האסיר 2009

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #1 

עונה אחת, שישה פרקים. מישהו ראה ויודע אם הסוף פתוח או סגור?

בינתיים ראיתי את הפרק הראשון ואני מרוצה. אני לא זוכר שהסדרה המקורית הייתה אפלה כמו החידוש, אבל ראיתי אותה בתור ילד קטן, וגם אז ראיתי פרקים פה ושם, לא עקבתי מההתחלה עד הסוף.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #2 

ראיתי ויש לדעתי כבר שרשור על הסדרה הזו.

מדובר על מיני סידרה ולא סדרה מתמשכת כמו הסדרה המקורית. צריך להבין שלא מדובר ממש ברימייק, מכיוון שהם שינו אלמנטים רבים בבסיס של הסדרה. לא רק שמס' 2 לא מתחלף בכל פעם אלא שלרוב ידו על העליונה בסדרה הזו.

בנוסף, ניסו לתת מימדים פסיכולוגיים לסדרה (לא אעשה לך ספויילר) שלא היו קיימים בסדרה המקורית. לדעתי השחקן הראשי פשוט לא כריזמטי כמו השחקן המקורי (מה גם שהאסיר המקורי היה מבוסס כסדרת המשך לסדרת מרגלים שהוא שיחק בה לפני כן). לבסוף, אין את האלמנטים של המלחמה הקרה כפי שהיה בסדרה המקורית. כאן הפכו את זה כאילו לתחרות מסחרית אולי (שוב, לא רוצה להכניס ספויילר).

לא אהבתי את הדרך שבה פתרו את הסדרה וסיימו אותה, לדעתי זה בגדול פספוס ומרגישים את זה יותר ויותר ככל שהסדרה מתמשכת (עד לאנטי קליימקס בפרק האחרון).

אני חושב שמי שהכי לא יאהב את זה יהיה המטורפים על הסדרה המקורית (כמוני) שינסו לחבר בין הסדרות ויתקשו לעשות את הקשר בגלל ההבדלים בתפיסות העולם.

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #3 

בסך הכל, נשמע כאילו בתור מישהו שלא ממש זוכר את הסדרה המקורית אני עלול ליהנות, ומצד שני אני זוכר מספיק בשביל ליהנות מרפרנסים פה ושם (הבתים המשולשים כשהוא מגיע לכפר נראו לי מאוד מוכרים, אני חושב שאלה הבתים שהיו גם בסדרה המקורית. גם הבגדים ש93 לבש במדבר הם הבגדים שלבשו הגברים בכפר בסדרה המקורית).
מתישהו בהמשך אני מקווה לראות את הסדרה המקורית מחדש - במיוחד עכשיו שיש אותה בבלוריי (כבר כמה חודשים לדעתי).

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73276
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #4 

אשמח לשמוע המלצות לחיוב או לשלילה. ראיתי את הסידרה המקורית אבל אני ממש לא זוכר הרבה ככה שמבחינתי זה יהיה כמעט כמו לראות סידרה "חדשה".

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #5 

העניין הוא שמבחינתי צפיה בסדרה המקורית הניב לי הרבה יותר הנאה מזו של הסדרה הזו.

אני לא פוסל את הסדרה, אם כי לא אהבתי את הדרך שהם פתרו את כל ה-STORY ARC.

תבינו מה אני מתכוון אחרי שתראו את הסדרה במלואה. בסדרה המקורית פתרו את זה פשוט על ידי ההכרזה שהכפר מונע וממומן על ידי אומה עם הרבה מאוד כסף (בשום שלב לא ברור אם זה ה "טובים" או "הרעים" פשוט מתוך תפיסה שאין באמת הבדל מהותי בין שני הצדדים). המשחק שם היה בין אומות, תפיסות עולם, אדם מול המכונה והכי יפה - איך כל אחד מתמודד עם לחץ קבוצתי.

הסדרה החדשה מבוססת על תפיסות עולם שונות לחלוטין, שמתאימות יותר למאה ה-21. ברור הרי שאי אפשר היה לקחת את הסדרה המקורית כמו שהיא, במיוחד כשכבר אין מלחמה קרה בין הגושים.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”