רדיו לקליטת תחנות באזור מאוד בעייתי- עזרה ברכישה
שלום, אני גר באזור מאוד בעייתי מבחינת קליטת שידורי רדיו. השאלה היא מה מומלץ (אני לא בתחום ואני לא מדבר דוקא על קליטת מוסיקה איכותית בקול המוסיקה אלה קליטה בסיסית אפילו של תוכניות מלל).
האם יש מכשירי רדיו מסוימים שמאפשרים קליטה הרבה יותר טובה מאחרים (שוב , אני לא מדבר דוקא על איכות הצליל אלה על הקליטה) ?
מה בדיוק ההבחנה בין טיונר לסתם מערכת שכוללת רדיו אם יש כזאת ?
האם בתקציב מוגבל עדיף לחפש משהוא יד שניה ואם כן אז מה ? באילו מחירים ?
האם תוספת של אנטנה למערכת פשוטה תעשה את אותה עבודה ?
אני מקווה שאני שואל במקום הנכון , אם לא אז אשמח אם יפנו אותי למקומות מתאימים יותר
תודה מראש
האם יש מכשירי רדיו מסוימים שמאפשרים קליטה הרבה יותר טובה מאחרים (שוב , אני לא מדבר דוקא על איכות הצליל אלה על הקליטה) ?
מה בדיוק ההבחנה בין טיונר לסתם מערכת שכוללת רדיו אם יש כזאת ?
האם בתקציב מוגבל עדיף לחפש משהוא יד שניה ואם כן אז מה ? באילו מחירים ?
האם תוספת של אנטנה למערכת פשוטה תעשה את אותה עבודה ?
אני מקווה שאני שואל במקום הנכון , אם לא אז אשמח אם יפנו אותי למקומות מתאימים יותר
תודה מראש
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
יש לך חיבור אינטרנט?
את רוב תחנות הרדיו בארץ ניתן לקלוט בהזרמה ישירה (יש כל מיני "סרגלי רדיו" לדפדפן שמרכזים את הקישורים בצורה נוחה, יש לי ניסיון טוב עם סרגל "רדיו ישראל").
האיכות לא מדהימה אבל זה עדיף על כלום...
את רוב תחנות הרדיו בארץ ניתן לקלוט בהזרמה ישירה (יש כל מיני "סרגלי רדיו" לדפדפן שמרכזים את הקישורים בצורה נוחה, יש לי ניסיון טוב עם סרגל "רדיו ישראל").
האיכות לא מדהימה אבל זה עדיף על כלום...
אני גר במטה בנימין (צפון מזרח למודיעין) באזור ההר, לא התבייתתי על שום מכשיר כי ראיתי הבדלים עצומים במחירים ולא ידעתי על מה להתמקד במיוחד שהתקציב שלי די מוגבל ואני לא מעוניין לשפוך כסף ללא קבלת תמורה(כלומר פתרון בעית הקליטה שלי).
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
בהנחה שכבר יש לך על הגג תורן של אנטנות (של טלוויזיה, למשל), אולי פשוט הוספת אנטנת FM על אותו תורן עם מגבר אקטיבי וחוט קואקסיאלי שיורד אל הרסיבר/טיונר? לדעתי עניין של לא יותר מ-100-200 שקל בחנויות לאנטנות וציוד לווייני ואפשר להקים אותה לבד.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- beller
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- שם מלא: beller
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
YESRT היקר.
גם אני גר באיזור בעייתי. בבאר שבע. אין קליטה של ה-DTT ואפילו רשת ב' נקלטת בהפרעות, את גלגל"צ לא שמעתי בחיים כאן, אבל יש תחנה פלשתינאית מעזה שמכסה פה על כל השכונות, דבוקה לתדר של רשת ב'. אני פתרתי (חלקית) את הבעיה עם אנטנה מוגברת פנימית ואני קולט את תחנות קול ישראל דרך באינטרנט.
יש חלופה, והיא התקנת אנטנת לויין פשוטה המכוונת ללווין עמוס, משם תקבל את תחנות קול ישראל (שזה מה שתחנת הממסר של קול ישראל בנגב עושה). לצערי, מבחינת רשות השידור, הנגב לא קיים.
אפשרי להקים אנטנה בגג, עם מגבר פשוט, רב כיוונית. אנטנת YAGI ממונעת היא גם אופציה נחמדה, לא חושב שהיא צריכה להיות כזאת יקרה.
לי יש כמה טיונרים. רדיו אני שומע דרך קנווד KT413, יש לי SATELLITE של גרונדיג, אחלה מקלט, בינתיים משובת, כשיהיה לי כסף אשלח אותו למעבדה של דודו.
יש מקלטי אינטרנט נחמדים מאוד, אני חושב שיש מבצעים עליהם דרך בזק, משהו כמו כמה שקלים לחודש או זיכוי חודשי בהתחייבות, הם די בסדר. אתה יכול לקחת מחשב ישן ולהפוך אותו לטיונר יעודי. אם אתה ממש רוצה להשקיע, פנק אותו בכרטיס קול נחמד ותוסיף לו ביציאה TUBE BUFFER, זה עושה נחמד מאוד לסאונד.
אני זוכר את הימים בהם הייתי מאזין לאייבי נתן ב-AM, עם המון פלאנג' וגם לרדיו הספרדי הבינלאומי, כשהדגנלסימו פראנקו עדיין היה חי.
זהו, התייבש לי המאגר. בגילי המוח כבר אינו צלול כשהיה, במיוחד אחרי צלחת פתיתים עם קארי ירקות.
קליטה מוצלחת.
דני בלר
גם אני גר באיזור בעייתי. בבאר שבע. אין קליטה של ה-DTT ואפילו רשת ב' נקלטת בהפרעות, את גלגל"צ לא שמעתי בחיים כאן, אבל יש תחנה פלשתינאית מעזה שמכסה פה על כל השכונות, דבוקה לתדר של רשת ב'. אני פתרתי (חלקית) את הבעיה עם אנטנה מוגברת פנימית ואני קולט את תחנות קול ישראל דרך באינטרנט.
יש חלופה, והיא התקנת אנטנת לויין פשוטה המכוונת ללווין עמוס, משם תקבל את תחנות קול ישראל (שזה מה שתחנת הממסר של קול ישראל בנגב עושה). לצערי, מבחינת רשות השידור, הנגב לא קיים.
אפשרי להקים אנטנה בגג, עם מגבר פשוט, רב כיוונית. אנטנת YAGI ממונעת היא גם אופציה נחמדה, לא חושב שהיא צריכה להיות כזאת יקרה.
לי יש כמה טיונרים. רדיו אני שומע דרך קנווד KT413, יש לי SATELLITE של גרונדיג, אחלה מקלט, בינתיים משובת, כשיהיה לי כסף אשלח אותו למעבדה של דודו.
יש מקלטי אינטרנט נחמדים מאוד, אני חושב שיש מבצעים עליהם דרך בזק, משהו כמו כמה שקלים לחודש או זיכוי חודשי בהתחייבות, הם די בסדר. אתה יכול לקחת מחשב ישן ולהפוך אותו לטיונר יעודי. אם אתה ממש רוצה להשקיע, פנק אותו בכרטיס קול נחמד ותוסיף לו ביציאה TUBE BUFFER, זה עושה נחמד מאוד לסאונד.
אני זוכר את הימים בהם הייתי מאזין לאייבי נתן ב-AM, עם המון פלאנג' וגם לרדיו הספרדי הבינלאומי, כשהדגנלסימו פראנקו עדיין היה חי.
זהו, התייבש לי המאגר. בגילי המוח כבר אינו צלול כשהיה, במיוחד אחרי צלחת פתיתים עם קארי ירקות.
קליטה מוצלחת.
דני בלר
דני בלר