בחנו את עצמכם, האם אתם צריכים 1080p ?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
oshri8 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 794
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #1 

אלה קישורים שכבר הבאתי בשרשור על בחירת מסך 50'' אבל הרגשתי שמגיע להם שרשור משלהם
האם אתם צריכים טלויזיה FHD ?

ניסוי מספר 1:
תורידו את התמונה הזאת:
http://protie.sweb.cz/checkerboard_1920_1080.gif
ותציגו אותה על הטלויזיה.
אם מהמרחק שאתם יושבים אי אפשר להבדיל בין הנק' השחורות ללבנות ואתם רואים מסך אפור אז מספיק לכם HDR.
כמובן שאם אין לכם טלויזיה אז תציגו את התמונה על המחשב ברזולוציה טבעית ותראו מאיזה מרחק את כבר לא מסוגלים לראות, לאחר מדידת המרחק תעשו הכפלה כדי לראות מאיזה מרחק אתם צריכים לשבת מהטלויזיה.

ניסוי מספר 2 :
תורידו את התמונה הזאת:
http://img695.imageshack.us/i/img6376fhd3.jpg/
ותציגו אותה על הטלויזיה.
מאיזה מרחק אתם מסוגלים להבחין בהבדל שבין 720P ל 1080P?
בתמונות טבעיות זה קצת יותר קשה....

נקודה למחשבה.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

סתם שאלה, מה הפואנטה?

שליחה #2 

התעשיה מתכנסת לרזולוציה סטנדרטית אחת, כלומר הנגנים יוציאו רזולוציה אחת, הרסיברים יעבירו רזולוציה אחת והמסכים יציגו רזולוציה אחת.
אין ויכוח שבמסכים גדולים ממרחק נכון יש הבדל והוא ברור וכיוון שאנשים נוטים כיום למסכים גדולים יותר, נכון מבחינת התעשיה לבחור ב1080P ולא ב720P. אתה גם יכול לשאול למה לא בחרו ב2K או 4K כסטנדרט.
כיום מסכי HDR הן בד"כ מסדרות הכניסה של החברות ולא מובילים גם בפרמטרים חשובים יותר כמו רמות שחור ניגודיות וצבע.
הבחירה היא מאוד פשוטה לדעתי, אם התקציב מוגבל, כדאי להעדיף ניגודיות גודל וצבעים ולא להתעקש על FHD.
החל מתקציב מסוים, כל המסכים הם FHD כך שאין התלבטות.
שרשורים דומים למה שהתחלת היו גם בתחילת עידן הHD, היו כאלו שטענו שSD זה מספיק ואין הבדל...

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #3 

אין שום בעיה להבחין במסך ברזולוצייה של 1920-1080 . ובמיוחד במסכים גדולים .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #4 

הכל שאלה של מרחק וגודל מסך.

זה יפתיע רבים, אבל כפי שפותח השרשור אמר - באמת יש רבים שפשוט לא יוכלו להבדיל בין 1080 ל-720

זה אפילו מחמיר כשמשלבים את התוכן כחלק מהעניין. הרי ה-CHECKERBOX TEST PATTERN הוא התדר המקסימלי שקיים כשאין שום מגבלת רוחב סרט. בפועל, רוחב הסרט קטן בהרבה ולכן תכני 720P איכותיים יכולים להביס תכני 1080P מכווצים יתר על המידה.

היתרון של FULL HD הוא בין היתר בכך שהוא אוניברסלי ועקבי ללא קשר במסך, ובתוכן. החשיבות של זה גבוהה יותר מאשר העובדה ש "צריכים" או לא צריכים FHD.

כמובן שבכל המאמרים בנושא הזה אני מדגיש שוב ושוב שיש גם חסרונות למסכי FHD, הם צריכים לעשות עיבוד תמונה מוגבר יותר מאשר מסכי HDR כשמדובר בתוכן SDTV. לכן, למי שיש תכנים רבים שהם SDTV, אני ממליץ בחום להישאר גם היום עם מסך HDR ולא לשדרג ל-FHD.

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1236
שם מלא: JonathanK
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #5 

^במיוחד בגלל שהטלוויזיה הישראלית הפתוחה עדיין לא עברה לHD.

tzahi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1508
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #6 

האם בטלוויזיה בגודל "42-"40 ממרחק צפייה של 3-3.5 מטר אני ישים לב להבדל בין 720P לבין 1080P ?

oshri8 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 794
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #7 

tzahi כתב:האם בטלוויזיה בגודל "42-"40 ממרחק צפייה של 3-3.5 מטר אני ישים לב להבדל בין 720P לבין 1080P ?
...
קרוב לוודאי שלא

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”