שאלה לגבי FREENAS על NETBOOK של acer
אוקי יש לי NETBOOK של acer מהמיני של ה 10" ו 160GB מעבד ATOM
מאחר ובחודשים האחרונים אין לי כל כך שימוש בו ומתחיל להיגמר לי המקום ב NAS של WD החלטתי אולי לבנות עליו FREENAS ולהשתמש בהתחלה בדיסק חיצוני של 2TB ולאחר מכן להוסיף איליו עוד דיסק
השאלה היא כזו לא יצא לי להשתמש בFREENAS למעט הצצה אצל חבר ורציתי לדעת האם יש את האפשרות להתחיל עם דיסק של 2 TB ולהוסיף נניח עוד חודש עוד דיסק אבל לא בהכרח תואם בדגם או בקיבולת?
ושאלה נוספת בכמה מהירות העברה יכולה להיות נמוכה יותר מאשר חיבור SATA ישיר ללוח אם יעודי או NAS יעודי?
והאם בכלל כדאי לנסות?
תודה מראש
יקיר
מאחר ובחודשים האחרונים אין לי כל כך שימוש בו ומתחיל להיגמר לי המקום ב NAS של WD החלטתי אולי לבנות עליו FREENAS ולהשתמש בהתחלה בדיסק חיצוני של 2TB ולאחר מכן להוסיף איליו עוד דיסק
השאלה היא כזו לא יצא לי להשתמש בFREENAS למעט הצצה אצל חבר ורציתי לדעת האם יש את האפשרות להתחיל עם דיסק של 2 TB ולהוסיף נניח עוד חודש עוד דיסק אבל לא בהכרח תואם בדגם או בקיבולת?
ושאלה נוספת בכמה מהירות העברה יכולה להיות נמוכה יותר מאשר חיבור SATA ישיר ללוח אם יעודי או NAS יעודי?
והאם בכלל כדאי לנסות?
תודה מראש
יקיר
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
1. אפשרי, פשוט מוסיפים עוד דיסק, כל עוד אתה לא מנסה לעשות RAID הנפח לא משפיע לך
2. לרוב מהירות הUSB נעה באזור ה30 מגה, הבעיה היא שאתה שוכח שאתה בכל מקרה מחבר את הנטבוק דרך הרשת = מהירות נמוכה יותר מSATA
3. אפשר תמיד לנסות
2. לרוב מהירות הUSB נעה באזור ה30 מגה, הבעיה היא שאתה שוכח שאתה בכל מקרה מחבר את הנטבוק דרך הרשת = מהירות נמוכה יותר מSATA
3. אפשר תמיד לנסות
טוב בנתיים אני מנסה ללמוד קצת את המערכת התקנתי על הלפטופ את הNAS ובנתיים הכל בסדר התקנתי את הFREENAS עצמו על מחיצה בדיסק הפנימי של הנטבוק והוספתי דיסק של 2TB חיצוני שברשותי והגדרתי הכל בהצלחה
בנוסף הצלחתי להזרים אוואטר גרסאת ה 1080p בהצלחה לאקסטרימר צפיתי בו באורך מלא ללא תקיעות
עכשיו עלה בדעתי האם יש אפשרות לשים על ה FREENAS קליינט ביטורנט?
בנוסף הצלחתי להזרים אוואטר גרסאת ה 1080p בהצלחה לאקסטרימר צפיתי בו באורך מלא ללא תקיעות
עכשיו עלה בדעתי האם יש אפשרות לשים על ה FREENAS קליינט ביטורנט?