הספק רסיבר 5.1 מול 7.1
-
טלHD
- גורו

- תגובות: 14355
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
אני חושב לשדרג רסיבר וכיום אין לי צורך ביותר מחיבור 5.1 רמקולים (גם לא נראה לי בעתיד הנראה לעין).
בדקתי והשוואתי הספקים של מס' מותגים והיה נראה לי הגיוני שאם כתוב במפרט הרסיבר (לדוגמא) 105W X5 זה יותר חזק (לכל רמקול) מאשר 90W X 7 (אם אני מחבר קונפיגורציה של 5.1 רמקולים בלבד)
שוחחתי על כך עם שני טכנאים (שמתעסקים ברסיברים מס' שנים) ושניהם אמרו אחרת...
אחד מהם טען בתוקף שבגלל שספק הכח/ההספק הכללי חזק יותר ברסיבר של 90W X 7 (סה"כ 630W )
כל רמקול (בחיבור 5.1 רמקולים בלבד) יקבל הגברה חזקה יותרמאשר ברסיבר של 105W X5 (סה"כ 525W ) .
למרות שהוא ניסה להסביר...לא נשמע לי הגיוני עדיין.
מה אתם אומרים ? מי צודק?
בדקתי והשוואתי הספקים של מס' מותגים והיה נראה לי הגיוני שאם כתוב במפרט הרסיבר (לדוגמא) 105W X5 זה יותר חזק (לכל רמקול) מאשר 90W X 7 (אם אני מחבר קונפיגורציה של 5.1 רמקולים בלבד)
שוחחתי על כך עם שני טכנאים (שמתעסקים ברסיברים מס' שנים) ושניהם אמרו אחרת...
אחד מהם טען בתוקף שבגלל שספק הכח/ההספק הכללי חזק יותר ברסיבר של 90W X 7 (סה"כ 630W )
כל רמקול (בחיבור 5.1 רמקולים בלבד) יקבל הגברה חזקה יותרמאשר ברסיבר של 105W X5 (סה"כ 525W ) .
למרות שהוא ניסה להסביר...לא נשמע לי הגיוני עדיין.
מה אתם אומרים ? מי צודק?
אוטו אדום שנוסע בעליה הוא יותר איטי מאוטו כחול שנוסע בירידה?
להספק המוצהר אין משמעות בפועל, אתה תהיה חירש כבר ב20 ואט.
כל יצרן מציג הספקים לפי ראות עיניו ולא ממש ברור לפי איזו סקלה הם נמדדו. אז... רצוי לעבור איזה קורס בסיסי בחשמל ואלקטרוניקה.
להספק המוצהר אין משמעות בפועל, אתה תהיה חירש כבר ב20 ואט.
כל יצרן מציג הספקים לפי ראות עיניו ולא ממש ברור לפי איזו סקלה הם נמדדו. אז... רצוי לעבור איזה קורס בסיסי בחשמל ואלקטרוניקה.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
-
טלHD
- גורו

אני אתעלם מהחלקים הלא רלוונטים בתגובתך ...
לגופו של עניין, הכוונה לא הייתה להספק מקסימאלי ב"פול ווליום"....
ידוע שרסיבר עם הספק של 100W RMS "ידחוף" רמקול טוב יותר גם בווליום נמוך (וגם ועם פחות עיוותים בווליום גבוהה)
מאשר רסיבר עם הספק של 50W לדוגמא.
לכן שאלתי מה ששאלתי בשאלה המקורית...
מקווה שהובנתי כהלכה
לגופו של עניין, הכוונה לא הייתה להספק מקסימאלי ב"פול ווליום"....
ידוע שרסיבר עם הספק של 100W RMS "ידחוף" רמקול טוב יותר גם בווליום נמוך (וגם ועם פחות עיוותים בווליום גבוהה)
מאשר רסיבר עם הספק של 50W לדוגמא.
לכן שאלתי מה ששאלתי בשאלה המקורית...
מקווה שהובנתי כהלכה
אתה לא צריך להתעלם ממנו כי הוא צודק !
לא צריך להתייחס רק לנתוני היצרן של הרסיברים ! ממש לא. כל מקרה לגופו.
מצד אחד אתה אומר שהנושא כביכול "ידוע" אבל עדיין מחפש תשובה.
מה לדעתך ידחוף רמקול יותר טוב ? רסיבר ברמה בינונית עם נתון יצרן של 140W RMS או פאוור
איכותי ששוקל 30 קילו עם נתון של 100W RMS ?
מה דעתך ?
לא צריך להתייחס רק לנתוני היצרן של הרסיברים ! ממש לא. כל מקרה לגופו.
מצד אחד אתה אומר שהנושא כביכול "ידוע" אבל עדיין מחפש תשובה.
מה לדעתך ידחוף רמקול יותר טוב ? רסיבר ברמה בינונית עם נתון יצרן של 140W RMS או פאוור
איכותי ששוקל 30 קילו עם נתון של 100W RMS ?
מה דעתך ?
אבל אף אחד לא ענה לשאלתו אתם סתם עוקפים את השאלה ומתהדרים בעובדות שלא קשורות לדיון.
בהנחה שזה אותו רסיבר כמעט מיוצר באותו מפעל של אותה ברה עם אותם חלקים, אחד מהם 5.1 והשני 7.1, האם ה7.1 יהיה יעיל יותר בהנחה שיחוברו אליו רק 5 רמקולים?
זאת השאלה, ואף אחד לא ענה לו עליה.
בהנחה שזה אותו רסיבר כמעט מיוצר באותו מפעל של אותה ברה עם אותם חלקים, אחד מהם 5.1 והשני 7.1, האם ה7.1 יהיה יעיל יותר בהנחה שיחוברו אליו רק 5 רמקולים?
זאת השאלה, ואף אחד לא ענה לו עליה.
טוב, אולי באמת לא כתבתי מה שרציתי לכתוב קודם, ממש מצטער אם קיבלת רושם מוטעה של התנשאות אולי
:
1. קודם כל, הנתוני הספק הם פונקציה של רמקולים שמשודכים לרסיבר. נתוני רמקול כמו התנגדות, עכבה, הענות לתדר, נצילות הם אלו שקובעים בעצם איך הרמקול "ידחף". רמקול נציל עם 100 DB ועכבה קבועה "ידחף" בקלות גם ע"י מגבר של 3 וואט.
2. לשאלתך המקורית כפי שהבנתי מההסבר של SKITZ, לא ממש ניתן לדעת האם יהיה ייעול לחבר 5.1 לרסיבר מול 7.1 , עד שלא יהיו נתונים מלאים של מבנה השנאי, סוג השנאי, מעגלי הגבר וכו'.
3. הייתי נוכח באיזה ניסיון עם רמקולים מורל אוקטב, שהם מאוד לא נצילים ומאוד קשים ל"דחיפה".
רסיבר 1 - הרמן קרדון קולנוע ביתי פשוט מהישנים עם נתוני נייר מאוד מצחיקים - 35W*5 - "דחף" את המורלים בצורה פנומנלית.
רסיבר 2 - טכניקס וינטז' עתיר וואטים - גם "דחף" בצורה מעולה.
רסיבר 3 - פרה+פאואור של אדקום מהישנים (לא יודע בדיוק, אבל ההספק המוצהר עמד על 70W לערוץ)- נתן עבודה מצוינת.
רסיבר 4- סנסוי וינטז' עם הספק לא ידוע, (נדמה לי 7070 או משהו דומה) אבל כבד בצורה מפחידה ומה מפתיע? בקצה סהקאלה של הווליום הרמקולים התחילו לנגן. בקצה הסקאלה !
הרסיבר סנסוי הישן שלי 6600 (35 ואט לערוץ), בחצי מהווליום באמת היה משאיר אותי חירש עם זוג רמקולים קדמיים בלבד, וזה משהו שהימהה 2500 לא מצליח לעשות בחצי ווליום. (130 ואט לערוץ).
כך שבאמת אין הרבה משמעות לנתוני הספקים.
4. ובסוף קצת פילוסופיה
... למה המילה "לדחוף" תמיד כתובה בגרשיים? יש המון הבדל בין ווליום שמיע לבין יכולתיו של רסיבר לנגן ולשלוט ברמקולים ולהפיק מהם חווית האזנה.
1. קודם כל, הנתוני הספק הם פונקציה של רמקולים שמשודכים לרסיבר. נתוני רמקול כמו התנגדות, עכבה, הענות לתדר, נצילות הם אלו שקובעים בעצם איך הרמקול "ידחף". רמקול נציל עם 100 DB ועכבה קבועה "ידחף" בקלות גם ע"י מגבר של 3 וואט.
2. לשאלתך המקורית כפי שהבנתי מההסבר של SKITZ, לא ממש ניתן לדעת האם יהיה ייעול לחבר 5.1 לרסיבר מול 7.1 , עד שלא יהיו נתונים מלאים של מבנה השנאי, סוג השנאי, מעגלי הגבר וכו'.
3. הייתי נוכח באיזה ניסיון עם רמקולים מורל אוקטב, שהם מאוד לא נצילים ומאוד קשים ל"דחיפה".
רסיבר 1 - הרמן קרדון קולנוע ביתי פשוט מהישנים עם נתוני נייר מאוד מצחיקים - 35W*5 - "דחף" את המורלים בצורה פנומנלית.
רסיבר 2 - טכניקס וינטז' עתיר וואטים - גם "דחף" בצורה מעולה.
רסיבר 3 - פרה+פאואור של אדקום מהישנים (לא יודע בדיוק, אבל ההספק המוצהר עמד על 70W לערוץ)- נתן עבודה מצוינת.
רסיבר 4- סנסוי וינטז' עם הספק לא ידוע, (נדמה לי 7070 או משהו דומה) אבל כבד בצורה מפחידה ומה מפתיע? בקצה סהקאלה של הווליום הרמקולים התחילו לנגן. בקצה הסקאלה !
הרסיבר סנסוי הישן שלי 6600 (35 ואט לערוץ), בחצי מהווליום באמת היה משאיר אותי חירש עם זוג רמקולים קדמיים בלבד, וזה משהו שהימהה 2500 לא מצליח לעשות בחצי ווליום. (130 ואט לערוץ).
כך שבאמת אין הרבה משמעות לנתוני הספקים.
4. ובסוף קצת פילוסופיה
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
-
טלHD
- גורו

Shtirlitz
תודה על התיקון וההסבר אבל עדיין לא ענית על השאלה המקורית...למעט "לא ממש ניתן לדעת" בסעיף 2.
כל מה שכתבת ידוע לי בגדול אבל השאלה היא האם זה הגיוני שמגבר 7.1 (זהה של אותה חברה) ידחוף 5.1 רמקולים יותר טוב ממגבר 5.1(זהה של אותה חברה) .
מצאתי דוגמא "חיה" ואני שואל בצורה הפשוטה ביותר:
מי מהרסיברים בטבלה ידחוף 5.1 רמקולים בצורה טובה, איכותית וחזקה יותר:
http://www.yamaha.com/yec/compare/Detai ... mpare.y=11
תודה על התיקון וההסבר אבל עדיין לא ענית על השאלה המקורית...למעט "לא ממש ניתן לדעת" בסעיף 2.
כל מה שכתבת ידוע לי בגדול אבל השאלה היא האם זה הגיוני שמגבר 7.1 (זהה של אותה חברה) ידחוף 5.1 רמקולים יותר טוב ממגבר 5.1(זהה של אותה חברה) .
מצאתי דוגמא "חיה" ואני שואל בצורה הפשוטה ביותר:
מי מהרסיברים בטבלה ידחוף 5.1 רמקולים בצורה טובה, איכותית וחזקה יותר:
http://www.yamaha.com/yec/compare/Detai ... mpare.y=11
-
טלHD
- גורו

יש למישהו מהמומחים תשובה? 
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
התשובה בעינה עומדת - אי אפשר לדעת על סמך מפרט טכני!
7.1 זוהי תכונה שמכניסים בד"כ ברסיברים טובים יותר בהם גם ההגברה איכותית יותר - אז ברוב המקרים הם יהיו טובים יותר עבור 5.1.
אבל, זה ממש לא כלל בלתי ניתן לשבירה.
7.1 זוהי תכונה שמכניסים בד"כ ברסיברים טובים יותר בהם גם ההגברה איכותית יותר - אז ברוב המקרים הם יהיו טובים יותר עבור 5.1.
אבל, זה ממש לא כלל בלתי ניתן לשבירה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
OFFTOPIC
אין להשתמש בTAG URL בשביל להדביק קישור
כל מה שצריך זה להדביק את הקישור - המערכת כבר יודעת מה היא עושה.
אין להשתמש בTAG URL בשביל להדביק קישור
כל מה שצריך זה להדביק את הקישור - המערכת כבר יודעת מה היא עושה.
מן הסתם רסיוור בעל 5 ערוצים לא יהיה יותר חזק מרסיוור עם 7 ערוצים
וכמובן גם ההיפך!7 ערוצים לא בהכרח חזק יותר מ5 ערוצים !
כל מקרה(רסיוור )לגופו -תרתי משמע !
ניתן לאמר שרסיוור בעל 7ערוצים שרק 5 ערוצים יעבדו בזמן נתון
יתן הספק מרשים יותר ונקי יותר
מאשר רסיוור 5 ערוצים שעובד במלוא הקיטור והערוצים שלו ....
אך כמות ההספק והרזרבה שלו מן הסתם תהיה יותר נמוכה....
מה שכן הייתי אומר שרסיוור 7 ערוצים יתן מן הסתם(סליחה על הביטוי השגור..)
סאונד נקי ובריא יותר ב5 ערוצים
מאשר רסיווור 5 ערוצים שעובדים במלואם ובהספק נתון
זו כל התורה על רגל אחת
ושוב כל מקרה לגופו
אך ניתן להסיק מכך שגם אם תעבוד ב5 ערוצים
רסיוור עם 7 ערוצים יתן לך תוצאה מובטחת וטובה יותר מרסיוור של 5
ולדעתי ללכת על רסיוור 5 ערוצים בכל מקרה היום זה בזבוז
כי מעבר ל7 ערוצים רסיוורים אלו בנויים הרבה יותר טוב לעמוד בהספקים גבוהים
מאשר 5 ערוצים .......ועוד הרבה הטבות ופיצורים
גם אם תעבוד בו רק עם 5 ערוצים....
וכמובן גם ההיפך!7 ערוצים לא בהכרח חזק יותר מ5 ערוצים !
כל מקרה(רסיוור )לגופו -תרתי משמע !
ניתן לאמר שרסיוור בעל 7ערוצים שרק 5 ערוצים יעבדו בזמן נתון
יתן הספק מרשים יותר ונקי יותר
מאשר רסיוור 5 ערוצים שעובד במלוא הקיטור והערוצים שלו ....
אך כמות ההספק והרזרבה שלו מן הסתם תהיה יותר נמוכה....
מה שכן הייתי אומר שרסיוור 7 ערוצים יתן מן הסתם(סליחה על הביטוי השגור..)
סאונד נקי ובריא יותר ב5 ערוצים
מאשר רסיווור 5 ערוצים שעובדים במלואם ובהספק נתון
זו כל התורה על רגל אחת
ושוב כל מקרה לגופו
אך ניתן להסיק מכך שגם אם תעבוד ב5 ערוצים
רסיוור עם 7 ערוצים יתן לך תוצאה מובטחת וטובה יותר מרסיוור של 5
ולדעתי ללכת על רסיוור 5 ערוצים בכל מקרה היום זה בזבוז
כי מעבר ל7 ערוצים רסיוורים אלו בנויים הרבה יותר טוב לעמוד בהספקים גבוהים
מאשר 5 ערוצים .......ועוד הרבה הטבות ופיצורים
גם אם תעבוד בו רק עם 5 ערוצים....
-
טלHD
- גורו

ADICT
תודה, סוף סוף תשובה רלוונטית למה ששאלתי במקור !
אגב, שמת לב לקישור שנתתי כדוגמא? האם גם שם התאוריה שלך תהיה נכונה?
ברסיבר 7 ערוצים שהיצרן מצהיר על 90W לערוץ יהיה יותר חזק ובריא
מאשר רסיבר 5 ערוצים שהיצרן מצהיר על 105W לערוץ?
תודה, סוף סוף תשובה רלוונטית למה ששאלתי במקור !
אגב, שמת לב לקישור שנתתי כדוגמא? האם גם שם התאוריה שלך תהיה נכונה?
ברסיבר 7 ערוצים שהיצרן מצהיר על 90W לערוץ יהיה יותר חזק ובריא
מאשר רסיבר 5 ערוצים שהיצרן מצהיר על 105W לערוץ?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
טלHD,
כמעט כל התשובות ענו על מה שרצית - פשוט לא נתנו לך את התשובה שחיפשת ורצית לקבל.
אתה יכול לסמוך על ADICT אם זה רצונך אבל יש לא מעט אנשים שלא יסכימו איתו בקביעות גורפות (וראה את התשובה שלי מעט למעלה למה כוונתי).
כמעט כל התשובות ענו על מה שרצית - פשוט לא נתנו לך את התשובה שחיפשת ורצית לקבל.
אתה יכול לסמוך על ADICT אם זה רצונך אבל יש לא מעט אנשים שלא יסכימו איתו בקביעות גורפות (וראה את התשובה שלי מעט למעלה למה כוונתי).
- 242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 701
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 21 פעמים
נראה לי שפתחתם דיון על משהו לא רלוונטי בכלל לפותח השרשור!..
הבנאדם שאל שאלה פשוטה וניפחתם אותה ל"האם וכמה נתוני היצרן מדויקים"...חחח
לשאלתך:אני לא מומחה אבל לדעתי אם נעמיד 7.1 מול 5.1 של אותה חברה וגם אותה סדרה לצורך העניין,שהחברה שייצרה את שניהם "אומרת" שב5.1 כל ערוץ מקבל 105 וואט.וה7.1מקבל רק 90,אז ה5.1 אכן יותר חזק..
כי אותו סרגל מידה שקבע שזה 90,קבע שזה 105...
האם זה באמת 105?..
זו כבר שאלה אחרת...
כמו לשאול מה יותר חזק:מנוע 1000 כוח סוס למשאית 30 טון או מנוע 250 כ"ס למשפחתית טון וחצי...
ההספק הכולל לא מעניין אותי בתור רוכש...מה שמעניין אותי זה כמה כל ערוץ מקבל(כמובן שזה לא הפרמטר הקובע אבל הרעיון הובן)
הבנאדם שאל שאלה פשוטה וניפחתם אותה ל"האם וכמה נתוני היצרן מדויקים"...חחח
לשאלתך:אני לא מומחה אבל לדעתי אם נעמיד 7.1 מול 5.1 של אותה חברה וגם אותה סדרה לצורך העניין,שהחברה שייצרה את שניהם "אומרת" שב5.1 כל ערוץ מקבל 105 וואט.וה7.1מקבל רק 90,אז ה5.1 אכן יותר חזק..
כי אותו סרגל מידה שקבע שזה 90,קבע שזה 105...
האם זה באמת 105?..
זו כבר שאלה אחרת...
כמו לשאול מה יותר חזק:מנוע 1000 כוח סוס למשאית 30 טון או מנוע 250 כ"ס למשפחתית טון וחצי...
ההספק הכולל לא מעניין אותי בתור רוכש...מה שמעניין אותי זה כמה כל ערוץ מקבל(כמובן שזה לא הפרמטר הקובע אבל הרעיון הובן)
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
242ariel242,
לצערי, אתה טועה.
ה"מנוע 1000 כוחות סוס שלך" סוחב משאית ואילו ה 250 סוחב משהו אחר.
לכל רכב רכיבים שונים המכתיבים כיצד ה 1000 כוחות סוס האלו מתבטאים (תמסורות שונות, רכיבים שונים בצירים, יחס העברה שונה ואפילו גלגלים בעלי חתך שונה).
ברסיברים אתה יכול לראות את אותו הדבר, מכיוון שזה לא רק "חלוקה של ההספק למס' הערוצים" אלא הרבה גורמים אחרים שנכנסים לחשבון - ואי אפשר לעשות הכללה לגבי זה.
לצערי, אתה טועה.
ה"מנוע 1000 כוחות סוס שלך" סוחב משאית ואילו ה 250 סוחב משהו אחר.
לכל רכב רכיבים שונים המכתיבים כיצד ה 1000 כוחות סוס האלו מתבטאים (תמסורות שונות, רכיבים שונים בצירים, יחס העברה שונה ואפילו גלגלים בעלי חתך שונה).
ברסיברים אתה יכול לראות את אותו הדבר, מכיוון שזה לא רק "חלוקה של ההספק למס' הערוצים" אלא הרבה גורמים אחרים שנכנסים לחשבון - ואי אפשר לעשות הכללה לגבי זה.
- 242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 701
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 21 פעמים
כן אבל דיברנו על אותה חברה וסידרה לשם ההשוואה..
אני מאמין שבסדרה זהה,הספק כוח לא יהיה איכותי יותר,אולי חזק יותר כי הוא צריך לשרת 7 ערוצים...
אבל שוב,אני לא מומחה ולא נראה לי הגיוני שרסיבר שנותן 105 לכל ערוץ,חלש יותר מזה הנותן 90 רק בגלל שהוא לא משתמש בכל ההספק שלו...
עזוב שבפועל זה אולי בכלל 50 ו40 אבל הבנת מה שאני אומר...
אני מאמין שבסדרה זהה,הספק כוח לא יהיה איכותי יותר,אולי חזק יותר כי הוא צריך לשרת 7 ערוצים...
אבל שוב,אני לא מומחה ולא נראה לי הגיוני שרסיבר שנותן 105 לכל ערוץ,חלש יותר מזה הנותן 90 רק בגלל שהוא לא משתמש בכל ההספק שלו...
עזוב שבפועל זה אולי בכלל 50 ו40 אבל הבנת מה שאני אומר...