התחדשתי במערכת :) רסיבר+רצפתיים+סאב, מספר שאלות...

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
skitz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

טוב קדם כל תודה לכולם על העזרה וההכוונה עם כל האשכולות שפתחתי כאן לאחרונה...

נתחיל ברמקולים, הלכתי על המוניטור 50 שנשמעו לי בהתחלה בסדר אבל לא יותר מדי טובים בהשוואה ל8000 של פולק שנשמעו יותר חמים עם סאונד עבה ועמוק, כמובן שהם גם עלו פי 2 אבל לא וויתרתי והיום הלכתי שוב לחנות מצוייד בכמה דיסקים משלי של שירים איכותיים שאני מכיר מצויין, שמעתי בשני הרמקולים ולפתע ההבדלים הצטמצמו פלאים (לאחר כיוונים והגדרות ברסיבר) החלטתי ללכת על המוניטור.
רסיבר- שמעתי את 2 הרמקולים עם מספר רסיברים,התחלתי עם ההרמןן 142 שהיה נחמד, עברתי להרמן 255 שהיה עמוק אבל לא צלול, יותר מדי רועם לטעמי, ולבסוף עברתי לדנון 1610 שהיה הטוב מכולם וגם היה במחיר מצויין יחסי להרמן 2100 ש"ח, לא התלבטתי וצירפתי אותו לעסקה.
אחוריים- בחנות ביקשתי לשמוע עם mission מדגם כלשהו...נשמעו נהדר, בבית יש לי את ה700 שלהם אז רציתי לדמות פחות או יותר את אותו סגנון סאונד.
סאב- פרסמתי פה שלשום שקניתי סאב מתצוגה psw10 ב1000 ש"ח, היום התקשרו אליי להודיע שנגמר במלאי וכנראה לא יהיה בקרוב והציעו לי במקום את אחיו הגדול psw110 במחיר מצויין של 1600 ש"ח (ישירות מהיבואן..) אז לקחתי גם אותו.

בסה"כ המערכת נראית כך
רסיבר AVR1610 Denon
רצפתיים Polk Monitor-50
אחוריים- mission 700
סאב- polk psw110

לא כל המערכת אצלי כי לא היה הכל במלאי, בעוד כשבוע-שבועיים כשהכל יותקן תקבלו תמונות ורשמים מהשילוב הזה.

עכשיו נעבור לשאלות,
לגבי הרסיבר, הבנתי שהוא תמך דולבי true hd ועוד כל מיני כאלה, מה זה בכלל והאם זה תופס לגבי סרטים שמורידים מהאינטרנט??
שאלה שניה, מה זה front A ו front B ??

Shaharr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 249
שם מלא: shahar
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

TRUE HD זה פורמטים שקיימים בסרטי בלו-ריי
הם יהיו בסרטים שתוריד רק אם תוריד ריפ מלא של בלו-ריי שזה לפחות 35-40 גיגה..

הFRONT L\R זה אומר שאתה יכול לחבר שני זוגות של רמקולים קדמיים שיקבלו את אותו האות
משמע את הסאונד של LEFT RIGHT הקדמיים...
אתה יכול לדוגמא להציב זוג בחדר אחר או מרפסת וככה לחבר בקלות רמקולים בחוץ בלי לסחוב את הזוג הקיים למקום אחר..
ברסיברים מסויימים הFRONT B, ניתן לפעמים לשנות את ההגדרות ולהפוך אותו לFRONT HIGH
שבסרטי בלו-ריי בעיקר, ישנו עוד ערוץ אודיו נוסף לאפקטים קדמיים בעיקר.. אבל לא יצא לי לראות סרט כזה עדיין.

תתחדש, תעלה תמונות שתרכיב את הכל : )

skitz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

Shaharr כתב:TRUE HD זה פורמטים שקיימים בסרטי בלו-ריי

הFRONT L\R זה אומר שאתה יכול לחבר שני זוגות של רמקולים קדמיים שיקבלו את אותו האות
אתה יכול לדוגמא להציב זוג בחדר אחר או מרפסת וככה לחבר בקלות רמקולים בחוץ בלי לסחוב את הזוג הקיים למקום אחר..
ברסיברים מסויימים הFRONT B, ניתן לפעמים לשנות את ההגדרות ולהפוך אותו לFRONT HIGH
שבסרטי בלו-ריי בעיקר, ישנו עוד ערוץ אודיו נוסף לאפקטים קדמיים בעיקר.. אבל לא יצא לי לראות סרט כזה עדיין.

...
ז"א שתאכלס אני לא אזכה להשתמש בזה בשנה שנתיים הקרובות...
ואיזה פורמטים כן אמורים לדבר אליי? מה אני כן שומע בסרט רגיל שמורידים באינטרנט?

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #4 

skitz כתב:
Shaharr כתב:TRUE HD זה פורמטים שקיימים בסרטי בלו-ריי

...
ז"א שתאכלס אני לא אזכה להשתמש בזה בשנה שנתיים הקרובות...
...
skitz .

למה שלא תתחיל להנות ממנו בשנתיים הקרובות .

רכוש נגן בלוריי . ותתיחל להנות . (Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

skitz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

יש לי מאקינטוש שיהיה מחובר לרסיבר זה כמו בלו ריי בערך לא? אבל מה זה עוזר לי אם בקושי קיימים ברשת תכני בלוריי איכותיים. אלא אם כן מישהו מכיר איזה אתר נחמד ויוכל לשתף אותנו...

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #6 

סוג של לונג שוט, אבל גם ארכב על הגל.. אם מישהו יכול להפנות לאתר כזה בהודעה פרטית, מאוד אשמח. אני מאוד רוצה לדעת איפה אוכל למצוא תכנים כאלו להורדה מלבד כמה אתרים מאוד מאוד בסיסיים שאני מכיר. תודה לעוזר התיאורטי :)

yshneider
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 471
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #7 

skitz כתב:יש לי מאקינטוש שיהיה מחובר לרסיבר זה כמו בלו ריי בערך לא? אבל מה זה עוזר לי אם בקושי קיימים ברשת תכני בלוריי איכותיים. אלא אם כן מישהו מכיר איזה אתר נחמד ויוכל לשתף אותנו...
...
מה זאת אומרת בקושי קיימים תכני בלוריי איכותיים , יש כמות נכבדת ביותר של כותרים ( סרטים , הופעות חיות וכולי ..)

בכל פעם שאתה מוריד נאמר קובץ מוסיקה או סרט בלפחות 720P תראה באיזה פורמט האודיו , הרוב המוחלט הוא AC3 וכמובן DTS , אתה תראה את המגבר מזהה את הפורמט והסאונד משובח ביותר ( זה לקבצים של 720P 1080P) . במידה ואתה מחליט ללכת על ריפ של בלוריי מלא , הסאונד כבר משתדרג ( אל תשכח כל קובץ של סרט כזה מגיע ל 40G וייתכן שהמק שלך לא יריץ קובץ כזה) אז כמו שאמרתי בריפים של בלוריי אתה כבר מקבל סאונד משודרג : Dolby digital true hd, dts master hd.

bg1987
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1232
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #8 

פורמטים מתקדמים (DOLBY HD) אפשר להשיג גם על סרטים בדול 10GB, צריך לקרוא NFO, (אני גיליתי את זה כשהאקסטרימר סירב בתוקף לנגן סרט)
השאלה החשובה ביותר היא, איפה אתה מוריד תכנים? (USENET\RAPID\TORRENT)

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

למה לא תקנה BD של LG ב 160 דולר?

שליחה #9 

skitz כתב:ז"א שתאכלס אני לא אזכה להשתמש בזה בשנה שנתיים הקרובות...
...
בטח מישהו נוסע לחו"ל ותוכל להיעזר בו. חברי שלי קנה אותו והוא מסתבר מאוד מוצלח, ואפילו יותר מהיר מכל הדגמים היקרים יותר, שבהם יוצאת לך הנשמה עד שהנגן מזהה שקיבל פקודה להדלק, ואז הוא מתחיל לבדוק אם יש לו CD או DVD או BD, ואז הוא צריך לבדוק אם HDMI מחובר, והאם הרסיבר או הצג מורשים, ואהאם הזון הוא חוקי.

ב- LG זה הולך מהר למדי.

skitz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

הבנתי אתכם, אז כבר ב720p אני אמור לחוות שדרוג בסאונד? יופי טופי יש לי כמה סרטים של 720p אני מת כבר לחבר הכל בסלון החדש!!!
הסאב והרמקולים צריכים להגיע בדיוק כשאני אכנס לבית החדש...

ועוד לא אמרתם כלום על המערכת!! איך היא?
(Y)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”