EMS חוות דעת....
-
doron_amedey
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3149
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
שלום חברים,
משהו נתקבל בבעיות עם EMS (מלבד זמנים לא סבירים אצלי למשלוחים, לאחרונה, כל פעם יש תוספת עבור עמיל מכס, גם אם החבילה בערך של $10!).
במי אתם משתמשים מתי, אשמח מאד לטיפים.
משהו נתקבל בבעיות עם EMS (מלבד זמנים לא סבירים אצלי למשלוחים, לאחרונה, כל פעם יש תוספת עבור עמיל מכס, גם אם החבילה בערך של $10!).
במי אתם משתמשים מתי, אשמח מאד לטיפים.
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך
-
doron_amedey
-
- חבר מביא חבר

כלומר זו תופעה רחבה, ולא חוזר מזל עקבי שלי...
מה אתם מציעים להשתמש כתחליף?
מה אתם מציעים להשתמש כתחליף?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78869
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
דואר ישראל עבר לידיים פרטיות לפני כשנה ולכן זו פרוצדורה רגילה עבורם כשעלות החבילה מעל 50 דולר (לעיתים גם כשפחות, תלוי במזל שלך)
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4963
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 451 פעמים
אני בדיוק "בתהליך" שיחרור חבילה מחר אהיה שם פעם שלישית !!
תשלם את העמילות מכס של האוכלי חינם, כבר שרפתי כמעט חצי יום עבודה שם
אם תשחרר לבד, יעלה לך בבריאות, אם הייתי יודע הייתי משלם וגומר איתם.
תשלם את העמילות מכס של האוכלי חינם, כבר שרפתי כמעט חצי יום עבודה שם
אם תשחרר לבד, יעלה לך בבריאות, אם הייתי יודע הייתי משלם וגומר איתם.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4963
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 451 פעמים
עופר, כבר איחלתי להם בפרצוף שיפריטו אותם ויפטרו את כולם שם, זה מה שאני אומר בקצרה, כשאשחרר את המוצר
אספר את כל הסיפור, כרגע קשה לי עם זה ......
אספר את כל הסיפור, כרגע קשה לי עם זה ......
אם ערך החבילה נמוך מ- $50, אז משלמים "רק" 35 ש"ח.
אם הוא גבוה, והולכים לשחרר לבד, עדיין משלמים להם מעל ל- 80 ש"ח.
פשוט שערורייה!!!
עדיף לשלם עבור משלוח לא מהיר וכך גם נחסכות בעיות עם המכס (לפחות מנסיוני האישי).
אם הוא גבוה, והולכים לשחרר לבד, עדיין משלמים להם מעל ל- 80 ש"ח.
פשוט שערורייה!!!
עדיף לשלם עבור משלוח לא מהיר וכך גם נחסכות בעיות עם המכס (לפחות מנסיוני האישי).
-
doron_amedey
-
- חבר מביא חבר

גם אני חושב, כך, אבל מה זה דואר לא מהיר?
נ.ב.
USPS זה EMS? נתקעה לי חבילה כבר חודש ולא מוצאים אותה.
נ.ב.
USPS זה EMS? נתקעה לי חבילה כבר חודש ולא מוצאים אותה.
USPS: United States Postal Service
אם אתה קונה משהו מארה"ב, אז תבקש מהמוכר
שישתמש בשירות USPS Priority Mail International.
אופציה יותר זולה, אך פחות אמינה היא:
USPS First Class International אבל לא בטוח
שהמוכרים יסכימו להשתמש בה.
USPS Express Mail הוא שירות EMS.
במדינות אחרות, צריך לבדוק באתר הדואר שלהן.
בגדול, מהניסיון שלי, כל משלוח אקספרס הוא EMS.
בתקופה האחרונה, חבילות שנשלחו אליי ב- Priority Mail
הגיעו אליי עד הבית עם שליח ולא שילמתי עבור זה.
עדיף לא להשתמש בחברות השילוח השונות, מפני שתמיד
תאלץ לשלם להן עמלה, גם אם ערך החבילה נמוך מ- $50.
אם אתה קונה משהו מארה"ב, אז תבקש מהמוכר
שישתמש בשירות USPS Priority Mail International.
אופציה יותר זולה, אך פחות אמינה היא:
USPS First Class International אבל לא בטוח
שהמוכרים יסכימו להשתמש בה.
USPS Express Mail הוא שירות EMS.
במדינות אחרות, צריך לבדוק באתר הדואר שלהן.
בגדול, מהניסיון שלי, כל משלוח אקספרס הוא EMS.
בתקופה האחרונה, חבילות שנשלחו אליי ב- Priority Mail
הגיעו אליי עד הבית עם שליח ולא שילמתי עבור זה.
עדיף לא להשתמש בחברות השילוח השונות, מפני שתמיד
תאלץ לשלם להן עמלה, גם אם ערך החבילה נמוך מ- $50.
EMS טובים רק אם מזמינים משהו שדורש תשלום מכס (בהנחה שלא מנסים להתחמק ממנו) בגלל שהם עושים את זה בשבילך באותו יום, ומביאים לך את זה עד הבית. במידה ואתה מזמין משהו קטן נניח 70$, גם תאלץ לשלם מכס וגם 187ש"ח לעמיל מכס, מה שיוצא בדרך כלל לא משתלם בעליל.
מצד שני לשרוף יום עבודה בבית המכס זה גם לא אופציה.... בקיצור הם מחזיקים אותנו בביצים.
סיפור שלי על EMS שיצא די טוב:
הזמנתי אייפון מאיביי, ביקשתי מהמוכר שיצהיר כ low value gift 35$, נשלח עם USPS EXPRESS, הגיע לארץ אחרי יומיים, קיבלתי הודעה שהחבילה מעוקבת במכס (המוכר המפגר רשם על החבילה IPHONE). התקשרתי לעמילות מכס ואמרתי שדוד שלי שלח מאמריקה מתנה את האייפון הישן שלו, העמיל אמר שזה לא משנה, זה חייב במכס ואני צריך לשלוח חשבונית כלשהי... ביקשתי מהמוכר באיביי שיוציא לי חשבונית על 35$, שלחתי באימייל לעמיל מכס שעבד מולי, באותו יום הוא שיחרר את החבילה ויום אחרי זה היא כבר הייתה אצלי בלי מכס, אבל עם תשלום של 187 לעמיל.
במקרה שלי זה היה שווה את זה.
מצד שני לשרוף יום עבודה בבית המכס זה גם לא אופציה.... בקיצור הם מחזיקים אותנו בביצים.
סיפור שלי על EMS שיצא די טוב:
הזמנתי אייפון מאיביי, ביקשתי מהמוכר שיצהיר כ low value gift 35$, נשלח עם USPS EXPRESS, הגיע לארץ אחרי יומיים, קיבלתי הודעה שהחבילה מעוקבת במכס (המוכר המפגר רשם על החבילה IPHONE). התקשרתי לעמילות מכס ואמרתי שדוד שלי שלח מאמריקה מתנה את האייפון הישן שלו, העמיל אמר שזה לא משנה, זה חייב במכס ואני צריך לשלוח חשבונית כלשהי... ביקשתי מהמוכר באיביי שיוציא לי חשבונית על 35$, שלחתי באימייל לעמיל מכס שעבד מולי, באותו יום הוא שיחרר את החבילה ויום אחרי זה היא כבר הייתה אצלי בלי מכס, אבל עם תשלום של 187 לעמיל.
במקרה שלי זה היה שווה את זה.
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.
Buy first, Ask questions later.
-
doron_amedey
-
- חבר מביא חבר

כלומר, הם תמיד הכי יקרים אם מוסיפים את העמילות שהם מצמידים קבוע כמעט...
-
doron_amedey
-
- חבר מביא חבר

כלומר, אין אלטרנטיבה טובה מניסיון פה של חברים?
-
doron_amedey
-
- חבר מביא חבר

בקש שישלחו לך מחדש, רוב הסיכויים שלא תמצא אותה.
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא אל תגיד את זה!!doron_amedey כתב:בקש שישלחו לך מחדש, רוב הסיכויים שלא תמצא אותה....
אחכה עוד כמה ימים.
זה אף פעם לא קרה לי אוף גנבים בדואר.
פעם הזמנתי זיכרון וקיבלתי מעטפה ריקה.
לדעתי האישית נושא הEMS בארץ הוא שערוריה.
לפי המחירון של הדואר ללקוחות פרטיים שאינם מנויים:
http://www.israelpost.co.il/postshirut. ... endocument
אפשר לראות שבמקרה הכי טוב ישלחו לך חבילה וזה יעלה לך 35 ש"ח. אם הפריט חייב במכס המחירים יקפצו בהרבה, וזה לא כולל את התשלום עצמו למכס (שגם עליו יקחו לכם עמלה).
לפי מה שקראתי באתרים שונים, חברת דואר מקומית שנותנת שירות EMS לא אמורה לקחת עמלות נוספות ממי שמקבל את החבילה (קריא, שלחו לך חבילה, אתה לא אמור לשלם עוד עמלות (כגון עמילות מכס) כדי לקבל אותה, למעט תשלום המכס עצמו).
אני קיבלתי לפני כשנה חבילה מיפן פטורה ממכס (30 דולר שוויה). הדואר עיכב את החבילה במכס והשאיר לי מברק שעלי לספק מסמכים (קבלה על הפריט שנשלח). אגב, לא הייתה הצדקה לעכב את החבילה. השולח דיווח הכל בטופס הEMS וגם כלל קבלה. לא הייתה לי בעיה לספק את הקבלה ובאמת לא נדרשתי לשלם מכס.
אבל, מה שהדואר לא מספרים לך במחירון באתר זה שברגע שהם עיכבו לך את החבילה אתה נדרש לשלם עמלה על שיחרור פרטני (עמלה יקרה מאוד, לפריטים של יותר מ1000$ או כאלה דורשים אישור חוקיות יבוא. ורק להדגיש - החבילה שלי הייתה בשווי 30$ ולא דרשה אישור חוקיות יבוא). לחילופין, אם הייתי רוצה להמנע מהעמלה הזו, הייתי צריך להטריח את עצמי עד לת"א (ואני גר בדרום), לבזבז שם שעות על שחרור עצמי, וגם לשלם להם קרוב למאה ש"ח עבור "ניירות לפרטים מעוכבים". וד"א, אומנם החבילה הגיעה לארץ ממש מהר, ימים ספורים, אבל מהרגע ששילמתי את עמילות המכס ועד שהחבילה הגיעה אלי לקח עוד שבוע.
כשהתלוננתי בפני נציג עמילות המכס שהם דורשים תשלום בניגוד לרשום באתר הדואר, הוא אמר שהם לא הדואר אלא נותנים שירות לדואר. כשהתלוננתי בפניות הציבור של הדואר, אמרו לי שזה מה יש וטרקו לי את הטלפון בפרצוף. לנציב תלונות הציבור, לפחות באותו הזמן, הבנתי שאין טעם לפנות, כי הנושא בבג"ץ ולכן מעבר לסמכותו (אני לא יודע מה נשתנה מאז, ולא התפלא אם בכוונה זה תקוע במערכת המשפט).
מסקנה? לחבילות אישיות (שלא שוות אלפי שקלים) הכי טוב דואר אוויר רגיל שאינו EMS. אם צריך לשלם מכס, ברוב המקרים (עוד לא קרה לי אחרת) החבילה תמתין לכם בסניף הדואר הקרוב, והתשלום יהיה המכס בלבד. בלי עמלות אשראי, ללא עמילות מכס וכו'. באופן אישי, בעקבות המקרה שהיה לי, אם הייתי צריך שילוח בסגנון EMS הייתי משתמש בשירותי חברות השילוח האחרות.
לפי המחירון של הדואר ללקוחות פרטיים שאינם מנויים:
http://www.israelpost.co.il/postshirut. ... endocument
אפשר לראות שבמקרה הכי טוב ישלחו לך חבילה וזה יעלה לך 35 ש"ח. אם הפריט חייב במכס המחירים יקפצו בהרבה, וזה לא כולל את התשלום עצמו למכס (שגם עליו יקחו לכם עמלה).
לפי מה שקראתי באתרים שונים, חברת דואר מקומית שנותנת שירות EMS לא אמורה לקחת עמלות נוספות ממי שמקבל את החבילה (קריא, שלחו לך חבילה, אתה לא אמור לשלם עוד עמלות (כגון עמילות מכס) כדי לקבל אותה, למעט תשלום המכס עצמו).
אני קיבלתי לפני כשנה חבילה מיפן פטורה ממכס (30 דולר שוויה). הדואר עיכב את החבילה במכס והשאיר לי מברק שעלי לספק מסמכים (קבלה על הפריט שנשלח). אגב, לא הייתה הצדקה לעכב את החבילה. השולח דיווח הכל בטופס הEMS וגם כלל קבלה. לא הייתה לי בעיה לספק את הקבלה ובאמת לא נדרשתי לשלם מכס.
אבל, מה שהדואר לא מספרים לך במחירון באתר זה שברגע שהם עיכבו לך את החבילה אתה נדרש לשלם עמלה על שיחרור פרטני (עמלה יקרה מאוד, לפריטים של יותר מ1000$ או כאלה דורשים אישור חוקיות יבוא. ורק להדגיש - החבילה שלי הייתה בשווי 30$ ולא דרשה אישור חוקיות יבוא). לחילופין, אם הייתי רוצה להמנע מהעמלה הזו, הייתי צריך להטריח את עצמי עד לת"א (ואני גר בדרום), לבזבז שם שעות על שחרור עצמי, וגם לשלם להם קרוב למאה ש"ח עבור "ניירות לפרטים מעוכבים". וד"א, אומנם החבילה הגיעה לארץ ממש מהר, ימים ספורים, אבל מהרגע ששילמתי את עמילות המכס ועד שהחבילה הגיעה אלי לקח עוד שבוע.
כשהתלוננתי בפני נציג עמילות המכס שהם דורשים תשלום בניגוד לרשום באתר הדואר, הוא אמר שהם לא הדואר אלא נותנים שירות לדואר. כשהתלוננתי בפניות הציבור של הדואר, אמרו לי שזה מה יש וטרקו לי את הטלפון בפרצוף. לנציב תלונות הציבור, לפחות באותו הזמן, הבנתי שאין טעם לפנות, כי הנושא בבג"ץ ולכן מעבר לסמכותו (אני לא יודע מה נשתנה מאז, ולא התפלא אם בכוונה זה תקוע במערכת המשפט).
מסקנה? לחבילות אישיות (שלא שוות אלפי שקלים) הכי טוב דואר אוויר רגיל שאינו EMS. אם צריך לשלם מכס, ברוב המקרים (עוד לא קרה לי אחרת) החבילה תמתין לכם בסניף הדואר הקרוב, והתשלום יהיה המכס בלבד. בלי עמלות אשראי, ללא עמילות מכס וכו'. באופן אישי, בעקבות המקרה שהיה לי, אם הייתי צריך שילוח בסגנון EMS הייתי משתמש בשירותי חברות השילוח האחרות.