חיבור מחשב לטלויזיה SAMSUNG B550 - HDMI-DVI
שלום,
התחדשתי אתמול בSAMSUNG LA32B550 לפי המלצות של חלק מחברי הפורום ואני מרוצה מאוד!!.
איכות התמונה בשידור הרגיל סבירה (כרגע עדיין אין לי ממיר דיגטלי והייתי מודע לאיכות התמונה לפני כן וזה לא מפריע לי... )
חיברתי את המחשב דרך יציאת ה-RGB ובלי להגדיר שום הגדרות ואיכות התמונה מושלמת!!.
לפי ההודעות שקראתי בפורום לגבי הסדרה הזו B550,
אומרים שאיכות התמונה חיבור DVI - HDMI אמורה להיות מעולה.
וכאשר אני מחבר את הטלויזיה דרך החיבור הזה, איכות התמונה לא כל-כך משהו והפונטים בוינדוס מרוחים קצת..
שאלתי היא האם יש הגדרות מסויימות שצריך להגדיר (מכיוון שאפילו התמונה לא הייתה מותאמת למסך היא נחתכה
קצת...) כדי לשפר את איכות התמונה והאם יכול להיות שזה בגלל שהכבל לא באיכות טובה (קראתי שצריך שיהיה
HDMI1.3 האם הכוונה ליציאה או לכבל?). איך אני יודע איזה גרסת HDMI הכבל שלי? (המוכר נתן לי אותו בקנית הטלויזיה).
תודה רבה רבה על עזרתכם.......
התחדשתי אתמול בSAMSUNG LA32B550 לפי המלצות של חלק מחברי הפורום ואני מרוצה מאוד!!.
איכות התמונה בשידור הרגיל סבירה (כרגע עדיין אין לי ממיר דיגטלי והייתי מודע לאיכות התמונה לפני כן וזה לא מפריע לי... )
חיברתי את המחשב דרך יציאת ה-RGB ובלי להגדיר שום הגדרות ואיכות התמונה מושלמת!!.
לפי ההודעות שקראתי בפורום לגבי הסדרה הזו B550,
אומרים שאיכות התמונה חיבור DVI - HDMI אמורה להיות מעולה.
וכאשר אני מחבר את הטלויזיה דרך החיבור הזה, איכות התמונה לא כל-כך משהו והפונטים בוינדוס מרוחים קצת..
שאלתי היא האם יש הגדרות מסויימות שצריך להגדיר (מכיוון שאפילו התמונה לא הייתה מותאמת למסך היא נחתכה
קצת...) כדי לשפר את איכות התמונה והאם יכול להיות שזה בגלל שהכבל לא באיכות טובה (קראתי שצריך שיהיה
HDMI1.3 האם הכוונה ליציאה או לכבל?). איך אני יודע איזה גרסת HDMI הכבל שלי? (המוכר נתן לי אותו בקנית הטלויזיה).
תודה רבה רבה על עזרתכם.......
קודם כל תודה רבה.
הגדרתי רזולוציה של 1920X1080 ובכל זאת לא רואים בצורה חלקה.
אפילו התמונה הייתה גדולה יותר מהמסך (נחתכה מכל הכיווונים)
כפי שאמרתי בהודעה הקודמת מה זמוזר לי שדווקא כשחיברתי את הכבל של RGB לא הגרדתי שום הגדרה ורואים מעולה..
יכול להיות שאני צריך לשנות הגדרות כלשהם בNVIDIA CONTROL PANEL?
שאלה ל-Pancho - איזה כרטיס מסך יש לך?
שוב תודה רבה לכולכם.
הגדרתי רזולוציה של 1920X1080 ובכל זאת לא רואים בצורה חלקה.
אפילו התמונה הייתה גדולה יותר מהמסך (נחתכה מכל הכיווונים)
כפי שאמרתי בהודעה הקודמת מה זמוזר לי שדווקא כשחיברתי את הכבל של RGB לא הגרדתי שום הגדרה ורואים מעולה..
יכול להיות שאני צריך לשנות הגדרות כלשהם בNVIDIA CONTROL PANEL?
שאלה ל-Pancho - איזה כרטיס מסך יש לך?
שוב תודה רבה לכולכם.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
אני יכול לחשוב על מספר סיבות לכך:
1. הגדרת רזולוציה לכניסה הראשונה - RGB במקום ה- DVI. כרטיס המסך מראה שישנם 2 מסכים מחוברים, ודא שאתה מגדיר רזולוציה למסך הנכון.
2. הטלוויזיה מבצעת underscan or overscan לכניסת ה- HDMI. חבר לכניסת HDMI אחרת בטלוויזיה.
3. בדוק אם אפשר להגדיר native resolution או הגדרה דומה במסך הגדרות בטלוויזיה עבור הכניסה הזו כך שלא תבצע מתיחה.
4. כרטיס המסך לא מזהה את התזמונים של הטלוויזיה כראוי - בדוק אם יש דרייבר למסך הזה באתר של סמסונג או שהגיע עם הטלוויזיה.
5. אתה תמיד יכול לשנות להתאים את ה- overscan או underscan ידנית בכרטיס המסך. התמונה לא תיחתך אבל פונטים ברזולוציה גבוהה לא יהיו מושלמים.
דוגמה:
http://revohtpc.com/2010/04/16/fixing-o ... pire-revo/
1. הגדרת רזולוציה לכניסה הראשונה - RGB במקום ה- DVI. כרטיס המסך מראה שישנם 2 מסכים מחוברים, ודא שאתה מגדיר רזולוציה למסך הנכון.
2. הטלוויזיה מבצעת underscan or overscan לכניסת ה- HDMI. חבר לכניסת HDMI אחרת בטלוויזיה.
3. בדוק אם אפשר להגדיר native resolution או הגדרה דומה במסך הגדרות בטלוויזיה עבור הכניסה הזו כך שלא תבצע מתיחה.
4. כרטיס המסך לא מזהה את התזמונים של הטלוויזיה כראוי - בדוק אם יש דרייבר למסך הזה באתר של סמסונג או שהגיע עם הטלוויזיה.
5. אתה תמיד יכול לשנות להתאים את ה- overscan או underscan ידנית בכרטיס המסך. התמונה לא תיחתך אבל פונטים ברזולוציה גבוהה לא יהיו מושלמים.
דוגמה:
http://revohtpc.com/2010/04/16/fixing-o ... pire-revo/
תודה
לגבי הערה 1 גם שחיברתי את הHDMI לבד זה לא עזר.
ניסיתי לחבר דרך כל הכניסות (למרות שיש כניסה מועדפת עפ"י המדריך)- עדיין לא עזר.
את ענין המתיחה סידרתי כבר אבל עדיין לא רואים טוב.
לא הגיע לי שום דרייבר עם הטלויזיה וגם באתר אין להם.
מה עוד יכולה להיות הבעיה?
זו יכולה להיות בעיה של כבל, אולי הכבל לא איכותי?
לגבי הערה 1 גם שחיברתי את הHDMI לבד זה לא עזר.
ניסיתי לחבר דרך כל הכניסות (למרות שיש כניסה מועדפת עפ"י המדריך)- עדיין לא עזר.
את ענין המתיחה סידרתי כבר אבל עדיין לא רואים טוב.
לא הגיע לי שום דרייבר עם הטלויזיה וגם באתר אין להם.
מה עוד יכולה להיות הבעיה?
זו יכולה להיות בעיה של כבל, אולי הכבל לא איכותי?
- yaronkle
- חבר במועדון HT

מה כתוב בחוברת של המסך לגבי חיבור מחשב לכניסת HDMI?
השינוי הידני בקושי מורגש בסרטים. הוא בעיקר מורגש ב- desktop או דפדפן ורק כשיושבים קרוב.
אם זו טלוויזיה שמיועדת לצפייה בסרטים אז זה לא קריטי.
השינוי הידני בקושי מורגש בסרטים. הוא בעיקר מורגש ב- desktop או דפדפן ורק כשיושבים קרוב.
אם זו טלוויזיה שמיועדת לצפייה בסרטים אז זה לא קריטי.
נערך לאחרונה על ידי yaronkle ב 03/06/2010 9:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
המסך אמור לשמש גם למשחקים ברזולוציה גבוהה.
בחוברת רשום שעדיף לי לחבר בחיבור DVI-HDMI לחיבור HDMI-1 וכך עשיתי (למרות שכפי שציינתי ניסיתי אח"כ את כל הכניסות).
שאלה נוספת, אני חיברתי את המחשב דרך הDVI אבל את הקול חיברתי דרך רסיבר (ידוע לי שחיבור HDMI אמור להעביר גם קול), יכול להיות שכאן יש בעיה?
שאלה כללית - האם יכול להיות בכלל שאיכות התמונה בחיבור RGB תהיה טובה יותר מHDMI?? (אני מניח שהתשובה היא לא...).
תודה
בחוברת רשום שעדיף לי לחבר בחיבור DVI-HDMI לחיבור HDMI-1 וכך עשיתי (למרות שכפי שציינתי ניסיתי אח"כ את כל הכניסות).
שאלה נוספת, אני חיברתי את המחשב דרך הDVI אבל את הקול חיברתי דרך רסיבר (ידוע לי שחיבור HDMI אמור להעביר גם קול), יכול להיות שכאן יש בעיה?
שאלה כללית - האם יכול להיות בכלל שאיכות התמונה בחיבור RGB תהיה טובה יותר מHDMI?? (אני מניח שהתשובה היא לא...).
תודה
- yaronkle
- חבר במועדון HT

אני צריך לראות את המדריך למשתמש (לא מצליח להוריד אותו).
אני רואה שיש עדכון קושחה (גם לא ברור מה הוא מכיל).
נסה לשנות refresh rate (סיכוי נמוך שזה יעזור).
חלק מכרטיסי המסך יודעים להעביר קול דרך DVI בעזרת השיטות הבאות:
המחשב רואה 2 יציאות קול ורק צריך להגדיר ב audio properties שה- default device יהיה כרטיס המסך במקום כרטיס הקול.
בחלק מכרטיסי המסך צריך להעביר כבל בין לוח האם / כרטיס הקול לכרטיס מסך. צריך לבדוק במדריך של כרטיס המסך שלך.
לא כל כרטיס מסך יודע להעביר קול דרך DVI.
כן, בהחלט יכול להיות שאיכות התמונה יכולה להיות טובה יותר בחיבור RGB. בד"כ דרך חיבור RGB הטלוויזיה לא "מטפלת" בוידאו שנכנס ומציגה אותו 1:1.
ברוב הטלוויזיות הסיגנל בכניסת HDMI עובר Deinterlacing, upscaling ועוד עיבודים וביניהם underscan/overscan.
כמו כן כרטיס המסך יכול לדחוס את הסיגנל ב YUV, RGB, 8 ביט לכל צבע ופחות.
במסכים החדשים ישנה כניסה המיועדת לחיבור מחשב.
אני רואה שיש עדכון קושחה (גם לא ברור מה הוא מכיל).
נסה לשנות refresh rate (סיכוי נמוך שזה יעזור).
חלק מכרטיסי המסך יודעים להעביר קול דרך DVI בעזרת השיטות הבאות:
המחשב רואה 2 יציאות קול ורק צריך להגדיר ב audio properties שה- default device יהיה כרטיס המסך במקום כרטיס הקול.
בחלק מכרטיסי המסך צריך להעביר כבל בין לוח האם / כרטיס הקול לכרטיס מסך. צריך לבדוק במדריך של כרטיס המסך שלך.
לא כל כרטיס מסך יודע להעביר קול דרך DVI.
כן, בהחלט יכול להיות שאיכות התמונה יכולה להיות טובה יותר בחיבור RGB. בד"כ דרך חיבור RGB הטלוויזיה לא "מטפלת" בוידאו שנכנס ומציגה אותו 1:1.
ברוב הטלוויזיות הסיגנל בכניסת HDMI עובר Deinterlacing, upscaling ועוד עיבודים וביניהם underscan/overscan.
כמו כן כרטיס המסך יכול לדחוס את הסיגנל ב YUV, RGB, 8 ביט לכל צבע ופחות.
במסכים החדשים ישנה כניסה המיועדת לחיבור מחשב.
אכן יש לי יציאה שמיועדת למחשב אבל ממה שהבנתי הHDMI אמור להיות לפחות טוב באותה מידה אם לא יותר טוב לכן זה מוזר לי.
אין לי בעיה להמשיך ולהשתמש ביציאת הRGB שבה רואים מעולה לטעמי.
אבל אני רוצה מן הסתם לדעת את כל האפשרויות של הטלויזיה שקניתי.
שאלה לגבי דבר מוזר שהבחנתי בו.
כאשר אני מחבר את הטלויזיה דרך הDVI-HDMI ובו זמנית אני מחובר עם מסך 19'' בעל רזולוציה של 1024*1048
ואני עושה שיכפול מסך, במצב זה אני אמנם רואה רק ב1024X1048 אבל רואים את הפונטים בצורה חלקה ואת התמונה ברורה יותר.
השאלה אם זה משהו שיכול לעזור לי לאבחן את הבעיה?
והאם הבעיה יכולה להיות בדרייבר של כרטיס מסך (אני מניח שלא אם רואים טוב דרך יציאה הRGB)
תודה
תודה.
אין לי בעיה להמשיך ולהשתמש ביציאת הRGB שבה רואים מעולה לטעמי.
אבל אני רוצה מן הסתם לדעת את כל האפשרויות של הטלויזיה שקניתי.
שאלה לגבי דבר מוזר שהבחנתי בו.
כאשר אני מחבר את הטלויזיה דרך הDVI-HDMI ובו זמנית אני מחובר עם מסך 19'' בעל רזולוציה של 1024*1048
ואני עושה שיכפול מסך, במצב זה אני אמנם רואה רק ב1024X1048 אבל רואים את הפונטים בצורה חלקה ואת התמונה ברורה יותר.
השאלה אם זה משהו שיכול לעזור לי לאבחן את הבעיה?
והאם הבעיה יכולה להיות בדרייבר של כרטיס מסך (אני מניח שלא אם רואים טוב דרך יציאה הRGB)
תודה
תודה.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

מה בדיוק כתוב בחוברת לגבי הכניסה הזו?
האם יש לך אפשרות להגדיר PC-MODE עבור הכניסה הזו בטלוויזיה?
האוכות ממש לא מובטחת. זה יכול להסתדר בעזרת הגדרות בטלוויזיה, במחשב, עדכון תוכנה במסך, דרייבר במחשב ועוד. או שזה יכול להשתפר אבל לא להגיע לרמה של RGB. אגב, גם עם RGB לא מובטח איכות אופטימלית. אולי הרזולוציה תסתדר אבל לא יהיה dynamic contrast, color enhancementבד"כ 100Hz מנוטרל בכניסה הזו וכו.
1024X1048 לא מתחלק בצורה יפה עם 1920X1080. אני משער שהפונטים רחבים יותר (1024 לעומת 1980) ולכן פחות מבחינים במריחות.
בסרטים ה- aspect ratio תקין? 1024X1048 לא 16:9.
לא סביר שהדרייבר של כרטיס המסך גורם לתופעות האלו (אלא עם אתה עם דרייבר ישן מאד).
זה הטלוויזיה. צריך לעבור שוב על מדריך המשתמש.
רצוי להוריד sharpness ל- 0 בכניסה שמחוברת למחשב. sharpness מכניס "הילה" דקה סביב אותיות ותמונות.
האם יש לך אפשרות להגדיר PC-MODE עבור הכניסה הזו בטלוויזיה?
האוכות ממש לא מובטחת. זה יכול להסתדר בעזרת הגדרות בטלוויזיה, במחשב, עדכון תוכנה במסך, דרייבר במחשב ועוד. או שזה יכול להשתפר אבל לא להגיע לרמה של RGB. אגב, גם עם RGB לא מובטח איכות אופטימלית. אולי הרזולוציה תסתדר אבל לא יהיה dynamic contrast, color enhancementבד"כ 100Hz מנוטרל בכניסה הזו וכו.
1024X1048 לא מתחלק בצורה יפה עם 1920X1080. אני משער שהפונטים רחבים יותר (1024 לעומת 1980) ולכן פחות מבחינים במריחות.
בסרטים ה- aspect ratio תקין? 1024X1048 לא 16:9.
לא סביר שהדרייבר של כרטיס המסך גורם לתופעות האלו (אלא עם אתה עם דרייבר ישן מאד).
זה הטלוויזיה. צריך לעבור שוב על מדריך המשתמש.
רצוי להוריד sharpness ל- 0 בכניסה שמחוברת למחשב. sharpness מכניס "הילה" דקה סביב אותיות ותמונות.
בחוברת כתוב שיש לחבר DVI-HDMI לכניסת לתמונה וPCI AUDIO IN לשמע.
אם זה אומר משהו רשום בטבלת רזולוציות ממולצות למחשב D-SUB וקלט HDMI-DVI
רזולוציה 1920X1080 במצב VESA DMT / DTV CEA
אחרי ששיחקתי עם ההגדרות וחיברתי שוב שמתי לב שעד רזולוציה של 1680X1050 רואים חלק כמו ב-RGB
הבעיה כעת היא רק ברזולוציה של 1920X1080.
אולי אני אשאר עם החיבור של הRGB וזהו...
תודה....
אם זה אומר משהו רשום בטבלת רזולוציות ממולצות למחשב D-SUB וקלט HDMI-DVI
רזולוציה 1920X1080 במצב VESA DMT / DTV CEA
אחרי ששיחקתי עם ההגדרות וחיברתי שוב שמתי לב שעד רזולוציה של 1680X1050 רואים חלק כמו ב-RGB
הבעיה כעת היא רק ברזולוציה של 1920X1080.
אולי אני אשאר עם החיבור של הRGB וזהו...
תודה....