איכות סרטי DIVX - לא מה שחשבתם
יש דיעה רווחת בכתלי הפורום בקשר לאיכות של סרטי DIVX והדיעה היא שסרטים אלה כאשר מוצגים בגודל תצוגה גדול למשל כמו במסך של מקרן אז האיכות שלהם יורדת פלאים.
עקב דיעה זו תיכננתי לצפות בעיקר בסרטי HD, אבל התחלתי לצפות בהרבה סרטי DIVX בקידוד הנחשב DVDRIP ושמתי לב שברוב המקרים האיכות טובה בהחלט. (יש סרטים שלמרות שנקראים DVDRIP הם לא באיכות הכי טובה ולבסוף הם נפסלים ויוצאת גירסא טובה ואיכותית יותר) אני לא חש שאני זקוק לשיפור איכות הסרטים שאלתי את חבריי והם אמרו שהם חשים אותו דבר. יש לי סרט HD הבחנתי שרואים בו קצת יותר חד מחלק מהסרטים אבל לא שיפור משמעותי כלכך. כנראה שמתוך סקרנות אנסה לבצע השוואות נוספות בעתיד אך אני נהנה מהסרטים בצורה כזאת שלא מרגיש צורך. גודל המסך שלי הוא 2.44. הגיוני שהאיכות יורדת בשל העובדה שזה DIVX וגם בגודל מוגדל אך לא נראה שיש הבדל ניכר.
כך שמי שיש לו מקרן שלא תומך ברזולוציות של סרטי HD שיבדוק אם באמת יש הבדל משמעותי בין HD לDIVX כיוון שאם לא אז סרטים אלה נוחים יותר לשימוש ותופסים פחות מקום במחשב. אני לא יודע איך אצל אחרים אבל אצלי במקרן אופטומה H27 בחיבור VGA למחשב רואים טוב.
עקב דיעה זו תיכננתי לצפות בעיקר בסרטי HD, אבל התחלתי לצפות בהרבה סרטי DIVX בקידוד הנחשב DVDRIP ושמתי לב שברוב המקרים האיכות טובה בהחלט. (יש סרטים שלמרות שנקראים DVDRIP הם לא באיכות הכי טובה ולבסוף הם נפסלים ויוצאת גירסא טובה ואיכותית יותר) אני לא חש שאני זקוק לשיפור איכות הסרטים שאלתי את חבריי והם אמרו שהם חשים אותו דבר. יש לי סרט HD הבחנתי שרואים בו קצת יותר חד מחלק מהסרטים אבל לא שיפור משמעותי כלכך. כנראה שמתוך סקרנות אנסה לבצע השוואות נוספות בעתיד אך אני נהנה מהסרטים בצורה כזאת שלא מרגיש צורך. גודל המסך שלי הוא 2.44. הגיוני שהאיכות יורדת בשל העובדה שזה DIVX וגם בגודל מוגדל אך לא נראה שיש הבדל ניכר.
כך שמי שיש לו מקרן שלא תומך ברזולוציות של סרטי HD שיבדוק אם באמת יש הבדל משמעותי בין HD לDIVX כיוון שאם לא אז סרטים אלה נוחים יותר לשימוש ותופסים פחות מקום במחשב. אני לא יודע איך אצל אחרים אבל אצלי במקרן אופטומה H27 בחיבור VGA למחשב רואים טוב.
נערך לאחרונה על ידי TZAHI10 ב 30/03/2006 16:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
spacedude - סרטי HD או לא, אני נהנה ואתה מוזמן
ואני יודע שאין שיפור ניכר בגלל הרזולוציה של המקרן, גם כתבתי את זה כאן וזה לא מה שבאתי להגיד. מה שרציתי לאמר בקשר למקרן עם רזולוציה כמו שלי זה שלא חייבים רק סרטי HD וDVD ולא צריך להיפטר מסרטי DIVX לצמיתות - בניגוד למה שהרבה כתבו פה בפורום. אני תמיד הבנתי מכם שיראו על הפנים בסרטי DIVX אבל דווקא רואים אחלה בחלה
crusader - על מסך או מקרן? אם אתה מדבר על מסך, אז לא ידעתי שצריך מסך מיוחד בשביל HD
crusader - על מסך או מקרן? אם אתה מדבר על מסך, אז לא ידעתי שצריך מסך מיוחד בשביל HD
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46396
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
כמה שרואים "אחלא" באיכות DVDRIP, רואים יותר טוב כאשר הסרט הוא HD.
נכון, בינתיים לפי מה שבדקתי אצלי -לרוב לא בצורה משמעותית, אלא אם היה לי אולי איזה פנאסוניק נחמד ביד, אם אצל בעלי מקרן עם רזולוציה כמו שלי זה לא ככה אז אולי זה אומר שהמקרן שלי הוא דיי טוב עם החיבור VGA שלו. אפשר לאמר שאני דיי מרוצה וכנראה היה עדיף לי להיות עם המקרן שלי ועוד כמה שנים רק אעבור למקרן בעל רזולוצית HD. בטח אז גם האיכות תהיה עוד יותר טובה והמקום בהארדיסק יהיה הרבה יותר גדול והנושא מן הסתם יהיה יותר מפותח
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
חחח כן. אחלה פילוסופיה. הבעיה שהבנתי מכם שעל קורקינט אני בקושי אזוז אבל מה, מסתבר שזה קורקינט חשמלי והוא דווקא נוסע על80 אמנם לא כמו פורשה אבל בהחלט אפשר להוציא את הראש החוצה ולהרגיש את הרוח מנפנפת את הבלורית ולתפוס בחורות לקחת אותם טרמפ