שעות שינה
-
Eff
- חבר ותיק

- תגובות: 1246
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
מה המקסימום שעות שינה רצופה שהייתה לכם אי-פעם ? (18 - כמו כלום -הסיבה -שקט- לפחות פעם בחודשיים)
מה המקסימום של שעות בהם הייתם ערים?
כמובן ללא תוספים כימים\אלכוהולים וכד' .
בעצם מה שרציתי לשאול זה -
-כמה שעות שינה (מינימלי) אדם צריך כדי לתפקד בלי לקרוס אחרי שבוע ?
-האם זה אינדיווידואלי ?
-האם יש תזונה מסויימת שעוזרת לשמור על עירנות ?
-מי שונא שוטרים?
מה המקסימום של שעות בהם הייתם ערים?
-כמה שעות שינה (מינימלי) אדם צריך כדי לתפקד בלי לקרוס אחרי שבוע ?
-האם זה אינדיווידואלי ?
-האם יש תזונה מסויימת שעוזרת לשמור על עירנות ?
-מי שונא שוטרים?
GO VEGAN
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
במשך השבוע, אני ישן בערך 4-5 שעות בלילה (לפעמים גם פחות).
בימי שישי, אני חייב את שנת הצהריים שלי כ-3 שעות, ובלילה שבין שישי לשבת אני בד"כ ישן כ-8 שעות.
אם אני לא עושה את ההשלמה בשישי-שבת, לא כדאי לנסות ולדבר איתי.
הכי הרבה שישנתי רצוף (זה היה מזמן) ללא עזרים, היה 16 שעות.
בימי שישי, אני חייב את שנת הצהריים שלי כ-3 שעות, ובלילה שבין שישי לשבת אני בד"כ ישן כ-8 שעות.
אם אני לא עושה את ההשלמה בשישי-שבת, לא כדאי לנסות ולדבר איתי.
הכי הרבה שישנתי רצוף (זה היה מזמן) ללא עזרים, היה 16 שעות.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
Eff כתב:מה המקסימום שעות שינה רצופה שהייתה לכם אי-פעם ? 23 - צבא, היה משעמם רצח.
מה המקסימום של שעות בהם הייתם ערים? קרוב ל48, צבא, אחר כך הלידה של הילד.
-כמה שעות שינה (מינימלי) אדם צריך כדי לתפקד בלי לקרוס אחרי שבוע ? 4-6
-האם זה אינדיווידואלי ? לגמרי, יש לי חברים שישנים 4 שעות וזה מספיק להם, אני יותר בכיוון ה6.
-האם יש תזונה מסויימת שעוזרת לשמור על עירנות ? כן, אבל זה בHTNurition
...
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
הכי הרבה שישנתי רצוף היה משהו כמו 20 שעות, הכי הרבה זמן שהייתי ער היה 36 שעות.
יוצא לי לפחות כמה פעמים בשנה להיות ער 24 שעות ברצף לפחות.
באופן רגיל אני ישן בערך 5-6 שעות בלילה, לפעמים משלים עוד שעה שעתיים בצהריים.
יוצא לי לפחות כמה פעמים בשנה להיות ער 24 שעות ברצף לפחות.
באופן רגיל אני ישן בערך 5-6 שעות בלילה, לפעמים משלים עוד שעה שעתיים בצהריים.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
לא משנה כמה אני ישן, אני תמיד עייף.
מצד שני אולי אני גוסס ממשהו .. לך תדע
מצד שני אולי אני גוסס ממשהו .. לך תדע
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
לא זוכר כמה ישנתי הכי הרבה, אבל אני בכיף עשוי להגיע ל-20 אם לא ישנתי הרבה זמן- 24 שעות ומעלה או שישנתי מעט במהלך השבוע ואני מחליט להשלים שעות.
הבעיה עם כל השינות הארוכות האלה שהגעתי למסקנה אישית שאחר"כ אני מרגיש מטומטם שביזבזתי כ"כ הרבה זמן על שינה ואל עשיתי כלום עם היום הקצר שלי שפתאום מתחיל בשנה 5 אחרה"צ ונגמר ב-23:00.
הכי הרבה זמן שהייתי ער נראה לי עומדת על בערך 26 שעות. לא אוהב לנסות לשבור את זה, זה גורם לי מרוב עייפות לעשות שטויות.
רמת העייפות לחלוטין אידנבידואלית, וניתן לראות את זה בעיקר אצל אנשים היפר-אקטיבים שיכולים לישון שעתיים ולרוץ 10KM בקלילות (דוגמה פרועה). זה כמו העלאת משקל ומטאבוליזם- אפשר לשפר את זה על ידיי "תוספים", אבל הבסיס של זה מתחיל בגוף ובגניטיקה שלנו.
אפשר לפתור עייפות עם כל המשקאות (נוטה לקרוא להם כימיקלים/ תרופה) אנרגיה למינהם או עם המשקה שקיבל כאן פורום משלו- קפה. כמובן שגם סוגי מזון שונים נותנים אנרגיה בהתאם ואת זה אפשר ללמוד במסגרת תזונה. אבל בכלליות פחמימות (פסטה, לחם וכו') יתנו אנרגיה לזמן ארוך ואילו סוכרים למינהם יתנו אנרגיה לזמן קצר עם השפעה כמעט מיידית.
אם את רוצה משהו טבעי למנוע עייפות לא סתם בננה קיבלה את הסלוגן- "בננה- פצצת אנרגיה צהובה" בשל כך שהיא נותנת אנרגיה בצורה טובה לגוף, אל לא להפריז עם זה באכילה יומית מוגברת, אנשים טוענים שזה גורם לעצירות
.
אכילה מגוונת ו"נכונה" כמו שאוהבים לומר תתן לך את כל אבות המזון שלהם תזדקקי לאנרגיה יום-יומית.
מי שונא את המשטרה? זה כבר לדיון אחר..
הבעיה עם כל השינות הארוכות האלה שהגעתי למסקנה אישית שאחר"כ אני מרגיש מטומטם שביזבזתי כ"כ הרבה זמן על שינה ואל עשיתי כלום עם היום הקצר שלי שפתאום מתחיל בשנה 5 אחרה"צ ונגמר ב-23:00.
הכי הרבה זמן שהייתי ער נראה לי עומדת על בערך 26 שעות. לא אוהב לנסות לשבור את זה, זה גורם לי מרוב עייפות לעשות שטויות.
רמת העייפות לחלוטין אידנבידואלית, וניתן לראות את זה בעיקר אצל אנשים היפר-אקטיבים שיכולים לישון שעתיים ולרוץ 10KM בקלילות (דוגמה פרועה). זה כמו העלאת משקל ומטאבוליזם- אפשר לשפר את זה על ידיי "תוספים", אבל הבסיס של זה מתחיל בגוף ובגניטיקה שלנו.
אפשר לפתור עייפות עם כל המשקאות (נוטה לקרוא להם כימיקלים/ תרופה) אנרגיה למינהם או עם המשקה שקיבל כאן פורום משלו- קפה. כמובן שגם סוגי מזון שונים נותנים אנרגיה בהתאם ואת זה אפשר ללמוד במסגרת תזונה. אבל בכלליות פחמימות (פסטה, לחם וכו') יתנו אנרגיה לזמן ארוך ואילו סוכרים למינהם יתנו אנרגיה לזמן קצר עם השפעה כמעט מיידית.
אם את רוצה משהו טבעי למנוע עייפות לא סתם בננה קיבלה את הסלוגן- "בננה- פצצת אנרגיה צהובה" בשל כך שהיא נותנת אנרגיה בצורה טובה לגוף, אל לא להפריז עם זה באכילה יומית מוגברת, אנשים טוענים שזה גורם לעצירות
אכילה מגוונת ו"נכונה" כמו שאוהבים לומר תתן לך את כל אבות המזון שלהם תזדקקי לאנרגיה יום-יומית.
מי שונא את המשטרה? זה כבר לדיון אחר..
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל!
תודה! **
בינינו, אין על שנ"צ באמצע הקיץ עם מזגן על 25 מעלות לצד מוזיקה נעימה ברקע. 
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל!
תודה! **
סוג השינה קובע יותר מארכה . יש המון אנשים שבזמן שינה לא מגיעים למצב תיטה , בגלל לחצים נפשיים/או דברים אחרים , ואז השינה פחות טובה , כמו כן יש אנשים שיש להם הפרעות נשימה בשינה ואז שנתם היא יותר "קלילה" כול הזמן ולכן הם זקוקים ליותר זמן . וכמובן חייבים ללכת לישון בערב לא יותר מידי מאוחר כדי ששנת הלילה תהיה מיטבית , ואז צריכים פחות .
יש אנשים שאצלם בגלל הרגל לישון מאוחר , השעון הפנימי שלהם עובד בצורה שונה משעות האור והחושך , וזה גם סיבה לשינה פחות טובה ולכן לצורך ליותר שעות שינה
אלו היו 2 דקות על שינה
מקווה שעזרתי לך
יש אנשים שאצלם בגלל הרגל לישון מאוחר , השעון הפנימי שלהם עובד בצורה שונה משעות האור והחושך , וזה גם סיבה לשינה פחות טובה ולכן לצורך ליותר שעות שינה
אלו היו 2 דקות על שינה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
עייפות תמידית יכולה להצביע על בעיות בדם. דוגמא קלסית לבעיה שגורמת לכך היא סינדרום היאפים. בעיות נפוצות נוספות שקשורות לעייפות זה חוסר בטסטוסטורון (בגברים), בעיות בבלוטת התריס (לפעמים זה גנטי!) שזה תת פעילות של תאירויד - שמטופל בכדורים יומית. תופעת לוואי של מחלת הנשיקה (מונו) זה עייפות קבועה (אם כי בד"כ זה משולב גם עם חום מדי פעם - שיכול להיות נמוך או גבוה). זה גם יכול להיות מחסור בויטמינים, דיכאון או בעיות אחרות לא סימפטיות.
בקיצור, מי שכל הזמן עייף - רצוי שיעשה בדיקת דם מקיפה ליתר ביטחון. אשתי היתה עייפה כמה חודשים וזה התברר לבסוף כבעיה בבלוטת התריס.
אני אגב, מאוד אוהב לישון, אבל מכיוון שאין מספיק שעות ביום אני משתדל לא לישון יותר מ-5 שעות ביום חול (אם זה יום לחוץ אני מפחית את זה) ומשלים שעות שינה (אם הילדים מאפשרים זאת) בסופה"ש.
בקיצור, מי שכל הזמן עייף - רצוי שיעשה בדיקת דם מקיפה ליתר ביטחון. אשתי היתה עייפה כמה חודשים וזה התברר לבסוף כבעיה בבלוטת התריס.
אני אגב, מאוד אוהב לישון, אבל מכיוון שאין מספיק שעות ביום אני משתדל לא לישון יותר מ-5 שעות ביום חול (אם זה יום לחוץ אני מפחית את זה) ומשלים שעות שינה (אם הילדים מאפשרים זאת) בסופה"ש.
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
אני עושה ספורט ועדיין כל הזמן עייף ובקושי קם בבוקר כל יום מחדש.sam22 כתב:זה מה שאמרתיNissim כתב:sam22,
שאתה עייף, אם זה לא בגלל שישנת פחות משש שעות שינה, בצע פעילות ספורטיבית והעייפות תעלם בהדרגה .......
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
Nissim - אפילו לזה אני לי כוח לרוב נשבע!! ואני צעיר.
אממ הייתי בדיקה והתוצאה היא חסר ברזל כי אני לא מת על בשר.
בעבודה התרגלו שאני מאחר כי אני לא קם
יהיה בסדר
אממ הייתי בדיקה והתוצאה היא חסר ברזל כי אני לא מת על בשר.
בעבודה התרגלו שאני מאחר כי אני לא קם
יהיה בסדר
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.