רוצה לשפר את חווית האודיו בסלון ואני קצת הולך לאיבוד (תקציב 5k)
היי
יש לי טליויזיה 50 אינץ' FULL HD ומחוברים אליה בחיבור HDMI :
1. רסיבר טליויזיה HD
2. סטרימר
3. פלייסטישן 3
הכל נחמד ויפה חוץ מהאודיו.
נכנסתי לפורום אודיו ואני פה קצת הולך לאיבוד כי אני לא בקיא בענייני אודיו.
ב 5000 ש"ח אפשר לשפר את חווית ההאזנה* ? ואם כן איזה רכיבים בעיקרון אני צריך לרכוש ?
הערה: אם כתבתי בפורום הלא מתאים נא להעביר לפורום המתאים
* תוקן
תודה
יש לי טליויזיה 50 אינץ' FULL HD ומחוברים אליה בחיבור HDMI :
1. רסיבר טליויזיה HD
2. סטרימר
3. פלייסטישן 3
הכל נחמד ויפה חוץ מהאודיו.
נכנסתי לפורום אודיו ואני פה קצת הולך לאיבוד כי אני לא בקיא בענייני אודיו.
ב 5000 ש"ח אפשר לשפר את חווית ההאזנה* ? ואם כן איזה רכיבים בעיקרון אני צריך לרכוש ?
הערה: אם כתבתי בפורום הלא מתאים נא להעביר לפורום המתאים
* תוקן
תודה
נערך לאחרונה על ידי wpfreaky ב 29/05/2010 16:58, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
טוב, בוא נתחיל -
1. מה זה "רסיבר טלויזיה HD"?
2. איזה מזרימדיה (סטרימר) מחובר?
3. באילו תכנים אתה צופה לרוב (סרטים ב AVI? קבצי MKV עם פסקול ב DTS / DD? ריפים מלאים של בלוריי עם פורמטי אודיו חדשים?)?
4. מה גודל הסלון / חלל ההאזנה?
5. האם קיימות מגבלות עיצוביות (גודל המקום לרסיבר, אי אפשר לשים רמקולים אחוריים, אפשר לשים רק רמקולים לוויניים וכו')?
1. מה זה "רסיבר טלויזיה HD"?
2. איזה מזרימדיה (סטרימר) מחובר?
3. באילו תכנים אתה צופה לרוב (סרטים ב AVI? קבצי MKV עם פסקול ב DTS / DD? ריפים מלאים של בלוריי עם פורמטי אודיו חדשים?)?
4. מה גודל הסלון / חלל ההאזנה?
5. האם קיימות מגבלות עיצוביות (גודל המקום לרסיבר, אי אפשר לשים רמקולים אחוריים, אפשר לשים רק רמקולים לוויניים וכו')?
הכוונה ממיר טליויזיה שקולט שידורים לוויניים. הממיר מחובר לטליויזיה בחיבור HDMI1. מה זה "רסיבר טלויזיה HD"?...
ההמיר הוא מדגם cuberevo 250hd
Xtreamer Sidewinder2. איזה מזרימדיה (סטרימר) מחובר?...
רובם סרטי MKV שאני מוריד מהאינטרנט.3. באילו תכנים אתה צופה לרוב (סרטים ב AVI? קבצי MKV עם פסקול ב DTS / DD? ריפים מלאים של בלוריי עם פורמטי אודיו חדשים?)?...
לגבי פסקול אף פעם לא בדקתי.
לגבי בלו רי פעם אחת הורדתי סרט 50 ג'יגה ומחקתי אותו כי לא ידעתי איך להפעיל אותו.
הבנתי ש PS3 מפעיל אותו אבל לא תומך כתוביות ...
השטח שלו בערך 25 מ"ר4. מה גודל הסלון / חלל ההאזנה?...
החדר לא מרובע ולא מלבני אלא בצורת משושה.
האם אני צריך למתוח כבלים על הקיר שיהיו גלויים לעין אם אני צריך לתלות את הרמקולים ? אם כן אז אין לי תשתית מתאימה לזה ואני לא רוצה לפגוע באסתיטקה של החדר.5. האם קיימות מגבלות עיצוביות (גודל המקום לרסיבר, אי אפשר לשים רמקולים אחוריים, אפשר לשים רק רמקולים לוויניים וכו')?...
לרסיבר יש מקום. לגבי רמקוליים אחוריים מה ז"א אחוריים ? ליד הטליויזיה אפשר לשים רמקולים.
אם זה כ"כ קריטי אני יכול לצרף תמונה.
סליחה, התכוונתי ממיר טליויזיה.אתה רוצה להוסיף רסיבר ורמקולים?
יש לך רסיבר? אם כן איזה?...
מוסיקה אני כמעט לא שומע.
בעיקרון סרטים + טליויזיה (ספורט) + משחקי PS3
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
אז ככה - אתה צריך רסיבר + רמקולים.
הרסיבר מרכז את הסיגנל מכל המערכת, מפנה את הוידאו למסך ואת האודיו למערכת הרמקולים.
כבילה ניתן להעביר גם דרך הקירות (אם באמצעות חציבה או העברה בתשתית תעלות קיימת) במידה ורוצים לחבר רמקולים אחוריים.
אפשרות אחרת (אם לא רוצים אחוריים) היא להישאר בעולם הסטריאו (אבל אז מפסידים הרבה מהאפקט הטמון בצליל היקפי) ולהסתפק בזוג רמקולים קדמיים (אולי להוסיף סאב וסנטר להעצמת הצלילים הנמוכים וצלילי הדיבור על רקע אפקטים).
אפשרות אחרת היא כיוון של Soundbar - רמקול קדמי גדול הכולל הרבה אלמנטים קטנים שאמורים ליצור תחושה של צליל היקפי (חפש את המונח באתר).
תתחיל לקרוא בנושא מאמרים, סקירות רסיברים ומערכות באתר ותבין קצת יותר מה הכיוון שלך.
כדאי גם להתייעץ בחנות מתמחה (יש רשימה למעלה תחת "איפה קונים?", ואם תגיד מאיפה אתה אולי תקבל המלצות קונקרטיות יותר).
הרסיבר מרכז את הסיגנל מכל המערכת, מפנה את הוידאו למסך ואת האודיו למערכת הרמקולים.
כבילה ניתן להעביר גם דרך הקירות (אם באמצעות חציבה או העברה בתשתית תעלות קיימת) במידה ורוצים לחבר רמקולים אחוריים.
אפשרות אחרת (אם לא רוצים אחוריים) היא להישאר בעולם הסטריאו (אבל אז מפסידים הרבה מהאפקט הטמון בצליל היקפי) ולהסתפק בזוג רמקולים קדמיים (אולי להוסיף סאב וסנטר להעצמת הצלילים הנמוכים וצלילי הדיבור על רקע אפקטים).
אפשרות אחרת היא כיוון של Soundbar - רמקול קדמי גדול הכולל הרבה אלמנטים קטנים שאמורים ליצור תחושה של צליל היקפי (חפש את המונח באתר).
תתחיל לקרוא בנושא מאמרים, סקירות רסיברים ומערכות באתר ותבין קצת יותר מה הכיוון שלך.
כדאי גם להתייעץ בחנות מתמחה (יש רשימה למעלה תחת "איפה קונים?", ואם תגיד מאיפה אתה אולי תקבל המלצות קונקרטיות יותר).
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
רסיבר כולל בתוכו מגבר משולב (קדם מגבר + מגבר כח), ומוסיף גם את יכולות עיבוד הוידאו / אודיו, טיונר רדיו ואת היחידה הממתגת בין המקורות השונים.
סאב - קיצור ל Subwoofer, אחד הרמקולים במערכת סראונד מלאה, המשמש להעצמת תחום הצלילים הנמוכים (באסים).
כאשר מדברים על מערכת 5.1 (מערכת צליל היקפי בסיסית) מתכוונים לחמישה רמקולים היקפיים (שניים קדמיים, 1 קדמי מרכזי, שניים אחוריים) + סאב.
לגבי חנויות, מומלץ שתחכה להמלצות מבעלי ניסיון או שתעשה חיפוש בפורום לפי שמות החנויות המתמחות המופיעות למעלה ב"איפה קונים".
סאב - קיצור ל Subwoofer, אחד הרמקולים במערכת סראונד מלאה, המשמש להעצמת תחום הצלילים הנמוכים (באסים).
כאשר מדברים על מערכת 5.1 (מערכת צליל היקפי בסיסית) מתכוונים לחמישה רמקולים היקפיים (שניים קדמיים, 1 קדמי מרכזי, שניים אחוריים) + סאב.
לגבי חנויות, מומלץ שתחכה להמלצות מבעלי ניסיון או שתעשה חיפוש בפורום לפי שמות החנויות המתמחות המופיעות למעלה ב"איפה קונים".
תודה רבה
לגבי 5 רמקולים היקפיים אני חושב שאני יכול להסתדר עם 2 קדמיים ו 2 אחוריים (יש השפעה לאורך הכבלים מהרסיבר לרמקולים ?) אבל לגבי קדמי מרכזי איפה זה בדיוק מונח ? זה חייב להיות מעל לטליויזיה ? או שזה חייב להיות רק מרכז כמו בתמונה הזאת
http://img192.imageshack.us/img192/7134/p1010752.png
האם התקציב שלי יספיק למערכת אודיו שתוכל לספק צליל היקפי ?
תודה
לגבי 5 רמקולים היקפיים אני חושב שאני יכול להסתדר עם 2 קדמיים ו 2 אחוריים (יש השפעה לאורך הכבלים מהרסיבר לרמקולים ?) אבל לגבי קדמי מרכזי איפה זה בדיוק מונח ? זה חייב להיות מעל לטליויזיה ? או שזה חייב להיות רק מרכז כמו בתמונה הזאת
http://img192.imageshack.us/img192/7134/p1010752.png
האם התקציב שלי יספיק למערכת אודיו שתוכל לספק צליל היקפי ?
תודה
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
מעל או מתחת, אין שום בעיה - כל עוד זה במרכז ולא גבוה / נמוך מדי.
אצל רוב האנשים לדעתי זה מתחת למסך.
ב 5K אפשר בהחלט לבנות מערכת נחמדה, עיין בשרשורים אחרונים באתר - היו פה לאחרונה כמה וכמה הצעות בתקציבים דומים.
אצל רוב האנשים לדעתי זה מתחת למסך.
ב 5K אפשר בהחלט לבנות מערכת נחמדה, עיין בשרשורים אחרונים באתר - היו פה לאחרונה כמה וכמה הצעות בתקציבים דומים.
אפשר עזרה לגבי איזה סוגי רמקולים יותר מתאימים לחדר ע"ס התמונות -
כניסה לחדר:
http://img256.imageshack.us/img256/9176/54564757.jpg
על הספה מול הטליויזיה:
http://img153.imageshack.us/img153/2241/66893049.jpg
תודה
כניסה לחדר:
http://img256.imageshack.us/img256/9176/54564757.jpg
על הספה מול הטליויזיה:
http://img153.imageshack.us/img153/2241/66893049.jpg
תודה
הייתי ממליץ לך על סט של מורל http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=418517