קליטת שידורי המונדיאל במחנה קיץ

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
Liav25 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן לכולם ושבוע טוב,

בחופש הגדול אני וחברים שלי יוצאים למחנ"ק של הצופים ואנחנו לא רוצים לפספס את שלבי רבע הגמר וחצי הגמר של הטורניר.
כיוון שהמשחקים ישודרו בערוץ הראשון ולא בערוץ אגרה שטותי כלשהו החלטנו לאסוף כסף מכולם ולקנות אנטנה כדי לקלוט את שידורי המונדיאל, כי טלוויזיה (CRT אבל לא ישנה מדי ועובדת מצוין) כבר יש, וגם גנרטור שיפעיל אותה.

מה שנותר לברר הוא איזה סוג אנטנה צריך לקנות וכיצד לחבר אותה כך שיקלטו את הערוץ הראשון (לא צריך מעבר).
אשמח אם תעזרו :D

תודה רבה, ליאב.

YardenBenlulu
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 332
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

הייתם קונים ממיר DTT ככה תקלטו את כול הערוצים באיכות טובה
בברכה,
ירדן בן לולו

Liav25 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

נראה לי שעדיף אנטנה כי ממיר זה סתם יקר ומסובך, גם ככה לא נצפה בכל הערוצים ואני הבנתי מאיזה מישהו שצריך יציאת כבלים שם וזה ואין ממש ככה שאני חושב שאנטנה זה הפיתרון האידיאלי...אנחנו גם צריכים לקלוט רק את הערוץ הראשון

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #4 

עקרונית, לגבי שאלתך, כל מה שאתה צריך זו אנטנת טלוויזיה ישנה (תשאל את ההורים שלך), ולחבר אותה לכניסת האנטנה בטלוויזיה.

הבעיה היא, שלא בטוח שתוכלו לקלוט כמו שצריך. הכל תלוי במיקום ובטופוגרפיה שלו, ובמרחק שלכם יחסית למשדר האיזורי, וגם אם תהיה קליטה, יכול להיות שהיא תהיה מטושטשת מאוד, ותופרע בהתאם לפעילות שמסביב (מכוניות, גנרטור, אנשים), ככה זה כשמדובר בקליטה אנלוגית...

אמנם הבעיות הנ"ל משפיעות גם על שידורים דיגיטליים, אבל שידורים כאלו חסינים יותר להפרעות, אבל גם שם שום דבר לא מובטח.

אני לא יודע איך היום יוצאים למחנה של הצופים, אבל יש לי הרגשה שיסתובבו פה ושם מחשבים ניידים. אם זה כך, אפשר לקנות מקלט דיגיטלי USB פשוט ב-100 ש"ח, ותוכלו לצפות בשידורים הדיגיטליים על המחשב.

Liav25 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

כן כנראה שיסתובבו פה ושם לפטופים

נניח וקנינו מקלט דיגיטלי, על מה הוא בגדול פועל ?
צריך אינטרנט או משהו ?
חיפשתי קצת כאלה עכשיו ולפי מה שראיתי הם מגיעים כדונגל USB עם אנטנה קטנה שלא נראה שהולכת לקלוט משהו שם בין העצים...

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3864
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

שליחה #6 

אם זה בין עצי הר הכרמל \יערות מנשה זה יקלוט מצוין
And the meek shall inherit the earth
...

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #7 

מקלט דיגיטלי לא דורש אינטרנט או חשמל נפרד, רק לחבר ל-USB במחשב ולהתקין דרייבר (שמגיע איתו על דיסק).

לגבי אנטנה - שוב, זה עניין של מזל בהתחשב במיקום וכו'... אבל זה תופס גם לגבי קליטה אנלוגית עם טלוויזיה ישנה...
בכל מקרה, מלכתחילה תכננת לארגן אנטנה לטלוויזיה, אותה אנטנה יכולה להתאים לך גם למקלט ה-USB.

אם אתה דואג לגבי הקליטה, נסה לשאול את ההורים שלך (או של החברים) אם יש להם אנטנה מוגברת ישנה מפעם, מתקופת טרום הכבלים. היא יכולה לשמש אותך במקום האנטנה הקטנה במידה והקליטה חלשה, רק קח בחשבון שאנטנה כזאת דורשת חיבור לחשמל.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #8 

באיזה מקום המחנה?

Liav25 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

אם ככה נראה לי שעדיפה האופציה של חיבור ללפטופ, ככה אם נוכל גם להשיג מקרן ורמקולים זה יהיה מצוין

המחנה ימוקם ביער ציפורי, אם אני לא טועה זה איזה 45 דק' נסיעה מחיפה, לא רחוק מצומת המוביל
אתה יודע עד כמה הקליטה שם טובה ?

אגב חיפשתי קצת מקלטי USB ברשת (כרגע זו נראית לי האופציה העדיפה) ומצאתי את APEX T328B
http://www.ivory.co.il//product.asp?productid=4489
חיפשתי עליו קצת בגוגל והבנתי שבחיפה יש אנטנות מצוינות שאפשר לקלוט מהן שידורי טלוויזיה בחינם
יש למישהו ניסיון מעם הAPEX ? איך הוא ? קראתי שיש בעיות קצת עם דרייברים, משהו שאפשר לסדר ?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #10 

רק לא APEX מנסיוני - הוא הכי בעייתי.
יש של האופג ושל חברות נוספות שעובדים טוב.
אני גם הייתי שוקל ליסוע למקום עם לפטופ לבדוק אם יש קליטה.
נערך לאחרונה על ידי Itay_Pollak ב 29/05/2010 17:54, נערך פעם 1 בסך הכל.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #11 

באיזור חיפה יש קליטה לא רעה של ערוץ 1 אנלוגי
ערוץ 46

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3803
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #12 

Liav25 כתב:אהמחנה ימוקם ביער ציפורי, אם אני לא טועה זה איזה 45 דק' נסיעה מחיפה, לא רחוק מצומת המוביל
אתה יודע עד כמה הקליטה שם טובה ?
...
שהראשי חלוץ (או שאצלכם זה יו"ר חלוץ?) נוסעים ליער ציפורי על מנת לבדוק את המחנה תבקש מהם לבדוק עבורך את רמת הקליטה שם...
(עם לפטופ לדוגמה)

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”