Essence ST

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
BaKss פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן
אני שוקל לקנות כרטיס קול (Essence ST) של אסוס בשביל הATH - AD900 שלי להעצמת החוויה :)
עד עכשיו הייתי מחובר לאונבורד.
השאלה האם יהיה שיפור משמעותי לעומת מה שיש לי עכשיו והאם זה שווה השקעה של 1000 שקל.
איזה עוד אופציות יש לי?

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 778
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #2 

למה לא STX?
וב1000 שקל קשה לחשוב על אלטרנטיבה טובה יותר.
אולי כל מיני USB DAC/AMP זולים כמו ה Audinst HUD-1 או משהו כזה..

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #3 

כן היציאה המוגברת של הSTX זה מה שאתה צריך לאוזניות. הוא גם יותר זול בדר"כ.

אבל הייתי משקיע בuDAC האמת, אם אתה מתכנן לעבור ללפטופ בעתיד.

BaKss פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

כמה עולה הדאק הזה ואיפה קונה אותו? אני מבין שהוא לא מוגבר.

BaKss פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

הST זו הגרסא המחודשת של הSTX, השינויים הם ש הST משתמש בסלוט PCI רגיל לעמות הPSI אקספרס של הSTX (וזה יתרון בשבילי). כמו כן ניתן לחבר כרטיס הרחבה להוספת ערוצים נוספים, הSTX הוא סטריאו בלבד. כמו כן ישנו שינוי במעגל כלשהו ואמרים שזה שיפר את האיכות.
ההבדל הוא 100 שקל ככה שזה לא ביג דיל.

אני מבין אין פה אנשים שאשכרה שמעו את הכרטיס..

whitemonkey
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22

שליחה #6 

BaKss כתב:אני מבין אין פה אנשים שאשכרה שמעו את הכרטיס..
...
יש לי את הכרטיס הזה.
ה-ST אמור להיות יותר איכותי מה-STX בגלל השעון שלו (לא ממש מבין בזה), תחפש באינטרנט ותגלה תגובות עקביות בקשר להבדלים ביניהם למרות ש"רשמית" לא אמור להיות הבדל בסאונד - בכל מקרה אם ה-ST לא יותר טוב הוא בטוח לא יותר גרוע.

לפני זה היה לי את הESI Juli@ ששירת אותי נאמנה במשך כמה שנים, ה-ST מפיק צליל איכותי יותר אך זאת בתנאי שתחליף לו את מגברי השרת (op-amp), לא צריכה להיות לך בעיה עם זה בגלל שהכרטיס מגיע עם סוקטים, ככה שזה רק עניין של להוציא את הצ'יפים הישנים בעזרת פלייר/פינצטה ולהכניס חדשים.

יש שרשור שלם בנושא xonar stx/st וopamps בהד-פי, שכולל 130 עמודים(!), תצלול בהזדמנות:

http://www.head-fi.org/forum/thread/421 ... ons-thread

בקשר למגברי שרת, הם דיי זולים, בין $6 ל$30 לצ'יפ, תלוי בסוג. אם אתה דיי סגור על הכרטיס, ההמלצה שלי היא לנסות לשמוע איתו במשך שבוע ולראות אם משהו חסר לך, במידה וכן, תבדוק את הלינק למעלה ותראה איך אתה יכול לשפר אותו. מבחינתי ההבדל בין מגברי השרת המקוריים לשדרוג (לצורך העניין LME49720HA) הוא הבדל של יום ולילה - ממש כרטיס שונה. אבל תקח הכל בערבון מוגבל, כי בתחביב הזה הכל סובייקטיבי, וכל שינוי בסאונד יכול להיות מינורי לאחד ועצום לאחר.

אם תמיכה בASIO חשובה לך, דע שכרגע הדרייברים של אסוס הם בגדר BETA, אני משתמש במערכת חלונות ובנגן Foobar - בינתיים אין בעיות . (Y)

בשורה התחתונה, במחיר הזה זה הכרטיס הכי טוב שיצא לי לשמוע, וכן, הוא אמור להיות יותר טוב מהאונבורד שיש לך.

(פרוטיפ: אתה יכול להשיג "דוגמאות" של מגברי שרת בחינם מהיצרנים אבל כנראה שתצטרך לשלם על המשלוח.)

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”