בינתיים, כרטיס הקול שלי מחובר לסוג של קטסטרופה שכנראה לא תישאר שם זמן רב. איני יודעת מה יחליפה וסביר שאחפש משהו בעלות יחסית נמוכה ושייתן לי את התמורה הטובה ביותר לכסף (כאשר יקרה, מקווה שתעזרו לי בנושא).
כרגע, אני משדרגת את ה- HTPC שלי וכמובן בין השאר הקדשתי תשומת לב לענייני כרטיס הקול.
הבטתי על מספר לוחות (בעיקר מבוססי צ'פים מסדרת 790, 890 של AMD) בהם כרטיסי קול מובנים שהבנתי שלפחות לשם התחלה אמורים לספק איכות מספיק טובה גם כאשר ארכוש מערכת.
ראיתי שלחלקם בנוסף ליציאות האנלוגיות, יציאת coaxial s/pdif וגם יציאת /optical s/pdif , ולחלקם רק יציאה אופטית. (יציאת HDMI - אין. טעות ).
בנוסף לכך, תהייתי היא כדלקמן:
האם בתקציב של נניח 7K-15K לכל המערכת (כאמור איני יודעת עדיין מה יהיה התקציב אבל אני מעריכה שלא אחרוג בהרבה מגבולות אלה) ובתקווה למערכת קולנוע שלמה מאוזנת והכי משתלמת, אני עלולה להיתקל ברסיבר מומלץ שדווקא מצריך חיבור זה ולכן כדאי לי לא לוותר עליו כל כך מהיר ואף להתעקש שיהיה בלוח? או שלא אזדקק לו ואין סיבה להניח שרסיברים טובים בתקציב זה לא אוכל לחבר דרך החיבור האופטי (שהבנתי שעדיף) או טוב מכך (היה ודבר ניתן) בחיבור ה- HDMI כך שאין כל בעיה בלקחת לוח (איכותי ויחסית יקר) החסר חיבור coaxial s/pdif?
עריכה - לאחר קריאה בפורום נראה שבלא מעט מהמקרים אתם יותר ממליצים לשדרג לכרטיס קול חיצוני או להוסיף מכשיר כלשהו (סורי, טרם התעמקתי וכרגע זה גם פחות רלוונטי) שיתקן / ישפר / יוציא אות קול איכותי בהרבה. היות ואיני יודעת אם ארצה בהמשך לעשות דבר כזה, אבקש שגם אופציה זו לא תישלל ממני בכך שאוותר על חיבור ה- coaxial s/pdif מלוח האם.
תודה מראש על העזרה
ושבת שלום לכולכם.