מרנטז 2238B
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
שלום לכולם.
התיישנתי היום במגבר הזה, חיצונית הוא נראה טוב, אין שריטות או פגמים אסטתיים, רק שתי רגליות היו חסרות אז הסרתי אותן והברגתי לו 4 רגליות רחבות מהדור החדש.
חיברתי אותו, רק כדי לבדוק את מצבו ולהלן התוצאות:
בהתחלה שמעו רק בערוץ הימני, משחק עם הפוטנציומטרים של הבאלנס והווליום גרם גם לשמע בערוץ השמאלי.
1. התזתי ספריי מגעים וזה עזר חלקית בגלל שאי אפשר להגיע אל הפוטנציומטר מתוך הרסיבר, אין גישה אליו,
התזתי מבחוץ וזהו, יש עוד פיתרון?
2. לפחות שתי מנורות של תצוגת הרדיו שרופות, וגם אליהן קשה להגיע, איך אפשר בכל זאת להגיע אליהן והאם
ניתן להשיג מנורות כאלה?
3. בין הסקאלה של הרדיו לפלסטיק של השלה יש הרבה אבק, איך ניתן להוציא אותו מבלי לפרק את שלה?
4. הרגליות החדשות ששמתי לו הן נמוכות ב 3-4 מ"מ מהרגליות המקוריות, האם זה קריטי?
5. האם ניתן להוריד שרטוט של הרסיבר מהאינטרנט?
מן המעט ששמעתי יש לרסיבר הזה פוטנציאל והוא די חזק, וגם עם רמקולים גרועים ביותר שחיברתי רק למטרת הבדיקה הוא נשמע נפלא.
התיישנתי היום במגבר הזה, חיצונית הוא נראה טוב, אין שריטות או פגמים אסטתיים, רק שתי רגליות היו חסרות אז הסרתי אותן והברגתי לו 4 רגליות רחבות מהדור החדש.
חיברתי אותו, רק כדי לבדוק את מצבו ולהלן התוצאות:
בהתחלה שמעו רק בערוץ הימני, משחק עם הפוטנציומטרים של הבאלנס והווליום גרם גם לשמע בערוץ השמאלי.
1. התזתי ספריי מגעים וזה עזר חלקית בגלל שאי אפשר להגיע אל הפוטנציומטר מתוך הרסיבר, אין גישה אליו,
התזתי מבחוץ וזהו, יש עוד פיתרון?
2. לפחות שתי מנורות של תצוגת הרדיו שרופות, וגם אליהן קשה להגיע, איך אפשר בכל זאת להגיע אליהן והאם
ניתן להשיג מנורות כאלה?
3. בין הסקאלה של הרדיו לפלסטיק של השלה יש הרבה אבק, איך ניתן להוציא אותו מבלי לפרק את שלה?
4. הרגליות החדשות ששמתי לו הן נמוכות ב 3-4 מ"מ מהרגליות המקוריות, האם זה קריטי?
5. האם ניתן להוריד שרטוט של הרסיבר מהאינטרנט?
מן המעט ששמעתי יש לרסיבר הזה פוטנציאל והוא די חזק, וגם עם רמקולים גרועים ביותר שחיברתי רק למטרת הבדיקה הוא נשמע נפלא.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

מעבר לבעיות שציינתי בתחילת השרשור, הפוטנציומטרים של הטרבל והמיד מאוד קשים לסיבוב, האם WD40 יעזור פה או שהוא יכול לגרום לנזק לפוטנציומטר?
- 0z23
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 525
- נתן תודות: 66 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
התשובות ראה שרשור קודם לגביו
1 לא להשתמש wd-40 תפרק את הפנל הקדמי או לפחות חלקים שתיהיה לך גישה ואחכ tuner 600 ואם צריך קונטקט 60
2 fuse-lamp כדאי להזמין סט מחו"ל
3 לחץ אויר וכו אחרי פירוק
4 לא
5 כן

1 לא להשתמש wd-40 תפרק את הפנל הקדמי או לפחות חלקים שתיהיה לך גישה ואחכ tuner 600 ואם צריך קונטקט 60
2 fuse-lamp כדאי להזמין סט מחו"ל
3 לחץ אויר וכו אחרי פירוק
4 לא
5 כן
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
אם אתה לא יכול להגיע אל הפוטנציומטרים מחלקו העליון של הרסיבר,נסה מהתחתית-תבריג החוצה את מכסה
המתכת שנמצא בתחתית הרסיבר ותראה אם משם אתה יכול לכוון כמו שצריך את ספריי המגעים.
המתכת שנמצא בתחתית הרסיבר ותראה אם משם אתה יכול לכוון כמו שצריך את ספריי המגעים.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

תודה על הטיפ, אני אנסה זאת.
בינתיים חיברתי אותו לזוג רמקולים CELESTION DL6 שלי שחזרו מהאחסון וחיכו למגבר מכובד שיזיז אותם.
הרמקולים לא נצילים במיוחד, רק 89dB אז המגבר לא עולה לעוצמות מטורפות, אך הצליל....
כיבדתי את הלהקה האהובה עלי - הפינק פלויד עם אלבומם "החומה", נהניתי מאוד להאזין לו, אחרי כמה שנים טובות של האזנה לסטריאו דרך מגברי ק"ב סוף סוף אפשר להנות כמו שצריך, אני אמשיך לבדוק עוד כמה אלבומים אהובים עלי.
מסקנה ראשונית בינתיים חוץ מהסאונד הנפלא, הבאס די נוכח וחזק.
אני ממשיך לבדוק, חיברתי את המגבר גם למחשב האישי, דרך כרטיס קול קריאייטיב XFI X MUSIC שומעים נחמד, אמנם פחות טוב מאשר דרך המגבר ק"ב שמחובר לכרטיס ביציאה דיגיטלית. הצליל שונה, אך עדיין די איכותי.
בינתיים חיברתי אותו לזוג רמקולים CELESTION DL6 שלי שחזרו מהאחסון וחיכו למגבר מכובד שיזיז אותם.
הרמקולים לא נצילים במיוחד, רק 89dB אז המגבר לא עולה לעוצמות מטורפות, אך הצליל....
כיבדתי את הלהקה האהובה עלי - הפינק פלויד עם אלבומם "החומה", נהניתי מאוד להאזין לו, אחרי כמה שנים טובות של האזנה לסטריאו דרך מגברי ק"ב סוף סוף אפשר להנות כמו שצריך, אני אמשיך לבדוק עוד כמה אלבומים אהובים עלי.
מסקנה ראשונית בינתיים חוץ מהסאונד הנפלא, הבאס די נוכח וחזק.
אני ממשיך לבדוק, חיברתי את המגבר גם למחשב האישי, דרך כרטיס קול קריאייטיב XFI X MUSIC שומעים נחמד, אמנם פחות טוב מאשר דרך המגבר ק"ב שמחובר לכרטיס ביציאה דיגיטלית. הצליל שונה, אך עדיין די איכותי.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

אני בטוח,
משהו מוזר, כשחיברתי את המגבר לכרטיס קול היה רעש מעצבן מאוד - כמו שמחברים פטיפון בלי הארקה, עם נגן דיסקים הבעיה לא הופיעה, ניסיתי להחליף כבל וגם חיברתי לכרטיס קול המובנה וזה לא עזר, שמתי על הכבל מין גליל מתכתי ששמים על כבלי טלפון כדי למנוע רעשים אלקטרוסטיים וזה הקטין את עצמת הרעש מאוד.[/quote]
משהו מוזר, כשחיברתי את המגבר לכרטיס קול היה רעש מעצבן מאוד - כמו שמחברים פטיפון בלי הארקה, עם נגן דיסקים הבעיה לא הופיעה, ניסיתי להחליף כבל וגם חיברתי לכרטיס קול המובנה וזה לא עזר, שמתי על הכבל מין גליל מתכתי ששמים על כבלי טלפון כדי למנוע רעשים אלקטרוסטיים וזה הקטין את עצמת הרעש מאוד.[/quote]
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

עשיתי את זה והייתה לי גישה מלאה לפוטנציומטרים, ריססתי אותם בנדיבות, אך זה לא ממש עזר: עדיין יש רעשים, והמצב אפילו החמיר לעומת היום בצהריים.Kosh כתב:אם אתה לא יכול להגיע אל הפוטנציומטרים מחלקו העליון של הרסיבר,נסה מהתחתית-תבריג החוצה את מכסה
המתכת שנמצא בתחתית הרסיבר ותראה אם משם אתה יכול לכוון כמו שצריך את ספריי המגעים....
יש רעש מאוד מעצבן של "קרחצים" כאשר מסובבים את חוגת הווליום או הבאלאנס, מאוד מטריד.
יש עוד פיתרון, אולי להשתמש בספריי מגעים איכותי יותר?
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

היום בדקתי שוב, כמות הרעשים ירדה למינימום (כנראה לא נתתי למגבר מספיק זמן "לנוח" אחרי שהתזתי את הספריי), אבל עדיין יש רעש נוכח.
לגבי העניין עם ההארקה: ניסיתי וזה לא שינה דבר.
לגבי המנורות השרופות: האם ניתן להשיג בארץ מנורות כאלה והאם זה מסובך להחליף אותן?
לגבי העניין עם ההארקה: ניסיתי וזה לא שינה דבר.
לגבי המנורות השרופות: האם ניתן להשיג בארץ מנורות כאלה והאם זה מסובך להחליף אותן?
- Kosh
- גורו וינטאג'

אתה יכול לנסות בחנויות האלקטרוניקה שפזורות בדרום ת"א,באיזור התחנה המרכזית/לוינסקי.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

התקשרתי לכמה חנויות אך אף אחת לא מחזיקה את הנורות האלה, אני אמשיך לנסות.
בינתיים אני ממשיך לבדוק אותו ומתרשם ממנו לטובה, הטינר שלו מאוד טוב והשמיעה לרדיו מאוד מהנה, הכל נשמע "חי" יותר, אמנם לא תמיד אפשר לקלוט את כל התחנות כמו בטיונר דיגיטלי, אך הצלילים....
אני גם מאוד אוהב את העיצוב שלו, אמנם הדגם הוא לא עם מסגרת העץ אך הוא מאוד יפה ומרגישים שהוא איכותי מאוד ובנוי טוב.
בינתיים אני ממשיך לבדוק אותו ומתרשם ממנו לטובה, הטינר שלו מאוד טוב והשמיעה לרדיו מאוד מהנה, הכל נשמע "חי" יותר, אמנם לא תמיד אפשר לקלוט את כל התחנות כמו בטיונר דיגיטלי, אך הצלילים....
אני גם מאוד אוהב את העיצוב שלו, אמנם הדגם הוא לא עם מסגרת העץ אך הוא מאוד יפה ומרגישים שהוא איכותי מאוד ובנוי טוב.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

להלן תמונה של הסט-אפ שגולת הכותרת שלו היא ה- 2238B:
רסיבר: מרנטז 2238B
אקולייזר: שרווד EQ-3010C
נגן תקליטורים: SANSUI CD-210
רמקולים: CELESTION DL6
רסיבר: מרנטז 2238B
אקולייזר: שרווד EQ-3010C
נגן תקליטורים: SANSUI CD-210
רמקולים: CELESTION DL6
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

אין לי אייפוד ודווקא אני מרוצה מה- CD, כרגע הוא הכי נורמלי שיש אצלי. לגבי ה EQ צריך מדי פעם לרסן את הבאסים החזקים של המגבר.
- Kosh
- גורו וינטאג'

המשקל של המרנץ לא עלול לעקם/לשבור לך את ה-CD? ואת האקולייזר גם אני הייתי מוציא מהסטאפ.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

לגבי המשקל אני לא מודאג, אני מאמין שהוא יחזיק את המשקל.
מה הבעיה עם האקולייזר? האם הדגם הזה עד כדי כך גרוע או שהוספת אקולייזר באופן כללי תגרע מאיכות הסאונד של הסט-אפ?
מה הבעיה עם האקולייזר? האם הדגם הזה עד כדי כך גרוע או שהוספת אקולייזר באופן כללי תגרע מאיכות הסאונד של הסט-אפ?