Full HD 1080
שלום לכולם,
לפ מה שאני מבין, HD מלא ואמיתי זה 1080X1920 עם סריקה פרוגרסיבית.
יש בארץ איזשהו מסך שמציג את זה? אני לא מדבר על מסכים שמקבלים ומורידים את הרזו', אלא מסך שמורכב ממספיק פיקסלים כדי להציג את התמונה המקורית.
עוד שאלה, מה הרזו' של המקרנים בבתי הקולנוע? והניגודיות שלהם?
תודה מראש,
אלדד
לפ מה שאני מבין, HD מלא ואמיתי זה 1080X1920 עם סריקה פרוגרסיבית.
יש בארץ איזשהו מסך שמציג את זה? אני לא מדבר על מסכים שמקבלים ומורידים את הרזו', אלא מסך שמורכב ממספיק פיקסלים כדי להציג את התמונה המקורית.
עוד שאלה, מה הרזו' של המקרנים בבתי הקולנוע? והניגודיות שלהם?
תודה מראש,
אלדד
2 דגמי LCD של פיליפס 37" , 42"
37PF9830
42PF9830
ה Native Resolution של המסכים הוא 1920X1080 אבל הם תומכים רק ב 1080i (הטלוויזיה הופכת את האות ל 1080p) אגב גם הדור הבא של המסכים האלו מתוצרת פיליפס יתמוך רק ב 1080i
סוני מאידך אמורה להציג בקרוב מסכי HD LCD עם תמיכה מלאה ב- 1080p
37PF9830
42PF9830
ה Native Resolution של המסכים הוא 1920X1080 אבל הם תומכים רק ב 1080i (הטלוויזיה הופכת את האות ל 1080p) אגב גם הדור הבא של המסכים האלו מתוצרת פיליפס יתמוך רק ב 1080i
סוני מאידך אמורה להציג בקרוב מסכי HD LCD עם תמיכה מלאה ב- 1080p
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78884
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
lito,
9830 הם 1080P
9831 הם עם נתונים אחרים (טובים יותר, יחס ניגודיות טוב, עם APTURA/CLEAR LCD) אך עם רזולוציה 1366 על 768.
9830 הם 1080P
9831 הם עם נתונים אחרים (טובים יותר, יחס ניגודיות טוב, עם APTURA/CLEAR LCD) אך עם רזולוציה 1366 על 768.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78884
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
מדובר בפילים 35 מ"מ, אי אפשר למדוד לזה רזולוציה.
צפיתי בהקרנה מסחרית במקרן 1080P וקשה מאוד לשים לב שאתה לא צופה במקרן קולנוע רגיל. מבחינת ניגודיות, אין בכלל השוואה - מקרן קולנוע טוב משמעותית ממה שקיים כיום בשוק.
כמובן שכבר קיימים בתי קולנוע שמקרינים עם מקרני 2K (ואפילו אחד ביפן שמקרין ב-4K), שזה פי כמה מרזולוצית HDTV מלאה...
צפיתי בהקרנה מסחרית במקרן 1080P וקשה מאוד לשים לב שאתה לא צופה במקרן קולנוע רגיל. מבחינת ניגודיות, אין בכלל השוואה - מקרן קולנוע טוב משמעותית ממה שקיים כיום בשוק.
כמובן שכבר קיימים בתי קולנוע שמקרינים עם מקרני 2K (ואפילו אחד ביפן שמקרין ב-4K), שזה פי כמה מרזולוצית HDTV מלאה...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
מרטין,
לא לכולם זה עושה את זה.
היו אצלי זוג חברים שבחיים לא יהנו מתמונה שמפיק מקרן ביתי (מודבר על כל מקרן גם הרובי), הם צריכים את הליכלוך על הפילם, את הסרט שבצדדים מוקרן על הווילון שלא זז עד הסוף, את האנשים מכרסמים פופקורן בתוך האוזניים, את הבחורות מחליפות רשמים על התסרוקת של לאונרדו דה קפריו וכמובן את מחיאות הכפיים בסוף כל סצנה שגורמת לכולנו להזיל דמעה או שתיים...
לא לכולם זה עושה את זה.
היו אצלי זוג חברים שבחיים לא יהנו מתמונה שמפיק מקרן ביתי (מודבר על כל מקרן גם הרובי), הם צריכים את הליכלוך על הפילם, את הסרט שבצדדים מוקרן על הווילון שלא זז עד הסוף, את האנשים מכרסמים פופקורן בתוך האוזניים, את הבחורות מחליפות רשמים על התסרוקת של לאונרדו דה קפריו וכמובן את מחיאות הכפיים בסוף כל סצנה שגורמת לכולנו להזיל דמעה או שתיים...
שחר
דיברו על איכות התמונה ולא על ההגשה בלהיות בקולנועspacedude כתב: לא לכולם זה עושה את זה.
היו אצלי זוג חברים שבחיים לא יהנו מתמונה שמפיק מקרן ביתי (מודבר על כל מקרן גם הרובי), הם צריכים את הליכלוך על הפילם, את הסרט שבצדדים מוקרן על הווילון שלא זז עד הסוף, את האנשים מכרסמים פופקורן בתוך האוזניים, את הבחורות מחליפות רשמים על התסרוקת של לאונרדו דה קפריו וכמובן את מחיאות הכפיים בסוף כל סצנה שגורמת לכולנו להזיל דמעה או שתיים......
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אל תאמין למי שמדבר ככה.Nemesis כתב:בתחום הצילום הדיגיטלי מדובר על כך שתמונה ברזולוציה של 6 מגהפיקסל מציגה כבר כושר הפרדה קצת יותר גבוה מפילם 35 ממ. HDTV הוא 2 מגהפיקסל....
אנחנו לא בפורום צילום, ולכן רק אפנה אותך לקרא כאן:
http://www.kenrockwell.com/tech/filmdig.htm
וכאן:
http://www.kenrockwell.com/tech/mpmyth.htm
וכאן:
http://www.arizonahighways.com/page.cfm ... to_Talk803
ואם אין לך כח לקרא, אז אני אצטט לך קטע קטן וממצה:
"...I find that it takes about 25 megapixels to simulate 35mm film, which is still far more than any practical digital camera...."
ו-
"...Of course I use much bigger film than 35mm for all the pretty pictures you see at my website, so digital would need about 100 megapixels to simulate medium format film, or 500 megapixels to simulate 4x5" film. This is all invisible at Internet resolutions, but obvious in gallery size prints..."
זה יכול להסביר לך את המגמה האגרסיבית של יותר ויותר פיקסלים מידי שנה בדגמים חדשים. הרצון הוא להגיע לרמה של הסרטים האנלוגיים עם הנוחות של המדיום הדיגיטאלי.
כיוון שההשכלה שלי בפיזיקה קצת מוגבלת, אני יכול רק לחזור על דברי אחרים.
מול שלושת אלה אפשר להביא הרבה אחרים שמסבירים מדוע מספרים הרבה יותר נמוכים מספיקים.
אין לי את הכלים לשפוט מי צודק, אבל רוב המאמרים שאני ראיתי שמגובים במספרים למראית עין מדברים על תחום שבין 6 ל 10 מגהפיקסל.
http://www.tawbaware.com/film_digital.htm
http://www.luminous-landscape.com/tutorials/dq.shtml
מול שלושת אלה אפשר להביא הרבה אחרים שמסבירים מדוע מספרים הרבה יותר נמוכים מספיקים.
אין לי את הכלים לשפוט מי צודק, אבל רוב המאמרים שאני ראיתי שמגובים במספרים למראית עין מדברים על תחום שבין 6 ל 10 מגהפיקסל.
http://www.tawbaware.com/film_digital.htm
http://www.luminous-landscape.com/tutorials/dq.shtml
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
eladdo,
עם כל הכבוד שיש לי לקן רוקוול, ויש לי, אז הוא אמר....זו הדיעה שלו.
למרבית האנשים, כמות הפיקסלים במצלמות, הוא פשוט גימיק שיווקי, כלומר, לא מוסיף להם כלום לשימושים הרגילים, כולל הדפסות בגדלים של אלבומי תמונות.
לצילומים מקצועיים זה כבר סיפור אחר ועדיין, כמו בתחום שלנו, רזולוציה זה רק פרמטר אחד בתמונה הסופית.
אני לא חושב שצוואר הבקבוק שם....
עם כל הכבוד שיש לי לקן רוקוול, ויש לי, אז הוא אמר....זו הדיעה שלו.
למרבית האנשים, כמות הפיקסלים במצלמות, הוא פשוט גימיק שיווקי, כלומר, לא מוסיף להם כלום לשימושים הרגילים, כולל הדפסות בגדלים של אלבומי תמונות.
לצילומים מקצועיים זה כבר סיפור אחר ועדיין, כמו בתחום שלנו, רזולוציה זה רק פרמטר אחד בתמונה הסופית.
אני לא חושב שצוואר הבקבוק שם....
מרטין,
נכון יש עוד פרמטרים. אבל דיברנו רק על רזולוציה. לפחות זו הייתה ההודעה של Nemesis שאליה התייחסתי.
קן רוקוול לא סתם הביע דיעה אינטואיטיבית. הוא עשה דבר מאוד מעניין. הוא יצר שיקופית על בסיס צילום דיגיטאלי, והשווה אותה לשיקופית אמיתית שצולמה אנלוגית (אותו פריים כמובן). הוא מראה שם את התוצאות.
אז זה נכון שבהדפסות "ביתיות" קשה (ואין סיבה) למצוא הבדלים בין 6MP ל35 ממ, ולכן הפער בין 6, 8, 10 MP למי שמדפיס 13X18 (ואפילו קצת יותר גדול) הוא בעיקר סוגיה שיווקית (אבל לא רק).
אבל כשמדובר בהדפסות גדולות, 6MP רחוקים מאוד מ-35מ"מ. ואם נחזור לנושא שלנו שהוא הקרנת סרטים על מסכי ענק אז על אחת כמה וכמה. שוב מבחינת רזולוציה בלבד.
אגב, גם אני כמוך מעדיף את ההקרנה אצלי בבית על פני בית קולנוע מסחרי...
נכון יש עוד פרמטרים. אבל דיברנו רק על רזולוציה. לפחות זו הייתה ההודעה של Nemesis שאליה התייחסתי.
קן רוקוול לא סתם הביע דיעה אינטואיטיבית. הוא עשה דבר מאוד מעניין. הוא יצר שיקופית על בסיס צילום דיגיטאלי, והשווה אותה לשיקופית אמיתית שצולמה אנלוגית (אותו פריים כמובן). הוא מראה שם את התוצאות.
אז זה נכון שבהדפסות "ביתיות" קשה (ואין סיבה) למצוא הבדלים בין 6MP ל35 ממ, ולכן הפער בין 6, 8, 10 MP למי שמדפיס 13X18 (ואפילו קצת יותר גדול) הוא בעיקר סוגיה שיווקית (אבל לא רק).
אבל כשמדובר בהדפסות גדולות, 6MP רחוקים מאוד מ-35מ"מ. ואם נחזור לנושא שלנו שהוא הקרנת סרטים על מסכי ענק אז על אחת כמה וכמה. שוב מבחינת רזולוציה בלבד.
אגב, גם אני כמוך מעדיף את ההקרנה אצלי בבית על פני בית קולנוע מסחרי...
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...