התלבטות - פלזמה או מקרן?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
psibeast פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.

אני מתלבט לאחרונה לאיזה כיוון ללכת בסלון, לכיוון של פלזמה 50' או של מקרן, וקיוויתי לשמוע עצות ומידע שעשויים לעזור לי.

יש לי מרחק צפייה בסלון של 3.5 מטר, כאשר הצפייה אמורה להיות כמעט לחלוטין רק סרטי HD. הסלון משמש בעיקר לאירוח ולא לצפייה שגרתית יומיומית. במקור חשבתי לקנות פלזמת סמסונג B550 בגודל 50 אינץ' Full HD. ולהשקיע בזה סביבות ה-6500 ש"ח.
אבל אז חשבתי לעצמי, מכיוון שהשימוש מועט יחסית זה נוגד את העלות הגבוהה של החלפת נורות למקרן, והאפקט של צפייה בסרטים בגודל משמעותית יותר גדול אולי שווה להוסיף עוד קצת כסף, נניח עד סביבות 10,000 ש"ח.
אין לי אופציה להקרנה על קיר, כי אין לי קיר לבן חשוף בסלון (יש קיר מזנון כזה מעץ). אני לא ארצה לשים מסך קבוע כי זה יהיה מכוער בסלון ויסתיר את קיר העץ היפה, כך שאני אהיה חייב פיתרון שבו המסך נפתח רק כשאני רוצה להקרין סרט.

השאלה היא, האם כדאי לי ללכת על מקרן? האם בתקציב של 10,000 ש"ח (כולל ההתקנה) אני יכול להשיג פיתרון מקרן שיתן לי חוויה טובה יותר מאשר הפלזמה הנ"ל?

Netstat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 690
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #2 

לדעתי לך על פלאסמה ,גם מטעמי אסטטיות ,וגם פרקטיות - במקרן אלא אם כן אתה הולך לצפות בתנאי חושך מוחלט לא תהנה כמו מפלאסמה (גם עם עוצמה של 4000 5000 אנסי לומנס לא תקבל באור יום תמונה כמו של פלאסמה) +מנורה שיכולה במקרים מסוימים להגיע לערך שליש ויותר מערך המקרן . שוב אם המטרה היא סרטי HD פעם ב.... ושעות הצפיה הן בלילה אז אולי שווה לשקול .

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #3 

יש לך אפשרות להחשיך את החדר כשתרצה לראות סרט. במהלך צפייה בספורט למשל - אפשר להסתדר גם עם תאורה מועטה.
לסרטים באיכות - עדיף להחשיך לגמריי בשביל להנות.

psibeast פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4 

אז זהו שבאמת זה מיועד לסרטים HD לא יומיומי ובשעות הערב.

Netstat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

לדעתי מקרן בסדר גודל של עד 10K לא ייתן לך את השחורים ואת ספקטרום הצבעים שתתן לך פלאסמה טובה .
ב10K אתה יכול למצוא 50" FHD איכותית מבית פנסוניק או סמסונג שתיתן לדעתי הרבה יותר ,ובעצמך טענת כי יש לך בעיה עם מיקום מסך הקרנה .

psibeast פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

השאלה היא איך זה בא בחשבון מול השיקול של הגודל של המקרן שיהיה פי 2 ויותר מהפלזמה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #7 

המקרן לוקח - ללא כל צל של ספק.
קודם כל - ברוב הזמן, ברוב הסרטים - אתה פחות שם לב לרזולוציה ולשחורים. רק כשהסרט לא מעניין או שאתה בצפייה שנייה או שפשוט - איכות הוידאו גרועה - אתה שם לב לבעיות.
יש לך מושג איזה מסך תוכל לפתוח מבחינת קיר/מסך שתוכל לפתוח עליו?

juv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 196
שם מלא: יובל אינדיצקי
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #8 

לדעתי בתקציב שלך - רק מסך שטוח.
10,000 ש"ח למקרן + מסך גדול ואיכותי + התקנה סבירה זה פשוט לא מספיק. אולי אפשר למצוא איזה שילוב שיעמוד בתקציב אבל או שהמקרן יהיה לא מוצלח, או שהמסך יהיה לא מוצלח או שההתקנה תראה נורא ואיום.

psibeast פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

יש לך מושג איזה מסך תוכל לפתוח מבחינת קיר/מסך שתוכל לפתוח עליו?
...
הכי יפה יהיה אם המסך יהיה ברוחב 2.40 מטר (שכן זה רוחב קיר העץ בסלון), לא חישבתי איזה גובה זה צריך, אבל מכיוון שמדברים על מסך רחב אז בטוח יש מספיק גובה. אני יכול גם יותר רחב, עד סביבות 3 מטר אם צריך.
השאלה היא אילו מסכים קיימים בשוק וכמה הם עולים?

כמו כן, אם 10,000 זה לא ריאלי, מה המינימום שכן יהיה ריאלי אם אני הולך על אחד המקרני FullHD הזולים יותר כמו ה Optima HD20?

Netstat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

psibeast כתב:השאלה היא איך זה בא בחשבון מול השיקול של הגודל של המקרן שיהיה פי 2 ויותר מהפלזמה.
...
לפי מה שתארת נראה לי כי נטיית הלב שלך היא לכיוון מקרן מינוס בעיית האסטתיות/פרקטיות/מחיר/תנאי צפיה במיקום מסך הקרנה בסלון ,רק קח בחשבון שמקרן FHD איכותי באמת עולה הרבה יותר מ10K (כשדברת בתחילה על 6.5K) . ולמרחק 3.5M פלאסמה 50" היא המומלצת מבחינת גודל ,תכניס למשוואה את זה שיעוד הצפיה הוא HD פעם ב...,אז ניתן לקרב את הספות קצת(בעת צפיה בתכני FHD) לכיוון המסך ולהנות מפלאסמה FHD איכותית,שתתן תמורה טובה גם בשידורים רגילים ,ומבלי ליצור חשיכה בבית . בסופו של דבר עליך לשים במאזניים מה יותר חשוב לך,אני יכול להגיד לך כי לחבר שלי יש מקרן (שנותן תמונה גדולה,אך לא בהכרח איכותית יותר) ומסך פלאסמה ומאז שרכש את הפלאסמה(אחרי המקרן) הוא צופה רק בפלאסמה - אין מה לעשות התמונה יותר טובה ,בהתחשב בתנאי אור ,מרחק צפיה ,ותכנים .

psibeast פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

הנה תמונה של מה שאני מתכוון כשאני אומר קיר עץ. זה לא הסלון שלי, אבל זה מאוד מאוד דומה למה שיהיה אצלי.
תמונה

כמו שאפשר לראות, הכי אסתטי היה אם היה אפשר למתוח מסך בין בליטת העץ העליונה לתחתונה ולהקרין על זה.

psibeast פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

Netstat כתב:
psibeast כתב:השאלה היא איך זה בא בחשבון מול השיקול של הגודל של המקרן שיהיה פי 2 ויותר מהפלזמה.
...
לפי מה שתארת נראה לי כי נטיית הלב שלך היא לכיוון מקרן מינוס בעיית האסטתיות/פרקטיות/מחיר/תנאי צפיה במיקום מסך הקרנה בסלון ,רק קח בחשבון שמקרן FHD איכותי באמת עולה הרבה יותר מ10K (כשדברת בתחילה על 6.5K) . ולמרחק 3.5M פלאסמה 50" היא המומלצת מבחינת גודל ,תכניס למשוואה את זה שיעוד הצפיה הוא HD פעם ב...,אז ניתן לקרב את הספות קצת(בעת צפיה בתכני FHD) לכיוון המסך ולהנות מפלאסמה FHD איכותית,שתתן תמורה טובה גם בשידורים רגילים ,ומבלי ליצור חשיכה בבית . בסופו של דבר עליך לשים במאזניים מה יותר חשוב לך,אני יכול להגיד לך כי לחבר שלי יש מקרן (שנותן תמונה גדולה,אך לא בהכרח איכותית יותר) ומסך פלאסמה ומאז שרכש את הפלאסמה(אחרי המקרן) הוא צופה רק בפלאסמה - אין מה לעשות התמונה יותר טובה ,בהתחשב בתנאי אור ,מרחק צפיה ,ותכנים .
...
אז זהו, שאין שידורים רגילים. בסלון לא יהיה אפילו ממיר טלוויזיה. מכיוון שהמטרה היא להקרין סרטים כשמגיעים חברים אין בעיה להחשיך את הבית. השאלה פה היא באמת כלכלית, כמה יעלה במינימום פיתרון סביר של מקרן כדי לראות האם התוספת במחיר שווה את התוספת בגודל.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #13 

תשמע יש להבנתי 3 מקרנים שעומדים במחיר הזה.
VIVITEK OPTOMA ועכשיו הצטרף גם הSAMSUNG A600. (אהה ונראה לי שגם המיצו 3800 במסגרת המחיר הזה)
שווה לבדוק מול חנות מתמחה שמחזיקה אותם
א. איזה מחיר אפשר להשיג עליהם.
ב. אם אפשר לצפות ולהשוות בינהם.
ג. איזה מסך יש להם להציע לקיר המדהים שלך!

psibeast פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

אני חושב שהמסך + ההתקנה זאת השאלה הגדולה, כי המקרנים הבסיסיים הללו עולים סביבות ה-7000 ש"ח.

psibeast פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

עוד שאלה היא האם לא כדאי לחכות עם מקרן לתלת מימד, משהו בסגנון של Optoma HD66?
http://www.avrev.com/home-theater-news/ ... ector.html

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #16 

אם אתה מסוגל לחכות זה כבר משהו אחר :) השאלה היא מתי הם יגיעו.
הצפי כרגע להבנתי שהם יוצגו בספטמבר, מתי הם יגיעו זו שאלה אחרת.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

לחכות ל3D זו החלטה נבונה,

שליחה #17 

אם אתה מחליט לא לחכות, יש אפשרות להביא מחו"ל את האפסון UB8500 או הפנסוניק 4000 בקצת מעל התקציב שלך, זה עולם אחר של מקרנים לעומת הרמת כניסה שציינת.
לגבי מסך, תמיד אפשר להתחיל עם מסך גלילה ידנית זול, זה לא מושלם, אבל החוויה שווה את זה.
אופציה נוספת למסך היא מסך הDYNACLEAR השחור המיתולוגי של סוני, שעולה כרגע באמזון כ150$, זה מסך קטן יחסית, 80" אלכסון, אך היתרון שלו הוא שהוא מאפשר לקבל תמונה מצוינת מהמקרן גם בתנאי תאורה לא אופטימליים, כלומר אפשר לצפות ולקבל ניגודיות ושחורים גם כשהאורות דולקים, ממש כמו מסך טלויזיה.

psibeast פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

Re: לחכות ל3D זו החלטה נבונה,

שליחה #18 

opv כתב:אם אתה מחליט לא לחכות, יש אפשרות להביא מחו"ל את האפסון UB8500 או הפנסוניק 4000 בקצת מעל התקציב שלך, זה עולם אחר של מקרנים לעומת הרמת כניסה שציינת.
לגבי מסך, תמיד אפשר להתחיל עם מסך גלילה ידנית זול, זה לא מושלם, אבל החוויה שווה את זה.
אופציה נוספת למסך היא מסך הDYNACLEAR השחור המיתולוגי של סוני, שעולה כרגע באמזון כ150$, זה מסך קטן יחסית, 80" אלכסון, אך היתרון שלו הוא שהוא מאפשר לקבל תמונה מצוינת מהמקרן גם בתנאי תאורה לא אופטימליים, כלומר אפשר לצפות ולקבל ניגודיות ושחורים גם כשהאורות דולקים, ממש כמו מסך טלויזיה.
...
מאיפה להביא מחו"ל? רק המשלוח+מכס של זה לא יקפיץ את זה למחיר גבוה בהרבה?

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

מB&H המחיר של שני הדגמים

שליחה #19 

אחרי מכס ומע"מ הוא פחות מ12000. לא התאמצתי לחפש את הכי זול אבל יש יותר זול.

psibeast פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #20 

וזה לפני מסך, מתקן תלייה והתקנה. אני מניח שאחרי כל הנ"ל החריגה מהתקציב תהיה רצינית בהרבה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”