דוד רזין או מערכת אוסמוזה הפוכה ?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
פלנש פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 540
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

שלום לכם,

ברשותי מכונת Izzo Vivi ומטחנת איבריטל. אני משתמש כבר מזה שנתיים במי בריטה מטופלת בשיטת אדיקט (הידועה והמהוללה). משתדל לפלטר פעם בשבוע, אולם מודה שפה-ושם פיספסתי בכמה פעמים במהלך השנתיים. אלא שהפיספוס האמיתי הוא, שהשיטה הזו בכללותה אינה מיועדת בכלל למכונה בסדר-גודל של ה-Vivi שברשותי (מעל 5k במחיר). את זה פיספסתי כנראה עוד לפני שנתיים כשקראתי על השיטה לראשונה בפורום קפה ב"תפוז".. :|

כך יצא, שכעת, שנתיים אחרי, הדוד שלי גדוש אבנית ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים... :roll:

הבאתי את המכונה לאלון מ"קדמה" (שמעתי עליו המלצות חמות מהרבה חברים כאן). הוא היה מאד אדיב ומסביר-פנים, והבטיח להעניק לדוד טיפול יסודי. הוא אמר שהמקור לבעיה הוא אכן אבנית שהצטברה כתוצאה משימוש לא-יעיל בפילטר בריטה, וכי לאחר הניקוי עליי לרכוש דוד שרף (רזין) או מערכת אוסמוזה הפוכה.

דוד רזין = 400 ש"ח.
מערכת אוסמוזה הפוכה = 1,500 ש"ח.

המחירים אינם כוללים התקנה בבית הלקוח.

הוא אמר שמערכת אוסמוזה הפוכה היא-היא הפתרון הכי אולטימטיבי ומתקדם שיש היום בנושא של מים למכונת אספרסו + מים טהורים ובריאים לשתיה. זאת אומרת הם גם מותאמים לצרכים של המכונה מבחינת מים רכים, והם גם טובים ובריאים לשתיה וחוסכים את הוצאות ה"עין גדי" שאני קונה כרגע על בסיס קבוע. ההבדל הקטסטרופאלי הוא רק המחיר- פי 4!!!

מה דעתכם?
נערך לאחרונה על ידי פלנש ב 28/05/2010 1:25, נערך פעם 1 בסך הכל.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #2 

יש הבדל עצום ולא רק במחיר - בעלויות אחזקה שוטפות, מבחינה בריאותית, מבחינת השפעה על המכונה ועוד.
קרא כאן את מה שיש לאדיקט הכימאי שלנו לומר בנושא
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... &p=1073824
what's next?

פלנש פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

תודה חובזה. אז זאת אומרת שלאחר פירוק הדוד וניקוי האבנית במעבדה, כדאי לי ללכת על דוד רזין בלבד?

ושאלה נוספת: במה הם מצפים את הדוד לאחר הסרת האבנית? כי אלון מ"קדמה" אמר שמצפים בשכבת אבנית דקה למניעת המסה של רכיבי מתכת חשופים בעתיד.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #4 

פשוט משתמשים מעט במים לא מרוככים
אם זה לשימושך האישי, כמי שתיה בישול וכו, מאיזה סיבה שלא תהיה, אוסמוזה הפוכה היא גם פתרון. אבל רק למכונת הקפה, מי ברז דרך מרכך רזין ופילטר פחם פשוט זה הפתרון הזול והיעיל ביותר.
what's next?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #5 

יש עוד אופציה - יש לקו המקצועי של בריטה מרכך+מסנן עם ברז נפרד.
היה כזה למוטי והוא היה מרוצה, הוא קנה מאלון גרוסמן.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
שם מלא: איתן שלום
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

זה מהפתרונות היותר יקרים

שליחה #6 

הפילטר אינו זול 130 שקל רגיל, עכשיו 65 אצל אמיגו, ללא ריענון . שרף מחליף יונים- לא מוגבל בזמן 449 שקל השקעה +5 שקלים לשנה תחזוקה. אם מוסיפים פילטר פחם, עוד 50 שקל לשנה בשביל שיפור הטעם. אני משוכנע שכדי להגן על מכונה כמו ויוי, זה וןצא יותר משתלם מאשר טיפול אצל טכנאי הכולל פרידה מהמכונה למספר ימים.
בברכה
אדי

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #7 

כמה עולה לך ניקוי האבן אצל קדמה ?

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #8 

אוסמוזה הפוכה-לפי הבנתי,נחשב ליקר ובזבזני מאוד במים.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #9 

ניקוי אבן אפשר לעשות גם פעם בשנה על חשבון קופ"ח כללית
what's next?

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
שם מלא: איתן שלום
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

אבל בג"ץ ביטל את תכניתו של ליצמן

שליחה #10 

עכשיו ניקוי אבן יום אסל,לא בסל.

פלנש פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

כפיר_ש כתב:כמה עולה לך ניקוי האבן אצל קדמה ?
...
450 ש"ח כמדומני. חיים הטכנאי (מהסניף של "קדמה" בצפון) אמר לי שהם מבצעים פירוק מלא של הדוד, השרייה בתמיסה וניקוי יסודי + ציפוי (לא כל-כך הבנתי איזה "ציפוי". מישהו מבין בזה ויכול להוסיף פרטים? :מבולבל:).

דוד רזין יעלה עוד 400 ש"ח.

מעבר לזה, ביקשתי עוד מספר דברים:
1. אחת המגרעות הרשמיות של ה-Vivi היא ההקצפה שלה. היא פשוט מקציפה גרוע. ביקשתי מחיים שיאלתר לי משהו כדי לשפר את ההקצפה. הוא הסכים בחפץ-לב. אני סקרן לדעת מה הוא שיפר..

2. ביקשתי משטח טימפור. גם כאן הוא הבטיח "לאלתר" -- הוא אמר שהוא יחתוך חתיכת עץ נחמדה שתתאים למטרה. נראה! :)

3. ביקשתי שיבדוק לה את ה-OPV.

אגב, הם חסכו לי נסיעה מהבית -- אחד הטכנאים שלהם, שנוסע ממילא דרך צומת קרוב, עבר פה ואסף את המכונה אל רכבו עד לסניף בצפון. יפה, לא?

פלנש פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

hosq כתב:ניקוי אבן אפשר לעשות גם פעם בשנה על חשבון קופ"ח כללית
...
ב"מאוחדת" פעמיים בשנה! :wink: (Y)

פלנש פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: זה מהפתרונות היותר יקרים

שליחה #13 

coffeeaddict כתב:הפילטר אינו זול 130 שקל רגיל, עכשיו 65 אצל אמיגו, ללא ריענון . שרף מחליף יונים- לא מוגבל בזמן 449 שקל השקעה +5 שקלים לשנה תחזוקה. אם מוסיפים פילטר פחם, עוד 50 שקל לשנה בשביל שיפור הטעם. אני משוכנע שכדי להגן על מכונה כמו ויוי, זה וןצא יותר משתלם מאשר טיפול אצל טכנאי הכולל פרידה מהמכונה למספר ימים.
בברכה
אדי
...
אם כן, זו הרשימה:

פילטר רזין גדול 8 ליטר:

תמונה

פילטר פחם פנימי קטן (זה זה שמחובר אל צינור היניקה בתוך המכונה?):

תמונה

נאמר לי גם שאזדקק למספר אביזרי אינסטלציה (שקונים ב-Ace או ב"הום סנטר") על-מנת לחבר את פילטר הרזין הגדול אל הברז שמתחת לכיור. היש דברים בגו'? מה צריך לקנות והאם יש פה איזשהו מדריך לחיבור ביתי של הפילטר הזה?

אגב, אין לי במכונה חיבור ישיר למים או לניקוז. חיים הטכנאי המליץ לי לעשות (שזה אומר קדיחה במכונה + תוספת קטנה במחיר). האם כדאי לי? אני גר בדירה שכורה ואין לי אפשרות לקדוח בשיש...
כך נראים שני הברזים שמתחת לכיור שלי:
 כך נראים שני הברזים שמתחת לכיור שלי:

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

מספר התייחסויות למה שכתבת:

1. פילטר פחם זה לא הפילטר ששמת תמונה שלו, הפילטר שמתחבר לצינורית בתמונה זה פילטר רזין (מרכך) שמכיל שרף בלבד כמו המרכך הגדול.
פילטר פחם זה משהו אחר שדומה לבריטה אבל בניגוד אליה רק מסנן ולא מרכך מים.

2. לא ברור לי איך ההקצפה במכונה משובחת כמו הויוי גרועה ??? דווקא במכונה כזו ההקצפה עוצמתית ומהירה. האם אולי יש לך 4 חרירים בצינורית ההקצפה וזה מקשה עליך להקציף ? הויוי אמורה להקציף כבר ברמה של מכונה מסחרית ...

3. לגבי החיבור הישיר, אי אפשר לחבר מכונה עם משאבת רטט (כמו שיש בויוי) למים בצורה ישירה, צריך להחליף את המשאבה לסיבובית (עולה לא מעט כסף) + חיבור צינור מים ישירות למכונה (כנראה זו הסיבה לקדיחה).
בקיצור ההסבה לחיבור ישיר + המרכך ושאר ירקות יעלו לך לא מעט אבל זו בהחלט השקעה טובה לנוחות מרבית ושקט מהרבה דאגות של אבנית ומילוי מים.

benk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 443
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #15 

לא חייבים לחבר את המרכך למכונה
אני חיברתי את המרכך במרפסת ליד מכונת הכביסה
ביציאה שמתי ברז מילוי כזה:
http://catalog.tzinor.co.il/ItemDetails.aspx?ItemID=232

אני ממלא משם לא רק מים למכונת הקפה, גם למגהץ, לקומקום וכו.

פלנש פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

benk כתב:לא חייבים לחבר את המרכך למכונה
אני חיברתי את המרכך במרפסת ליד מכונת הכביסה
ביציאה שמתי ברז מילוי כזה:
http://catalog.tzinor.co.il/ItemDetails.aspx?ItemID=232

אני ממלא משם לא רק מים למכונת הקפה, גם למגהץ, לקומקום וכו.
...
אילו היית מחבר את המרכך אל הברז שמתחת לכיור במטבח, איך היית עושה זאת? האם צריך צינור / מתאם / רכיב אחר בנוסף למרכך?

פלנש פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

כפיר_ש כתב:מספר התייחסויות למה שכתבת:

1. פילטר פחם זה לא הפילטר ששמת תמונה שלו, הפילטר שמתחבר לצינורית בתמונה זה פילטר רזין (מרכך) שמכיל שרף בלבד כמו המרכך הגדול.
פילטר פחם זה משהו אחר שדומה לבריטה אבל בניגוד אליה רק מסנן ולא מרכך מים.

2. לא ברור לי איך ההקצפה במכונה משובחת כמו הויוי גרועה ??? דווקא במכונה כזו ההקצפה עוצמתית ומהירה. האם אולי יש לך 4 חרירים בצינורית ההקצפה וזה מקשה עליך להקציף ? הויוי אמורה להקציף כבר ברמה של מכונה מסחרית ...

3. לגבי החיבור הישיר, אי אפשר לחבר מכונה עם משאבת רטט (כמו שיש בויוי) למים בצורה ישירה, צריך להחליף את המשאבה לסיבובית (עולה לא מעט כסף) + חיבור צינור מים ישירות למכונה (כנראה זו הסיבה לקדיחה).
בקיצור ההסבה לחיבור ישיר + המרכך ושאר ירקות יעלו לך לא מעט אבל זו בהחלט השקעה טובה לנוחות מרבית ושקט מהרבה דאגות של אבנית ומילוי מים.
...
תודה כפיר על ההתייחסות הרחבה.
ובכן:

1. א'. תוכל להעלות תמונה כדי להמחיש לי מהו פילטר פחם? ולאן הוא אמור להתחבר (אם בכלל)? לבריטה (במקום המסנן הקונבנציונאלי הקיים)? או לצינור היניקה שבמיכל המים? או לצנרת שמתחת לכיור?

1. ב'. ואם כך, אני מסיק מדבריך שמרכך הרזין הקטן שמחובר אל צינור היניקה במיכל המים שלי הוא למעשה מיותר, כשיש מרכך גדול 8 ליטר. האם הבנתי אותך נכון? ואם כך אז מה לעשות איתו? להשאיר אותו בצינור (לא יוסיף לא יזיק)? או להסיר אותו לגמרי (להשאיר את הצינור "ריק")? אולי לשים שם מסנן אחר? איזה?

2. תתפלא, ההקצפה במכונת הוויוי הייתה לא מן הקלות עוד לפני שקניתי אותה מהבעלים הקודם, וזאת אעפ"י שיש שני חרירים בלבד בפיית ההקצפה. אני לא יודע איך להסביר את זה, פשוט הקצפה "טוב מינוס", אם לדמות את זה לסקאלת הציונים שהיינו רגילים בבית-הספר. אמנם לא הקצפה כמו של מכונת קפה שקונים בחוברת המבצעים של ישראכרט, אבל גם לא אקספובר / דומובר / פונטה וקיו ושות'.

3. אתה צודק. אני יודע שיהיה הרבה יותר נוח לעבוד עם חיבור ישיר למים, אלא שלצערי הרע אני מתגורר בדירה שכורה ואני לא ערוך נפשית להיכנס לסרטים עם בעל-הבית... הלוואי, אינשאללה בעתיד! :)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

ראה את תגובתו (עם התמונות) של אדי בשרשור שפתחתי בעבר בנושא:

http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 74#1040374

לגבי פילטר השרף, אם אתה משתמש במרכך גדול אינך צריך כבר אותו זה מיותר ...

יש לי מכונה דומה לשלך במבנה (אניטה) ובינתיים עד שאשתכנע אחרת אני מסתפק בפילטר רזין על צינור השאיבה של המכונה שמרוענן אחת לחודש עם מי מלח בשיטה של אדי + בריטה בקנקן שאני מרענן אחת לשבוע-שבוע וחצי.
אגב, את 2 הפילטרים אני זורק אחת ל 3 חודשים בערך ...

אני קצת יותר פראנואיד ואיני סומך על איכות המים בברז (מתכות, מיקרובים וכו') ולכן לא משתמש במים שיש בברז (והם גם מאוד קשים כי אני גר במרכז) ומשתמש במכונת הקפה במים המינרליים עם אחוז הסידן והמגנזיום הנמוך ביותר שמצאתי (מי עדן) שלפי מה שאני מבין הם קשים פחות ממה שיש בברז.

ההקצפה לא צריכה להיות שונה במהות מאצלי באניטה (גם לי יש צינורית עם 2 חרירים), יש לך דוד גדול בויוי ואם אין שום תקלה היא אמורה להקציף הרבה יותר טוב מהסילביה המפורסמת.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

דרך אגב בנושא הריכוך, מישהו מכיר את הפטנט הזה:

http://www.dubin.co.il/Product.asp?PID= ... Cat2ID=227

ראיתי גם שהוא מוכר מרככים של 8 ליטר יחסית זול ב 400 שקל ...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #20 

כל הפטנטים המגנטים זה עבודה בעיניים.
בתיאוריה זה עובד כל מקומות שהמים זורמים בהם כמו במכונת כביסה.
במכונת קפה עם דוד האבנית תצטבר, יש גם מעברים מים צרים וחמים וגם שם היא תצטבר אבנית.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”