חשבתם ששמעתם הכל על גיור כהלכתו?
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
זה כמובן טמטום , ולא חוקי.
מה עוד שכל עוד אינה יהודיה היא בודאי יכולה לעשות מה שהיא רוצה ולא מחויבת במצוות של יהודים.
הערה :אישית אני נגד כל גיור "חפיפי" או גיור לשם אינטרס אישי של האדם (רק לצורך נישואים או ירושה או סיבה אחרת) ונגד כל גיור רפורמי , מהכרותי עם מערכי לימודי הגיור הקיימים היום , הלימוד אכן מעמיק וממצה כפי שראוי , עם המרצה הנכון והשיטה הנכונה התלמידים יוצאים גם עם רוח היהדות כפי המצופה וראוי , שום דבר אסור שיבוא בכפיה או בצורה מטומטמת כפי שעשה הדיין במקרה זה.
מה עוד שכל עוד אינה יהודיה היא בודאי יכולה לעשות מה שהיא רוצה ולא מחויבת במצוות של יהודים.
הערה :אישית אני נגד כל גיור "חפיפי" או גיור לשם אינטרס אישי של האדם (רק לצורך נישואים או ירושה או סיבה אחרת) ונגד כל גיור רפורמי , מהכרותי עם מערכי לימודי הגיור הקיימים היום , הלימוד אכן מעמיק וממצה כפי שראוי , עם המרצה הנכון והשיטה הנכונה התלמידים יוצאים גם עם רוח היהדות כפי המצופה וראוי , שום דבר אסור שיבוא בכפיה או בצורה מטומטמת כפי שעשה הדיין במקרה זה.
אני לא מבין מה אתם רוצים מהם . אתם רוצים שהם יכניסו גויים ליהדות למה ? כדי שיהיו אזרחים ? תחליטו לעשות אותם אזרחים גם אם הם לא יהודים ? אתם פוחדים מערבים ועוד כמה גורמים ? תפתרו את זה .
אבל אם דורשים שלא תהיה כפיה דתית , גם אי אפשר לדרוש מהם שיגיירו שלא כהלכה . ולפי ההלכה אמנם אסור לגוי לשמור שבת ,באופן מלא , אבל בהחלט מצופה ממנו לא להפוך אותה לחול . ולכן אני לא מבין את העליהום הזה . יש דרשות שמי שרוצה להיות יהודי צריך לעבור , אתה לא רוצה למלא אחריהן , תבקש אזרחות כלא יהודי ותתחתן בקפריסין או בחתונה אזרחית או כול פתרון אחר שקיים כבר . אבל לא יתכן שיצרחו עליהם שהם מנסים לעשות את החילוניים דתיים , ומאידך כשהם שומרים שלא להכניס בגלל ההלכה צורחים עלים גם כן .
אבל אם דורשים שלא תהיה כפיה דתית , גם אי אפשר לדרוש מהם שיגיירו שלא כהלכה . ולפי ההלכה אמנם אסור לגוי לשמור שבת ,באופן מלא , אבל בהחלט מצופה ממנו לא להפוך אותה לחול . ולכן אני לא מבין את העליהום הזה . יש דרשות שמי שרוצה להיות יהודי צריך לעבור , אתה לא רוצה למלא אחריהן , תבקש אזרחות כלא יהודי ותתחתן בקפריסין או בחתונה אזרחית או כול פתרון אחר שקיים כבר . אבל לא יתכן שיצרחו עליהם שהם מנסים לעשות את החילוניים דתיים , ומאידך כשהם שומרים שלא להכניס בגלל ההלכה צורחים עלים גם כן .
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
הכי מצחיק
"גם אם נתעלם מהדרך שבה נעשו הדברים, מבחינה הלכתית טהורה חילול שבת בשלב ההכנה לגיור אינו בהכרח עילה לדחייתו, משום שהמועמדת עדיין אינה יהודיה ולא מחוייבת בקיום מצוות"....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35088
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
uris כתב:לא , אבל אפשר לעשות rollbackguyezra כתב:אפשר לעשות UNDO לברית?sam22 כתב:guyezra,
אם אתה מופיע בשיחות אצלה - אתה גוי!!!
והברית שלך מבוטלת.........
לחצתי עכשיו 10 פעמים CTRL + Z ולא קרה כלום
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
שמעתי ש ctrl-z לא עובד אבל תזהרו לא לעשות בטעות ctrl+alt+delete זה מסוכן מאוד...