המלצות למיקום רמקולים במערכת קולנוע ביתית - לפי שרטוט מצורף

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
zarfati פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב,

אני לפני הכנת תוכנית חשמל לדירה חדשה, וברצוני לקבל המלצות למיקום הרצוי של הרמקולים (כולל גובה מהריצפה) במערכת הקולנוע הביתית בסלון הדירה. להלן השרטוט של הדירה :
תמונה

אורך הקיר שעליו תותקן הטליבזיה הוא 315 ס"מ.

תודה על העזרה

הערה : נשלח כשירשור ולא כהודעה פרטית משום שבתור משתמש חדש, נבצרת ממני אפשרות זו כעת.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אני לא מבין למה רצית לשלוח את זה כהודעה פרטית (ולמי) - הפורום הוא בהחלט המקום לשאלות מסוג זה.
כדי לקבל המלצה תצטרך לתת עוד פרטים, בפרט באילו רמקולים מדובר (שקועים? לוויניים? מדפיים? עם סטנדים / על מדפים? בתקרה? וכו').

אם עוד לא החלטת מה אתה קונה - הכיוון חשוב מאוד (גם אם לא להינעל על דגם, אבל לפחות על גישה).

zarfati פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

עוד לא החלטתי מה לקנות-לכן מברר קודם

שליחה #3 

שלום רב,

אני בשלב התכנון הראשוני, ולמעשה מצוי בשלב תכנון החשמל - וכרגע מתמקד בהכנת תוכנית לתעלות בקיר לצורך התקנת הרמקולים בעתיד. נראה לי שאני ארצה את הרמקולים הקדמיים תלויים מהתקרה, אבל אני פתוח להמלצות אחרות.

תודה

242ariel242
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 701
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #4 

זה הרבה תלוי בטעם ובהעדפה..יש שיאהבו רצפתיים ויש שיאהבו סטלייטים או שקועים וכו'..

יכול מאוד לעזור לך אם תלך לחנות ותשמע הבדלים בסוגי הסאונד בין סוגי הרמקולים השונים וככה תחליט מה הכיוון שלך..

לדעתי,אם יש לך מקום ואין התנגדות מצד האישה וכו'..רק ריצפתיים..

אבל שוב..אתה הוא זה שצריך להחליט מה הכיוון שלך...

אחרי שתדע מה אתה מחפש פחות או יותר,נוכל לתת לך תשובות יותר מדויקות לגבי איפה להעביר כבלים ובאילו גבהים וכו'..

חוץ מזה..בגלל שאורך הקיר שמאחורי הספה ארוך יותר מהקיר שעליו תוצב הטלוויזיה..מומלץ להתקין את הטלוויזיה במרכזו של אורך הקיר ואת הרמקולים בשני קצוותיו ואת הספה למקם ממול למסך כך שתוכל לשים את הרמקולים האחוריים בצורה מקבילה לקדמיים ולקבל מרחק שווה בין כל רמקול לאוזן..

ואת הסנטר אין צורך להגיד לך איפה לשים..חח

zarfati פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אני מעדיף לתלות בתקרה את הרמקולים הקדמיים

שליחה #5 

שלום,

תודה על תשובתך. כמו שאמרתי אני בשלב תכנון החשמל. בגלל גודלו של הסלון (מעט קטן) נראה לי שאני אצטרך לתלות את הרמקולים הקדמיים בתקרה. לכן אני נאלץ להעדיף את כוון זה. בהתאם לכך, ולצורך הכנת תשתית החשמל כעת, אני שואל לגבי הבהים הרצויים - הכוונה למרחק מהקיר וכו.

תודה

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #6 

הצעה גדולה - שווה להתייעץ לגבי כל תכנית החשמל, אם כאן, ואם בחנות מתמחה/מישהו שמתעסק בבתים.
הטכנולוגיה של היום דורשת כל מיני דברים שכדאי להיות מודעים אליהם.
למשל כמות וגובה שקעי חשמל, גודל התעלה שיש להכין בין איזור הרסיבר למסך. כמות חיבורי הרשת (שקע בכל חדר + מלא בסלון)
ועוד.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #7 

תזיז את הספה ואת הטלוויזיה יותר לאמצע שיהיו בקו אחד ואת הרמקולים תתקין בפינות, רצויי בהטייה לכיוון מקום הישיבה של הצופה, את הסנטר תשים מתחת לטלוויזיה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”