כיול CRT ועוד שאלה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #1 

הייתי עצל חבר לא מזמן שקנה LCD, הוא אמר לי שהיה עצלו טכנאי שכייל לו את הצבעים במסך וכו',
רציתי לדעת איך העניין עם CRT? יש איזה דרכים מיוחדים ? ב LCD הוא אומר לי שעשו את זה עם מכשיר מיוחד .
ועוד שאלה ,ה CRT שלנו פעם הייתה בתיקון ,אבל בלי קשר לזה ,משום מה בחלק מערוצים ב יס, עקרונית רק בכאלו שיש פסים שחורים ,רועים משהוא כזה :
תמונה

Uploaded with ImageShack.us
*עם זה משנה אז המסך לא שטוח לגמרי ,אבל הוא רימת שטוח. (לא שקיים CRT שטוח חח)
*זה הרבה פחות בולט ממה שבתמונה ,אבל זה המצב ,אפשרי לסדר את הבעיה ?
**שוב ב 4 על 3 הכל מעולה ,גם בתפריט של "יס"
אבל ב 16 על 9 רואים כמו בתמונה

***זה לא הכי משנה לי ,כי גם ככה אני הולך לשחק עם BOXEE כדי למלא את כל המסך ,אבל סתם כדי לדעת העם כדי בכלל להתעסק עם זה ? אין קשר לסוג חיבור אני חושב? (ואני יודע שזה בעיה ידוע ב טלוזיות 29+ שהם CRT, שיכולה להופיעה אפילו ישר אחרי הקניה, לפעמים כלל לא להופיעה)

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

מסך CRT מציג תמונה בצורה אחרת לגמרי מLCD, LED ופלזמה.
כיול הוא אותו כיול אך מיועד למסכי CRT.
בעיה היא לא בכיול אלא בתוכן, למשל לסרט קולנוע חדש (נגיד סרט 2012) יהיה כיול שונה מסרט קולנוע ישן (סרטי צ'ארלי צ'אפלין), לכן יש לך את האופציה של כיול ידני וזה הכי מומלץ, להתאים את הצבעים לפי הסרט המשודר.

בעיה בפסים ידועה ולמעשה זאת לא בעיה אלא שיטת שידור (21:9) של סרט אך האפליקציה היא 16:9 ולכן יש פסים, ב4:3 זה לא קורה כי שוב המבנה המסך הוא שונה.

ברמה הכללית יש קשר לסוג חיבור אך בגלל שיש CRT ולא מסך רחב אז במקרה זה אין חשיבות.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

אבל לא הבנת אותי נכון ,לגבי פסים ,עצלי מוגדר ככה שתוכן של 16:9 יחתך הצדדים וימלא את כל המסך ,התופעה שיש בתמונה היא קצת אחרת,
עם אני נגדיר שיציג 16:9 בלי לחתוך אז הפס שלמעלה נראה ככה כמו בתמונה פחות או יותר ,או בסרטים שהם 4:3 אבל עפ פסים בתוך הסרט עצמו, אז השאלה העם זה אפשרי לתקן ? ועם כדי בכלל להתעמץ עם בכל מקרה ב boxee אני יגדיר בדיוק כמו ביס ויחתוך את הצדדים ? כי שוב ב 4:3 שממלא את כל המסך רואים מעולה בלי ה בעיה הזאת. תודה
*ועם כבר ,יש לי שאלה קטנה, הבנתי ש VGA ל קומפוננט אפשרי רק ע"י קופסה, מה לגבי כרטיסי מסך שיש להם TVOUT? ושימוש בכבל שמפצל ל קומפוננט? העם חיבור כזה כן יעבוד ? סתם רוצה לדעת (בכל זאת קומפוננט זה קומפוננט :wink: )
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #4 

denis29 כתב:הייתי עצל חבר לא מזמן ...אמר לי שהיה עצלו טכנאי
... פסים שחורים ,רועים משהוא ....
....כדי לדעת העם כדי בכלל ....
...
חביבי...תעבוד על העברית שלך ... :o
עצל=אצל
עצלו=אצלו
רועים=רואים
העם=האם
כדי=כדאי

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

חח בסדר נו פשוט מיהרתי ,בכל מקרה יש לך תשובה עולי ?
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #6 

עולי=אולי 8O

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

חח סבבה נו ,במקום סתם להגיב ,תענו על שאלה :D

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #8 

השאלה שלך כל כך ארוכה ומנוסחת לא כראוי שלא ממש מבינים מה אתה שואל ולכן לא עונים לך.
אם הצלחתי להבין, (וקראתי 3 פעמים את ההודעה שלך בניסיון להבין אותה...), אין טעם להשקיע בCRT בנסיון לחיבור בקומפוננט בשידורי SD. ושידורי HD במילא היא לא יכולה להציג...אז לדעתי עזוב את זה כפי שזה כרגע.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

denis29 כתב:אבל לא הבנת אותי נכון ,לגבי פסים ,עצלי מוגדר ככה שתוכן של 16:9 יחתך הצדדים וימלא את כל המסך ,התופעה שיש בתמונה היא קצת אחרת,
עם אני נגדיר שיציג 16:9 בלי לחתוך אז הפס שלמעלה נראה ככה כמו בתמונה פחות או יותר ,או בסרטים שהם 4:3 אבל עפ פסים בתוך הסרט עצמו, אז השאלה העם זה אפשרי לתקן ? ועם כדי בכלל להתעמץ עם בכל מקרה ב boxee אני יגדיר בדיוק כמו ביס ויחתוך את הצדדים ? כי שוב ב 4:3 שממלא את כל המסך רואים מעולה בלי ה בעיה הזאת. תודה
*ועם כבר ,יש לי שאלה קטנה, הבנתי ש VGA ל קומפוננט אפשרי רק ע"י קופסה, מה לגבי כרטיסי מסך שיש להם TVOUT? ושימוש בכבל שמפצל ל קומפוננט? העם חיבור כזה כן יעבוד ? סתם רוצה לדעת (בכל זאת קומפוננט זה קומפוננט :wink: )
...
עד עכשיו לא בנתי מה אתה רוצה בדיוק.
אתה רוצה לחתוך את הפסים על ידי בוקסי? איך אתה רוצה לחבר את המחשב למסך?
מה לגבי VGA לקומפוננט? יש לך קומפוננט במסך? ככה או ככה זה לא יעבוד כי זה מיועד למכשירים אחרים.
למה מפצל קומפוננט???
כרטיס מסך שיש לו TV OUT מוציא סיגנל קומפוזיט מהמחשב למסך CRT או כל מסך אחר.
לעבוד? זה יעבוד השאלה היא מה אתה רוצה לחבר, לאן ולאיזו מטרה..
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

טוב אני יסביר ,אני רוצה לחבר את המחשב ל טלויזיית CRT של 29, לטלויזיה יש (SVIDEO ,קומפוננט וקומפוסיט ),
בגלל ש מחיבור VGA להוציע קומפוננט ניתן רק ע"י קופסה ,אני מעדיף להשתמש ב tvout של כרטיס מסך (ורשמת שהוא מוציע קומפוסיט, שזה ממש לא ככה)
יש לי בבית כמה מתאמים כאלו שמקבלים עם כרטיס מסך שיש לו TVOUT ,אז בשנייהם חוץ מהחיבור של ה TVOUT ,יש גם SVIDEO ויש גם קומפוננט, עלה עם אתה מנסה להגיד שזה לסתם ? כך הם נראים :
תמונה
הכבל בצד שמאל .
*
תמונה
זה אני יודע שלא יעבור מן הסתם חח
או זה חח
תמונה

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #11 

לא הבנתי ...אם כבר יש לך את הכבלים והמתאמים בבית , למה אתה לא מנסה לחבר ולראות בעצמך אם זה עובד?

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

עוד אין לי ,SVIDEO יש ,אבל קומפוננט אין ,ואני לא רוצה לקנות סתם ,זה הכל

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”