המחשב מחובר בהצלחה - שאלות המשך ? :) (שאלה 1 דחופה)

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
tomeryos פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אהלן חבר'ה,

Pixies צדק לגבי זה שהטלויזיה ציפתה לקבל את המחשב ביציאת HDMI ספציפית ועכשיו זה מחובר ועובד
הגדרתי כמה דברים ונותרתי עם מספר שאלות :

שאלה 1 דחופה לחצי שעה הקרובה

1. בכרטיס הטלויזיה שלי אין כניסות כפי שציפיתי שיהיו... יש כניסת אנטנה, כניסת composite video, כניסת svideo ובמקום 2xrca בשביל סאונד, יש חיבור Line In. האם אני יכול להשתמש בזה ? אם כן איזה כבל עליי לקנות? (האם כדאי לי ללכת להחליף את הכרטיס ? אפילו בחוברת שקיבלתי יחד עם המחשב זה מתואר בצורה של RCA)
כרטיס הטלויזיה שלי הוא PVR150MCE. הממיר יהיה בעוד יומיים HOT HD וכיום זה ממיר רגיל.
2.

ראיתי ש-Pixies רשם שמחברים לכניסה של LINE IN של הכרטיס קול ושזה לא נתמך ב VMC. האם זה נתמך ב 7MC? האם מבחינת איכות עדיף לי ככה או להחליף את הכרטיס טלויזיה?

כאשר אני מחבר את הממיר למחשב (לכניסת הטלויזיה COMPOSITE בינתיים...) ורואה את הטלויזיה דרך המחשב (מדיה סנטר 7MC). אני רואה 4:3 במקום 16:9 . מדובר בהגדרה? אולי פשוט לחכות לממיר HD ולראות אם זה עדיין נשאר?

3. ראיתי את המדריך שבפורום לגבי הגדלה של דברים במערכת ההפעלה כדי שיהיה נוח מרחוק לראות. אבל זה לא פותר את הכל... זה לא מגדיל המון דברים אחרים. האם יש אופציה להגדיר דברים נוספים או רק מה שמוסבר במדריך?

תודה רבה!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

1. הכוונה הייתה ל-Line In נפרד בכרטיס קול לעבודה עם כרטיסי טלוויזיה פשוטים שאין להם כניסת אודיו. זה לא המקרה אצלך, ואתה צריך לחבר את הסאונד מהממיר לכניסת האודיו של ה-PVR150. זה נתמך באופן מלא ב-7MC וב-VMC.
לאיכות מיטבית עם כרטיס הטלוויזיה שלך והממיר של הוט (גם הרגיל וגם ה-HD), כדאי לך להתחבר ב-S-Video דרך יציאת ה-SCART של הממיר. כל החיבורים האלו מוסברים בפירוט במדריך לחיבור ממיר הוט/יס במדיה סנטר.

2. אין קשר לסוג הממיר. כדי להחליף במדיה סנטר בין 4:3 ל-16:9 לוחצים על i בשלט (או כפתור ימני בעכבר) ובוחרים באופציית הזום.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

tomeryos פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

כלומר אני לא מפסיד שום דבר בכך שאין לי את הכניסות להן ציפיתי?
פשוט לקנות כבל
כבל אודיו Hama 48913 3.5mm To RCA x 2
ואני מסודר?
יש עדיפות לאחד מבין השניים?

אתה מלך הHTPC,
תודה לך

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

ממש לא. זה פשוט שקע בצורה אחרת כדי לחסוך מקום. האיכות והמהות זהה לחלוטין.
זהו אכן הכבל שצריך. לדעתי הכבלים של HAMA סתם יקרים. תקנה את הכי זול שיש. הנה דוגמא לאחד כזה:
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/463-%D ... 7%98%D7%A8

אם אתה גר בגוש דן, אז חנות טובה וזולה היא בלצר בלוינסקי פינת הר ציון בדרום ת"א.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #5 

עוד קומבינציה חביבה וזולה:

כבל מוכן מ-SCART לאודיו ו-S-Video:
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/688-%D ... 8%D7%AA-HQ

וכדי להתחבר לשקע ה-3.5 מ"מ, כבל קצרצר מה-RCA-ים של האודיו:
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/935-%D ... 7%91%D7%94

tomeryos פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

קניתי כבר את הכבל שלוקח שני RCA ומחבר אל ה LINE IN שבכרטיס טלויזיה.
אני מקווה שלממיר של HOT HD יש יציאה שכזו וככה אני אחבר :
1. מהממיר לטלויזיה ב HDMI
2. מהממיר למחשב באמצעות SCART2SVIDEO + מיציאת AUDIO OUT של הממיר 2XRCA ל LINEIN שבכרטיס טלויזיה.

tomeryos פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

pixies כתב:1. הכוונה הייתה ל-Line In נפרד בכרטיס קול לעבודה עם כרטיסי טלוויזיה פשוטים שאין להם כניסת אודיו. זה לא המקרה אצלך, ואתה צריך לחבר את הסאונד מהממיר לכניסת האודיו של ה-PVR150. זה נתמך באופן מלא ב-7MC וב-VMC.
לאיכות מיטבית עם כרטיס הטלוויזיה שלך והממיר של הוט (גם הרגיל וגם ה-HD), כדאי לך להתחבר ב-S-Video דרך יציאת ה-SCART של הממיר. כל החיבורים האלו מוסברים בפירוט במדריך לחיבור ממיר הוט/יס במדיה סנטר.

2. אין קשר לסוג הממיר. כדי להחליף במדיה סנטר בין 4:3 ל-16:9 לוחצים על i בשלט (או כפתור ימני בעכבר) ובוחרים באופציית הזום.
...
לגבי 2: מה שאתה אומר עובד... אבל האיכות נראית דיי גרועה. נכון שאני כרגע מחובר ב COMPOSITE אבל אני חושב שהאיכות הגרועה היא בגלל שאנחנו עושים זום במקום שהוא יקבל מלכתחילה ב16:9. לא?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

לא. שידורי SD הם בכל מקרה 4:3. שידור SD ב-16:9 הוא למעשה מתיחה מלאכותית של שידור 4:3, ולכן האיכות הנמוכה (בלי קשר לכרטיס הטלוויזיה).
לגבי איכות התמונה, ב-S-Video אתה אמור לקבל איכות גבוהה יותר.

בתוכנה החינמית GBPVR יחד עם המקודד של Cyberlink PDVD10 ל-MPEG2 תקבל איכות תמונה גבוהה יותר מאשר במדיה סנטר.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”