יציאות חשובות לכרטיס קול (מובנה) וענייני coaxial s/pdif

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם

בינתיים, כרטיס הקול שלי מחובר לסוג של קטסטרופה שכנראה לא תישאר שם זמן רב. איני יודעת מה יחליפה וסביר שאחפש משהו בעלות יחסית נמוכה ושייתן לי את התמורה הטובה ביותר לכסף (כאשר יקרה, מקווה שתעזרו לי בנושא).

כרגע, אני משדרגת את ה- HTPC שלי וכמובן בין השאר הקדשתי תשומת לב לענייני כרטיס הקול.
הבטתי על מספר לוחות (בעיקר מבוססי צ'פים מסדרת 790, 890 של AMD) בהם כרטיסי קול מובנים שהבנתי שלפחות לשם התחלה אמורים לספק איכות מספיק טובה גם כאשר ארכוש מערכת.
ראיתי שלחלקם בנוסף ליציאות האנלוגיות, יציאת coaxial s/pdif וגם יציאת /optical s/pdif , ולחלקם רק יציאה אופטית. (יציאת HDMI - אין. טעות ).

בנוסף לכך, תהייתי היא כדלקמן:
האם בתקציב של נניח 7K-15K לכל המערכת (כאמור איני יודעת עדיין מה יהיה התקציב אבל אני מעריכה שלא אחרוג בהרבה מגבולות אלה) ובתקווה למערכת קולנוע שלמה מאוזנת והכי משתלמת, אני עלולה להיתקל ברסיבר מומלץ שדווקא מצריך חיבור זה ולכן כדאי לי לא לוותר עליו כל כך מהיר ואף להתעקש שיהיה בלוח? או שלא אזדקק לו ואין סיבה להניח שרסיברים טובים בתקציב זה לא אוכל לחבר דרך החיבור האופטי (שהבנתי שעדיף) או טוב מכך (היה ודבר ניתן) בחיבור ה- HDMI כך שאין כל בעיה בלקחת לוח (איכותי ויחסית יקר) החסר חיבור coaxial s/pdif?

עריכה - לאחר קריאה בפורום נראה שבלא מעט מהמקרים אתם יותר ממליצים לשדרג לכרטיס קול חיצוני או להוסיף מכשיר כלשהו (סורי, טרם התעמקתי וכרגע זה גם פחות רלוונטי) שיתקן / ישפר / יוציא אות קול איכותי בהרבה. היות ואיני יודעת אם ארצה בהמשך לעשות דבר כזה, אבקש שגם אופציה זו לא תישלל ממני בכך שאוותר על חיבור ה- coaxial s/pdif מלוח האם.

תודה מראש על העזרה
ושבת שלום לכולכם.
(f)
נערך לאחרונה על ידי biss ב 30/05/2010 2:03, נערך פעם 1 בסך הכל.
לבקשת המערכת, החתימה בעריכה.

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

יתכן ושאלתי שאלות כאלו מסובכות?
:?

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

קודם כל, אם את מתכוונת להוציא אודיו דיגיטלי בלבד אין טעם לקנות כרטיס קול.
מבחינת איכות אין הבדל בין SPDIF אופטי לCOAX. ההבדל היחיד הוא שאופטי לא יודע להעביר 7.1 ולא את פורמטי האודיו החדשים.
לגבי HDMI - אני מניח שזה תלוי בלוח הספציפי - צריך לבדוק במפרט הטכני שלו
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

תודה על התשובה, הררי

בעקבות דברייך מעט קראתי ואם הבנתי נכון, לא רק האופטי אינו יכול להוציא את הפורמטים החדשים (כולל 7.1) אלא גם הקואקסי- תקן אותי אם הבנתי לא נכון. כלומר:
1. עדיין לא ממש ברור לי האם יש עדיפות כלשהי להוצאת אות דיגיטלי מהאופטי או מהקואקסי.
2.יש לי הרושם שגם היה וארצה להוציא אות דיגיטלי (דבר שמהמעט מאוד ששמעתי בנושא נוצר אצלי רושם שעדיף) אזדקק לכרטיס / תוספת כלשהי) היות ואין לי בכרטיס הקול אונבורד יציאת HDMI. תקן אותי אם אני טועה.
מה שכן:
2א. עושה רושם שלפחות בחלק מהלוחות לגביהם אני מתלבטת ישנו כרטיס מסך אונבורד שיכסה לי את עניין ה-HDMI אולם לא את כל הפורמטים.
2ב. יש סיכוי יותר מסביר שארכוש כרטיס מסך מסדרת HD5XXX ובמקרה זה גם עניין ה- HDMI וגם עניין הפורמטים החדשים אמור להיות מכוסה.

3. יש לי הרושם שגם כאשר אקנה רסיבר היה והדבר יהיה אפשרי אעדיף חיבור HDMI ואם לא, אולי אנלוגי (כרגע, לפחות בשל העובדה שמסוגל להעביר את כל הפורמטים) אולם, רק כדי להסיר ספק, האם יכול להיות שבתקציב שלי יתברר לי שבגדול עומדות לפני שתי אופציות:
- רסיבר ללא HDMI אבל איכותי יותר
- מול רסיבר עם HDMI איכותי פחות,
ואז בגל איכות השמע אמצא עצמי שוב נזקקת לאחר משני החיבורים הדיגיטליים האחרים אולם באותו רסיבר (או מכשיר ביניים משפר) יהיה רק חיבור קואקסלי (או שחיבור זה יהיה עדיף)? או שאני סתם מסתבכת ואני בהחלט יכולה לבחור לוח ללא שיקולים של קיום או אי קיום חיבור קואקסי?

ואם כבר, שאלה נוספת. האם נכון להניח שמהרגע שאפנה את האודיו לכרטיס המסך לא אוכל להשתמש במיקרופון ובאזניות? היה וכן, האם וכיצד ניתן לפתור עניין זה והאם ניתן לעשות זאת גם ללא חיבור ציוד נוסף?

אגב, כאשר כתבת 7.1 אני מניחה שהתכוונת LPCM 7.1. תקן אותי אם אני טועה.

שוב תודה ושבוע טוב

sharklz
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

הי biss
לדעתי את יותר מדי מסתבכת ולא ממש צריך...

אין עדיפות אם אופטי או קואקס, שניהם מעבירים מידע דיגיטלי ולמרחקים כאלה אין עדיפות לזה על פני אחר.
לכרטיס קול לא תמיד יש יציאת SPDIF ולכן מומלץ מאד לדאוג לכך מראש (אם עוד לא קנית מחשב זה אומר שתבדקי שיש יציאה כזו ON BOARD), אם כבר יש לך מחשב אז כרטיס קול עם יציאה SPDIF.

לגבי הרסיבר הוא חייב להכיל כניסות HDMI ומאד מומלץ שגם ידע לפענח אותן.
אני לא חושב שתצטרכי (בנוגע לממשק HDMI) להתפשר מאחר והיום כל הרסיברים מכילים כניסות כאלה ורוב רובם גם מפענחים.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #6 

biss - לפעמים עדיך ללכת על כבל אופטי בגלל שזה אינו מושפע מהפרעות (כמו ground loop) שלפעמים עלולים
להיווצר בחיבור של המחשב למערכת. דבר נוסף שצריך לשים לב אליו (למרות שאני לא יודע עד כמה זה תקף היום)
זה שהכרטיס קול שבלוח אם אינו מבצע המרה של סיגנל ב 44.1khz ל 48khz - לא אידיאלי למוסיקה ב 44.1khz.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

לכבל אופטי יש גם חסרונות מול הקואקסיאלי.
למשל:
קצב העברת המידע המקסימלי שכבל אופטי מסוגל להעביר אינו מספיק בשביל להעביר 8 ערוצי אודיו (7.1) ולא את פורמטי האודיו החדשים.
כבל אופטי הוא יחסית עדין. אם מקפלים אותו באופן חד מידי זה עלול לשבור את הסיבים האופטיים שבתוך הכבל.
החיבור של הכבל האופטי (TOSLINK) אינו חזק במיוחד. הכבל נוטה להשתחרר ולצאת מהמחבר.

השיקול צריך להיעשות בהתאם לתווך בו את מתכוונת להעביר את הכבל ובהתאם לצרכים, כלומר, אם את מתכוונת להעביר 8 ערוצי אודיו בצורת אחד מפורמטי האודיו החדשים אין מה לדבר על אופטי אבל אם הכבל יועבר במקום שיש בו הרבה הפרעות חשמליות, אולי שווה להתפשר.
אם הכבל צריך לעבור בתעלות צפופות עם פניות חדות או שהמכשיר אליו הכבל יחובר מיועד לזוז - אופטי זו לא הדרך.

אם את מתכוונת להשתמש בחיבור הHDMI לוידאו בכל מקרה, נראה לי שכדאי לך להשתמש בו גם לאודיו מאחר שהוא נותן את כל היתרונות של כבל קואקסיאלי וחוסך כבל נוסף שיסתובב מאחורי המערכת.
***צריך רק לוודא שגם לוח האם של המחשב וגר הרסיבר תומכים באודיו ע"ג HDMI (יש רסיברים בעלי כניסת HDMI אך ללא תמיכה באודיו מאותו חיבור)***
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

sharklz כתב:הי biss
לדעתי את יותר מדי מסתבכת ולא ממש צריך...

אין עדיפות אם אופטי או קואקס, שניהם מעבירים מידע דיגיטלי ולמרחקים כאלה אין עדיפות לזה על פני אחר.
לכרטיס קול לא תמיד יש יציאת SPDIF ולכן מומלץ מאד לדאוג לכך מראש (אם עוד לא קנית מחשב זה אומר שתבדקי שיש יציאה כזו ON BOARD), אם כבר יש לך מחשב אז כרטיס קול עם יציאה SPDIF.

לגבי הרסיבר הוא חייב להכיל כניסות HDMI ומאד מומלץ שגם ידע לפענח אותן.
אני לא חושב שתצטרכי (בנוגע לממשק HDMI) להתפשר מאחר והיום כל הרסיברים מכילים כניסות כאלה ורוב רובם גם מפענחים.
...
תודה על התשובה sharklz

כן, סביר להניח שאני מסתבכת. זה כנראה קורה למי שמצד אחד יודע שאינו יודע כמה דברים, ומצד שני מנסה להמנע מצרות עתידיות ולא מוכן להניח לכך עד שיבין בדיוק.

1. טרם קניתי מחשב. לכל כרטיסי הקול אונבורד שאני שוקלת יש לפחות יצאה דיטיגלית אחת היא האופטית לכולם גם אנלוגיות (7.1) ולאחד מהם אף HDMI (לוח עם כרטיס מסך אונבורד- GA-890GPA-UD3H ) אבל במקרה זה כנראה אינו מסוגל להעביר את פורמטי האוודיו החדשים. העניין הוא שרק לחלקם יש יצאה קואקסית ואני מנסה למעשה לברר עד כמה זה חשוב. והאם אוכל להתקל ברסיבר או בהתקן אחר שסביר שארצה לחבר שאם ארצה לחברו בחיבורי דיגטלי, האופציה היחידה (או העדיפה) תהה החיבור הקואקסי.

2. לגבי הרסיבר, אתה אומר שגם בדגמים המשתלמים והנחשבים טובים היותר זולים סביר מאוד שתהה כניסת HDMI - ואם נתייחס להודעתו האחרונה של הררי, גם כזו התומכת באודיו וכזו שתתמוך לפחות במפענחים ברמה שימכו החיבורים האופטי-קואקסי?

שוב, תודה על העזרה
ושבת שלום.
נערך לאחרונה על ידי biss ב 04/06/2010 16:24, נערך פעם 1 בסך הכל.

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

י

שליחה #9 

HazooM כתב:biss - לפעמים עדיך ללכת על כבל אופטי בגלל שזה אינו מושפע מהפרעות (כמו ground loop) שלפעמים עלולים
להיווצר בחיבור של המחשב למערכת. דבר נוסף שצריך לשים לב אליו (למרות שאני לא יודע עד כמה זה תקף היום)
זה שהכרטיס קול שבלוח אם אינו מבצע המרה של סיגנל ב 44.1khz ל 48khz - לא אידיאלי למוסיקה ב 44.1khz.
...

תודה על התגובה, HazooM
1. האמת שאיני מבינה מידי בחשמל, תדרים והפרעות. בגדול בכל מקרה איני נראה שהכבלים לא יעברו מחוץ לבית, לפחות למירב ידיעתי גם לא בצמוד לשדות רציניים במיוחד או מכשירים החורגים מהנורל של דירה סבירה. בינתיים נראה שגם לא בתעלות (אולם דבר זה עוד עלול להשתנות ואז איני יודעת לאיזה כיוון). היה ובהתחשב בנתונים אלו יש טעם לבדוק לגבי הפרעות שונות או שהדבר פחות רלוונטי? אם כן אשמח אם תמקד אותי יותר.

2. באשר להמרה, מדובר יהיה או על כרטיס הקול אונבורד : Realtek ALC889
http://www.realtek.com/products/product ... ProdID=173
או הדגם הבא אחרי (וRealtek ALC892) שלמרות שמעט התקשתי למצא את המפרט שלו אני נוטה להעריך שלא יהיה פחות טוב ממנו.
במפרט של ה- Realtek ALC889 בין השאר נכתב:
# All DACs supports 44.1k/48k/88.2k/96k/176.4k/192kHz sample rate
# All ADCs supports 44.1k/48k/88.2k/96k/176.4k/192kHz sample rate
# Primary 16/20/24-bit SPDIF-OUT supports 32k/44.1k/48k/88.2k/96k/192kHz sample rate
# Secondary 16/20/24-bit SPDIF-OUT supports 32k/44.1k/48k/88.2k/96k/192kHz sample rate
# 16/20/24-bit SPDIF-IN supports 32k/44.1k/48k/96k/192kHz sample rate

איני בטוחה אם זה קשור למה שאמרת, אבל זה נשמע לי משהו דומה ומכאן עושה רושם שהוא תומך ולא מבצע המרה. הבנתי נכון או שאני ממש לא בכיוון?
בנוסף, אם תוכל להכנס למפרט הכרטיס, לעבור ולחוות דיעה על הכתוב שם אודה לך.

שוב תודה על העזרה
ושבת שלום
נערך לאחרונה על ידי biss ב 04/06/2010 16:22, נערך 2 פעמים בסך הכל.

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

harari כתב:לכבל אופטי יש גם חסרונות מול הקואקסיאלי.
למשל:
קצב העברת המידע המקסימלי שכבל אופטי מסוגל להעביר אינו מספיק בשביל להעביר 8 ערוצי אודיו (7.1) ולא את פורמטי האודיו החדשים.
כבל אופטי הוא יחסית עדין. אם מקפלים אותו באופן חד מידי זה עלול לשבור את הסיבים האופטיים שבתוך הכבל.
החיבור של הכבל האופטי (TOSLINK) אינו חזק במיוחד. הכבל נוטה להשתחרר ולצאת מהמחבר.

השיקול צריך להיעשות בהתאם לתווך בו את מתכוונת להעביר את הכבל ובהתאם לצרכים, כלומר, אם את מתכוונת להעביר 8 ערוצי אודיו בצורת אחד מפורמטי האודיו החדשים אין מה לדבר על אופטי אבל אם הכבל יועבר במקום שיש בו הרבה הפרעות חשמליות, אולי שווה להתפשר.
אם הכבל צריך לעבור בתעלות צפופות עם פניות חדות או שהמכשיר אליו הכבל יחובר מיועד לזוז - אופטי זו לא הדרך.

אם את מתכוונת להשתמש בחיבור הHDMI לוידאו בכל מקרה, נראה לי שכדאי לך להשתמש בו גם לאודיו מאחר שהוא נותן את כל היתרונות של כבל קואקסיאלי וחוסך כבל נוסף שיסתובב מאחורי המערכת.
***צריך רק לוודא שגם לוח האם של המחשב וגר הרסיבר תומכים באודיו ע"ג HDMI (יש רסיברים בעלי כניסת HDMI אך ללא תמיכה באודיו מאותו חיבור)***
...
תודה על התשובה הררי
1. שוב, לצערי איני בטוחה שלחלוטין הבנתי את תשובתך. אתה מציין שקבל אופטי אינו מספיק להעביר לא את ה- 7.1 ולא את הפורמטים החדשים. אם הבנתי נכון גם הקואקסי אני מסוגל להעביר את הפורמטים החדשים אולם את ה- 7.1 הוא דווקא כן. האם אני צודקת? אם לא, אשמח אם תסביר מעט יותר באריכות כך שאבין לגמרי.
2. באשר לטווח - איני צופה שיהיה מדובר על טווח גדול. סביר שבאותו חדר (חדר לא אולם ענק) אבל מקסימום מחדר אחר.
כרגע לא נראה שיש (או יהיו) בסביבה הפרעות חשמל רבות, אולם איני מכירה היטב את הנושא כך שלא ממש בדקתי. כיצד אוכל לדעת זאת והאם בדירה רגילה אמוריות להיות הפרעות חשמליות רבות?
באשר לתעלות צפופות או פניות חדות. כאן אני מתחילה לחשוב לכיוון הקואקסי כדבר שבמקרים מסויימים עלול להיות רלוונטי עבורי. אמנם כרגע ה-HTPC נמצא בסמוך לטלויזיה ולמערכת אולם יתכן שבהמשך אחליט להעבירו ואולי אף ליותר מכמה מטרים בודדים וכנראה רצוי שתהה לי האופציה להשתמש גם בכבל פחות עדין ובחיבורים פחות מועדים לפורענות.כך שמרגע לרגע נראה לי שרצוי לשמור את האופציה הקואקסית פתוחה. רק ליתר ביטחון.

3. באשר לחיבור ה-HDMI הייתי שמחה אם מעט תרחיב בנושא. אתה כותב שיש רסיברים בעלי HDMI אך ללא תמיכה באודיו מאותו חיבור? כלומר האם אותם רסיברים צריכים חיבור HDMI נוסף בשביל האודיו או שכלל אינם מקבלים אוודיו ב- HDMI אלה רק וודאו ואוודיו הם מקבלים או בחיבור הדיגטלי (אופטי/ קואקסי) או שאפילו בחיבור האנלוגי. אם כי העניין האנלוגי מעט מתנגש לי עם העובדה שנדמה לי שקראתי בפורום שחיבורים אנלוגים אמורים לצאת ישירות לרמקולים או משהו בסגנון.
בקיצור, אשמח אם תפרט מעט בנושא.

שוב תודה על עזרתך
ושבת שלום.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”