בניית כבל המחבר את הכרטיס קול למגבר
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
שלום לכולם.
התיישנתי השבוע במגבר ווינטאג' של מרנטז, הבעיה איתו היא שכשמחברים אותו למחשב יש רעש מעצבן שזהה לרעש שנוצר כאשר לא מחברים פטיפון להארקה של המגבר.
הייתי רוצה לבנות כבל מסוכך שבקצה אחד יש שני RCA ובקצה השני מיני PL - כבל סטנדרטי אבל מסוכך וחף מכל הפרעות שיכולות להיווצר.
האם זה אפשרי, או שלא נהוג לייצר כבלים מהסוג הזה עם סיכוך?
ניסיתי כמה פתרונות לבעיה אך ללא הועיל.
התיישנתי השבוע במגבר ווינטאג' של מרנטז, הבעיה איתו היא שכשמחברים אותו למחשב יש רעש מעצבן שזהה לרעש שנוצר כאשר לא מחברים פטיפון להארקה של המגבר.
הייתי רוצה לבנות כבל מסוכך שבקצה אחד יש שני RCA ובקצה השני מיני PL - כבל סטנדרטי אבל מסוכך וחף מכל הפרעות שיכולות להיווצר.
האם זה אפשרי, או שלא נהוג לייצר כבלים מהסוג הזה עם סיכוך?
ניסיתי כמה פתרונות לבעיה אך ללא הועיל.
מה האורך של הכבל כרגע עם רעשים? הרעש משתנה כשמרחיקים את הכבל הנוכחי מכבלי מתח\מסך\נתונים של המחשב?
מה הוא כרטיס כול?
הייתי קונה DAC פשוט, מחבר אותו עם סיב אופטי ושוכח מכרטיס כול והארקה רועשת של מחשב.
האם המחשב מחובר לכניסת PHONO או AUX?
פעם חיברתי לPHONO, אז היה נשמע רע ורועש.
המגבר כנרא ללא הארקה (כבל מתח 2 פינים)
מה הוא כרטיס כול?
הייתי קונה DAC פשוט, מחבר אותו עם סיב אופטי ושוכח מכרטיס כול והארקה רועשת של מחשב.
האם המחשב מחובר לכניסת PHONO או AUX?
המגבר כנרא ללא הארקה (כבל מתח 2 פינים)
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

המחשב מחובר ליציאת AUX כמובן, לא הייתי מעיז אפילו לחבר אותו לכניסת פטיפון.
בינתיים הצלחתי לסדר את הבעיה ונוצרה אחת נוספת: הערוץ השמאלי בכרטיס קול מזייף קצת לצערי, דבר ששמתי לב אליו רק עכשיו כי רוב הזמן הוא היה מחובר למגבר ק"ב בחיבור דיגיטלי.
בינתיים הצלחתי לסדר את הבעיה ונוצרה אחת נוספת: הערוץ השמאלי בכרטיס קול מזייף קצת לצערי, דבר ששמתי לב אליו רק עכשיו כי רוב הזמן הוא היה מחובר למגבר ק"ב בחיבור דיגיטלי.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

בחיבור מקור אחר אין רעש, המקור האחר הוא CD ואין רעש.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
או
"רעש עבודה" של המחשב בחיבור אנלוגי,
אפשר לשמוע אותו על ידי חיבור מחשב למגבר וללא שום מוזיקה להגביר גם את הMASTER וגם את הWAVE. תפתח חלונות וכל מני תוכנות, תמזער את החלונות אתה תשמע כל מני רעשים מוזרים.
או
כרטיס קול מקולקל.
אפשר לבדוק את התקלה עם כרטיס קול אחר, פנימי או חיצוני, אם אין רעש בכרטיס קול אחר ויש רעש הכרטיס קול הנוכחי -> הכרטיס מקולקל.
אם יש רעש עם כרטיסי קול אחרים -> הלוח אם מקולקל.
בהצלחה
"רעש עבודה" של המחשב בחיבור אנלוגי,
אפשר לשמוע אותו על ידי חיבור מחשב למגבר וללא שום מוזיקה להגביר גם את הMASTER וגם את הWAVE. תפתח חלונות וכל מני תוכנות, תמזער את החלונות אתה תשמע כל מני רעשים מוזרים.
או
כרטיס קול מקולקל.
אפשר לבדוק את התקלה עם כרטיס קול אחר, פנימי או חיצוני, אם אין רעש בכרטיס קול אחר ויש רעש הכרטיס קול הנוכחי -> הכרטיס מקולקל.
אם יש רעש עם כרטיסי קול אחרים -> הלוח אם מקולקל.
בהצלחה