למי שזוכר, אכלתי הרבה קש עד שהצלחתי לסדר את ה-HTPC כדי שיוציא רזולוצית מסך רחב אמיתית לטלויזיה (בסוף הצלחתי להוציא 848X480).
אני מחובר לטלויזית 16:9 CRT של TOSHIBA.
הבעיה היא שיש מרווח שחור דק מאוד בגבול העליון והתחתון בטלויזיה (משהו כמו 1-1.5 ס"מ).
הייתי בטוח שלטלויזיה קצת יותר מ-480 שורות (נגיד 484 או 488) ולכן מתקבלים לי פסים שחורים מאוזנים בקצוות.
היום שיניתי את הרזולוציה ל-1024X576 (בעקבות תגובה של מרטין שכל CRT PAL תומכת ב-576 שורות). הטלויזיה קיבלה את הרזולוציה החדשה אבל הפסים עדיין נשארו.
אני רוצה לטפל בבעיה מבלי לאבד מידע בצדי המסך, לפחות לא ב-WINDOWS.
אני צריך מעין OVERSCAN חכם; אם אעשה אותו מהטלויזיה אאבד מידע בצדי התמונה (אין לי אפשרות ידנית); אם אבצע אותו מכרטיס המסך הקוים השחורים עדיין יישארו (גם אין לי אפשרות כי לא מצאתי אופציית OVERSCAN).
איך אפשר להתגבר על הבעיה? האם אפשר למתוח קצת יותר את הפיקסלים לאורך המסך? האם ניתן להגדיר לכרטיס המסך למתוח את התמונה לאורך?
הכרטיס הוא 6200TC של GIGABYTE, צירפתי SCREENSHOT מהגדרות התוכנה.
האם ל-POWERSTRIP יש איזה FEATURE שיכול לבצע משהו בסגנון???
בעיות רזולוציה מה-HTPC
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
נראה לי שזה כלל לא קשור למחשב אלא שזה משהו שניתן רק לשליטה על ידי טכנאי (פוטנציומטר טווח אנכי).
-
tamiral
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1171
- שם מלא: תמיר אלוש
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
האם טכנאי יכול לבצע VERTICAL STRETCH בלבד, ז"א ללא השפעה על רוחב התמונה, אלא רק על הגובה?
בתפריטים של הטלויזיה קיים רק HORIZONTAL STRETCH.
בשידורי יס (אם הממיר מחובר ישירות לטלויזיה ולא דרך ה-HTPC), רואים במסך מלא ללא הקוים השחורים האלה.
איך זה? יכול להיות שהם משדרים קצת יותר גדול כדי שכל הטלויזיות יעשו קצת OVERSCAN?
בתפריטים של הטלויזיה קיים רק HORIZONTAL STRETCH.
בשידורי יס (אם הממיר מחובר ישירות לטלויזיה ולא דרך ה-HTPC), רואים במסך מלא ללא הקוים השחורים האלה.
איך זה? יכול להיות שהם משדרים קצת יותר גדול כדי שכל הטלויזיות יעשו קצת OVERSCAN?
Good advise $5, me shut up $10