חוק מוזר של הוט
שלום
נסיתי להתנתק מהוט בתוף 14 הימים שאפשר להתנתק ללא הקנס ותשמעו איזה קטע הם עשו לי:
הם אמרו לי שהם מתחילים לספור את הימים מיום החוזה (לא בדיוק חוזה הרי הכל נעשה בטלפון!) ולא מיום התקנת הטלוויזיה. כלומר הם מתחילים לספור 14 ימים עוד לפני שהתנסיתי במוצר בכלל. המתקין הגיע רק אחרי 4 ימים!
אז עכשיו אני שואל אם הייתי מזמין את שירותי הוט אבל הטכנאי היה מגיע רק אחרי שבועיים על מנת להתקין לי את הטלוויזיה אז אין לי בכלל תקופה של 14 יום???
מה נראה לכם מכירים בכלל חוק כזה? הוט אומרים שמשרד התקשורת הוציאו את החוק הזה.
נסיתי להתנתק מהוט בתוף 14 הימים שאפשר להתנתק ללא הקנס ותשמעו איזה קטע הם עשו לי:
הם אמרו לי שהם מתחילים לספור את הימים מיום החוזה (לא בדיוק חוזה הרי הכל נעשה בטלפון!) ולא מיום התקנת הטלוויזיה. כלומר הם מתחילים לספור 14 ימים עוד לפני שהתנסיתי במוצר בכלל. המתקין הגיע רק אחרי 4 ימים!
אז עכשיו אני שואל אם הייתי מזמין את שירותי הוט אבל הטכנאי היה מגיע רק אחרי שבועיים על מנת להתקין לי את הטלוויזיה אז אין לי בכלל תקופה של 14 יום???
מה נראה לכם מכירים בכלל חוק כזה? הוט אומרים שמשרד התקשורת הוציאו את החוק הזה.
הציטוט המדוייק מהחוק אומר: "בתוך ארבעה עשר ימים מיום עשיית העסקה או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר, כמפורט להלן: בעסקה מתמשכת - בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו, ובעסקה שאינה עסקה מתמשכת - בתנאי שביטול כאמור ייעשה לפחות שני ימים, שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן."
אם הם לא שלחו לך מסמך כזה לפני ההתקנה אז הספירה מתחילה מיום קבלת המסמך או שעוד לא התחילה בכלל. המסמך אגב אמור לציין גם את פרטי אפשרויות הביטול כפי שמצוטט.
הם גם היו אמורים לציין את הפרט הזה בזמן שסגרתם את העסקה בטלפון.
אם אתה זוכר בוודאות שלא ציינו את העובדה ממתי הספירה מתחילה או לא קיבלת את המסמך מייד לאחר סיכום העסקה הרי שהזמן לא עבר עדיין. ההקלטה שלהם תוכיח זאת במידה שתבחר לתבוע אותם.
בהנחה שהם באמת לא סיפקו מה שכדאי לעשות זה לשלוח פקס\מכתב רשמי עם בקשה לביטול שבה תציין שאתה מעוניין לבטל ללא קנס והעילה החוקית שיש לך לעשות זאת. פירוט מה בדיוק אמור בדיוק להיות במסמך שכנראה הם לא שלחו מופיע למטה.
במידה שזה לא ישכנע. ברגע שיש לך אסמכתא שביקשת ביטול והם לא נענו פתוחה לך האפשרות לתבוע בתביעות קטנות, סביר שלאחר הגשת תביעה הם יתקפלו, או ללכת עד הסוף וגם לקבל פיצוי לדוגמה.
עוד אפשרות היא לפנות למשרד התמ"ת, הם אמנם לא ממש זריזים אבל עצם העובדה שיתחילו לזמן את הבכירים של הוט לתחקור במשרדי התמ"ת בסוף עושה את שלה. במקרה שלך ייתכן שאפילו תהיה עילה ממש לתביעה פלילית נגדם אם אכן הפרו את הוראות החוק.
צריך קצת סבלנות אבל אם הצדק איתך הם בסוף יתקפלו.
ציטוט יותר מלא של החוק:
(א) בשיווק מרחוק חייב העוסק לגלות לצרכן פרטים אלה לפחות:
(1) השם, מספר הזהות והכתובת של העוסק בארץ ובחוץ לארץ;
(2) התכונות העיקריות של הנכס או של השירות;
(3) מחיר הנכס או השירות ותנאי התשלום האפשריים;
(4) מועד ודרך הספקת הנכס או השירות;
(5) התקופה שבה ההצעה תהיה בתוקף;
פרטים בדבר אחריות לנכס;
(7) פרטים בדבר זכות הצרכן לבטל את החוזה בהתאם להוראות סעיף קטן (ג).
(ב) בעסקת מכר מרחוק יספק העוסק לצרכן בכתב, בעברית או בשפה שבה נעשתה בפניה לשיווק, לא יאוחר ממועד הספקת הנכס או השירות, מסמך הכולל פרטים אלה:
(1) הפרטים האמורים בסעיף קטן (א)(1) ו-(2);
(2) מחיר הנכס או השירות ותנאי התשלום החלים על העסקה;
(3) האופן שבו יכול הצרכן לממש את זכותו לבטל את העסקה בהתאם להוראות סעיף קטן (ג);
(4) שם היצרן וארץ ייצור הנכס;
(5) מידע בדבר האחריות לנכס או לשירות;
תנאים נוספים החלים על העסקה.
(ג) בעסקת מכר מרחוק רשאי הצרכן לבטל בכתב את העסקה -
(1) בנכס - מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר מביניהם;
(2) בשירות - בתוך ארבעה עשר ימים מיום עשיית העסקה או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר, כמפורט להלן: בעסקה מתמשכת - בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו, ובעסקה שאינה עסקה מתמשכת - בתנאי שביטול כאמור ייעשה לפחות שני ימים, שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן.
אם הם לא שלחו לך מסמך כזה לפני ההתקנה אז הספירה מתחילה מיום קבלת המסמך או שעוד לא התחילה בכלל. המסמך אגב אמור לציין גם את פרטי אפשרויות הביטול כפי שמצוטט.
הם גם היו אמורים לציין את הפרט הזה בזמן שסגרתם את העסקה בטלפון.
אם אתה זוכר בוודאות שלא ציינו את העובדה ממתי הספירה מתחילה או לא קיבלת את המסמך מייד לאחר סיכום העסקה הרי שהזמן לא עבר עדיין. ההקלטה שלהם תוכיח זאת במידה שתבחר לתבוע אותם.
בהנחה שהם באמת לא סיפקו מה שכדאי לעשות זה לשלוח פקס\מכתב רשמי עם בקשה לביטול שבה תציין שאתה מעוניין לבטל ללא קנס והעילה החוקית שיש לך לעשות זאת. פירוט מה בדיוק אמור בדיוק להיות במסמך שכנראה הם לא שלחו מופיע למטה.
במידה שזה לא ישכנע. ברגע שיש לך אסמכתא שביקשת ביטול והם לא נענו פתוחה לך האפשרות לתבוע בתביעות קטנות, סביר שלאחר הגשת תביעה הם יתקפלו, או ללכת עד הסוף וגם לקבל פיצוי לדוגמה.
עוד אפשרות היא לפנות למשרד התמ"ת, הם אמנם לא ממש זריזים אבל עצם העובדה שיתחילו לזמן את הבכירים של הוט לתחקור במשרדי התמ"ת בסוף עושה את שלה. במקרה שלך ייתכן שאפילו תהיה עילה ממש לתביעה פלילית נגדם אם אכן הפרו את הוראות החוק.
צריך קצת סבלנות אבל אם הצדק איתך הם בסוף יתקפלו.
ציטוט יותר מלא של החוק:
(א) בשיווק מרחוק חייב העוסק לגלות לצרכן פרטים אלה לפחות:
(1) השם, מספר הזהות והכתובת של העוסק בארץ ובחוץ לארץ;
(2) התכונות העיקריות של הנכס או של השירות;
(3) מחיר הנכס או השירות ותנאי התשלום האפשריים;
(4) מועד ודרך הספקת הנכס או השירות;
(5) התקופה שבה ההצעה תהיה בתוקף;
(7) פרטים בדבר זכות הצרכן לבטל את החוזה בהתאם להוראות סעיף קטן (ג).
(ב) בעסקת מכר מרחוק יספק העוסק לצרכן בכתב, בעברית או בשפה שבה נעשתה בפניה לשיווק, לא יאוחר ממועד הספקת הנכס או השירות, מסמך הכולל פרטים אלה:
(1) הפרטים האמורים בסעיף קטן (א)(1) ו-(2);
(2) מחיר הנכס או השירות ותנאי התשלום החלים על העסקה;
(3) האופן שבו יכול הצרכן לממש את זכותו לבטל את העסקה בהתאם להוראות סעיף קטן (ג);
(4) שם היצרן וארץ ייצור הנכס;
(5) מידע בדבר האחריות לנכס או לשירות;
(ג) בעסקת מכר מרחוק רשאי הצרכן לבטל בכתב את העסקה -
(1) בנכס - מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר מביניהם;
(2) בשירות - בתוך ארבעה עשר ימים מיום עשיית העסקה או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר, כמפורט להלן: בעסקה מתמשכת - בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו, ובעסקה שאינה עסקה מתמשכת - בתנאי שביטול כאמור ייעשה לפחות שני ימים, שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן.
gildmor, תודה על ההסבר המפורט, עזר לי מאוד.
הדבר היחיד שקיבלתי מהוט היא חשבונית על מה שהזמנתי (חשבונית עם פירוט של התשתית והתשלום). בחשבונית לא כתוב מגבלות של יציאה מהתוכנית או משהו דומה.
פניתי כבר ל"אמון הציבור" מקווה שזה יעזור קצת.
SAM, במקרה הזה אני חושב שהם אפילו לא צודקים באותיות הקטנות.
הדבר היחיד שקיבלתי מהוט היא חשבונית על מה שהזמנתי (חשבונית עם פירוט של התשתית והתשלום). בחשבונית לא כתוב מגבלות של יציאה מהתוכנית או משהו דומה.
פניתי כבר ל"אמון הציבור" מקווה שזה יעזור קצת.
SAM, במקרה הזה אני חושב שהם אפילו לא צודקים באותיות הקטנות.
לפי מה שאתה מספר זה כבר מעבר לקטנוניות כמו ש-SAM הזכיר, זה שיטת מצליח פלטינום פלוס 
אני מציע שתנסה לדבר איתם שוב, תעיר את תשומת ליבם שהם מפרים את החוק ותבקש לדבר עם נציג יותר בכיר.
אם יש לך אפשרות תקליט את השיחה ותתעד בכל מקרה שעה, עם מי דיברת וכו...
יש אפשרות שמי שדיברת איתו לא מכיר את החוק ואז הנציג הבכיר יותר\מנהל כן אולי מודע יותר ויגיב אחרת.
אמנם האפשרות קלושה כי לדעתי הנציגים למטה פשוט מקבלים הנחיה מגבוה להטעות את מי שמנסה לבטל עסקה, לנציגים לא אמור להיות אינטרס אישי לשקר.
לי היה מקרה דומה עם אינטרנט, לפני שנכנס השינוי האחרון בחוק ואז העבירה היתה גבולית ומשרד התמ"ת לא המשיך הלאה, אני לא משפטן אבל במקרה הזה העבירה נראית די ברורה וודאית השאלה היא יותר האם הם יצליחו להפיל את זה על הש"ג או שכמה קודקודים ישאו באחריות הפלילית לכאורה וישבו בכלא ואז אולי חברות דומות יפסיקו להתקטנן ויתחילו להיות אפילו יותר צדיקים מהחוק.
אני מציע שתנסה לדבר איתם שוב, תעיר את תשומת ליבם שהם מפרים את החוק ותבקש לדבר עם נציג יותר בכיר.
אם יש לך אפשרות תקליט את השיחה ותתעד בכל מקרה שעה, עם מי דיברת וכו...
יש אפשרות שמי שדיברת איתו לא מכיר את החוק ואז הנציג הבכיר יותר\מנהל כן אולי מודע יותר ויגיב אחרת.
אמנם האפשרות קלושה כי לדעתי הנציגים למטה פשוט מקבלים הנחיה מגבוה להטעות את מי שמנסה לבטל עסקה, לנציגים לא אמור להיות אינטרס אישי לשקר.
לי היה מקרה דומה עם אינטרנט, לפני שנכנס השינוי האחרון בחוק ואז העבירה היתה גבולית ומשרד התמ"ת לא המשיך הלאה, אני לא משפטן אבל במקרה הזה העבירה נראית די ברורה וודאית השאלה היא יותר האם הם יצליחו להפיל את זה על הש"ג או שכמה קודקודים ישאו באחריות הפלילית לכאורה וישבו בכלא ואז אולי חברות דומות יפסיקו להתקטנן ויתחילו להיות אפילו יותר צדיקים מהחוק.
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
מנסיוני אל מול אמון הציבור, כנגד חברת אורנג', זה עוזר,amiTT1 כתב:דיברתי עם מנהלת בכירה בהוט, שכמובן ביטלה את כל תלונותיי ואף הגדילה לעשות: ניתקה לשותף שלי בפנים את הטלפון!
אפילו אם הם צודקים לא מתנהגים ללקוח ככה (והיא עוד אחת המנהלות הבכירות).
שלחתי תלונה לאמון הציבור נראה לכם שיעור???...
ואתה תקבל מהם תשובה, תרשום לאמון הציבור בתלונה את הכל!!!
(כולל שמות וגם את הניתוקים בטלפון).