האם מעבר הוידאו ברסיבר פוגעת באיכותו ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
maya1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #1 

כרגע לפני רכישת רסיבר לקולנוע ביתי
תקציב של כ 2K (די בסיסי..)
אחת הדרישות הבסיסיות (שלי) מהרסיבר/מגבר הינה השמעת מוסיקה ברמה טובה כמה שניתן לאור התקציב ...
אך המגבר גם יהיה במרכז הסלון (ליד הפלזמה החדשה - HDR) ורצוי שיוכל להיות מחובר לHTPC / סטרימר DVD , YES וכו'...
כרגע יש לי זוג רמקולי מדף (די פשוטים) שיתכן שיוחלפו בהמשך - למרות ההמלצה להתחיל ברמקולים...
לא מתכנן (בעתיד הקרוב ) להכניס רמקולים אחורים לסראונד -אך לא אתנגד ל SUB ול סנטר...
בחיפושים אחרי דגם מתאים נתקלתי במספר רסיברים שנחשבים די טובים ביחס למחיר כגון PIONEER 519 , ONKYO 307/8 , DENON , YAMAHA ועוד...

שתי שאלות עקריות עדיין מעקבות אותי :
1 . כל הרסברים הנ"ל תומכים בסראונד (5.1 - 7.1) וכוללים חיבורי HDMI (כולל יציאת וידאו HDMI) השאלה היא האם לאור הצרכים שלי לא עדיף בכלל מגבר סטריאו ?
2 . אם הולכים על רסיבר ק"ב הכולל HDMI OUT האם כדאי להעביר גם את מקורות הוידאו דרך הרסיבר או רק את הסאונד ? (בהנחה שבמקור כמו DVD ארצה שיהיו לי את שתי האופציות - שמע דרך המגבר או רק מהמסך..) ואם להעביר את הוידאו דרך הרסיבר אז האם לא תהיה פגיעה באיכותו ?

מחפש קצה חוט....
תודה לעוזרים !

אילון
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
שם מלא: אילון
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

אם אתה לא בעניין של רב ערוצי - מגבר סטריאו יעודי יעשה עבודה יותר טובה.
אם אתה בעניין של רב ערוצי, אבל לא בעניין / לא קריטי נושא תמיכה ב HD AUDIO - אזי לא חייב רסיבר HDMI.
חבר את מקור הוידאו ישירות למסך ואת ה AUDIO באופטי / קואקס לרסיבר. הוידאו יראה טוב יותר בחיבור ישיר למסך (אלא אם אתה מתכוון לרכוש רסיבר על עם יכולות וידאו מופלאות).

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #3 

לא הבנתי, אתה לפני רכישה של רסיבר ק"ב כשהמטרה היא האזנה למוזיקה, בשני ערוצים?
אם כן, אז ללא ספק עדיף לך מגבר סטריאו, למב לך לשלם על ערוצי הגברה שלא תשתמש בהם?
לגבי שאלת הHDMI , זה תלוי מה מכוונים ברסיבר. אם בוחרים באופצית PASS THROUGH , אז סיגנל הHDMI מועבר כמו שהוא, הרסיבר לכל היותר יתקן בעיות בפרוטוקול, אך לא יהיה שום עיבוד תמונה.
אם בחורים אופציות של UPSCALE אז הרסיבר משמש כמעבד וידאו ומשפיע על הסיגנל, יש כאלה שעושים עבודה טובה יותר או פחות.
מקווה שעזרתי.

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #4 

אנצל את התר'ד. יש לי את האונקיו 308, שממיר ה-HD של הוט עובר דרכו אל הטלוויזיה. אין לרסיבר יכולות אפסקיילינג או אפקונברטינג, זה אומר שהוא עושה passthrough למקור הוידאו, נכון?

maya1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #5 

תודה על העזרה המהירה ! שניכם רק מחזקים לי את המחשבה "לרדת" מרסיבר ק"ב ולקנות מגבר סטריאו...
האם יש המלצות (בהתאם לתקציב הדל..) ?
רוב מגברי הסטראו שראיתי (בתקציב הנ"ל) היו די חלשים (בהספק) ודי קמצניים במספר כניסות האודיו שלהם...(ובסוגם)
..עריכה : לאחר חיפושים ברשת מצאתי מספר מגברי סטריאו באזור ה 2K (חדשים) לדוגמא :
דנון PMA 700
http://www.saleshop.co.il/Product.asp?P ... ap&lang=HE
או NAD :
http://www.netoneto.co.il/Product.asp?P ... ap&lang=he

יש את YAMAHA 497.. ועוד

השאלה האם לא כדאי פשוט רסיבר כמו ה ONKYO 307 במחיר יותר זול - למרות שאשתמש בו רק כ סטריאו ?

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

יכול להיות, הכי בטוח לבדוק במנואל

שליחה #6 

ran_carney כתב:אנצל את התר'ד. יש לי את האונקיו 308, שממיר ה-HD של הוט עובר דרכו אל הטלוויזיה. אין לרסיבר יכולות אפסקיילינג או אפקונברטינג, זה אומר שהוא עושה passthrough למקור הוידאו, נכון?
...

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

maya1 כתב:תודה על העזרה המהירה ! שניכם רק מחזקים לי את המחשבה "לרדת" מרסיבר ק"ב ולקנות מגבר סטריאו...
האם יש המלצות (בהתאם לתקציב הדל..) ?
רוב מגברי הסטראו שראיתי (בתקציב הנ"ל) היו די חלשים (בהספק) ודי קמצניים במספר כניסות האודיו שלהם...(ובסוגם)
..עריכה : לאחר חיפושים ברשת מצאתי מספר מגברי סטריאו באזור ה 2K (חדשים) לדוגמא :
דנון PMA 700
http://www.saleshop.co.il/Product.asp?P ... ap&lang=HE
או NAD :
http://www.netoneto.co.il/Product.asp?P ... ap&lang=he

יש את YAMAHA 497.. ועוד

השאלה האם לא כדאי פשוט רסיבר כמו ה ONKYO 307 במחיר יותר זול - למרות שאשתמש בו רק כ סטריאו ?
...
התשובה היא לא, כל מגבר בסיסי יתן איכות צליל עדיפה בסטריאו על פני רסיבר בסיסי. חבל על הכסף.
יש ים של מגברי סטריאו מצוינים, גם ביד שניה אם זו אופציה, NAD ROTEL MARANTZ וכדומה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”