ברשותי מכונת Izzo Vivi ומטחנת איבריטל. אני משתמש כבר מזה שנתיים במי בריטה מטופלת בשיטת אדיקט (הידועה והמהוללה). משתדל לפלטר פעם בשבוע, אולם מודה שפה-ושם פיספסתי בכמה פעמים במהלך השנתיים. אלא שהפיספוס האמיתי הוא, שהשיטה הזו בכללותה אינה מיועדת בכלל למכונה בסדר-גודל של ה-Vivi שברשותי (מעל 5k במחיר). את זה פיספסתי כנראה עוד לפני שנתיים כשקראתי על השיטה לראשונה בפורום קפה ב"תפוז"..
כך יצא, שכעת, שנתיים אחרי, הדוד שלי גדוש אבנית ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים...
הבאתי את המכונה לאלון מ"קדמה" (שמעתי עליו המלצות חמות מהרבה חברים כאן). הוא היה מאד אדיב ומסביר-פנים, והבטיח להעניק לדוד טיפול יסודי. הוא אמר שהמקור לבעיה הוא אכן אבנית שהצטברה כתוצאה משימוש לא-יעיל בפילטר בריטה, וכי לאחר הניקוי עליי לרכוש דוד שרף (רזין) או מערכת אוסמוזה הפוכה.
דוד רזין = 400 ש"ח.
מערכת אוסמוזה הפוכה = 1,500 ש"ח.
המחירים אינם כוללים התקנה בבית הלקוח.
הוא אמר שמערכת אוסמוזה הפוכה היא-היא הפתרון הכי אולטימטיבי ומתקדם שיש היום בנושא של מים למכונת אספרסו + מים טהורים ובריאים לשתיה. זאת אומרת הם גם מותאמים לצרכים של המכונה מבחינת מים רכים, והם גם טובים ובריאים לשתיה וחוסכים את הוצאות ה"עין גדי" שאני קונה כרגע על בסיס קבוע. ההבדל הקטסטרופאלי הוא רק המחיר- פי 4!!!
מה דעתכם?