כיוון חייתוך תדרים בסאב kef psw 3000
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
למי שלא מכיר, הסאב הנ"ל מגיע עם חיתוך תדרים על סקאלה דיגיטלית. לפי מה אני יכול לדעת מה המדרוג של החיתוך ולחתוך בהתאם? יש לי רמקולים של celestion c3 ואני מכוון את החיתוך ברסיבר, לפי הבנתי את המפרט שלהם, על 80 הרץ.
בעיקרון אם אין דרך לעקוף כלומר לכבות לגמרי את הקרוס בסאב אז
תכוון אותו לערך הכי גבוה ותשאיר את החיתוך ברסיבר ל 80HZ.
תכוון אותו לערך הכי גבוה ותשאיר את החיתוך ברסיבר ל 80HZ.
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

http://www.celestion.com/information/C_Series.pdf
עמוד 6 בקובץ ה-PDF כולל את המפרט של הרמקולים הקדמיים. לגבי הסאב:
http://www.superfi.co.uk/index.cfm/page ... ct_ID/2153
אני עובד נכון עם התדרים? רסיבר אונקיו 308
בכניסות לסאב, מה אומרת כניסת ההיי פאס? אני מחובר כרגע לצד שמאל של הליין אין הרגיל
עמוד 6 בקובץ ה-PDF כולל את המפרט של הרמקולים הקדמיים. לגבי הסאב:
http://www.superfi.co.uk/index.cfm/page ... ct_ID/2153
אני עובד נכון עם התדרים? רסיבר אונקיו 308
בכניסות לסאב, מה אומרת כניסת ההיי פאס? אני מחובר כרגע לצד שמאל של הליין אין הרגיל
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

מישהו?
שלום,
כמו שנאמר קודם, כוון את תדר החיתוך בסאב למקסימום ואז תקבע אותו למעשה ברסיבר.
נראה שהקדמיים שלך יורדים נמוך למדי....
היות והם יורדים (תיאורטית) עד ל 44HZ , הייתי מנסה לקבוע את תדר החיתוך בטווח של 60HZ-80HZ . נסה במספר מצבים וקבע לפי העדפה שלך.
להבנתי, חיברת נכון את הסאב.
ארז
כמו שנאמר קודם, כוון את תדר החיתוך בסאב למקסימום ואז תקבע אותו למעשה ברסיבר.
נראה שהקדמיים שלך יורדים נמוך למדי....
היות והם יורדים (תיאורטית) עד ל 44HZ , הייתי מנסה לקבוע את תדר החיתוך בטווח של 60HZ-80HZ . נסה במספר מצבים וקבע לפי העדפה שלך.
להבנתי, חיברת נכון את הסאב.
ארז
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

אחלה, תודה רבה! רק שוב שאלה קטנה, מה אומרת כניסת ההיי פאס?
ממה שהצלחתי להבין מהאינטרנט, מדובר באופציה להעברת תחום תדרים מסוים לרמקולים אקטיביים אחרים או להגברה שמניעה רמקולים פסיביים. הנה הציטוט שמצאתי:ran_carney כתב:אחלה, תודה רבה! רק שוב שאלה קטנה, מה אומרת כניסת ההיי פאס?...
The sub also has HIGH PASS output connectors fo connection to active full range speakers or amplifiers powring passive full range speakers.
אולי מישהו יודע מתי משתמשים בזה...
ארז
- Analizer
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- שם מלא: eran
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
מאוד פשוט , hpf = מסנן תחום נמוכים ומאפשר העברה של גבוהים .
בתצורת חיבור הנ"ל אתה יוצא לרמקולים כשהסאב עושה סינון בתחום קבוע שכל מה שמתחת לאותה נקודה נלקח אל הסאב ומה שמעל מועבר לרמקולים .
לסאב הנ"ל קיימות מס' אפשרויות חיבור , אקטיבי במידה ואתה יוצא קואקס מיציאת הסאב ברסיבר (pre out sub)
ויוצא לרמקול מוגבר דרך יציאות HPF , אותה קונפיגורציה לרמקול פאסיבי דרך יציאות התבריג לקידמיים בסאב .
עבודה עם הסאב במצב פאסיבי כאשר מתחברים מיציאות הרמקולים הקידמיים (תבריג) ברסיבר לכניסות רמקולים (תבריג) בסאב , ומיציאות הרמקולים תבריג בסאב אל הרמקולים .
בתצורת חיבור הנ"ל אתה יוצא לרמקולים כשהסאב עושה סינון בתחום קבוע שכל מה שמתחת לאותה נקודה נלקח אל הסאב ומה שמעל מועבר לרמקולים .
לסאב הנ"ל קיימות מס' אפשרויות חיבור , אקטיבי במידה ואתה יוצא קואקס מיציאת הסאב ברסיבר (pre out sub)
ויוצא לרמקול מוגבר דרך יציאות HPF , אותה קונפיגורציה לרמקול פאסיבי דרך יציאות התבריג לקידמיים בסאב .
עבודה עם הסאב במצב פאסיבי כאשר מתחברים מיציאות הרמקולים הקידמיים (תבריג) ברסיבר לכניסות רמקולים (תבריג) בסאב , ומיציאות הרמקולים תבריג בסאב אל הרמקולים .
סאונד טוב לא מחפה על shit music !
את זה לא הבנתי...Analizer כתב:
ויוצא לרמקול מוגבר דרך יציאות HPF ,...
הרי יציאת ה pre out sub ברסיבר מעבירה לסאב רק את התחום הנמוך מתדר החיתוך שנקבע ברסיבר, לא?
אם זה נכון, אז מהיכן יש לסאב סיגנאל להעביר לרמקולים אחרים (דרך ה HPF )?
ארז
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
ארז_וחני כתב:הפוך, הPRE מעבירה את כל הצלילים והקרוס של הסאב מבצע את החיתוך, במקרה זה החיבור לסאב יהיה בשני הכניסות שלו LINE IN ואז אפשר לגשר אליו רמקולים נוספים.Analizer כתב: את זה לא הבנתי...
הרי יציאת ה pre out sub ברסיבר מעבירה לסאב רק את התחום הנמוך מתדר החיתוך שנקבע ברסיבר, לא?
אם זה נכון, אז מהיכן יש לסאב סיגנאל להעביר לרמקולים אחרים (דרך ה HPF )?
ארז...
ברגע שיש לרסיבר יציאה LFE וךסאב כניסה דומה רק אז החיתוך יתבצע ברסיבר עצמו והקרוס של הסאב כבר יקבל את התדרים הנדרשים ולא יהיה ניתן לחבר בנוסף רמקולים אחרים.
ברוב הסאבים הLINE IN מורכב גם מערוץ LFE בדרך כלל הערוץ השמאלי כדי שיהיו אופציות חיבור גם מהרסיבר וגם חיבור רמקולים נוספים.
אפשר לחבר מקור ישירות לסאב בחיבור LINE IN ומשם לגשר לרמקולים נוספים, לא חייב רסיבר בשביל זה.
לחלק מהרסיברים יש יציאה SUBWOOFER OUT ולא רשום מה זה, לכן יש לפנות לחוברת ההדרכה של הרסיבר בכדי להבין מה היציאה הזו יודעת להוציא (למרות שלאחר בדיקה בהרבה מקומות הSUB OUT משדר את כל התדרים).
אם עדיין יש ספק, אפשר לעשות ניסוי בבית, לבצע סדרת חיבורים שונים בכדי להבין על מה מדובר....
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

אופטימי שכמוני, כבר חשבתי שקיבלתי את התשובה. אם כך, מה אני אמור לעשות? בעצם החיתוך לא מתבצע ברסיבר כרגע, אלא בסאב? מה אני צריך לעשות במצב העניינים שתיארתי?
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

עדכון - מלפני כמה ימים, אבל סתם שכחתי לכתוב - כיוונתי את הרסיבר על 80, את הסאב הרמתי עד הסוף. הקדמיים מוגדרים כגדולים. איזה הבדל. הסאב, שנשמע לפני כן חזק מדי וצורם, משתלב עכשיו בצורה נפלאה עם הקדמיים. נותן את הפאנץ' איפה שצריך, ובשאר המקרים נותן לקדמיים להסתדר. אליהם כבר אין טענות. אני מרוצה! 
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
אתה מבין מה עשית?ran_carney כתב:עדכון - מלפני כמה ימים, אבל סתם שכחתי לכתוב - כיוונתי את הרסיבר על 80, את הסאב הרמתי עד הסוף. הקדמיים מוגדרים כגדולים. איזה הבדל. הסאב, שנשמע לפני כן חזק מדי וצורם, משתלב עכשיו בצורה נפלאה עם הקדמיים. נותן את הפאנץ' איפה שצריך, ובשאר המקרים נותן לקדמיים להסתדר. אליהם כבר אין טענות. אני מרוצה!...
למעשה מה שיש לך עכשיו זו חפיפה בתדרים מ 80 ומטה ,כי מצד אחד הרסיבר שולח לסאב את כל התדרים מתחת ל 80 ובנוסף ,מאחר שהגדרת את הקידמיים כגדולים ,הם גם מטפלים בתדרים מ 80 ומטה מה שאומר חפיפה בכל התדרים הנמוכים . במידה וזה נשמע לך טוב זה אחלה וזה מה שקובע אבל לדעתי אתה מקבל עודף באס .
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

האמת היא שאני לא זוכר מי, אבל מישהו בפורום טען שככה הוא עובד. לא יודע איך זה אמור להיות, אבל מרגיש לי כאילו הסאב מגבה את הקדמיים. מוצא חן בעיני ככה.