DTT מקפריסין

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
ronpod פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אני התחברתי למהפכת ה-DTT באיחור מה השבוע. ברשותי מכשיר קוניקה 980 ואני מתגורר בצפון ת"א (שיכון בבלי). לאחר סריקה של כל הערוצים וכשאני משתמש אך ורק באנטנה הפנימית שבא עם המכשיר גיליתי שמלבד ששת ערוצי הטלוויזיה ושני ערוצי הרדיו שעידן + משדר בערוצים 26 ן-29 אני מסוגל לקלוט גם את שידורי ה-DTT מקפריסין. הקליטה נעה בין 80% לאפס אבל בכל זאת רואים משהו. הערוצים שהצלחתי לראות מקפריסין הם: PIK1 (ערוץ 1 הממלכתי שמשדר בעיקר ביוונית), PIK2 (ערוץ 2 הממלכתח שמשדר בעיקר סדרות וסרטים באנגלית עם כתוביות ליוונית), ERT WORLD (הערוץ הבינלאומי של הטלוויזיה היוונית שמשדר תוכניות ביוונית), PIK HD (שהוא ערוץ ב-HD של הטלוויזיה הקפריסאית הממלכתית), EURONEWS (ערוץ חדשות אירופאי באנגלית שמשודר אצלנו גם בכבלים ובלווין) ו-ALFA (ערוץ בתשלום שמשדר סרטים, סדרות ומשחקי ספורט - השידור מוצפן ולכן לא יכולתי לראות אותו רק שם הערוץ וה-EPG שלו הופיעו).

חיפוש מהיר באינטרנט אודות השידור הדיגיטלי בקפריסין טען שגם הם כמונו בשלב שידורי הניסיון אבל בניגוד לישראל בקפריסין יוצא לדרך מכרז לתדר ה-DTT השני בו תזכה חברה מסחרית שאמורה לשדר בו מולטיפלקס של ערוצים כנראה בתשלום שיכללו ערוצי טלוויזיה בעיקר דוברי אנגלית מאירופה (מדברים על ערוצים כמו CNN, MTV, ESPN, SKY NEWS, VH-1 ועוד שיכללו בתדר הזה).

מכיוון שכבר הייתי בשוונג חיפשתי מידע גם על מה שכנותינו מתכננים לעשות בתחום ה-DTT וגיליתי שגם בירדן וגם בלבנון כבר עובדים על מערך ה-DTT והם הולכים להתשמש באותה שיטת שידור כמו בישראל. בסעודיה אפילו כבר התחילו בשידורי ניסיון עם שלושה משדרים. וגם מצרים אמורה לעבור לשידור דיגיטלי מתישהו. רק סוריה כרגע לא מתכננת לעבור לשידור דיגיטלי.

כך שנראה שגם אם ברשות השניה יחליטו שלא להרחיב את חבילת הערוצים שהם מציעים כרגע, עם הממיר הדיגיטלי הקיים יהיה אפשר לקלוט עוד הרבה ערוצים נוספים מהאזור בדיוק כמו שהיה פעם עם האנטנה המרכזית.

האם עוד משיהו הצליח לקלוט את החבילה הקפריסאית? האם שווה להשקיע באנטנה רצינית יותר כדי לקבל קליטה חלקה כל הזמן???

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

יש שם שידורים מעניינים?
עד שהעוצמות לא יתבהרו - לא הייתי משקיע באנטנה.

ronpod פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

כפי שכתבתי ראיתי לפחות שתי ערוצים שמשדרים רק באנגלית: Euronews ו-PIK2... האחד משדר 24 שעות חדשות והשני סדרות, סרטים וחדשות באנגלית. שאר הערוצים משדרים תוכן מעורב ביוונית ואנגלית.

סביר להניח שבעורץ PIK HD יהיה אפשר לראות את משחקי המונדיאל ב-HD מכיוון שהתחנה חברה באיגוד השידור האירופאי (EBU) כמו ערוץ 1 בישראל. עכשיו שהרשות השניה כבר הודיע שאין ביכולתה כרגע לפתוח ערוץ HD במערך הקיים שלה בעת המונדיאל זאת עשויה להיות אלטרנטיבה טובה.

לצערי בעוד שבלילה יכולתי לקלוט את הערוצים בעוצמה של 80%, בבוקר הם נעלמו לחלוטין.

חוץ ממני אף אחד לא קלט את הערוצים הללו?

nirzon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1352
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 192 פעמים

שליחה #4 

שני הערוצים היחידים שיכולים לעניין מישהו שהוא לא דובר יוונית הם ERT, שמשדר מדי פעם משחקים כדורגל מהליגה היוונית, וערוץ ה-HD.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #5 

אתה עם אנטנה רגילה/מוגברת?

ronpod פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

אני עם האנטנה הקטנה שבאה עם הקוניקה 980 שמוצבת מעל המכשיר עצמו...

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #7 

על אילו תדרים מדובר?

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #8 

[left]584-590 Mhz[/left]

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #9 

החבילה שלהם נשמעת יותר נורמלית משלנו
כולל HD

ronpod פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

איתי... אני לא יכול לשלוח לך הודעה אישית כי אני משתמש חדש... אבל אשמח להצעתך... שלח לי איך ליצור איתך קשר...

ronpod פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

הקטע עם החבילה הקפריסאית שזאת רק החבילה הראשונה... הם מראש כבר תכננו שהולכות להיות להן שתי חבילות: האחת של הערוצים הציבוריים ממלכתיים כמו שעשו פה עם עידן + והשניה של ערוצים מסחריים שעד היום היו נקלטים רק בכלבים או בלווין וחלק מהם אפילו עשוי להיות בתשלום לשימוש עם כרטיס חכם שיהיה אפשר לרכוש למנוי חודשי לערוצים ספציפיים כנראה ערוצי סרטים וספורט.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32981
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #12 

ממה שאני זוכר משנות השמונים, ניתן היה לקלוט באיכות לא רעה (תמונה חלקה בקיץ וטיפה מושלגת בחורף) את קפריסין עם אנטנה מוגברת על הגג. אז זה היה שידור אנלוגי ובתדר VHF ולא UHF, שהוא קשה יותר לקליטה. למרות זאת, אני מניח שבשידור דיגיטלי זה יהיה קל יותר לקליטה. בטח ובטח אם בעזרת אנטנה פנימית מצ'וקמקת קלטת אותם.
לדעתי שווה את המאמץ, בייחוד אם זה ייתן לאלה שאינם מנויי הוט ויס לראות את המונדיאל ב-HD.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

לפני כמה חודשים קלטתי בנתניה את ערוץ 2 של מצרים, ב-UHF. ( ובמקרה בדיוק היתה תכנית היאבקות האהובה עליי אבל באיחור של כמה חודשים :D ).
מאז נעלם הערוץ. העניין הוא .שאפילו הערוצים הירדניים כבר בקושי נקלטים, ממש הופתעתי לקלוט ממצריים ועוד בנתניה

ronpod פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

לפי המאמר הזה: http://www.cyprus-mail.com/company-loca ... v-year-end
מעיתון קפריסאי עד סוף השנה יעלה המוקס השני ויכלול את: BBC, Eurosport, ESPN, CNN, MTV, VH-1, Discovery, National Geography וערוצי PAY-TV יווניים... חייבים למצוא דרך לקלוט את זה בצורה רציפה כי זה בהחלט עשוי להיות בונוס נפלא לעידו +

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

nirzon כתב:שני הערוצים היחידים שיכולים לעניין מישהו שהוא לא דובר יוונית הם ERT, שמשדר מדי פעם משחקים כדורגל מהליגה היוונית, וערוץ ה-HD.
...
מה פתאום, PIK 2 ערוץ נחמד, משדר את הרולאן גארוס למשל. וגם יורוניוז תוספת נחמדה ל-DTT

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #16 

שאלה : מה התדר המדוייק של המולטיפלקסים האלה ?

וסתם לידיעה...
בחום (במיוחד בשעות הערב) נפתחים מלאאא ערוצים, זה קרה לנו שנה שעברה עם הערוצים של מצריים, אז אולי זה קשור....

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #17 

מצאתי את התשובה בויקיפדיה :[/u]

As of March's 2nd, CyBC entered the first phase of the Digital Transition Project (Ψηφιακή Μετάβαση) by launching the CyBC Digital Platform (Ψηφιακή Πλατφόρμα ΡΙΚ) at UHF 33 with the signal covering nearly the 70% of the island. The emission follows the DVB-T standard and the video stream is encoded in MPEG-4 AVC. It carries CyBC 1 (PIK1) and PIK2, ERT World, Euronews and CyBC HD.

אתם קולטים שיש להם 4 ערוצים + ערוץ HD ???????

ronpod פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

המולטיפלקס הראשון עם הערוצים הציבורים הוא בערוץ UHF 33 - תדר 570.0/8 mhz
המולטיפלקס השני שרק מתחיל בשידורי ניסיון הוא בערוץ 34 UHF - תדר 578.0/8 mhz

orlupo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113
קיבל תודות: 0

שליחה #19 

ronpod כתב:המולטיפלקס הראשון עם הערוצים הציבורים הוא בערוץ UHF 33 - תדר 570.0/8 mhz
המולטיפלקס השני שרק מתחיל בשידורי ניסיון הוא בערוץ 34 UHF - תדר 578.0/8 mhz
...
לא קולט אצלי כלום בשני האפיקים

ronpod פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

אני קלטתי היום בשעה 23:00 את שתי המולטיפלקסים באיכות של 65% עם האנטנה הפנימית של הקוניקה

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”