראה לי הסגנון סאונד שאני מחפש.
האם הם רמקולים שנותנים תמורה טובה למחירם.. ושוב מחפש חוות דעת על הRTI6 כקדמיים עם הסנטר CSI3. האם הסדרה הזו נחשבת איכותית? סדרה חדשה/ישנה באופן יחסי לסדרות של הפולק. בקיצר מחפש מידע כי אין בידי יותר מדי אינפורמציה על הרמקולים האלה. שוב יש לי אפשרות לקחת אותם מיד 2 (ללא אחריות כנראה.. האם זה פרמטר מאוד חשוב?)
כאמור הייתי במספר חנויות. וכמו שאמרתי השמיעו לי מספר סטים.
אהבתי בעיקר את הצליל של הpolk audio דגם monitor 40 עם הסנטר cs1.
ככה שזה נראה לי הסגנון סאונד שאני מחפש.
האם הם רמקולים שנותנים תמורה טובה למחירם.. ושוב מחפש חוות דעת על הRTI6 כקדמיים עם הסנטר CSI3. האם הסדרה הזו נחשבת איכותית? סדרה חדשה/ישנה באופן יחסי לסדרות של הפולק. בקיצר מחפש מידע כי אין בידי יותר מדי אינפורמציה על הרמקולים האלה. שוב יש לי אפשרות לקחת אותם מיד 2 (ללא אחריות כנראה.. האם זה פרמטר מאוד חשוב?)
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

-
erezha
-
- חבר פעיל מאוד

הסתובבתי כבר ושמעתי מספר דברים... כבר ציינתי את זה.
הסאונד שהכי אהבתי הוא של הpolk audio סדרת הmonitor. גם את זה כבר ציינתי.
כרגע אני מעוניין לקבל חוות דעת על רמקולים שבאפשרותי להשיג בסדר גודל של הmonitor מיד שנייה.
הרמקולים הם גם כן פולק אודיו דגם RTI6 כקדמיים וסנטר CSI3 מאותה המשפחה.
הסאונד שהכי אהבתי הוא של הpolk audio סדרת הmonitor. גם את זה כבר ציינתי.
כרגע אני מעוניין לקבל חוות דעת על רמקולים שבאפשרותי להשיג בסדר גודל של הmonitor מיד שנייה.
הרמקולים הם גם כן פולק אודיו דגם RTI6 כקדמיים וסנטר CSI3 מאותה המשפחה.