על מה לשים לב? או בכלל לא חשוב ואפשר לקנות נגן DVD לCD דיסקים?..
אשמח אם יעזור מישהו בדילמה הזאת
אני חייב לשאול, מדוע להשקיע כל כך הרבה בכבל דיגיטלי?yairf כתב:DVD של פיוניר מספיק טוב לנושא, בהנחה שאתה לא יושב ממש קרוב אליו. עקרונית עדיף לעבוד ביציאת הקואקס עם כבל דיגיטאלי איכותי (לא כזה מהתחנה המרכזית)...

שאלה במקום.idoa כתב:אני חייב לשאול, מדוע להשקיע כל כך הרבה בכבל דיגיטלי?yairf כתב:DVD של פיוניר מספיק טוב לנושא, בהנחה שאתה לא יושב ממש קרוב אליו. עקרונית עדיף לעבוד ביציאת הקואקס עם כבל דיגיטאלי איכותי (לא כזה מהתחנה המרכזית)...
כמובן שלא לקנות כבל ב-100 שקל אבל גם לא צריך להגזים עם כבלים שעולים מאות ואלפי שקלים....
הניסיון שלי שונה ולא רק שלי...istarmini כתב:
אתה לא תרגיש הבדלים לא בין הכבלים ולא בין הטרנספורטים, כל עוד הם תקינים. מה שכן מוצרים יקרים , סביר להניח, בנויים מסיבי יותר ויתכן שלטווח ארוך הם יחזיקו מעמד יותר....

האמן לי שגם הנסיון שלי שונה וגם אצלי הוא לא רק שלי.ארז_וחני כתב:הניסיון שלי שונה ולא רק שלי...istarmini כתב:
אתה לא תרגיש הבדלים לא בין הכבלים ולא בין הטרנספורטים, כל עוד הם תקינים. מה שכן מוצרים יקרים , סביר להניח, בנויים מסיבי יותר ויתכן שלטווח ארוך הם יחזיקו מעמד יותר....
נדמה לי שזה נושא שנוי במחלוקת שאין צורך להכנס אליו אבל תשובה כל כך גורפת, החלטית ובלתי מותנית בשום דבר (איכות הסטאפ, האקוסטיקה של החדר ויכולת השמיעה של המאזין) לדעתי לא נכונה.
ארז...
הצלחת לבלבל אותי...istarmini כתב:]
האמן לי שגם הנסיון שלי שונה וגם אצלי הוא לא רק שלי.
אבל אני מוכן להיפגש איתך, על מנת לבדוק את הנושא, על המערכת שלך עם המוזיקה שלך ומתי שתרצה. אשמח להווכח שאני טועה ....

אין סיבה להתבלבל ארז.ארז_וחני כתב:הצלחת לבלבל אותי...istarmini כתב:]
האמן לי שגם הנסיון שלי שונה וגם אצלי הוא לא רק שלי.
אבל אני מוכן להיפגש איתך, על מנת לבדוק את הנושא, על המערכת שלך עם המוזיקה שלך ומתי שתרצה. אשמח להווכח שאני טועה ....![]()
מצד אחד אתה כותב שגם הניסיון שלך שונה ואני מבין מזה שגם אתה, בשונה מהמלצתך, שמעת הבדלים בין כבלים ו/או טרנספורטים. אחרת למה לכתוב שהניסיון שלך שונה? שונה ממה?
מצד שני אתה מציע להיפגש על מנת לבדוק אם אתה טועה...
אהה, אולי הכוונה שלך שהנסיון שלך שונה ובכל סטאפ שהתנסית לא הבחנת בשוני בהחלפת כבלים ו/או טרנספורטים?
אם זה המקרה אז סבבה לך שאתה יכול להפנות את המשאבים הכספיים לטובת דברים אחרים. אין בזה שום בעיה..
לטעמי, היות ואין תשובה חד ערכית ומוחלטת, אז אני מעדיף לפרט את שתי האסכולות ושכל אחד יבחן את זה בעצמו בסטאפ שלו.
אין לי שום עניין "להוכיח" למישהו שהוא טועה או לא כי אין פה טעות או לא טעות. יש ניסיון שתלוי בגורמים שונים (שציינתי בתגובה הקודמת) ומי שרוצה שיתנסה ומי שלא רוצה שלא יתנסה.
ארז...

ולשאלת מליון הדולר- ידעת כל פעם מה אתה שומע?ארז_וחני כתב:כל זמן שמדובר בדבר סוביקטיבי, ומה לעשות, שמיעה זה דבר סוביקטיבי, אז יש מצב שאחד שומע הבדל ושני לא שומע ואין כאן עניין של טעות.
סתם דוגמא אחרת מתחום הוידאו:
אני בטוח שהראייה של עופר לאור כל כך חדה והוא רגיש לניואנסים בוידאו במידה כזאת שאני לא רק שלא אראה את מה שהוא רואה אלא גם כנראה שלא אבין על איזה הבדל הוא מדבר....
שוב, אין לי שום צורך להוכיח שום דבר ואספר בקצרה על התנסות אחת שהייתה לי ולזוגתי חני...
בחור סימפטי פרסם מודעה למכירה של טרנספורט ו DAC של מרידיאן.
התקשרתי אליו ושאלתי אותו למחיר ה DAC בלבד, כי אין לי צורך בטרנספורט.
שאל הבחור עם איזה טרנספורט אני משתמש וכאשר שמע שאני משתמש בנגן אוניברסלי של NAD , דגם M55 שהוא מהסדרה הבכירה של NAD , המליץ לי להביא אותו על מנת לחבר ולשמוע.
אני לא זוכר מה היו רכיבי המערכת שלו אבל אני זוכר שהיו לו רמקולים רצפתיים של פוקאל מסדרת אלקטרה, שני מונובלוקים ופרה מנורתי.
בקיצור, שמענו מספר קטעים דרך הטרנספורט של מרידיאן שחובר בחיבור קואקסיאלי ל DAC של מרידיאן ושמענו את אותם הקטעים באמצעות ה M55 שחובר באותו הכבל הקןאקסיאלי לאותו DAC ומה לעשות שנשמעו הבדלים, לא רק לאוזני אלא גם לאוזני זוגתי.
למוד ניסיון ביקשתי , לפני שנחתום על העסקה, לקחת בהשאלה גם את הטרנספורט וגם את ה DAC של מרידיאן לניסיון בסטאפ שלי בבית.
והנה בסטאפ שלי בבית - לא נשמע כל הבדל בין הטרנספורטים.
כאשר בחנתי את ההבדל בסאונד בין ה DAC של מרידיאן ל DAC שיש לי במגבר, נמצא שיפור מסוים שלטעמי לא הצדיק את השדרוג.
שורה תחתונה - העסקה לא בוצעה למרות שרציתי כבר להשתדרג....
מה זה לימד אותי?
שכל ניסיון הוא ארוע בדיד בפני עצמו וזו טעות להסיק מסקנות גורפות.
ארז...
לשאלתך - ידעתי מה אני שומע כל פעם, גם בביתו של החבר וגם בבית שלי.istarmini כתב:
ולשאלת מליון הדולר- ידעת כל פעם מה אתה שומע?
לגבי הנסיון וארועים אצלי , מנסיוני ,כל הבדיקות הובילו לאותה המסקנה - אין הבדלים, כל עוד אתה לא רואה מה שאתה שומע.
העיקר שאתה נהנה ממה שיש לך ושלם עם הרכישות, בתכלס, זה מה שחשוב....
xindak DAC- 5, xindak 6200, Aurum Cantus V3Mארז_וחני כתב:מה שאר הסטאפ שלך (רמקולים והגברה)?
מניסיוני, היכולת לשמוע הבדלים בין טרנספורטים תלויה ביכולת של המערכת. מערכת איכותית מאפשרת לשמוע הבדלים בין טרנספורטים.
כמובן שיכולת השמיעה של כל אדם שונה וזה חשוב לא פחות...
ארז...

"בקיצור - הרבה אנשים רציניים אומרים שיש הבדל - אז אני נוטה להאמין להם. השאלה באיזו רמת מחיר ובאיזה סטאפ. "ברקצ כתב:בלבלתם אותי....
יאיר - מה עניין המרחק ממכשיר ה DVD ?
מתנוש - איזה מכשיר מעאפן?
על המערכת שלי (מורל אוקטאב סיגנצ'ר, פרה +פאואר שינדק), נסיתי והשוויתי את המקור הקיים (DVD פיוניר + ממיר דאקמג'יק) למול כמה וכמה סידיפי - אודיו אנאלוג פרימו, AVI, סוני 550, שינדק מיוז, רוטל 990 משודרג. כמעט לא הרגשתי הבדל שמיע לאזני - אם כבר אז הדאקמגי'ק היה טיפה יותר פתוח ודינמי מרוב השאר אבל בניואנס כל כך זעיר שאינני בטוח אם לא סתם דמיינתי.
עדיין רוצה לבדוק כמה אפשרויות נוספות - NAIM משודרג, ארקאם דיווה - אבל כנראה שבאמת על הסטאפ שלי לא שומעים הבדל.
אולי (כפי שהציעו לי) כדי לשמוע הבדל כלשהו צריך להחליף פרה, שאולי מהווה את הנקודה החלשה במערכת. אולי בכלל ללא החלפה של כל הסטאפ לא נגיע לשום מקום. לא יודע. כבר מבולבל .....
בקיצור - הרבה אנשים רציניים אומרים שיש הבדל - אז אני נוטה להאמין להם. השאלה באיזו רמת מחיר ובאיזה סטאפ....