פער מחירים גבוה

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #1 

מישהו מוכן להסביר לי למה יש הבדלים כאלה גדולים בין מוצר שנמכר פה לחו"ל ?
שמתי עין על מגבר TXNR1007 Onkyo (משקל 23 ק"ג) שעולה בחו"ל בסביבות 1100 דולר . בארץ דורשים עליו 11800 שקל .
אני מבין שיש חישובים של משלוח , משקל, מכס ומסים , אבל כמה זה כבר יכול להוסיף ?
כדאי לנסות להביא ביבוא אישי ? או שזה לא משתלם?
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?

vladimir71
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 392
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

ככה זה כי צריך לשלם על הוצאות של חברה (פרסום, עובדים,מכוניות, וכל הוצאות ומיסים)

Eff
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #3 

לא נכון , זו לא הסיבה . גם בארה'ב משלמים על פרסום וכל זה .

אולי תתחיל מלחשוב יותר בכיוון של למה במכולת השכונתית הקטנה המחירים הרבה יותר גבוהים מאשר בסופר הגדול באיזור התעשייה.
GO VEGAN

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #4 

יש כל כך הרבה שרשורים בנושא בפורום "מסחר, שיווק ושירות". רק תעשה חיפוש ותמצא את כל התשובות לשאלות שעוד לא נשאלו כאן...

ארז

clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

Eff כתב:לא נכון , זו לא הסיבה . גם בארה'ב משלמים על פרסום וכל זה .

אולי תתחיל מלחשוב יותר בכיוון של למה במכולת השכונתית הקטנה המחירים הרבה יותר גבוהים מאשר בסופר הגדול באיזור התעשייה.
...
אני יודע שבמכולת השכונתית יותר זול . העניין הוא שפה נראה שאין לי את האופצייה ואני מוגבל רק לאותו סופר גדול -
בכל החנויות שבדקתי באינטרנט המחיר מתחיל מפי 3 כמעט בחו"ל . או שבעצם אני צריך להבין שאפשר גם בזול יותר במקומות אחרים?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #6 

אני לא אכנס לכיס של היבואן כי אני מניח שיש לו את השיקולים שלו, בכול אופן מדובר באחד הרסיברים הכי טובים שאפשר לקנות באיזור ה10000 ש"ח (חדש). אם לא מפריע לך לקנות מכשיר מתצוגה ניתן לקנות את ה875 באיזור ה6500 ש"ח.

יוני_א
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 848
שם מלא: יוני
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #7 

clip99 כתב:
Eff כתב:לא נכון , זו לא הסיבה . גם בארה'ב משלמים על פרסום וכל זה .

...
אני יודע שבמכולת השכונתית יותר זול . העניין הוא שפה נראה שאין לי את האופצייה ואני מוגבל רק לאותו סופר גדול -
בכל החנויות שבדקתי באינטרנט המחיר מתחיל מפי 3 כמעט בחו"ל . או שבעצם אני צריך להבין שאפשר גם בזול יותר במקומות אחרים?
...
פה הטעות שלך... במכולת דווקא יותר יקר, ואתה מוגבל אליה כי אתה גר בארץ ולא בארה"ב

Eff
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #8 

תודה :lol:
מכולת =israel
סופר= usa
GO VEGAN

clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

כן , טעיתי . גם חשבתי שיש אופציה יותר זולה בארץ. אז אני מבין שבארץ לא אמצא בזול יותר?
שווה ללכת על יבוא אישי?

skitz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #10 

מעמ נע בסביבות ה15%, מכס על מוצרי חשמל לסוגיהם 35-50%, משלוח ימי+רווח ליבואן 5-10% , רווח לבעל החנות ממנה קנית 2-10%
תחשב...לפי החישוב שלי אחרי שהורדתי את הרווח לבעל החנות כיוון שהמחיר בארהב כנראה גם כולל רווח לבעל החנות שם, המחיר נשמע הגיני לגמרי, השאלה שאנו צריכים לשאול היא למה אנחנו חיים במדינה שאוכלת לאנשים את הכיס בצורה כזו, אתה מדבר פה על רסיבר של 10 אלף שקל, אבל אדם שהולך לסוכנות לקנות רכב משלם 50% יותר ממה שאמריקאי ישלם עליו...זה באמת כואב

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #11 

skitz כתב:אדם שהולך לסוכנות לקנות רכב משלם 50% יותר ממה שאמריקאי ישלם עליו...זה באמת כואב
...
50% יותר? הלוואי. יותר נכון לומר 150% יותר.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

rib
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #12 

skitz כתב:מעמ נע בסביבות ה15%, מכס על מוצרי חשמל לסוגיהם 35-50%, משלוח ימי+רווח ליבואן 5-10% , רווח לבעל החנות ממנה קנית 2-10%
תחשב...לפי החישוב שלי אחרי שהורדתי את הרווח לבעל החנות כיוון שהמחיר בארהב כנראה גם כולל רווח לבעל החנות שם, המחיר נשמע הגיני לגמרי, השאלה שאנו צריכים לשאול היא למה אנחנו חיים במדינה שאוכלת לאנשים את הכיס בצורה כזו, אתה מדבר פה על רסיבר של 10 אלף שקל, אבל אדם שהולך לסוכנות לקנות רכב משלם 50% יותר ממה שאמריקאי ישלם עליו...זה באמת כואב
...
בואו לא נזיל דימעה על היבואנים...

קודם כל מכס + מע"מ מגיע לכ 33% במוצרים אלו.
שנית מראש עם היבואן מביא סטוקים מהמוצר אז הוא גם משלם פחות ליבואן, משלם פחות על ההובלה ומכאן שגם המעמ והמכס עולים לו פחות. שלא נדבר על מי שבקיא בכל נושא הייבוא יודע בוודאי למצוא את הדרכים לשלם עוד פחות.

לא תצליחו לשכנע אותי שמוצר שמיוצר באירופה ומגיע גם לארה"ב וגם לארצנו הקטנה, צריכים להיות כאלו הפרשים במחיר.

לצערי וצער כולנו יבוא פרללי לא מתפתח בתחום הזה (בניגוד לדוגמא במצלמות דיגיטליות) וכולנו נדפקים בגלל זה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #13 

הטקסט בשרשור הזה כבר הופיע אין ספור פעמים וכל הטיעונים בעד ונגד היבואנים נטחנו עד דק.

ממליץ לקרוא את שרשור התלונות של המחירים.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #14 

clip99,

למי שמחשב את המחירים אצל יבואן אונקיו בארץ כנראה אין כח וסבלנות לתמחר ולחשב כל מוצר מחדש
... זה מאוד מעייף ומתסכל וגם גוזל זמן רב.... לכן הוא מוסיף 0 למחיר בארה"ב ומחליף את סימן ה $ בש"ח.

1,000$ = 10,000 ש"ח. חצי שניה ויש מחיר ! פשוט וקל. :wink: :lol:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #15 

אם המחירים היו באמת יקרים מישהו (אולי אתם) היה מתחרה ביבואן ומייבא בעצמו. כנראה שזה לא באמת כזה תחום רווחי ששווה למישהו להתחרות בהם.

זה שוק חופשי, זכותם לבקש איזה מחיר שהם רוצים, יש תחרות שדואגת לרסן את המחירים. יקר לכם? יבאו לבד או תרכשו ממותג אחר.

מנסיוני, דווקא אונקיו מתומחר הוגן.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”