כמה משפיע שידור 3:4 ו16:9 על רוחב הפס?
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
כלומר, בערוצים בהם משדרים במקביל סדרה/סרט 16:9 וב3:4 - האם זה אומר שלמעשה באותו הזמן השידור תופס כמעט רוחב פס כפול? או שהרבה פחות?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
נראה לי שזה קשור יותר לכמות הפיקסלים בפריים ולא לצורת הפיקסל ( מלבני או ריבועי ).
אני טועה ?
אני טועה ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

עניין הצורה פחות מעניין אותי.
אני פשוט תוהה למה שידור ספורט למשל שמועבר ב16:9 לערוץ הספורט נניח - לא משודר בשתי הדרכים.
אני פשוט תוהה למה שידור ספורט למשל שמועבר ב16:9 לערוץ הספורט נניח - לא משודר בשתי הדרכים.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
סליחה,Itay_Pollak כתב:עניין הצורה פחות מעניין אותי.
אני פשוט תוהה למה שידור ספורט למשל שמועבר ב16:9 לערוץ הספורט נניח - לא משודר בשתי הדרכים....
לא הבנתי את השאלה שלך ולכן עניתי לא לעניין.
למעשה אתה שואל למה לא לשכפל את השידור ולעשות Crop במקום לשדר פעמיים תוכן זהה בפורמט שונה.
נראה לי שזאת שאלה לעופר ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

א. השם שלו עפר
ב. אני אומר - למה לא משדרים את זה כך. CROP או לא CROP פחות מעניין אותי.
ב. אני אומר - למה לא משדרים את זה כך. CROP או לא CROP פחות מעניין אותי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78838
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5387 פעמים
רוחב הסרט כמעט ולא מושפע כי מרבית המקודדים מזהים את המצב ולכן בין אם במקור יש פסים או שזה אנמורפי זה כמעט לא משפיע על רוחב הפס. כמעט כי בפועל שידור עם פסים שחורים מעט יותר חסכוני.
כשערוץ משדר ב׳ 16:9 לכבלים ו׳/או ללווין הוא משדר תמונה אנמורפי בלבד. את זה הגוף המשדר מזהה שזה שידור 16:9. בשלב הזה אם הגוף המשדר רוצה הוא יכול לשדר את זה כמו שהוא, או לתקן את יחס המסך ע"י הוספת פסים שחורים או על ידי זום וקטיעת הצדדים.
פיתרון נוסף הוא להעביר את זה לממיר אנמורפית עם דגל שמאפשר לממיר לעשות את ההחלטה לפי ההגדרות שלו. זה מה שיס לרוב עושים. הוט לאחרונה התחילו לעשות זאת גם.
כשערוץ משדר ב׳ 16:9 לכבלים ו׳/או ללווין הוא משדר תמונה אנמורפי בלבד. את זה הגוף המשדר מזהה שזה שידור 16:9. בשלב הזה אם הגוף המשדר רוצה הוא יכול לשדר את זה כמו שהוא, או לתקן את יחס המסך ע"י הוספת פסים שחורים או על ידי זום וקטיעת הצדדים.
פיתרון נוסף הוא להעביר את זה לממיר אנמורפית עם דגל שמאפשר לממיר לעשות את ההחלטה לפי ההגדרות שלו. זה מה שיס לרוב עושים. הוט לאחרונה התחילו לעשות זאת גם.
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

אז אם ככה - למעשה למשל שידור של ערוץ הספורט שמועבר בHD - יכול לעבור גם ב16:9 לערוץ SD ושהממיר ידע לטפל בזה - בלי רוחב פס רב נוסף?
- oferlaor
- מנהל

תאורטית נכון, בפועל רוב הסיכויים שהם בעצמם פשוט מקבלים STREAM SD נפרד שמשודר במקביל ללויין.
הסיבה? סביר להניח שפעולת ה-DOWNSCALE כבד מדי לערוץ בשביל לעשות בעצמו.
הסיבה? סביר להניח שפעולת ה-DOWNSCALE כבד מדי לערוץ בשביל לעשות בעצמו.
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

יס לא יכולים לעשות DS בעצמם לערוץ הHD - או שהסמל של הערוץ מגיע גם מערוץ הספורט?
- oferlaor
- מנהל

יס יכולים, אבל השאלה היא האם הם צריכים. הם לא אומרים להשתלט על הערוץ. מי שמריץ אותו זה הערוץ עצמו.
אם זה ערוץ 1 בשביל המונדיאל או ערוץ 5.
במקרה של תכנים שחתוכים בפינות זה נעשה כי זה מה שערוץ 5 יודע לתת. בין יס לבין ערוץ 5 יש שני ערוצים (יש יותר אבל לצורך הדיון) - אחד עבור 5SD ואחד עבור 5HD. יס רק מעבירים את השידור.
הדבר היחיד שהם יכולים לעשות זה אם הערוץ מספר להם שהתוכן שהם מקבלים ב-SD הוא אנמורפי - להדליק את ה-FLAG הזה. השאלה היא האם ערוץ 5 מעניין אותו בכלל להגיד להם או שיותר קל לו לחתוך את התמונה ולא להתעסק בזה בכלל.
אם זה ערוץ 1 בשביל המונדיאל או ערוץ 5.
במקרה של תכנים שחתוכים בפינות זה נעשה כי זה מה שערוץ 5 יודע לתת. בין יס לבין ערוץ 5 יש שני ערוצים (יש יותר אבל לצורך הדיון) - אחד עבור 5SD ואחד עבור 5HD. יס רק מעבירים את השידור.
הדבר היחיד שהם יכולים לעשות זה אם הערוץ מספר להם שהתוכן שהם מקבלים ב-SD הוא אנמורפי - להדליק את ה-FLAG הזה. השאלה היא האם ערוץ 5 מעניין אותו בכלל להגיד להם או שיותר קל לו לחתוך את התמונה ולא להתעסק בזה בכלל.
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K