C-200 ורשת Gigabit עם נתב TP-Link TL-WR1043ND
-
AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
נתחיל מזה שברור לי שיש הרבה בעיות בתמיכה של Gigabit בפופקורן, זה ידוע וזה אמור להיפתר (מתישהו, כרגיל, אין שום תאריך יעד).
ועכשיו אצלי.
אני מחובר לרשת עם נתב TP-Link TL-WR1043ND עם 4 יציאות GIGABIT, מה שמחובר לנתב כרגע, זה רק המחשב הנייח, עם כרטיס רשת של GIGABIT, ה-YesMax והפופקורן.
ה-YesMax והפופקורן מחוברים בסלון ל-switch 10/100, שניהם עובדים נהדר.
כאשר הפופקורן מחובר דרך אותו סוויץ', הוא עובד מצויין גם כשהוא מוגדר כ-10/100 וגם כשהוא מוגדר כ-auto.
הבעיה מתחילה כאשר אני מוריד את הסוויץ' ומחבר אותו ישירות לרשת, במצב כזה, אם הוא מוגדר כ-10/100, הכל עובד ואין שום בעיה, אבל אם הוא מוגדר כ-auto, הוא לא מופיע ברשת, לא מזהה את המחשב ובד"כ גם קופא ללא שום אפשרות לשחרור, מלבד Hard Reset.
ניסיתי לבודד את הבעיה וניתקתי את האינטרנט, ביטלתי את כל אפשרויות האבטחה והשתמשתי בנתב רק כסוויץ', גם זה לא עוזר.
חשבתי שיש בעיה בחיווט של הרשת (יש לי רשת עם כבלים CAT7), אז חיברתי את המחשב ישירות לנתב וכך גם את המזרימדיה, אך שוב המזרימדיה קפא.
אין לי עוד מחשב שתומך ברשת GIGABIT ולכן אני לא יכול לבדוק את המהירות בין 2 מחשבים ולוודא שהנתב אכן עובד כמו שצריך.
כמו כן, אין לי סוויץ' של ג'יגה כדי לחבר את אליו את המזרימדיה ואת המחשב כדי לבדוק את המהירות ביניהם.
יש למישהו רעיונות איך לבודד את הבעיה?
ועכשיו אצלי.
אני מחובר לרשת עם נתב TP-Link TL-WR1043ND עם 4 יציאות GIGABIT, מה שמחובר לנתב כרגע, זה רק המחשב הנייח, עם כרטיס רשת של GIGABIT, ה-YesMax והפופקורן.
ה-YesMax והפופקורן מחוברים בסלון ל-switch 10/100, שניהם עובדים נהדר.
כאשר הפופקורן מחובר דרך אותו סוויץ', הוא עובד מצויין גם כשהוא מוגדר כ-10/100 וגם כשהוא מוגדר כ-auto.
הבעיה מתחילה כאשר אני מוריד את הסוויץ' ומחבר אותו ישירות לרשת, במצב כזה, אם הוא מוגדר כ-10/100, הכל עובד ואין שום בעיה, אבל אם הוא מוגדר כ-auto, הוא לא מופיע ברשת, לא מזהה את המחשב ובד"כ גם קופא ללא שום אפשרות לשחרור, מלבד Hard Reset.
ניסיתי לבודד את הבעיה וניתקתי את האינטרנט, ביטלתי את כל אפשרויות האבטחה והשתמשתי בנתב רק כסוויץ', גם זה לא עוזר.
חשבתי שיש בעיה בחיווט של הרשת (יש לי רשת עם כבלים CAT7), אז חיברתי את המחשב ישירות לנתב וכך גם את המזרימדיה, אך שוב המזרימדיה קפא.
אין לי עוד מחשב שתומך ברשת GIGABIT ולכן אני לא יכול לבדוק את המהירות בין 2 מחשבים ולוודא שהנתב אכן עובד כמו שצריך.
כמו כן, אין לי סוויץ' של ג'יגה כדי לחבר את אליו את המזרימדיה ואת המחשב כדי לבדוק את המהירות ביניהם.
יש למישהו רעיונות איך לבודד את הבעיה?
לא הבנתי איזו בעיה אתה מנסה לבודד, די בודדת את הבעיה בזה שחיברת את הפופ ישירות לנתב וזה גרם לבעיה.
כשהוא מחובר דרך הסוויטש הוא מתפקד במהירות 100 לא משנה איך הפופ מוגדר.
כשהוא מחובר ישירות לנתב המצב אוטומטי מזהה חיבור 1000 וזה מה שתוקע אותו (כשהוא מחובר דרך הסוויטש יש הנחתה למהירות 100 בגלל הסוויטש-לכן הוא עובד)
אתה יכול לעשות נסיון ולחבר את הפופ ישירות לנתב להגדיר אותו על מהירות 1000 ולתת לוIP בצורה ידנית ולא לקבל אוטומטית מהנתב. אצלי מהעדכון גרסה האחרונה בדרך הזאת עובד לי הפופ על מהירות ג'יגה עם נתב של נטגיר.
כשהוא מחובר דרך הסוויטש הוא מתפקד במהירות 100 לא משנה איך הפופ מוגדר.
כשהוא מחובר ישירות לנתב המצב אוטומטי מזהה חיבור 1000 וזה מה שתוקע אותו (כשהוא מחובר דרך הסוויטש יש הנחתה למהירות 100 בגלל הסוויטש-לכן הוא עובד)
אתה יכול לעשות נסיון ולחבר את הפופ ישירות לנתב להגדיר אותו על מהירות 1000 ולתת לוIP בצורה ידנית ולא לקבל אוטומטית מהנתב. אצלי מהעדכון גרסה האחרונה בדרך הזאת עובד לי הפופ על מהירות ג'יגה עם נתב של נטגיר.
-
AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
תוכל לפרט יותר?
איך אני נותן לו IP ידנית?
ז"א, אני יודע לתת לו IP, אבל מה אני ממלא בשאר השדות בחלון?
מה שאני מנסה לבדוק, ד"א, זה האם הפופ גורם לבעיה, או שמא הנתב?
כרגע אני לא יכול לקבוע אם הנתב עובד במהירות GIGA או לא, הנוריות בנתב לא מהבהבות בצבע אחר במהירות הגבוהה (יש נתבים שכן).
האם יש דרך לדעת מהי מהירות החיבור בין הנתב למחשב? איזו בדיקה או סקריפט?
(אני אנסה גם לברר את זה בפורום רשתות).
איך אני נותן לו IP ידנית?
ז"א, אני יודע לתת לו IP, אבל מה אני ממלא בשאר השדות בחלון?
מה שאני מנסה לבדוק, ד"א, זה האם הפופ גורם לבעיה, או שמא הנתב?
כרגע אני לא יכול לקבוע אם הנתב עובד במהירות GIGA או לא, הנוריות בנתב לא מהבהבות בצבע אחר במהירות הגבוהה (יש נתבים שכן).
האם יש דרך לדעת מהי מהירות החיבור בין הנתב למחשב? איזו בדיקה או סקריפט?
(אני אנסה גם לברר את זה בפורום רשתות).
בשביל לבדוק את מהירות החיבור בין המחשב לנתב תכנס להגדרות של חיבורי הרשת ועל השם של כרטיס הרשת שלך תלחץ כפתור ימני ו Status ושם יהיה רשום לך את מהירות החיבור.
בהגדרות הידניות של הפופ תזין את ההגדרות התואמות שנמצאות אצלך במחשב שמחובר לראוטר, אתה מוצא את ההגדרות האלו כשאתה מקיש ipconfig בחלון דוס. ההגדרות הרלבנטיות הם ה IP הgateway וה subnet mask
כמובן תשנה את הכתובת הIP שלא יהיו כתובות זהות
בהגדרות הידניות של הפופ תזין את ההגדרות התואמות שנמצאות אצלך במחשב שמחובר לראוטר, אתה מוצא את ההגדרות האלו כשאתה מקיש ipconfig בחלון דוס. ההגדרות הרלבנטיות הם ה IP הgateway וה subnet mask
כמובן תשנה את הכתובת הIP שלא יהיו כתובות זהות