תלונה\הזהרה על שירות SGE לימאה בפרט ורסיברי ימאהה בכלל :!:

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
EB1000 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 390
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום

יש בבעלותי רסיבר ימהה מדגם RX-V2400 שנקנה ב 2004. רסיבר מעולה, אם כי ללא HDMI אבל למי אכפת. הרסיבר עבד מצויין במשך 6 שנים, עד שלפני שבועיים החלו בעיות כאשר הוא לפרקים הפסיק לעבוד ולא השמיע את הכניסות האחוריות פרט לטיונר. המכשיר כבר לא באחריות אך מדובר במכשיר שעלה כ 7000 שח אז ולכן מסרתי אותו לבדיקה לשירות במעבדות SGE. כעבור שבוע קיבלתי תשובה מהמעבדה שהבעיה מורכבת מידי ולא ניתנת לתיקון ללא הזמנת כרטיס מיוחד מיפן בעלות של כ 1500 שח וזמן המתנה של כ 4 חודשים. לאחר שיחה עם הטכנאי במעבדה, הובהר לי שמדובר בבעיה דיי נפוצה. סוללת הגיבוי של הזכרון דלפה על הלוח הראשי וגרמה לקורוזיה אשר חדרה לעומק הלוח, כי מדובר בלוח יקר ורב שכבתי... כאן מגיעה ההזהרה מפני רסיברי ימאה. מבדיקה באינטרנט מתברר שזו תוםעה שכיחה יחסית, הרסיברים כוללים קבל\סוללה מאיכות ירודה שנשפכים כעבור כ 5 שנות שימוש. פשוט מדובר בפצצה מתקתקת. הטכנאי אף רמז שזו אשמתי שאני לא דואג להביא את הרסיבר לטיפול אחזקה מידי שנתיים... עוד מעט SGE ידרשו להעביר כל מכשיר טסט שנתי.. מעבדת השירות הפנתה אותו לחנות התצוגה של SGE לבחור בשם איתן כדי שיציע לי דיל טריד אין בתור פיצוי על עוגמת הנפש.. הרמתי את הטלפון וכאשר אמרתי לאיתן את דגם הרסיבר שיש לי, הוא מיד שאל "מה והוא עוד חיי?" כאלו שמר איתן מופתע לגלות שאני עדיין מחזיק במכשיר כזה מיושן.. לא יאומן. וזה לא הכל, הוא הציע לי 500 ש"ח זיכוי על ה"גרוטאה המיושנת" שלדבריו אינה שווה כלום כי אינה תומכת ב HD.. אולי כדאי לי גם למכור ב 500 שח את הפטיפון LINN SONDE K LP12 משנת 1986 אחרי הכל אין לו יציאת HDMI אז מה הוא שווה..? טוב, אז אחרי חיפוש באינטרנט השגטי את ה SERVICE MANUAL של הרסיבר. לקחתי אותו בחזרה מהמעבדה, פתחתי את המכה, פרקטי את הסוללה המתפוררת מהלוח, ניקיתי מסביב במסיר קורוזיה ונוזל ניקוי מגעים. התקנתי סוללת גיבוי חדשה שעלתה 25 שח.. ולא יאומן, הרסיבר עובד כמו חדש. שומעים מצויין, אין יותר הפסקות, הוא זוכר את כל ההגדרות גם אחרי 24 שעות ללא חשמל... מתברר שבנוסף על הכל גם טכנאי המעבדה של SGE לא מבינים כלום מהחיים שלהם, או שהם פשוט מודרכים לשכנע לקוחות להגרר לעסקאות שדרוג...

מה המסקנה? לפחות עבורי, לא לרכוש יותר שום מוצר של ימאהה (גם סאב שלהם אצלי התקלקל אחרי שנה ועבר תיקון במסגרת אחריות). ואם רוצים בכל זאת להסתכן עם ימאהה, כבר עדיף לרכוש מוצר מיבואן פרללי ולשם הרבה פחות, הרי גם כך השירות שלהם שווה לת^ת.. ראו הוזהרתם
The more I see People the more like Pigs

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #2 

עצוב מאוד לשמוע
ואני חושב שהיה נחמד עם הייתי פונה אלייהם ומציע להם להגיב כאן
העם דורש..... כל מיני דברים

Newboy
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 614 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #3 

כל הכבוד לך שיכולת לפרק ולהרכיב סוללה אחרת

ומה יעשה מי שלא מתמצא ושלא יודע לעשות זאת? ..... (W)

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #4 

פששש כל הכבוד על היוזמה והיכולת.
אני (תמים כזה) הייתי פשוט מאמין שלא ניתן לתקן ....

EB1000 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תגובת המעבדה לאחר שבשרתי להם שהצלחתי לתקן ע"י החלפת סוללה בעלות 25 שח + ניקוי מקומי: השירות שמעבדת החברה נותנת הינו מקצועי. היות ומבדיקה שנערכה נמצא כי הכרטיס הראשי נגוע בזיהום קורוסיבי, תיקון מאולתר ע"י ניקוי והחלפת סוללה אינו יכול להבטיח כי הבעיה תפתר לטווח הארוך, היות וקים חשש שמוליכי המעבר בין השכבות נאכלו, התיקון היחיד שיבטיח הצלחה מלאה הוא החלפת הכרטיס. ..

זהו פחות או יותר. הטכנאי אף "הבטיח" לי שאני לא אזכה להינות מהמכשיר למשך תקופה ארוכה, כי נגרם נזק בלתי הפיך לכרטיס, והתיקון המאולטר והחובבני שבוצע, עלול לרגום לנזקים בלתי הפיכים למכשיר בעתיד.. אני אומר, אם זה יחזיק עוד שנה, אז זה כבר שווה את ה 25 שקחים שהשקעתי, ואת השיעור שלמדתי באותה ההזדמנות.. בעוד שנה אני כבר ארכוש רסיבר חדש, מה שבטוח לא של ימהה...

Newboy
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 614 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #6 

צודק. כל מילה בסלע (Y)

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #7 

uris כתב:פששש כל הכבוד על היוזמה והיכולת.
אני (תמים כזה) הייתי פשוט מאמין שלא ניתן לתקן ....
...
גם אני
בייחוד במעבדות גדולות - מוסכים גדולים
יש לי נטייה להאמין
נאיבי

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #8 

מאוד מאכזב שזו ההתיחסות של היבואן.
בזמנו הרסיבר הזה (דגם 2400 ) היה אחד התותחים בשוק.
חבל שמתיחסים אליו כאילו היה אחד הרסיברים המעפנים....

ארז

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10069
נתן תודות: 571 פעמים
קיבל תודות: 591 פעמים

שליחה #9 

רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #10 

מקגייור

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #11 

סחטיין.
אני הייתי אוכל את כל מה שמאכילים אותי.

יוני_א
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 848
שם מלא: יוני
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #12 

כל הכבוד על התיקון.
סיפור ששמעתי ממישהו - הרכב שלו התחיל לעשות בעיות, הלך למוסך ואמרו לו שניזוק הכרטיס הראשי, סיפור של כמה אלפי שקלים. כששאל למה לא מתקנים, צחקו ואמרו לו שאי אפשר לתקן כאלה דברים. בתור נסיון אחרון, לקח את הכרטיס לטכנאי טלויזיה שמצא בקלות את הבעיה, ותיקן אותה תמורת פחות ממאה שקלים...

EB1000 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

דבר אחד טוב ניתן לומר על המעבדה של SG, הם לפחות לא ביקשו כסף על הבדיקה של המכשיר. אגב אותו בחור בשם איתן מ SG סרב להאמין לי שהטכנאי שלו במעבדה התוודה בפני שמדובר בבעיה שחיכה ברסיברי ימאהה.. אגב מבדיקה בפורום FIXYA מתברר שזו אחת הבעיות השכיחות ביותר במכשירי וידיאו ישנים, וברסיברי ימאהה שאימצו את השיטה הישנה של סוללת זכרון (אגב למעשה מדובר בקבל זכרון של 1 פראד ל 5.5V, אך שהזכרון של הרסיבר הוא לא נצחי. ומחזיק לכל היותר 40 יום ללא חשמל (מחוץ לשקע). יתר על כן, השיטה הנ"ל לא שונתה עד היום, כולל בסדרה החדשה 65 של ימאהה, רק סדרות היוקרה כמו סדרת ה Z משתמשת בשמירת נתונים על זכרון פלאש שאינו מצריך סוללה או קבל זכרון. אגב על פי ה SERVICE MANUAL ה RX-V2400 זהה לחלוטין ל RX-V1400 יש להם את אותו SERVICE MANUAL עם מספר הבדלים של ערכי רכיבים, קושחה, ומספר של רכיבים חסרים (לא מותקנים ב 1400). למעשה ניתן להפוך כל 1400 ל 2400 בעזרת רכישת הכריבים החסרים וצריבת קושחה חדשה... ודבר אחרון, צישהו הזכיר כאן שלט, אש השלט של ה 2400 שלי הלך לעולמו כבר אחרי שנתיים. כל מספר חודשים עוד כפתור הפסיק לתפקד. מזל שיש פרונטו...

arik35
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 688
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #14 

נשמע מוכר... לי יש אותה בעיה עם רסיבר ימאהה (RXV5200) קצת יותר ישן (בן 8 בערך) אחרי 6 שנים בדיוק, רמקולי הסראונד(אחוריים וסנטר) התחילו להרעיש יותר מלהשמיע סאונד, השלט הפסיק לעבוד אחרי בערך 3 שנים.. וזהו חוץ מזה אחלה מגבר :lol:

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #15 

ולי יש 995 שמסרב להתקלקל :)
טפו טפו (או שלא)
העם דורש..... כל מיני דברים

baret
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
קיבל תודות: 0

ל EB1000 שלום

שליחה #16 

יש לי רסיבר של MARNTZ דגם SR5200 בערך 7 שנים.
לחאחרונה כשאני רואה סרט כשהרסיבר נמצא בתחנת 7CH לאחר כל 8 דקות הוא כבה מעצמו.
צריך לציין כי כאשר הוא על ערוצים אחרים התופעה לא קורת והוא עובד ללא מעצורים.
האם אתה חושב שזו אותה בעיה שהיתה לך עם הימאה סוללה?
אשמך לקבל ממך עצות/סיוע בנסיון לאתר התופעה.
מודה לך על השת"פ בפתרון שביצעתה ברסיבר שלך.
בברכה
BARET

EB1000 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

קשה מאד לקבוע על סמך התיאור. לרוב כיבוי של הרסיבר מתרחש בעקבות פעולה של מעגלי ההגנה בגלל קצר ברמקולים או עומס יתר. בהנחה שהכל מחובר כראוי והרמקולים תקינים, הייתי פותח את המכסה ומחפש אם יש משהו חריג נראה לעין. סוללת הגיבוי היא בעצם עוד קבל. אחוז גדול מהתקלות קשור בקבלים שזלגו. קל לאתר קבל כזה, כי הוא לרוב נראה נפוח ומלוכלך בחומר בצבע חוב. הייתי מתמקד באזור ספק הכוח. אתה יכול לחפש את התקלה באתר הבא: http://www.fixya.com/

בהצלחה

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #18 

כל הכבוד על המחשבה הנכונה, היוזמה וביצוע התיקון הנדרש. מעבר לכך, לא הייתי מתפלא אם זה גם התיקון שהיו עושים במעבדה, אחרי שמכרו לך את הלוקש על החלפת כל הכרטיס באחד חדש מיפן וגבו כמובן 1500 שקל... וחוץ מזה, 4 חודשים המתנה למשלוח מיפן הם זמן בלתי סביר לחלוטין, אלא אם כן הכרטיס מובל לארץ ע"י יפני בן 95 שרוכב על חמור כל הדרך.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

rib
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #19 

EB1000,
אתה יוצא בכזו נחרצות כנגד ימאה כאילו ששאר יצרני הרסיברים ניחנו באמינות מושלמת...
אפשר לחשוב שאצל פיוניר, סוני ואונקיו הכל דבש. רק נזכיר את עליולות סוני והPS3 ואני בטוח שיש עוד המון דוגמאות.

טיבם של דברים להתקלקל וטיבם של מותגים להתרסק כל כמה שנים. אם הייתי מספר לך על לפני כמה שנים מה הולך לקרות עם טויוטה היית חושב שאני משוגע.

נכון שיש שיטות אמינות יותר ופחות עדיין אני חושב ש 6 שנים זה לא רע בכלל...

מעטים המוצרים היום שבונים אותם על מנת שיחזיקו מעמד שנים במיוחד כשהטכנולוגיה טסה קדימה וסוגים שונים של מוצרים הופכים למיושנים אחרי מעט מאוד זמן.

מצד שני אני חושב שמגיע לך כל הכבוד שהצלחת להתגבר על התקלה ולהאריך את חיי הרסיבר שלך - רק על תשכח שלא כולם יודעים, מסוגלים, רוצים ויעדיפו כן לנצל את מנגנון ההשמדה העצמי הזה המובנה בתוך הרסיבר להשתדרג נניח לעולם ה-HD בקולנוע הבייתי.

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #20 

dragon כתב:כל הכבוד על המחשבה הנכונה, היוזמה וביצוע התיקון הנדרש. מעבר לכך, לא הייתי מתפלא אם זה גם התיקון שהיו עושים במעבדה, אחרי שמכרו לך את הלוקש על החלפת כל הכרטיס באחד חדש מיפן וגבו כמובן 1500 שקל... וחוץ מזה, 4 חודשים המתנה למשלוח מיפן הם זמן בלתי סביר לחלוטין, אלא אם כן הכרטיס מובל לארץ ע"י יפני בן 95 שרוכב על חמור כל הדרך.
...
זה לא לוקש בכלל... ברגע שיש קורוזיה אי אפשר להפסיק אותה, אפשר לנקות אבל הנזק כבר נעשה. לכן הם צדקו במעבדה, על מנת שתיקון יהיה באמת תיקון ולא פיתרון זמני צריך להחליף את הכל, מצד שני אני לא מכיר מישהו שהיה מעדיף לשלם 1500 על תיקון מכשיר ישן מאשר על 25 שח לתיקון זמני שיש סיכוי שיחזיק הרבה.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”