2 שאלות: ההבדל האמיתי בין 720P ל 1080I? שימוש בDVD מקליט בתור TRANSCODER?
שלום לכולם -
יש לי 2 שאלות כמו שרשמתי בכותרת .
אני יודע שיש מסכי HD-READY ויש מסכי FHD .
שידורי HD בלווין \ בכלל הם לא זה ולא זה הם : 1080i .
אני גם יודע שאומרים שמסך 720P הוא גם 1080i - אבל אני לא מבין איך .
הרזולוציה של מסך HD-READY היא לרוב 1024x768 או 1366x768 .
ורזולוציה של שידור 1080i היא 1920x1080 - איך מסך שהרזולוציה שלו היא 1024x768 או 1366x768
מראה לי תמונה ברזולוציה של 1920x1080 .
או שבעצם אני רואה תמונה באיכות \ הפרדה נמוכה יותר במסך HD-READY .
האם התמונה של שידור 1080i תיראה יותר טוב \ חדה יותר ובפרטים יותר במסך שהוא FHD מאשר HD-R ?
שאלה שנייה - יש לי אפשרות להשיג DVD מקליט מסוג Apex DRX8637 - למכשירים האלו יש כניסות SCART
ויציאות Y-U-V (קומפוננט) לפי החוברת של היצרן רשום היציאת SCART תומכת RGB אז אני מניח שגם הכניסה תומכת כמו כן יש לו גם כניסת SVIDEO .
רציתי לדעת אם מישהו ניסה לחבר DVD כזה או לפחות את זה ספציפית ולהשתמש בו כטרנסקודר מ SCART RGB ל Y-U-V ? או לפחות להמיר מ SVIDEO ל Y-U-V מה היו התוצאות ?
בברכה .
יש לי 2 שאלות כמו שרשמתי בכותרת .
אני יודע שיש מסכי HD-READY ויש מסכי FHD .
שידורי HD בלווין \ בכלל הם לא זה ולא זה הם : 1080i .
אני גם יודע שאומרים שמסך 720P הוא גם 1080i - אבל אני לא מבין איך .
הרזולוציה של מסך HD-READY היא לרוב 1024x768 או 1366x768 .
ורזולוציה של שידור 1080i היא 1920x1080 - איך מסך שהרזולוציה שלו היא 1024x768 או 1366x768
מראה לי תמונה ברזולוציה של 1920x1080 .
או שבעצם אני רואה תמונה באיכות \ הפרדה נמוכה יותר במסך HD-READY .
האם התמונה של שידור 1080i תיראה יותר טוב \ חדה יותר ובפרטים יותר במסך שהוא FHD מאשר HD-R ?
שאלה שנייה - יש לי אפשרות להשיג DVD מקליט מסוג Apex DRX8637 - למכשירים האלו יש כניסות SCART
ויציאות Y-U-V (קומפוננט) לפי החוברת של היצרן רשום היציאת SCART תומכת RGB אז אני מניח שגם הכניסה תומכת כמו כן יש לו גם כניסת SVIDEO .
רציתי לדעת אם מישהו ניסה לחבר DVD כזה או לפחות את זה ספציפית ולהשתמש בו כטרנסקודר מ SCART RGB ל Y-U-V ? או לפחות להמיר מ SVIDEO ל Y-U-V מה היו התוצאות ?
בברכה .
יש לי מקליט של סוני, הממיר מחובר למקליט עם סקארט והמקליט מחובר לטלוויזיה עם HDMI. זו האיכות הכי טובה, אז כן...זה יכול לשמש תחליף לטרנסקודר, אבל אני לא הייתי משקיע במיוחד בשביל זה. ובטח לא מכשיר כמו אפקס. גם טרנסקודר מיותר לטעמי
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
1080i מציגה תמונה בטלוויזיה של intrecaled, שיטה שרק מסכי CRT קולטים מצויין ולכן מסכי הLCD יעשו deintrecaled לוידאו אוטומטית ובכך מרבית מהפיקסלים יורדים, התוצאה היא רזולוציה שקרובה ל-720p, תקנו אותי אם אני טועה.
יש לי מכשיר אפקס כבר ששוכב ולא עושה כלום - רכשתי אותו ליפני כמה שנים בעיקר עבור פרוייקט של המרת סרטים ממצלמה ווידאו DV דיגיטאלית וקלטות ווידאו לדיסקים והוא עשה את זה טוב מאוד
אני לא אומר שאין מוצרים טובים ממנו זה פשוט משהו שכבר יש לי .
לגבי ההמרה עד HDMI למיטב הבנתי עדיף להישאר בתחום האנלוגי ולתת למסך לעשות את ה UPSCALE
ולא למקליט - , תודה על התשובה .
אני לא חשוב שפיקסלים נאבדים בין i ל P הרי אז התמונה היתה חתוכה .
עד כמה שאני יודע בP פריימים שלמים מועברים ומוצגים על המסך ובגלל זה הרוחב פס של 720P
גדול , אולי אילו יותר מ 1080I אבל היתרון הוא שאין מריחות בתנועה מהירה כי הפריימים שלמים .
וב i התמונה ניבנת מלמעלה למטה מה שלוקח יותר זמן ויותר רגיש לתנועה מהירה .
ממה שאני מבין התעשיה דווקא בחרה בסוף ברזולוציה הגבוהה יותר על פני תנועה - אולי גם הדחיסה טובה יותר .
המסך שלי 42" נמצא בחדר שינה ליד המיטה ואני רק במרחק של כ 1.8 מטר מימנו
אז השאלה היא האם שידור HD 1080iניראה יותר טוב במסך FHD מאשר במסך HD-READY
מבחינה טכנית אמור להיות יותר טוב בגלל הרזולוציה בפועל של המסך מתאימה יותר למרות שהשידור הוא
בI - זאת אומרת שמסך HD-READY עושה UPSCALE בשביל להציג 1080I ומסך FHD לא ?
פשוט אני הבנתי תמיד ש 1080I ו 720P זה אותו דבר וזה HDREADY - אבל למה \ איך ?
אני לא אומר שאין מוצרים טובים ממנו זה פשוט משהו שכבר יש לי .
לגבי ההמרה עד HDMI למיטב הבנתי עדיף להישאר בתחום האנלוגי ולתת למסך לעשות את ה UPSCALE
ולא למקליט - , תודה על התשובה .
אני לא חשוב שפיקסלים נאבדים בין i ל P הרי אז התמונה היתה חתוכה .
עד כמה שאני יודע בP פריימים שלמים מועברים ומוצגים על המסך ובגלל זה הרוחב פס של 720P
גדול , אולי אילו יותר מ 1080I אבל היתרון הוא שאין מריחות בתנועה מהירה כי הפריימים שלמים .
וב i התמונה ניבנת מלמעלה למטה מה שלוקח יותר זמן ויותר רגיש לתנועה מהירה .
ממה שאני מבין התעשיה דווקא בחרה בסוף ברזולוציה הגבוהה יותר על פני תנועה - אולי גם הדחיסה טובה יותר .
המסך שלי 42" נמצא בחדר שינה ליד המיטה ואני רק במרחק של כ 1.8 מטר מימנו
אז השאלה היא האם שידור HD 1080iניראה יותר טוב במסך FHD מאשר במסך HD-READY
מבחינה טכנית אמור להיות יותר טוב בגלל הרזולוציה בפועל של המסך מתאימה יותר למרות שהשידור הוא
בI - זאת אומרת שמסך HD-READY עושה UPSCALE בשביל להציג 1080I ומסך FHD לא ?
פשוט אני הבנתי תמיד ש 1080I ו 720P זה אותו דבר וזה HDREADY - אבל למה \ איך ?
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
viper .
גם לי יש מקליט של סוני איכותי ......... והוא מבצע את העבודה בצורה הטובה ביותר . חיבור לקרט לממיר . וביצוע הגדרה ל RGB במקליט ובממיר .
יציאה ב HDMI למסך . ואתה מקבל איכות תמונה סופר איכותית .
גם לי יש מקליט של סוני איכותי ......... והוא מבצע את העבודה בצורה הטובה ביותר . חיבור לקרט לממיר . וביצוע הגדרה ל RGB במקליט ובממיר .
יציאה ב HDMI למסך . ואתה מקבל איכות תמונה סופר איכותית .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
באמת אף אחד לא יודע ?
אתם ניכנסים לתוך המיפרטים הטכניים הכי קטנים
אבל אתם לא יודעים אם רואים יותר טוב שידורי 1080i על מסך FHD או HD-READY ?
אבל אתם לא יודעים אם רואים יותר טוב שידורי 1080i על מסך FHD או HD-READY ?
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4687
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
שידור משוזר (interlaced) נראה טוב על מקלטי CRT בגלל שרזולוציית המסך נמוכה מאוד, תדר רפרוש מהיר ביותר ובגלל "מבנה הפיקסל".UserName כתב:1080i מציגה תמונה בטלוויזיה של intrecaled, שיטה שרק מסכי CRT קולטים מצויין ולכן מסכי הLCD יעשו deintrecaled לוידאו אוטומטית ובכך מרבית מהפיקסלים יורדים, התוצאה היא רזולוציה שקרובה ל-720p, תקנו אותי אם אני טועה....
רזולוציית 1080i היא לא פחות ולא יותר מ-1920X1080. אכן המסכים מבצעים deinterlaced אבל זה ממש לא גורם ל"איבוד" רזולוצייה - מה שכן אם הרזולוציה הטבעית של המסך נמוכה מ-1920X1080 אז מעבד המסך מבצע downscale שאינו קשור בשום צורה ל-deinterlacing.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

שידור 1080i יוצג בצורה חדה יותר על מסך FHD בגלל שכל השידור מנוצל עד תום בניגוד למסך HDR אשר המעבד מבצע downscale ל-1280X720 (או כל רזולוצייה דומה אחרת) וזה גורם לאיבוד פרטים.viper כתב:תודה לכל המגיבים - אבל עדיין אין תשובה .
אשמח לקבל תשובה חד משמעית של כן או לא ....
ענו לך על זה. מכיוון ש שידור 1080I בהכרח יעבור DOWNSCALE במסכי HDR אתה בהכרח מאבד פרטים.viper כתב:תודה לכל המגיבים - אבל עדיין אין תשובה .
אשמח לקבל תשובה חד משמעית של כן או לא ....
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

FHD זה לא תקן אז אתה יכול לקרוא ל-1080i איך שאתה רוצה.viper כתב:תודה רבה
אז בעצם אפשר לומר ששידורי הHD הם כאילו "FHDi"...
שם התקן המלא לתצוגת 1080p מלאה (כולל 24fps) הוא HD Ready 1080P.